Kiracı 1 yıldan beri para ödemiyor
selamlar,
kiracı bir yıldan beri kira ödemiyor ve 2 kez ihtar çekildi.. en acil şekliyle dükkandan nasıl çıkartılır ve kiralar nasıl tahsil edilebilir yardım edebilirseniz sevinirim..
kiracı kira ödemediği takdirde dükkanı boşaltacağına dair kağıt imzalamış durumda ve ödemeler banka havalesiyle yapılıyor.. yani yapılmaktaydı eskiden şimdi ödeme yapmıyor kendisi..
yurtdışında olduğum için ilgilenemedim.. en acil şekliyle nasıl bu sorunu çözerim yardım ederseniz sevinirim..
Cevap: Kiracı 1 yıldan beri para ödemiyor
Merhabalar,benim buraya üye olmamın başlıca sebebi bizim evi kiraya verdik ve kiracı,kira parasını 4-5 gün geciktiriyor.evden çıkın diyoruz fakat ev arıyoruz bulunca çıkacağız diyorlar ama aynı zamanda kira parasınıda ödemiyorlar arayıp söylüyoruz evlerine kadar gidiyoruz yarın öbürgün diye geçiştiriyorlar kontratı da bitti lütfen Allah rızası için bir yardım edin.Ne yapabilirim lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim...
Kirayı vermiyorlarmı 4-5 gün geciktiriyorlar mı?
Gecikmeli de olsa veriyorlarsa Allahtan başka ne istiyorsunuz anlamadım.
Kira kontratı bitti demekle bitmiyor. Bir ay önceden kontratı yenilemeyeceğinizi noterden ihtar etmeliydiniz. Bu ihtarı yapmadıysanız kontat bir yıl daha uzamış durumdadır. Bundan sonra yapacağınız kira kontratında muacceliyet şartı var ise (herhangi bir ayın kirası ödenmediğinde tüm ayların muaccel olması)
Bir yıllık kirayı tahliyeli icra takibine koymaktır. 30 gün içinde öderlerse bir yıl oturmaya devam ederler aksi halde icra hakimliğinden tahliyelerini istersiniz.
Kontratta böyle bir muacceliyet şartı yoksa kirasını ödemedikleri günün ertesi ihtarname çekip kirayı ödemelerini istersiniz. 2. ihtardan sonra tahliye davası açarsınız.
Kolay gelsin.
Biz bu parayla geçiniyoruz bu eve misafir geliyor para su gibi gidiyor bunların hepsi o kira parasıyla oluyor.Kredi kartı dolup taşıyor kirayı istemeyelimde evimize hacizmi gelsin yani o paraya göre biz kendimizi ayarlıyoruz bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Alıntı:
seda63 rumuzlu üyeden alıntı
Biz bu parayla geçiniyoruz bu eve misafir geliyor para su gibi gidiyor bunların hepsi o kira parasıyla oluyor.Kredi kartı dolup taşıyor kirayı istemeyelimde evimize hacizmi gelsin yani o paraya göre biz kendimizi ayarlıyoruz bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Benimde benzer bir sorunum var yardımcı olurmusunuz.
Dairemi kiraya vereli 7 ay oldu kiracı düzenli olarak hiçbir zaman kirayı düzenli ödemedi en son 3 aylık borcu var.Tahliye taahhütnamesi de almıştım kiracıdan.Kira alacaklarımı nasıl tahsil eder ve evi nasıl tahliye edebilirim.Öncelikli olarak İcra Müdürlüğünden mi yoksa noterden mi ihbar çekmeliyim yoksa direkt olarak icra ve tahliye davası açabilirmiyim.Davaları kendim takip edebilirmiyim Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
--------------------------------------------------------------------------------
Aynı cevap sizin için de geçerli kalan tüm kiraları icra takibine koyun.
Alıntı:
intel27 rumuzlu üyeden alıntı
Davaları kendim takip edebilirmiyim Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
İcra takibinin avukatınız vasıtasıyla yürütülmesi sağlıklı olacaktır. "Davaları kendim takip edebilir miyim" sorusunun cevabı, yeterliliğiniz varsa edebilirsiniz fakat ortada bir dava değil, icra takibi söz konusudur.
Yalnız ev başkasının (bir yakınımın) üzerine kira kontratını ben kendi adıma yapmıştım bu bir sorun teşkil edermi?,ayrıca sözleşme bitimine daha 5 ay var bu süreci etkiler mi?
Ben Adliye'ye gittim kimse yardımcı olamadı.Sonra avukatıma gidip dilekçe yazdırdım parayı düzenli ödemedikleri adına kiraya verdiğim evin adresi benim otuduğum evin adresi felan yazdı ve dediki notere gideceksin kayıt ettireceksin notere gittik.Kağıtları felan verdik bizeden 70 tl istediler vermedik ama veriyorsunuz onlar uyarı gönderiyorlar eğer uymazlar ise 1 aylık süre sonrası eve kağıt geliyormuş 1 hafta veya 1 ay süre ev bulup çıkın bunada uymazlarsa eve polis haciz götürüyor zorla çıkartıyor.
Teşekkürler...
bu kadar basitmiydi? biz bi senedir mahkeme hakim avukat bosunami ugrasdik TAHLIYE elde etmek icin?
Alıntı:
seda63 rumuzlu üyeden alıntı
Ben Adliye'ye gittim kimse yardımcı olamadı.Sonra avukatıma gidip dilekçe yazdırdım parayı düzenli ödemedikleri adına kiraya verdiğim evin adresi benim otuduğum evin adresi felan yazdı ve dediki notere gideceksin kayıt ettireceksin notere gittik.Kağıtları felan verdik bizeden 70 tl istediler vermedik ama veriyorsunuz onlar uyarı gönderiyorlar eğer uymazlar ise 1 aylık süre sonrası eve kağıt geliyormuş 1 hafta veya 1 ay süre ev bulup çıkın bunada uymazlarsa eve polis haciz götürüyor zorla çıkartıyor.
Teşekkürler...
Tebrik ediyorum bu soruna verilecek en yanlış cevabı verdiniz :)