-
Kağıt üzerinde anlaşma yaptık adıma icra açıldı ama borcum yok ne yapmalıyım.
Merhaba birebir kendi aramızda kağıt üzerinde anlaşma yaptık sözlü konuşulanları kağıda dökmedik. Ben parayı elden aldım o kişide alması gerekeni aldı ama sözlü anlaştığımız şeyleri yerine getirmediğin den web sitesini vermedim. Burada para eden web sitesi değil aslında ve bu kişi 3 aydır ödemesini alıyor devirini sağladığım şeyden (para kazanıyor verdiği parayı çıkartı nerede ise) aramızda imzaladığımız kağıtta web sitesinide vereceğim geçiyordu. Ve şuan toplam verdiği para üzerinden icraya vermiş.
Bu durumda ne yapabilirim veya sonucu ne olur bilgilendirir misiniz.
-
Cevap: Kağıt üzerinde anlaşma yaptık adıma icra açıldı ama borcum yok ne yapmalıyım.
Kağıt üzerinde anlaşma yaptık dediğiniz;
bir web sitesi tasarımını bir bedel karşılığında gerçekleştireceğinize dair bir sözleşme yapmanız herhalde.
Anlaştığınız rakamın tamamını ödememiş olsa da, siz vaad ettiğiniz site tasarımını teslim etmemişsiniz. Kimden nerden ne sebeple kazandığı bu sözleşme içeriğiyle alakalı değil.
Adam haklı olarak icra takibi başlatmış ve alacak ödediği kısmı 99% ihtimalle.
Haklılığınızı ıspatlayabileceğinize eminseniz, icra takibine süresi içinde itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.
-
Cevap: Kağıt üzerinde anlaşma yaptık adıma icra açıldı ama borcum yok ne yapmalıyım.
Burada açık belirtemiyorum düşündüğünüz gibi değil özelden yazmak istedim yazamadım. Yazar iseniz detaylı anlatabilir sözleşmeyide iletebilirim.
- - - Updated - - -
Sözleşme https://i.hizliresim.com/PG3na7.jpg burada ajns diye geçen firma vs değildir internet üzerinde bir uygulama üzerinde işleyişi var ve gelir buradan geliyor. Bunu devrettim bahsi geçen aileyi de devrettim web sitesi konusunda bilgisi olmadığı için istediği bilgileri ekledim. Sözlü anlaştıklarımızı uygulamadığı için web sitesinden bilgilerini kaldırdım. Şuan icra davası gelmiş ilamsız olarak tebligat vs gelmedi yanlış adrese gönderilecek baktığımda uyaptan incelediğimde ödeme emri gönderilmemiş henüz. Total ödediği para üzerinden icra açılmış. 3 ay oldu devredeli ve her ay 3500 4000 dolar aralığında 3 aydır ödeme alıyor zaten.Aldığım para ile borçlarımı vs kapattım sıkıntılı bir durumda olmasa idim aylık 3500 4000 dolar gelir elde ettiğim şeyi o paraya satmazdım.
Şu an nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda bilinçlendirir iseniz sevinirim
-
Parayı elden aldığınıza ve siteyi devretmediğinize göre, doğal olarak parasını geri istiyor. Hukuk, evraka bakacak sonuçta.
-
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Parayı elden aldığınıza ve siteyi devretmediğinize göre, doğal olarak parasını geri istiyor. Hukuk, evraka bakacak sonuçta.
Gelir getiren site değil bunu belirttim ve 3 aydır da gelir sağlıyor 60000 tl ödeme almıştır bu nasıl olacak. Benden 90 bin geri alıp kazanç elde etmeye devam mı edecek ?
-
Alıntı:
Neonemivar rumuzlu üyeden alıntı
Gelir getiren site değil bunu belirttim ve 3 aydır da gelir sağlıyor 60000 tl ödeme almıştır bu nasıl olacak. Benden 90 bin geri alıp kazanç elde etmeye devam mı edecek ?
O yazılı belgede belirtilen, size düşen kısımdan hangisini yerine getirmediniz?
Yok ben sözleşmenin gereğini yerine getirdim, eksik kalan bir kısım yok benim açımdan diyorsanız, gelen ödeme emrinde belirtilen borca itiraz edersiniz ilgili icra dairesinde ve takip durur.
Ödeme emri yanlış adrese gidecek diyorsunuz, o dediğiniz adres sizin sistemde kayıtlı olan adresinizse doğru adresinizdir.
O adreste bulunamazsanız mahalle muhtarına bırakılır ve muhtara teslim edilen ödeme emri size teslim edilmiş olarak kabul edilir, önerin o yanlış dediğiniz adresi biliyorsanız o muhtarlıktan kontrol etmeniz ve itiraz süresi içinde ( eğer bir eksiğiniz yoksa sözleşme gereği) itirazınızı yapmanızdır.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O yazılı belgede belirtilen, size düşen kısımdan hangisini yerine getirmediniz?
Yok ben sözleşmenin gereğini yerine getirdim, eksik kalan bir kısım yok benim açımdan diyorsanız, gelen ödeme emrinde belirtilen borca itiraz edersiniz ilgili icra dairesinde ve takip durur.
Ödeme emri yanlış adrese gidecek diyorsunuz, o dediğiniz adres sizin sistemde kayıtlı olan adresinizse doğru adresinizdir.
O adreste bulunamazsanız mahalle muhtarına bırakılır ve muhtara teslim edilen ödeme emri size teslim edilmiş olarak kabul edilir, önerin o yanlış dediğiniz adresi biliyorsanız o muhtarlıktan kontrol etmeniz ve itiraz süresi içinde ( eğer bir eksiğiniz yoksa sözleşme gereği) itirazınızı yapmanızdır.
Web sitesini vermedim sözlü anlaştıklarımızı yerine getirmediği için. Tekrar belirtiyorum para eden web sitesi değil ajns. Adres daha önce ki ikamet ettiğim yer ama şuan farklı bir ilde ikamet ediyorum. Uyap sisteminden günlük kontrol sağlıyorum ödeme emri gönderilmiş mi diye sisteme düştüğü zaman itirazda bulunacağım.
Konuya biraz daha açıklık getirmek adına örnek vereyim ; Bir kuaför dükkanı devretmek için anlaşma yapıyorsunuz içinde ki her şeyi ile ve bu dükkanın web sayfası var bunuda sözleşmeye dahil ediyorsunuz. Sözlü anlaşılan şeyleri yerine getirmediğin den web sitesini vermiyorum. Sözleşmeyi sözlü konuşulan şeyler ilgilendirmez biliyorum böyle bir şey yapacağını bilsem zaten satmazdım.(Para kazandıran dükkan web sitesi değil) İcraya verilen rakam total ödenen rakam ve bu dükkandan 3 ay boyunca para kazanıyorsunuz ödediğiniz paranın %80 ını çıkartıyorsunuz.Dükkan örneğinde giderler vs oluyor çalışan maaşı falanda. Benim konumda devrettiğim sistemde sıfır gider var.
Şimdi bu kişi 3 ay boyunca buradan aylık ödeme alıyor ve almaya devam ediyor totalde DOKSAN BİN TL ödüyor ve icraya verip DOKSAN BİN TL sini geri istiyor ve gelir kaynağı olan sistem elinde. Bu durum ne yapılır bunu öğrenmek istiyorum.
Bankası araştırılır ise her ay aldığı paralar ortaya çıkacaktır. Yurt dışı firmasın dan yatıyor paralar.
-
Alıntı:
Anlaşılan o ki siz o kadar bedel karşılığında '' NEYİ ''devrettiğinizin, devretmeyi tahhüt ettiğinizin farkında değilsiniz.
Günlük 100 tok altın çıkartılan bir altın madeni de devretmiş olsanız, o kağıt dediğiniz sözleşmede pembe renkli kulplu plastik tası devrediyorum dediğiniz zaman, altın madeninden günlük 200 ton altınla beraber 40 tok elmas ta çıksa,
sözleşme konusu kırmızı kulplu plastik tası vermediğiniz için, sözleşmede yazan o iş için aldığınız paranın karşılığında size düşen kısmı yerine getirmemiş olursunuz.
Tavsiyem itiraz etmeyin, kaybedersiniz, söylediklerinizin değil anlaşma metninde yazıp taahhüt ettiklerinizin yerine getirilip getirilmediğine bakacak hakim .
Sonucunda da haciz yoluyla alınabilecek.
-
Alıntı:
Anlaşılan o ki siz o kadar bedel karşılığında '' NEYİ ''devrettiğinizin, devretmeyi tahhüt ettiğinizin farkında değilsiniz.
Günlük 100 tok altın çıkartılan bir altın madeni de devretmiş olsanız, o kağıt dediğiniz sözleşmede pembe renkli kulplu plastik tası devrediyorum dediğiniz zaman, altın madeninden günlük 200 ton altınla beraber 40 tok elmas ta çıksa,
sözleşme konusu kırmızı kulplu plastik tası vermediğiniz için, sözleşmede yazan o iş için aldığınız paranın karşılığında size düşen kısmı yerine getirmemiş olursunuz.
Tavsiyem itiraz etmeyin, kaybedersiniz, söylediklerinizin değil anlaşma metninde yazıp taahhüt ettiklerinizin yerine getirilip getirilmediğine bakacak hakim .
Sonucunda da haciz yoluyla alınabilecek.
İtiraz etmeyip neyi kabulleneyim ? doksanbin tl ödemeyi mi kabulleneyim yani bedavaya vermiş olayım. Bunumu demek istediniz tam olarak anlamadım.
Borca itirazda tabiki bulunacağım ben hukukçu değilim bu yüzden burada bilinçli kişilerden bilgi almak istedim. Tahminimce itirazdan sonrası onlar doksanbin tl alacağı olduğunu ıspatlaması gerekecek ve bu mümkün değil. En kötü senaryo websitesini devretmek zorunda kalırım.
evkurdan sözleşme ile 3 adet ürün aldınız tv, koltuk takımı, bilgisayar borcunuzun yarısını ödediniz kalan kısmı ödemediğiniz de komple tutar üzerinden mi borçlu gözüküyorsunuz.
Sizin anlatığınıza göre Anlaşma ile evimi ve arabamı satıyorum 300 bin tl elden aldım diye sözleşme yaptığınız da evi verip arabayı vermediğiniz de; Ev alan kişide kalacak ve ben o kişiye ödediği 300 bin tl yi ödeyeceğim. Benim mantığıma göre aracı vermem gerekıyor veya aracın değeri kadar para ödemem gerekiyor.
-
90.000 tl yi nasıl aldınız, elden mi? Hiç bir makbuz vs imzalamadan?
-
Alıntı:
90.000 tl yi nasıl aldınız, elden mi? Hiç bir makbuz vs imzalamadan?
Elden aldım makbuz falan hiç bir şey yok. Şimdi o sözleşmede ben para aldım o da alması gerekeni almış imzalamışız gözüküyor dimi. Ama o almamış gibi doksanbin üzerinden icraya verebiliyor ise bende para almadım diyebilirim sanırım.
-
Kolay gelsin.Allah işinizi rast getirsin.
-
Alıntı:
Kolay gelsin.Allah işinizi rast getirsin.
Benim tek hatam sözleşmeye her şeyi dökmemek oldu. Hem kendisi yanlış yapıyor hemde yaptığı yanlış üzerine icraya veriyor.
Teşekkürler bu arada.
-
Siz "web sitesi ve aileyi" vereceksiniz ve 90 bin lira elden ALDINIZ. Sözleşmenizde yazan bu.
Şimdi karşı tarafın size elden 90 bin lira verdiğinde bir sıkıntı yok.
Siz aileyi ve web sitesini verdiniz mi?
İfadenize göre web sitesini vermediniz.
Şu altın yumurtlayan şey her ne ise, onu geri alın ve web sitesini verin.
Siz web sitesini vermediğiniz sürece gayet açık ki 90 bin liranın karşılığını vermemiş olacaksınız ve muhatabınız da "ya web sitemi ya paramı" demekte ne yazık ki haklı görünüyor.
Bu arada web sitesi nedir malum da, "aile" nedir? Yani bir aileyi devretmek deyince bildiğimiz anlamda bir aile olmasa gerek.
-
Alıntı:
Siz "web sitesi ve aileyi" vereceksiniz ve 90 bin lira elden ALDINIZ. Sözleşmenizde yazan bu.
Şimdi karşı tarafın size elden 90 bin lira verdiğinde bir sıkıntı yok.
Siz aileyi ve web sitesini verdiniz mi?
İfadenize göre web sitesini vermediniz.
Şu altın yumurtlayan şey her ne ise, onu geri alın ve web sitesini verin.
Siz web sitesini vermediğiniz sürece gayet açık ki 90 bin liranın karşılığını vermemiş olacaksınız ve muhatabınız da "ya web sitemi ya paramı" demekte ne yazık ki haklı görünüyor.
Bu arada web sitesi nedir malum da, "aile" nedir? Yani bir aileyi devretmek deyince bildiğimiz anlamda bir aile olmasa gerek.
Kameralı chat uygulamasına y.a.y.ı.n.c.ı sağlıyordum getirdiklerim maaş hak ettikçe onlardan komisyon alıyordum.Sistem uygulama ile anlaşmalı oluyor buna da a.j.a.n.s deniliyor. Bu a.j.a.n.s da kayıtlı aktif 30 ile 40 arası y.a.y.ı.n.c.ı vardı o yayıncılardan aylık gelir. 3000 ile 4000 $ arasında idi. Yani burada para eden şey a.j.a.n.s oluyor. Aile de uygulama grup önemli bir şey değil onun devrini sağladım, a.j.a.n.s devrini sağladım sadece web sitesini devretmedim sözlü anlaştıklarımıza uymadığı için. A.j.a.n.s devri uygulama yöneticileri ile whatsapp dan oluyor bütün irtibat whatsapp dan ve a.j.a.n.s devrini de sağladım.Bu kişi 3 aydır bankasına aylık ödeme alıyor uygu.lama tarafından. Bu yüzden web sitesi verilmedi diye total rakam üzerinden icraya verip haklı çıkıp 90 bin tl yi benden alma şansı olduğunu düşünmüyorum çünkü asıl alması gerekeni almış durumda.
O nasıl ki tam hakkını almamış gibi total fiyat dan icraya verebiliyor ise o sözleşme ile (sözleşme tarihi 13.11.19 iken içerikte yazan 01.11.19 tarihi itibari ile ... bu kişi alması gerekeni bende paramı almış gibi imza atmışız.) o inkar edebiliyor ise bende para almadığımı inkar edebilirim diye düşünüyorum yaptığına karşılık. Makbuz fatura vs hiç bir şey yok elden alındı.
-
Sadece evet veya hayır diye cevap verin:
1-Sözleşmenize göre web sitesini verecek miydiniz?
2-Web sitesini verdiniz mi?
-
Alıntı:
Sadece evet veya hayır diye cevap verin:
1-Sözleşmenize göre web sitesini verecek miydiniz?
2-Web sitesini verdiniz mi?
1- Evet
2-Hayır
-
Alıntı:
Elden aldım makbuz falan hiç bir şey yok. Şimdi o sözleşmede ben para aldım o da alması gerekeni almış imzalamışız gözüküyor dimi. Ama o almamış gibi doksanbin üzerinden icraya verebiliyor ise bende para almadım diyebilirim sanırım.
O almadığı şey karşılığında ödediği parayı geri istiyor icra takibiyle. Sİz de henuz o vermeyi taahhüt ettiğiniz şeyi teslim etmemiş ama bedelini de peşin olarak almış olduğunuzdan,
icra takibi sonrası itiraz etseniz de sonuç değişecek gibi görünmüyor.
-
Alıntı:
1- Evet
2-Hayır
Eee, parayı aldınız malı vermediniz. Karşıdaki adamın parasını geri istemesinden daha doğal ne olabilir? Neyin ısrarcısısınız anlamıyorum.
-
Alıntı:
Eee, parayı aldınız malı vermediniz. Karşıdaki adamın parasını geri istemesinden daha doğal ne olabilir? Neyin ısrarcısısınız anlamıyorum.
Sizin görüşünüz mü yoksa yasalar mı böyle ? Anlaşma ile 200 bin tl ye Araba satıyorsunuz satar iken teyp içinde diye belirtiyorsunuz arabayı veriyorsunuz teyp i vermiyorsunuz. Sonra adam icra açıyor 200 bin tl .
Üsteki örneğe sizin cevabınız şu oluyor adam haklı parasını ödemiş sen malı vermemişsin ama araba adamın üzerine verilmiş sadece teyp verilmemiş. Size göre o araba adam da kalıyor ve o adamın ödediği 200 bin tl yi ödemek zorundasın neden olarak cevabınız;
sözleşmeye göre teyp i verecek miydiniz : EVET
Teyp i verdiniz mi : Hayır
O zaman adam haklı 200 bin tl sini almak en doğal hakkı adamın.
Yasalar sizin dediğiniz gibi işliyor ise çok büyük bir sorun var demektir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
O almadığı şey karşılığında ödediği parayı geri istiyor icra takibiyle. Sİz de henuz o vermeyi taahhüt ettiğiniz şeyi teslim etmemiş ama bedelini de peşin olarak almış olduğunuzdan,
icra takibi sonrası itiraz etseniz de sonuç değişecek gibi görünmüyor.
Cevabınız için teşekkürler, Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim cevaplarınız için.
Bu sizin başınıza gelmiş olsa idi ve benim gibi burada sormuş olsaydınız ben tarafsız olarak cevap verdiğim de sadece düşünce ve bence olması gereken cevabım şu olurdu.
Sen adam ile anlaşma yapmışsın bunları verecem demişsin 2 sini vermiş iken birini vermemişsin sözleşmeye göre adam haklı yasal olarak.İcra ya total para üzerinden vermiş ama bu normal değil. Ya aldığı hizmeti geri verecek parasını alacak. (Bu süre zarfında kanıtlanabilir kazanç var ise bunlar ödenecek paradan düşülecek). Yada aldığınız parayı geri ödemeyip web sitesini vermek zorundasınız. (web sitesi elinizde yok ise bilir kişi tarafından ederi hesaplanır o tutarda para ödemeniz gerekir.
Olurdu cevabım olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Yasal olarak nedir bilemeyeceğim.
-
Alıntı:
Sizin görüşünüz mü yoksa yasalar mı böyle ? Anlaşma ile 200 bin tl ye Araba satıyorsunuz satar iken teyp içinde diye belirtiyorsunuz arabayı veriyorsunuz teyp i vermiyorsunuz. Sonra adam icra açıyor 200 bin tl .
Üsteki örneğe sizin cevabınız şu oluyor adam haklı parasını ödemiş sen malı vermemişsin ama araba adamın üzerine verilmiş sadece teyp verilmemiş. Size göre o araba adam da kalıyor ve o adamın ödediği 200 bin tl yi ödemek zorundasın neden olarak cevabınız;
Yasalar sizin dediğiniz gibi işliyor ise çok büyük bir sorun var demektir..
Bu örneğinizde 200 bin Tl ye satışı yapılan şey teybi olan bir araba. Arabayı aldıysanız ama teybini sökülü olarak teslim edilmişse, sadece teybi almak veya sadece teyp bedeli kadar olan kısmın bedelini almak isteyebilir, haklısınız.
Sözleşmede www.bilmemnenoktacom marka 7inch displayli pembe renkli displayi çızık oto teybi ve teybin takılı olduğu aracı 200.000 tl ye devrediyorum şeklinde yazmışsanız, isterseniz adama rolce royce vermiş olun , isterseniz elektrikli bisiklet vermiş olun, o pembe renkli displayi çizik teybi vermediyseniz sözleşmede belirttiğiniz şeyi bedelini almış olmanıza rağmen vermemiş olursunuz. Sizin aslında var olmayan ajans, aile vs ,alt detaydır, aslolan o websitesidir.
Gene araba aörneğinize dönersek, adam elektrikli bisikleti kiralayarak aylık 100.000tl gelir elde ediyor olsa da o kısmı onu ilgilendirir. Displayi çizik o 7'' oto teybi takılı olsa idi ayda 300.00 tl kazanabilecekti belki!
Vaad edilen Web sitesi yok, Vaad edilen destek yok, bunları yapmak için peşin olarak aldığınız bir bedel var...
Şu an sizinkiler dışında bakan herhangi iki gözün gördüğü durum bu.
-
Alıntı:
Yasalar sizin dediğiniz gibi işliyor ise çok büyük bir sorun var demektir.
Eğer 200 bin liraya teypli arabayı satarken sözleşmeye "200 bin liraya teybi satıyorum, paramı da aldım" yazarsam, teybi de vermezsem, adam ister parasını ve alır. Çünkü sözleşmede araba yok. Araba sözleşmede olaydı ne olurdu? Bir şey fark etmezdi, 200 bin lirayı alıp arabayı iade ederdi. Çünkü sözleşme kurallarına uyulmamış.
Benim anlamadığım, söz verdiğiniz siteyi neden vermiyorsunuz?
-
Siz olayı tam olarak anlamamışsınız.Verdiğim örnekte araba var ve verdiğim örnek birebir benim konum ile aynı. Arabamı (markaya takılmayın) teyp i ile 200 bin tl ye satıyorum diye geçiyor demişim sözleşme ve arabayı veriyor teyp i vermiyorum buradan sonuç üretebilirsiniz.
Benim konumda Ajansımı adil ... adına 01.11.2019 tarihi itibari ile 90 bin tl karşılığın da diye başıyor dikkat edin ajansımı 90 bin tl karşılığın da diyor. tüm y.a.y.ı.n.c.ı.l.a.rım ve web sitesi b.b.b.b.com ve aileyi devrediyorum. sonrakiler ek şeyler oluyor.
desteğimi esirgmeyecegim yazıyor ve elden aldım paramı.
A.jan.sımı devretmişim aile yi devretmişim desteğimi esirgememişim web sitesini verdiği bilgiler ile değiştirmişim her hangi bir sorun yok iken sözlü anlaştığımız şeyleri yapmadığından dolayı (hukuk bunlara bakmaz) ben web sitesinden bilgilerini kaldırdım. Neden vermediğim konusunun cevabı bahsi geçen aj.a.ns da 5 tane y.a.y.ı.ncının komisyonu nu o kişilere verecekti veya transferini verecekti sözlü şekilde bunu konuştuk anlaştık ona istinaden satışı kabul ettim ve bunu yerine getirmeyince 2 ay sonrası web sitesinden bilgilerini kaldırdım olay bundan ibaret.
Sözleşme bilgisayar çıktısı sadece imzalar ıslak imza ve ben iki kişi arasında kagıt üzerinde yapılan anlaşmanın bir fonksiyonu olmayacağını düşündüğüm için sözleşmeyi umursamadım ve detaylandırmadık kendisi hazırladı.Böyle bir şey yapacağı aklıma gelmezdi sözün de durmayacağı.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bu örneğinizde 200 bin Tl ye satışı yapılan şey teybi olan bir araba. Arabayı aldıysanız ama teybini sökülü olarak teslim edilmişse, sadece teybi almak veya sadece teyp bedeli kadar olan kısmın bedelini almak isteyebilir, haklısınız.
Sözleşmede
www.bilmemnenoktacom marka 7inch displayli pembe renkli displayi çızık oto teybi ve teybin takılı olduğu aracı 200.000 tl ye devrediyorum şeklinde yazmışsanız, isterseniz adama rolce royce vermiş olun , isterseniz elektrikli bisiklet vermiş olun, o pembe renkli displayi çizik teybi vermediyseniz sözleşmede belirttiğiniz şeyi bedelini almış olmanıza rağmen vermemiş olursunuz. Sizin aslında var olmayan ajans, aile vs ,alt detaydır, aslolan o websitesidir.
Gene araba aörneğinize dönersek, adam elektrikli bisikleti kiralayarak aylık 100.000tl gelir elde ediyor olsa da o kısmı onu ilgilendirir. Displayi çizik o 7'' oto teybi takılı olsa idi ayda 300.00 tl kazanabilecekti belki!
Vaad edilen Web sitesi yok, Vaad edilen destek yok, bunları yapmak için peşin olarak aldığınız bir bedel var...
Şu an sizinkiler dışında bakan herhangi iki gözün gördüğü durum bu.
Yazının başında belirtiğiniz gibi olay aslında. 2. seçenek olarak cevapladığınız gibi değil sözleşme ABC A.JA.NS IMI AHMET D. adına 1.11.2019 TARİHİ itibari ile 90 bin tl karşılığı da tüm ya.y.ıncılarım web sitesi aa.com ve aileyi devrediyorum.
web sitemi 90 bin tl karşılığın da aj.ans tüm ya.yıncılar aile ile devrediyorum olsa idi haklısınız derken yine total rakam üzerinden olmaz.
Ödeme emrine karşı itiraz da imzaya itiraz, borca itiraz ve borcun bir kısmına itiraz diye bir hakkım var burada borcun bir kısmına itirazdan yola çıkılabilir sonuç olarak haklı çıkar ise karşı taraf ya web sitesinin ederi kadar para alır yada web sitesini alır.