-
pazar günü işe gelmeme tutanağı
işyeri beni işten çıkarttı. bende haklarımı almak için iş mahkemesine başvurdum. işveren iş mahkemesine sunduğu cevap dilekçesinde 13 tane sıralı devamsızlık tutanagı tutmuş. 15 aralık 2019 tarihine pazar gününe çalışmadığımız güne bile tutanak tutmuşlar. işyerinde pazar günü çalışma yoktur. mahkemeye sunulan aralık 2019 puantajında da pazar günleri HT hafta tatili olarak geçmektedir. işyerin de çalışan 3 kişi bu tutanağı imzalamış bununla ilgili özel evrakta sahtecilikten savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim? cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: pazar günü işe gelmeme tutanağı
Sanki "evrakta sahtecilik"ten daha fazlası var gibi görünüyor bana.
-
Siz işten tam olarak hangi tarihte ayrıldınız ve ayrılma sebebi ne idi onu bir açıklasanız nasıl olur?
-
yazmıştım yazımda işveren çıkarttı beni bende ihtarname gönderdim ayın 28/11 tarihinde çıkış yapıldı 13 adet tutanak tutulmuş pazar dahil ne yapabilirim?
-
"Ayrılma sebebi neydi" sorusunun cevabı "filanca çıkardı" olabilir mi?
Bir de 28/11'de işten çıkartıldıysanız, Aralık'ta tutanak nedir ki? Bir hata var tarihlerde sanki.
-
anlatamıyorum sanırım size
1. işveren çıkarttı 28/11/2019 tarihinde hiç bir şey imzalamadım ihtarname çektim ben alacaklarımın ödenmesi için ödenmedi mahkeme açtım.
2. çıkarıldığım tarihten itibaren 13 tane işe gelmeme tutanağı tutulmuş
3. tutanaklardan 1 tanesi çalışmadığımız pazar gününe ait
-
Alıntı:
temhem1975 rumuzlu üyeden alıntı
1. işveren çıkarttı 28/11/2019 tarihinde hiç bir şey imzalamadım ihtarname çektim ben alacaklarımın ödenmesi için ödenmedi mahkeme açtım.
işveren "adam öldürdü" diye mi çıkardı?
işveren "kavga etti" diye mi çıkardı?
işveren "küfür etti" diye mi çıkardı?
Soru bu.
NEDEN çıkardı.
KİM ÇIKARDI değil.
- - - Updated - - -
Alıntı:
İşveren "ben onu işten falan çıkarmadım, kendisi işe gelmedi, o yüzden yerine başkasını aldık" derse, işverenin sizi çıkardığını kanıtlayacak bir şeyler var mı elinizde?
-
bakın teşekkür ederim ilginize ama konu dediğinizle alakalı degıl pazar günü çalışma olmamasına ragmen bana işten ayrıldııktan sonra İŞE GELMEME tutanak tutulması konu bu PAZAR GÜNÜ ÇALIŞMA YOK AMA HAKKIMDA ADIM SOYADIM YAZAN TUTANAK VAR BUNUNLA İLGİLİ KONUŞUYORUM SORUM ŞUDUR; İŞTEN AYRILDIKTAN SONRA BANA 13 ADET İŞE GELMEME TUTANAĞI TUTULMUŞ BUNLARDAN 1 TANESİ ÇALIŞMADIĞIM PAZAR GÜNÜNE AİT. PUANTAJ LISTESİNDEDE PAZAR ÇALIŞILMADIĞI VAR. BU ÖZEL BELGEDE SAHTEÇİLEGE GİRİYOR MU? ŞİKAYET EDEBİLİR MİYİM? SORUM BUDUR.
-
selam
pazar günü çalışmaya gelmediğinize dair tutanak tutulması ve diğer çalışanların evet bu çalışan şu tarihte işe gelmemiştir ana fikirli tutanağa imza atmaları herhangi bir suç içermez.
ancak sizin imzanızı taklit edip istifa dilekçesini mahkemeye sunsaydı o işte sahtecilik olurdu.
siz dava devam ederken diyeceksiniz ki işveren şuşuşu şeyleri yapmadı maaş vermedi mobing uyguladı vs ve ihtarname çektim.
işveren bundan sonra işe gelmeme tutanağı tutmuş arkamdan diye savunma yapacaksınız
bu tek pazar günü tutulan tutanak yerine davanın geneline odaklanın
-
Ben kendimi anlatamiyorum sanirim pazar günü çalisma yok isyerinde hic bir zaman calismadik puantaj cetvelindede pazar gunleri HT hafta tatili diye geciyor. isveren pazar gunu tutanak tutmus ise gelmedi diye PAZAR GUNU CALISMA YOKK 15 ARALIK 2019 PAZAR GUNU ISYERINDE PAZAR CALISMA YOK ANLATABILDIMMI SIZLERE CALISMA OLMAYAN PAZAR GUNU ISYERINE GELMEDI DIYE TUTANAK TUTULMUS PAZAR GUNU KIMSE CALISMIYOR ANLATABILIYORMUYUM KONUYU.
-
dostum sen bi ağrı kesici falan al
ya da dışarı çık hava al
-
Alıntı:
Ben kendimi anlatamiyorum sanirim pazar günü çalisma yok isyerinde hic bir zaman calismadik puantaj cetvelindede pazar gunleri HT hafta tatili diye geciyor. isveren pazar gunu tutanak tutmus ise gelmedi diye PAZAR GUNU CALISMA YOKK 15 ARALIK 2019 PAZAR GUNU ISYERINDE PAZAR CALISMA YOK ANLATABILDIMMI SIZLERE CALISMA OLMAYAN PAZAR GUNU ISYERINE GELMEDI DIYE TUTANAK TUTULMUS PAZAR GUNU KIMSE CALISMIYOR ANLATABILIYORMUYUM KONUYU.
Peki, siz ÇALIŞMA OLMAYAN PAZAR GÜNÜ işe gittiniz mi?
Gittiğiniz halde mi gitmediniz diye tutanak tutuldu?
Yani gitmediyseniz tutanakta sıkıntı ne?
"O gün tatildi ama biz yine de acaba temhem1975 gelmiş olabilir mi diye fabrikaya gittik, baktık gelmemiş, tutanağı tuttuk" dediklerinde gitmediklerini ispat mı edeceksiniz?
Siz, işe gitmeyerek işvereni haklı duruma getirmişsiniz.
İşveren size kazık atmış.
Size "seni işten çıkardım" demiş, siz de onun sözüne güvenip işe gitmemişsiniz.
Patron da "bu adam işe gelmedi, attık" diyor.
İspatlamanız gereken şey pazar günkü tutanak değil. Onun cezası idam bile olsa, onu yapanları idam ederler ama size kuruş faydası yok.
İspatlamanız gereken, patronun sana "seni işten çıkardım" dediği.
Bunun üzerinde dursanız daha mantıklı olur.
Aksi halde işin ucu işverenin sizden ihbar tazminatı almasına kadar gider.
-
Alıntı:
tahriperi rumuzlu üyeden alıntı
dostum sen bi ağrı kesici falan al
ya da dışarı çık hava al
ağrı kesici kalmamış evde, havada soğuk başka tavsiyen var mıdır!
-
28 kasim 2019 tarihinde işveren tarafindan çikarildim.
29 kasim 2019 da ihtarname gönderdim alacaklarimin ödenmesine ilişkin
iş mahkemesi açtim ödenmeyen alacaklarim için
iş mahkemesinin işverenden istediği evraklari işveren mahkemeye sunmuş bordrolar v.s
uyap sisteminden baktim hakkimda 13 adet devamsizlik tutanaği tutmuşlar işten çikiş tarihten itibaren
altini çizerek söylüyorum 13 adet tutulan işe gelmeme tutanağindaki 1 tutanak tarihi pazar günü işyerinde pazar günü çalişma yok mahkemeye sunulan puantaj kasim - aralik 2019 cetvellerindede pazar hafta tatili.
Sorum şu işyerinde çalişma olmayan pazar günü bana nasil işe gelmeme tutanaği tutulabilir pazar günü kimse yok işyerinde kapali off yani.
Işe benim gidip gitmememle ilgili değil bakin pazar günü çalişma olmayan işyerinde demişler ki bu tarihte (pazar günü)işe gelmemiştir. 4 şahitle imzali tutanak. Pazar çalişma yok işyerinde hiç çalişmadik puantajlardada hafta tatili pazar günü tutulan bu tutanak sahte değilmidir? özel belgede sahtecilik suçu işlenmemişmidir.? Sorum bu.
-
Yukarıda yazdım ya:
"O gün tatildi ama biz yine de acaba temhem1975 gelmiş olabilir mi diye fabrikaya gittik, baktık gelmemiş, tutanağı tuttuk"
-
Peki ozel evrakta sahtecilik sucu olusmusmudur
-
Alıntı:
Peki ozel evrakta sahtecilik sucu olusmusmudur
Sahte olan şey nedir?
İmzanın üstünde ali yazarken veli mi imza atmış?
-
Tüm yazdıklarınız içinde çok net olan tek bir şey var,
Alıntı:
Ben kendimi anlatamiyorum sanirim ...
gerçekten anlatamıyorsunuz!
28.11 de işten çıkartıldığınızı söylüyorsunuz.
Yeryüzünde işten çıkartığı biri için artık çalışmadığı işyerinde çalışmaya gelmediğine dair devamsızlık tutanağı tutacak kadar '' salak '' bir işveren + o tutanağı özlük dosyasına koyacak bir personel sorumlusu olamaz.
Tutanak tutuldu ise , o tarihlerde hala o işyeri tarafından çıkışınız verilmemiş olabilir ancak.
Farklı farklı noktalar arasında zıplayarak ne şekilde farklı suçlamalarla canlarını sıkarım düşüncesinden hızla uzaklaşıp,
işten çıkartılmanızla ilgili haklılığınızı nasıl ıspatlayabilir ve haklarınızı alabilirsinize odaklanmanız sizin açınızdan olacak en doğru yol olacaktır.
28.11.2019 da işten çıkış işlemleriniz mi yapıldı , yoksa işvereninizle tartışmanız sonrasında işvereniniz size artık işten çıkartıldığınızı sadece sözlü olarak mı bildirdi?
SGK kayıtlarında çıkış tarihiniz ve sebebi ne görülüyor?
-
Birakin iş mahkemesini kafanizdan silin isten nasil ciktigimida kafanizdan silin oldumu sorum şu size bana çözüm bulmaktansa bana muhalefet olanlara söyluyorum isyerinden ciktiniz veya cikartildiniz farketmez konu bu degil bu olay iş mahkemesinde zaten kim hakli kim haksiz olarak cevap bulacak konu anlamayanlar icin söyluyorum pazar gunu isyerinde calisma yooooook kimsede çalismiyor hafta tatili ben zaten isten cikartilmis veya ayrilmisim kimse yok isyerinde ama sanki isyerinde calisma varmis gibi ise gelmeme tutanagi tutuluyor altinda imzasi olan kisilerde pazar gunu yok isyerinde tatil isyeri anladinizmi tatiiiiiil yok kimse hayaletler dahi yok. Ama diyorlarki biz pazar gunu bu sahsin isyerine gelmedigine sahittiz diyorlar konu bu bununla ilgilide tutanak tutup mahkeme dosyasina sunuyorlar bu simdi EVRAKTA SAHTECILIK DEGILMIDIR ARKADAS?
-
Defalarca yazdık ama okumuyorsunuz sanırım. Bari bu sefer okuyun:
Alıntı:
pazar gunu isyerinde calisma yooooook kimsede çalismiyor hafta tatili
Hafta tatillerinde tutanak yazılamaz diye bir şey yok.
Alıntı:
ben zaten isten cikartilmis veya ayrilmisim kimse yok isyerinde
Siz işyerinde yokken tutanak yazılmasında da sıkıntı yok.
İşyerinde KİMSE OLMADIĞINI nasıl kanıtlıyorsunuz? "Biz gelmiştik" derlerse ne diyeceksiniz?
Alıntı:
sanki isyerinde calisma varmis gibi ise gelmeme tutanagi tutuluyor
Tutanakta "işyerinde çalışma vardı" mı yazıyor? Çalışma yoksa tutanak tutulamaz diye bir şey yok.
Alıntı:
altinda imzasi olan kisilerde pazar gunu yok
Bunu nasıl kanıtlayacaksınız? "Biz o gün iş yoktu ama tutanak tutmaya geldik" derlerse gelmediklerini sizin isptlamanız gerekir. İspatlayabilir misiniz?
Alıntı:
isyerinde tatil isyeri anladinizmi tatiiiiiil
Tatailde tutanak olmaz diye bir şey yok. Tutanak, tatilde de tutulabilir.
Alıntı:
yok kimse hayaletler dahi yok
Bunu nasıl kanıtlayacaksınız?
Alıntı:
Ama diyorlarki biz pazar gunu bu sahsin isyerine gelmedigine sahittiz diyorlar
Gittiniz mi peki? Gitmediyseniz doğru söylüyorlar zaten. Siz pazar günü kimse yokken gittiğinizi ispat edebiliyor musunuz?
Alıntı:
bununla ilgilide tutanak tutup mahkeme dosyasina sunuyorlar
Yukarıda yazdık, tutanağın tutulmasında bir sıkıntı görünmüyor.
Alıntı:
EVRAKTA SAHTECILIK DEGILMIDIR ARKADAS?
Anlattığınız gerekçelerden dolayı, evrakta sahtecilik olmaz.
ANCAK
İmzalayanlardan birisi "bu imzayı ben atmadım" derse evrakta sahtecilik olur.
Ve yine tekrar edelim, siz zaten o tarihlerde işe gitmediniz. Hani siz "gittim" deseniz de evraklar aksini söylese üzerinde düşünelim ama zaten bu tutanaklara ihtiyaç bile yok. Siz zaten "ben her gün işe gittim" demiyorsunuz.
Patronunuz size kazık attı, siz de onu cezalandırmak için böyle bir şey arıyorsunuz, bu doğal, bunu yadırgamıyorum. Ama keşke bu konular hakkında bilginiz olsaydı da patronuzun "seni işten attım" sözüne güvenmeMeniz gerektiğini düşünseydiniz ama iş işten geçmiş. Bu saatten sonra yapmanız gerekenler de size defaatle anlatıldı.
- - - Updated - - -
Bu arada;
Ben olsam, bu "pazar" olayından kimseye bahsetmem. Savunmamı da şöyle yaparım: "Patron bana seni işten çıkardım dedi, ben de o yüzden gitmedim, kalan maaşımı ve tazminatımı vereceğini söyledi, zaten bu yüzden ona ihtarname de çektim. tutanaklar da belli ki masa başında tutulmuş, pazar gününe bile tutanak yazmışlar. Herkesin iş diye kıvrandığı bu devirde benim durup dururken işten ayrılmam, işe gitmemem hayatın olağan akışına aykırı. Ben devamsızlık yapmadım, patron beni işten çıkardığı için işe gitmedim."
-
arkadaşım kanıtım var iş mahkemesi dosyasına sundukları aralık 2019 ayı puantaj cetveli var pazar günleri hafta tatili diye geçiyor HT imzalayanlarında hafta tatili diye geçiyor pazar çalışma yok kanıtı puantaj çetveli anlatabildimmi
-
Alıntı:
arkadaşım kanıtım var iş mahkemesi dosyasına sundukları aralık 2019 ayı puantaj cetveli var pazar günleri hafta tatili diye geçiyor HT imzalayanlarında hafta tatili diye geçiyor pazar çalışma yok kanıtı puantaj çetveli anlatabildimmi
Hafta tatili olması, insanların işyerine gitmediklerini kanıtlamayacak.
Tatilde gitmelerini engelleyen bir şey yok.
-
Alıntı:
...EVRAKTA SAHTECILIK DEGILMIDIR ARKADAS?
Değildir arkadaş....
Evrakta sahtecilik suçunun oluşması için temel şartlardan biri de evrağın sahte olduğunun kolayca anlaşılabilir olmamasıdır.
İşten çıkartıldığınıza dair noter ihtarını gönderdiğiniz ve artık o işyerine gitmemeye başladığınız tarihten sonraki , üstelik çalışma da yapılmayan bir gün için düzenlenmiş olan o tutanağın sahte olduğunu daha tutanağın aslını görmeden siz '' bile '' anlayabildiğinize göre, evrakta sahtecilik suçu şartlarının oluşmadığı ortadadır.
-
Tutanak iki şeyi söylüyor:
1- Tutanaktaki kişiler pazar günü bir araya gelmişler.
2- Sizin pazar günü iş yerinde olmadığınızı tespit etmişler.
İkinci madde doğru. Birinci maddenin aksini ispatlamak da kolay değil. Çalışma günü olmadığı halde bir araya gelip böyle bir tutanak tutmuş olabilirler.
Dolayısıyla, evrakın sahte olduğu iddiasına bel bağlamak pek doğru olmaz.
Denilebilecek tek şey, pazar günü iş yerinde olmamak sizin işten çıkarılmanız için haklı bir sebep olamaz.
Dolayısıyla pazar günü için tutulan tutanağa elbette itiraz edebilirsiniz, ama evrakta sahtecilik mi, hayır.
Diğer günler tutulan tutanaklar ve sizin önceki çektiğiniz ihtar, her iki tarafın iddia ve savunmaları değerlendirilerek karar verilecek bir durum söz konusu.
Bu değerlendirmede, itirazınız halinde pazar günü tutanakları dikkate alınmayacaktır, o kadar.
-
Tesekkur ederim ates bey ilginize. Pazar calisma yok isyerinde sirali tutanak tutmuslar sirali tutanaktan bir tanesi pazara geliyor pazar isyerinde calisma yok tatil bordrolardada tatil gosteriyor zaten hic pazar calismadik birilerinin benim icin pazar gelmeleri abest kacar. 3 kisinin imzasi bulunan tutanakta tc numaram adim soyadim ve pazar gununun tarihi var ve evrakta ise gelmedigi tesbit edilmistir diyor. Bu tutanaklari is mahkemesi dosyasina koymuslar bende uyap vatandasliktan gordum. Calisma olmayan pazar gunu adima ait ise gelmeme tutanagi tutularak imzalanmasi nasil sahtecilik olmuyor anlayamiyorum. Resmen sahtekarlik bu ve o tutanak pazar tutulmadigini geriye donuk tarih atilarak tutuldugu apacik belli.
-
Alıntı:
Tesekkur ederim ates bey ilginize. Pazar calisma yok isyerinde sirali tutanak tutmuslar sirali tutanaktan bir tanesi pazara geliyor pazar isyerinde calisma yok tatil bordrolardada tatil gosteriyor zaten hic pazar calismadik birilerinin benim icin pazar gelmeleri abest kacar. 3 kisinin imzasi bulunan tutanakta tc numaram adim soyadim ve pazar gununun tarihi var ve evrakta ise gelmedigi tesbit edilmistir diyor. Bu tutanaklari is mahkemesi dosyasina koymuslar bende uyap vatandasliktan gordum. Calisma olmayan pazar gunu adima ait ise gelmeme tutanagi tutularak imzalanmasi nasil sahtecilik olmuyor anlayamiyorum. Resmen sahtekarlik bu ve o tutanak pazar tutulmadigini geriye donuk tarih atilarak tutuldugu apacik belli.
Evet, sahtekarlık yapmışlar özel evrakta. Hepsine idam verecek hakim. İşkenceyle idam edecekler.
-
Selamlar normalde site yöneticilerinin mübalağalarını ve hakir görme gibi yorumlarını sevmem ama siz de olayın bütününü görmeyip ufak bir noktaya takılmışsınız gibi. O pazar günü size sadece bir nebze yardımı olabilir, minibüs şöförü fazla mesai davası açıyor minibüs sahibi ise benim minibüsüm 9-17 çalışır diyerek 2 şahit getirerek kendisini desteklettiriyor, keza restaurantların 8-18 çalıştığına kim inanır. geçmiş bütün pazarların çalışılmamış olması son pazarında çalışılmayacağı anlamına gelmez. siz yusuf beyin sözüne kulak verin ve olayın bütününe bakın yoksa işiniz zor.