Re: Maaş haczi ile ilgili
sizlerden allah razı olsun bizim gibi zora düşen insanlara yardımcı olduğunuz için.İnşallah Alah bunları karşılıksız bırakmayacaktır.Bu devirde zorda olanın yanında gerçekten kimse olmuyor.Dostunu düşte gör bizde gördük Allah sizden razı olsun.
Zabıta takibatını nasıl yaptıracağım ?
Gazeteye ilan yoluyla tebligat yapılamaz mı?
Bağkur'dan adresini isteyin,gelen cevabi yazıdaki adrese tebligat gönderin,bila dönerse(tebligat yapılamazsa) Tebligat Kanunu 35.maddeye göre aynı adrese tebligat çıkartılmasını talep edebilirsiniz.Bu halde tebligat yapılacaktır.
Emekli sandığından emekli. Ancak bütün piyasayı dolandırdığından oradan da bir adres alamayız herhalde.
Kaldı ki; emekli sandığından adresi hangi makam isteyecek? Ben istesem bana vermezler.
Saygılarımla
Bütün piyasayı dolandırması emekli sandığından adres istemenizi engellemez,yani bu kurumdan emekli ise adresi kayıtlarda mevcuttur.İcra dairesinden adresinin istenmesi için talepte bulunun icra dairesi gerekeni yapacaktır.
Alıntı:
mistrall rumuzlu üyeden alıntı
Bütün piyasayı dolandırması emekli sandığından adres istemenizi engellemez,yani bu kurumdan emekli ise adresi kayıtlarda mevcuttur.İcra dairesinden adresinin istenmesi için talepte bulunun icra dairesi gerekeni yapacaktır.
Sayın Mistrall,
İlk önce ilginize teşekkür ediyorum. Ancak durum biraz karışık gibi. İcra müdürüne Emekli Maaşına haciz konulması için sözlü talepte bulundum, bana ikamet ettiği adresi terk ettiğinden tebligat yapılamadığı, dolayısıyla Emekli Sandığına yazı yazamayacağını, istersem mahkemeye başvurmamı söyledi. Ne yapabilirim?
Saygılarımla
Bakın ,tebligat yapılmadan icra dosyasında haciz talep edemezsiniz.Öncelikle tebligatın yapılması gerekir.Önceki talebinizde haciz konulmasını istemişsiniz.Şimdiki talebinizde ise bağkurdan adres istenecek ikisi çok farklı bir durum.Siz icra müdürlüğünden borçlunun adresinin istenmesini isteyin bu talebiniz kabul görecektir.İcra müdürü bu talebi yerine getirecektir merak etmeyin.(borçulunun kimlik bilgileri hatta sicil nosunu biliyorsanız bunu icra dairesine bildirin)
Alıntı:
Bakın ,tebligat yapılmadan icra dosyasında haciz talep edemezsiniz.Öncelikle tebligatın yapılması gerekir.Önceki talebinizde haciz konulmasını istemişsiniz.Şimdiki talebinizde ise bağkurdan adres istenecek ikisi çok farklı bir durum.Siz icra müdürlüğünden borçlunun adresinin istenmesini isteyin bu talebiniz kabul görecektir.İcra müdürü bu talebi yerine getirecektir merak etmeyin.(borçulunun kimlik bilgileri hatta sicil nosunu biliyorsanız bunu icra dairesine bildirin)
Pazartesi gidip dilekçe ile müracaat edeceğim. Ancak daha önce de belirtiğim gibi piyasaya karşılıksız çek vermekten hakkında tutuklama kararı olduğunu duydum. Hal böyle olunca emekli sandığının vereceği adreste bulamayız ki?
Adreste bulunup bulunamayacağı önemli değil ilk yazdıklarımı okursanız orada tebligatın nasıl yapılacağını anlatmıştım.Kendisi adreste olsun olmasın resmi kurumdan gelen adrese Teb.Kanunu 35.e göre tebligat yapılır.Tebligattan sonrada maaşına haciz gönderebilirsiniz.Bu konuyu artık kapatıyorum.Umarım mağduriyetiniz giderilir.İyi günler dilerim
Alıntı:
Adreste bulunup bulunamayacağı önemli değil ilk yazdıklarımı okursanız orada tebligatın nasıl yapılacağını anlatmıştım.Kendisi adreste olsun olmasın resmi kurumdan gelen adrese Teb.Kanunu 35.e göre tebligat yapılır.Tebligattan sonrada maaşına haciz gönderebilirsiniz.Bu konuyu artık kapatıyorum.Umarım mağduriyetiniz giderilir.İyi günler dilerim
Kusura bakmayın, konuya yabancıyım. Ancak şu son söyledikleriniz içimi rahatlattı. İlginize çok teşekkürler. İnşallah İcra Müdürü de sizin gibi anlayışlı olur.
Saygılarımla.
Böyle bir site böyle bir uygulama baska nerede var bu siteyi kurandanda sor duruma düsen bizlerle o essiz bilgilerini paylasanlardan da allah razı olsun saygılar..muhtesemsiniz
valla dostum öyle bir oluyorki bırak 1/4 den gfazlası haczedilemez deniyor ama benim hem nöbet paraları hem ek ödemelerimin tamamına haciz koydular ve muvafakat vermiştim ama önce muvafakat değil diğer dosyaya başlanmış şimdi hem muvafakat verdiğim dosyaya hemde ondan sonraki dosyaya 1/4 olmak üzere kesiliyor sen yaşamını nasıl iadme edersen et onların sorunu değil ortalama 1400 ytl olan maaştan sadece 300 civarında kalıyor kesintilerden sonra
SSKanunun 121. maddesindeki düzenlemede "Bu kanun gereğince bağlanacak gelir veya aylıklar ve sağlanacak yardımlar, nafaka borçları dışında haciz veya başkasına devir ve temlik edilemez' hükmü yer almak*tadır.
Merhaba arkadaşlar benim sizlere şöyle bir sorum olacaktı:
Bir iş yerinde işçi olarak çalışmaktayım. 15 tane icra dosyam var halen açık vaziyette. Doğal olarak maaşımın 1/4 üne alacaklılar sıraya girmiş vaziyetteler ve 1. sıradaki maaşın 1/4'ünü alacağı bitinceye kadar almaya devam ediyor, diğer dosyalar sırada onu bekliyor....
Sorum şu : Diyelim ki çalıştığım işyeri beni işten çıkarttı (veya ben istifa ettim) Belli bir süre sonra tekrar aynı işyeri beni işe çağırdı veya başka bir iş yerine işe başladım.
Bu durumda ilk durumda olan maaş haciz sırası korunuyor mu? Yani eski usulde 1. sıradaki olan yine 1. sıraya mı yerleşiyor? Yoksa sıra bozulup çalışmaya başladığımı ilk haber alan 1. sıra şeklinde bir sırlama mı oluşuyor?
Cevabınıza şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...
yeni işverene ilk yazıyı gönderen kesintiyi alır lakin diğer alacıklılar buna itiraz ederse eski ilk alacaklı tekrar ilk alacaklı olmaya devam eder..
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
yeni işverene ilk yazıyı gönderen kesintiyi alır lakin diğer alacıklılar buna itiraz ederse eski ilk alacaklı tekrar ilk alacaklı olmaya devam eder..
Pekala başka bir soru yöneltmek istiyorum: Borçlunun şöyle bir talep etme hakkı olabiliyor mu?
"Ben şu alacaklı dosyanın 1. sırada olmasını istiyorum, öncelik bu dosyada olsun, diğer dosyalar arkasına sıraya geçsinler..."
böyle bir hakkınız yoktur....
saygılarımla
Alıntı:
Av.Sertaç Turgut rumuzlu üyeden alıntı
tabi..borçlu olarak maaşınızın 1/4 den fazlasının kesilebilmesi için..buna muvafakat vermeniz gerekmektedir...nilgün abla..izninle kısa bir eklenti yapmak istedim..
Benim durumumda METELHAN ile aynı ama benim sadece bir kartımda bu durum söz konusu.
Hsbc banka kartım. Bu bankadan aynı zamanda maaş da alıyorum. Benim maaşıma icra kararı olmadan bloke koydular işlem yapamıyorum. Bu blokenin kalkması için nasıl bir işlem yapmam gerekmektedir.
Bununla ilgili yardımlarınızı ve fikirlerinizi rica ederim.
İyi Çalışmalar