İşten çıkış sonrası izin ücreti
Merhaba. Özel sektörde 3 sene 8 aydan beri bir firmada çalışmaktayım. 2 ay sonra işten askerlik sebebim yüzünden ayrılacağım. İşe girdiğim ilk sene izin kullanmadım. Toplamda da 3 sefer izin kullandım. İşten ayrılacağım zaman 3 senenin iznini kullanmış ama 10 ayın iznini kullanmamış olacağım. Bu durumda kaç günlük izin ücreti alabilirim. Şimdiden teşekkürler
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Öncelikle merhabalar,
Forumda yeni bir topic açmamak için biraz araştırdım. En uygun topicin bu olduğunu düşündüm. Siteye internette bu konu hakkinda arastirma yaparken rastladim. İnsallah bir sonuca ulasabilirim. Benim ricam söyle yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
8.5 senedir calistigim özel bir sirketten, 2 seneden fazla zam göremeyince 3 arkadas istifamizi verip ayrildik. İstifadan sonra gereken 2 aylik ihbar süremizide tamamlayarak. Fakat ayrildigimiz zaman iceride bir arkadasimin 8 is günü, benim 18 is günü ve diger arkadasiminda 28 is günü ücretli izini kaldi. Ve biz ayrilirken bu üzretli izinlerimiz bize ödenmedi. Ayrıca işten ayrılırken herhangi bir belge imzalatılmadı bize. Yani tüm haklarımı aldım yada alacağım kalmamıştır gibi...
Gecenlerde personel müdürümüzü arayarak bu izin ücretlerini talep ettim fakat bana istifa ettikten sonra bütün haklarimdan vazgectigimi böyle bir hakkim olmadigini söyledi. Eger böyle bir hakkim var ise bana yazili belge halinde getirmem gerektigini bildirdi. (is kanunundan) Ben arastirdim fakat böyle bir yazili belgeye rastlamadim. Bir kaç arkadaşımda alabileceğimi söyledi. Fakat şirketin kendi insiyatifine kalmış dediler. Böyle bir hakkim varmidir bilmek istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Saygilarimla....
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Sayın papatya1,
4857 sayılı İş Yasası :
"Sözleşmenin sona ermesinde izin ücreti
MADDE 59. - İş sözleşmesinin, herhangi bir nedenle sona ermesi halinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücreti, sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden kendisine veya hak sahiplerine ödenir. Bu ücrete ilişkin zamanaşımı iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren başlar.
İşveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesi halinde 17 nci maddede belirtilen bildirim süresiyle, 27 nci madde gereğince işçiye verilmesi zorunlu yeni iş arama izinleri yıllık ücretli izin süreleri ile iç içe giremez."
İstifa etmekle ihbar ve kıdem tazminatınızdan vazgeçmiştiniz. Çalıştığınız sürelere ait kanuni haklarınız ise bakidir.
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Merhaba;
4857 nolu iş kanununda 53.54.55.56.57.58.59.60.maddeler yıllık izin hakkını düzenler.
4857 nolu iş kanununun 56.maddesine göre işveren çalışanların yıllık izinlerini kullanımlarını belge ile kayıt altına almak zorundadır.
4857 nolu iş kanununun 59.maddesi ise sözleşmenin feshi halinde kullanılmamış izin süreleri ile ilgili uygulamayı düzenler.
Eski işyerinizin personel müdürüne iş kanununun bahsedilen maddelerini göstererek bu hakkınızı kendisine tekrar hatırlatabilirsiniz.(muhtemelen kendisi de çok iyi biliyordur zaten)
Bu bilgilerden sonra;eğer kullanmadığınız izinlerinizi kullandığınıza dair bir belge imzalamadı iseniz ve bundan eminseniz.İzleyebileceğiniz en sert(biraz uzun,ama etkili) yol ise Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunmaktır.
Bölge çalışma Müdürlüğü müffettişlerinin işyerinde yapacağı incelemede yıllık izin kayıtlarınıza ulaşamayacağı için (çalıştığınız süre içinde kullanmanıza rağmen işveren tarafından belgelenemeyen,daha önce kullandığınız izinlere ait de) yıllık ücretli izin ücretlerinizi alabilirsiniz.Bu denetleme sonucu işvereniniz ayrıca kanundan doğan cezalarda alacaktır.
saygılar
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Sevgili ekircali ve KASIMAN,
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Fakat benim işe girdiğim tarihte 1998 yılında işe girerken herhangi bir sözleşmem olmadı. Şirkette son birkaç yıldır yeni giren işçileri sözleşmeli alıyorlar. İşten ayrılırken bir iş sözleşmesi feshi yoktu yani. İstifamızı verdik ve çıktık. Bu durumda da alma şansım vardır öyle değil mi? Sonuçta bizim izin günlerimiz personel müdürümüzün odasında bir klasörde kaç gün kullandığımıza dair düzenli tutuluyor. (sizide yordum kusuruma bakmayın, tekrar teşekkür ederim.)
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Sn. papatya1;
İşe girdiğiniz tarihte yazılı bir iş şözleşmesi yapılmış olmaması,iş sözleşmeniz olmadığı anlamına gelmez.Böyle bir sözleşmenin yazılı yapılması esas olandır.
Ancak siz işe başlamakla,işvereniniz sizi işe başlatmakla ve devam ettirmeniz sonucunda böyle bir sözleşme kendiliğinden oluşmuştur.Yazılı olması durumunda özel maddelerde konabilecek iken yazısız olması(sözleşme yapılmamış olması )durumunda minimum iş kanunundaki belirleyici durumlar geçerli olur.Bu nedenle zaten orada bahsettiğiniz süre kadar çalışmanız sonucu bir iş sözleşmeniz oluşmuştur.
İstifa bildiriminiz sonrasında çalıştığınızı belirttiğiniz ihbar süresi de iş sözleşmesinin bildirimli feshinde işleyen bir şarttır.Ve bu şartı yerine getirmişsiniz zaten.
Personel müdürünüzün odasındaki bir klasörde düzenli olarak tutulan izin kayıtlarınız ise;sadece falanca kişi şu kadar gün ,filanca kişi bu kadar gün izin kullandı,kalan izin hakkı şu kadar gündür şeklinde ise,bu kayıtları onayladığınıza dair imzanız yoksa,yada bu tarihleri destekleyecek sizin tarafınızdan imzalanmış izin belgeleri yoksa,izninizi kullandığınıza dair bir resmi kayıt özelliği olmayan belgelerdir.
İşvereniniz,bir denetleme durumunda sizin de kullandığınızı onayladığınız izin sürelerini belgelemek zorundadır.Belgeleyemediklerinin ise ücretini ,sözleşmenizin sona erdiği gün peşin olarak ödemek zorundadır.
İstifa ederek sadece kıdem tazminatı hakkınızdan vazgeçmiş , aynı zamanda ihbar süresi kadar çalışmak borcuna girmiş olursunuz.Sizde bu borcunuzu ihbar süresinde çalışarak ödemişsiniz,sıra işvereninizin, kullanmadığınız yıllık izin ücretlerinizi ödeme borcunu yerine getirmesindedir.
saygılar.
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
İlk işim pazartesi bu maddeleri belirtmek kaydı ile personel müdürümüzü aramaktır. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.;)
Saygı ve sevgiler sevgili ekircali.:)
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
İyi akşamlar,
Öncelikle daha önceki yardımlarınız için teşekkür etmek istedim. Çünkü sizlerin verdiği bilgilerle şirketime başvurdum. İş kanununa ve avukatlarına danışarak benim geçmişteki izin ücretimi alabileceğimi söylediler.:) Bende hem sizlerle paylaşmak ve teşekkür etmek için hemde yine bir soru sormak için geldim.:rolleyes:
Personel müdürümüz bana bir dilekçe yazmamı söyledi.
.......A.Ş.
İdari ve Mali İşler İcra Kuruluna....
...............tarihinde çalışmış olduğum şirketinizden istifa etmek sureti ile ayrıldım. Bu yıla kadar kazanmış olduğum ücretli izin paralarını alamadım.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.
diye....
İcra kuruluna neden yazıyorum onu anlayamadım. Yani benim izin günlerim belli kaç gün olduğunu kendiside söyledi. Sadece hesabımıza yatırılacak. Böyle bir dilekçe yazmam gerekiyor mu gerçekten onu anlayamadım. Onu danışmak istedim. Teşekkür ederim.
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Bahsettiğiniz yazıyı vermenizin bir sakıncası bulunmamaktadır. İlk istifa dilekçenizde istifa nedeni belirtmediyseniz ve ücretlerinize zam yapılması konusunda ayrımcılık yapıldığı iddiasında bulunarak haklı nedenle istifa ettiğiniz iddiasında bulunmayacaksanız.
Selamlar,
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz yazıyı vermenizin bir sakıncası bulunmamaktadır. İlk istifa dilekçenizde istifa nedeni belirtmediyseniz ve ücretlerinize zam yapılması konusunda ayrımcılık yapıldığı iddiasında bulunarak haklı nedenle istifa ettiğiniz iddiasında bulunmayacaksanız.
Selamlar,
Merhaba,
İlk istifa dilekçemizde herhangi bir neden belirtmedik. Daha sonrada haklı nedenli istifa ettiğimize dair bir iddiada bulunmayı pek düşünmüyoruz. Belki ilk başta bu konuyu daha iyi araştırsaydık farklı bir istifa dilekçesi yazmış olsaydık yapabilirdik. Şimdilik tek istediğimiz çalıştığımız dönemde hak ettiğimizi alabilmek.
Eski şirkete uğrayıp dilekçemizi bıraktık. Hergün araştırdıkçada yeni birşeyler öğreniyorum. Bunların doğruluk payı nedir pek bilmediğim için sizlere danışıyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Bugün sormak istediğim, ben bu işyerime 1998 Nisan ayında girmiştim. Ve 2006 Kasım başı işten ayrıldım. Bana söyledikleri izin günü benim Nisan ayına kadar hakettiğim günler. Peki Nisan'dan Kasım'a kadar olan dönemde de hakettiğim izin hakkım var mı buna eklenecek onu merak ediyorum. Yoksa aslında 2007'in Nisan ayında çıksaydım o zaman mı hak etmiş olacaktım. Eğer hak ediyorsam hangi maddeye dayanarak hak etmiş oluyorum. (yine bunun için yazılı bir belge istiyorlar.)
Birde ihbar süresinde istifa verdikten sonra iş arama izinlerimizi kullanmadık. Bunlar toplu olarak kullanılabilir diye okumuştum. Bunlar izin günlerine eklenebilir mi? (muhasebecimiz istifadan sonra talep etseydiniz olurdu yazılı olarak ama şimdi böyle birşey alamazsınız dedi, bununda doğruluk payı nedir onu öğrenmek istiyorum).
Tekrar teşekkür ederim. Selamlar...
İşten çıkış sonrası izin ücreti
merhaba size bir konuda danısmak istiyorum .
2subat 2006 dan beri calıstıgım ısyerınden 28 subat 2007 de ayrıldım.ayrılıs dılekcemı 15subatta verdım.ilk dilekcem de tarih yerine uygun olan en kısa zamanda yazdım mudur kabul etmedi ve tarih belirt dedi ve tarih olarakda ay sonunu yazmamı ıstedı ve bende yazdım.ayrılıs gunumde ızın param verılmedi.sebep sordugumda dılekcedekı tarıhe gore 28 gunluk ıhbara uymadıgım ve ısyerıne 2 gun borclu oldugum belırtıldı.15subatta dılekce verdıgım ıcın 13 gun ıhbar+3 gun ıs arama ıznı+2 haftalık yıllık ıznım(10gun olarak hesaba katılmıs)tolam 26 gun 28 gunluk ıhbarda cıkartılarak 2 gunluk subat maasımdan kesıldı.itiraz ettim tarihi onların sozlu belirtmesiyle yazdıgımı soyledım kabul etmedıler.bende yazılı olarak olayı anlatıp ıhbar suresının sonunda ızın paramıda alarak ayrılmak ıstedıgımı belırten dılekce yazdım ve cevap olarak kabul edılmedıgı dılekcemdekı 28 subatta ayrılmam gerektıgı yazılı olarak bıldırıldı.
sız daha ıyı bılırsınız ama benım yaptıgım hesaba gore benım 6 gunluk alacagım olması lazım.
sonuc olarak durumu ıstanbul bolge calısmaya bildirdim ama 1 aydır sonuc gelmedi.size danısmak istedigim sey:
1)izin paramı 2 hafta olarak alabılırmıyım yoksa 6 gun+2 gunluk kesılen maasımı mı alırım?
2)bolge calısmanın kararının baglayıcılıgı varmıdır yoksa ızın paramı alabılmek ıcın mahkemeye vermem gerekıyormu?
3)is sozlesmem ingilizce olup yıllık ıznım 3 hafta olarak yazıyor bunun 1 haftasını kullandım bunun sonuca etkısı olurmu?
4)firma italyan bir firma ve calısma izni olmaksızın 5 italyan 3 yıldır calısıyor ve maasları 3000 euro cıvarında herhangı bır vergı verılmıyor maasları ıtalyan bankasına yatıyor.bu durumda firma sadece calısma ıznı olmaksızın yabancı calıstırmaktanmı ceza yer yoksa aynı zamada vergı sucu ıslemıs olurmu?
uzun oldu kusura bakmayın,
tesekkurler
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Sn. papatya1,
Yıllık izin hakkı 1 tam yıl çalışıldıktan sonra doğar, artan süreler için kıstalyem yapılmaz. Bu nedenle işe giriş tarihiniz Nisan ayından ayrılma tarihiniz olan Kasım ayına kadar geçen sürede yıllık ücretli izin haketmezsiniz.
İş arama izinlerini topluca kullanabilmeniz için , fesih bildirimi ile birlikte bu hakkı topluca kullanmak istadiğinizi belirtmeniz ve bu izinleri işten ayrılma tarihi öncesinde kullanmanız gerekirdi, bu yapılmadığından bu izinlerin ücretini almanız sözkonusu değildir. Ancak işvereninizin de ihbar süresi içerisinde günlük 2 saatten az olmamak üzere iş arama izni kullandırması gerekirdi. İşten çıkış tarihinizde imzaladığınız ibraname ile bu hakkınızdan ibra ve feragat etmediyseniz, işvereninizin iş arama izni kullandırmadığı bıu sürelerde sizi çalıştırdığı iddiası ile dava yoluyla bu hakkınızı alabilirsiniz.
Sn. stoic,
İhbar önelleri bölünemez. Bu nedenle ihbar süresinin bir kısmının kullanılması bir kısmının alacaklara mahsup edilmesi mümkün değildir. Doğru olan, işvereninizin haklarınızı ödemesi, bununla birlikte ihbar süresine uymadığınız gerekeçesi ile 28 günlük ihbar süresine uymadığınız gerekçesi ile 28 günlük ihbar tazminatı alacağı için size dava açması idi. İş Müfettişinin raporu dava açmanız halinde Mahkeme'de önemli bir delildir. Ayrıca Kanun'a uygun olmayan bir işlem tesbit edilirse işvereninize Yasa'da varsa bunun karşılığı olan idari para cezası uygulanır.
Çalışma izni olmaksızın yabancı işçi çalıştıran işverenler hakkında, gerek İş Kanunu'nda gerekse Gelir Vergisi Kanunu ve Vergi Usul Kanunu'ndan belirtilen hükümlere muhalefetten işlem yapılır.
Selamlar,
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Sn. papatya1,
Yıllık izin hakkı 1 tam yıl çalışıldıktan sonra doğar, artan süreler için kıstalyem yapılmaz. Bu nedenle işe giriş tarihiniz Nisan ayından ayrılma tarihiniz olan Kasım ayına kadar geçen sürede yıllık ücretli izin haketmezsiniz.
İş arama izinlerini topluca kullanabilmeniz için , fesih bildirimi ile birlikte bu hakkı topluca kullanmak istadiğinizi belirtmeniz ve bu izinleri işten ayrılma tarihi öncesinde kullanmanız gerekirdi, bu yapılmadığından bu izinlerin ücretini almanız sözkonusu değildir. Ancak işvereninizin de ihbar süresi içerisinde günlük 2 saatten az olmamak üzere iş arama izni kullandırması gerekirdi. İşten çıkış tarihinizde imzaladığınız ibraname ile bu hakkınızdan ibra ve feragat etmediyseniz, işvereninizin iş arama izni kullandırmadığı bıu sürelerde sizi çalıştırdığı iddiası ile dava yoluyla bu hakkınızı alabilirsiniz.
Sn. stoic,
İhbar önelleri bölünemez. Bu nedenle ihbar süresinin bir kısmının kullanılması bir kısmının alacaklara mahsup edilmesi mümkün değildir. Doğru olan, işvereninizin haklarınızı ödemesi, bununla birlikte ihbar süresine uymadığınız gerekeçesi ile 28 günlük ihbar süresine uymadığınız gerekçesi ile 28 günlük ihbar tazminatı alacağı için size dava açması idi. İş Müfettişinin raporu dava açmanız halinde Mahkeme'de önemli bir delildir. Ayrıca Kanun'a uygun olmayan bir işlem tesbit edilirse işvereninize Yasa'da varsa bunun karşılığı olan idari para cezası uygulanır.
Çalışma izni olmaksızın yabancı işçi çalıştıran işverenler hakkında, gerek İş Kanunu'nda gerekse Gelir Vergisi Kanunu ve Vergi Usul Kanunu'ndan belirtilen hükümlere muhalefetten işlem yapılır.
Selamlar,
harun bey cevabınız icin tesekkurler.
peki bu durumda yani 15 subatta dilekce veren ve 28 subatta ayrılan bir isci olarak ben ihbar suresi (is arama izniyle beraber)gozonune alındıgında alacaklımıyım borclumuyum?
benim hesabım dogrumu bılmıyorum
28 gun *2 saat (is arama)..56
56/9 gunluk calısma 7 gun
28-14(yıllık izin)-7gun(is arama)-13 gun(bildirim suresi)..6 gun
6gun+2 gun(maasımdan kesilen)..8 gun alacaklımıyım??
tesekkurler
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Sn. stoic,
Yıllık ücretli izin bakiyeniz kaç gün ise (ihbar süresi ve iş arama iznini karıştırmayın) bunun işten ayrılışınızda tarafınıza ödenmesi gerekir.,
İşvereniniz ihbar süresine uymadığınız gerekçesi ile dava açarak 28 günlük ihbar tazminatı alacağı talep edilebilir.
İş arama izni ihbar süresinde günde 2 saatten az olmamak üzere size tanınan bir haktır. İşveren bu hakkı kullandırmaz, sizi çalıştırırsa bu süreye ilişkin ücretinizi % 100 zamlı ödemek durumundadır. İşvereninizin iddiası ihbar sürelerine uymamanız, sizin iddianız ise bu süreyi işvereninizin telkini ile vermiş olduğunuz...
Bu durum bir dava durumunda netleşecek, iş arama izni alacağınız olup olmayacağı da davanın sonucuna göre şekillenecektir. Şu aşamada borçlu veya alacaklı olup olmadığınızın hesabı Mahkeme kararı olmadığına göre yapılamaz. Ancak belirttiğiniz sürelerin birbirinden mahsubu ilk mesajımda da açıkladığım gibi mümkün değildir.
Selamlar,
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Sn. stoic,
Yıllık ücretli izin bakiyeniz kaç gün ise (ihbar süresi ve iş arama iznini karıştırmayın) bunun işten ayrılışınızda tarafınıza ödenmesi gerekir.,
İşvereniniz ihbar süresine uymadığınız gerekçesi ile dava açarak 28 günlük ihbar tazminatı alacağı talep edilebilir.
İş arama izni ihbar süresinde günde 2 saatten az olmamak üzere size tanınan bir haktır. İşveren bu hakkı kullandırmaz, sizi çalıştırırsa bu süreye ilişkin ücretinizi % 100 zamlı ödemek durumundadır. İşvereninizin iddiası ihbar sürelerine uymamanız, sizin iddianız ise bu süreyi işvereninizin telkini ile vermiş olduğunuz...
Bu durum bir dava durumunda netleşecek, iş arama izni alacağınız olup olmayacağı da davanın sonucuna göre şekillenecektir. Şu aşamada borçlu veya alacaklı olup olmadığınızın hesabı Mahkeme kararı olmadığına göre yapılamaz. Ancak belirttiğiniz sürelerin birbirinden mahsubu ilk mesajımda da açıkladığım gibi mümkün değildir.
Selamlar,
ilginiz ve cevaplarınız icin tesekkur ederim
su asamada bolge calısmaya yaptıgım sıkayet dilekcesinin sonuclanmasini bekleyecegim.sonuca gore dava aacip acmamaya karar verecegim ama mahkeme masrafları dava acma dusuncesi icin gozumu korkutuyor
selamlar
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Benim sormak istediğim iş çıkışı verilecek olan yıllık ücretli izinlerden yasal olarak yapılacak kesintilerin neler olduğudur. Brüt ücret üzerinden ssk, gelir vergisi, damga vergisi ve işsizlik sigortası kesintilerinin hangilerinin yapıldığıdır.
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Bu ödeme aynı ücret gibi kesintiye tabidir. Gelir Vergisi, SSK prim kesintisi, Damga Vergisi, İşsizlik sigortası kesintisi.
Selamlar,
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Merhaba iyi akşamlar,
Sevgili Harun Gür,
Benim istifadan sonra almak istediğim, hakettiğim izin günlerimle ilgili bir sonuca ulaşamadım henüz. Muhasebeye daha önce de yazdığım dilekçeyi ilettim. Patron sinirlenmiş. Nerden bu çıktı diye. Oda şirket avukatını aramış. Muhasebe müdürü ile bugün görüştüm. Önümüzde ki hafta belli olacak durumunuz dedi. Ayrıca eğer ki izin paralarını alabilirsem ki bunu sadece ''tüm haklarımı aldım'' diye bir kağıt imzalayınca verebilirlermiş. Ben istifa ettiğim halde izin hakkım dışında başka alabileceğim bir hakkım bulunuyor mu ki? Ve ben böyle bir kağıt imzalamadan izin hakkımı alamazmıyım? Biraz huzursuz oldum açıkçası? Yani böyle bir kağıt imzalamanın benim açımdan bir mahsuru var mı?
Bu konuda da beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler....
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Geçmiş iletilerinizde iş arama izni ve istifanızda bir neden belirtmediyseniz, haklı nedenle iş akdinizi feshettiğiniz iddiasıyla dava açabileceğinizi belirtmiştim sanırım.
İstifa nedeni ile ayrılışlarda bakiye izinlerinizin parası ve son dönem çalışmanızdan hakettiğiniz ücret dışında bir hakkınız bulunmamaktadır. Eğer yukarıdakiler ile ilgili yasal yollara başvurmayacağınız konusunda kararlıysanız, bakiye izinlerinizin parasını aldıktan sonra böyle bir belgeye imza atmanızda sakınca yoktur. Yeri gelmişken, size imzalatılmak istenen belge bir ibraname, eğer belirttiğiniz gibi bu belgede "tüm hak ve alacaklarımı aldım" yazıp bu alacaklar isimleri ile sayılmıyorsa, bu ibraname geçersiz bir ibranamedir , korkmadan imzalayabilirsiniz, taleplerinize ve dava haklarınıza engel değildir. İbraname konusuna daha önceki forumlarda geniş olarak değinilmişti.
Selamlar,
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Merhaba,
15.03.2005 başlamış olduğum işyerimden 13.03.2007 tarihli istifa dilekçemi müdürümün de "UYGUNDUR" imzası ile birlikte 06.04.2007 tarihinde ayrılacağıma dair imzalayarak İK'ya ilettim.
Yani 6 haftalık yasal ihbar süreme rağmen müdürümün de imzası ile 2 hafta erken ayrıldım.
2. seneme dair 15 günlük yasal iznimi de haketmiş olu muyum?
5+15 iş günü yıllık iznim kaldı ise, bu durumda ihbar süresi olan 6 haftadan önce ayrılmış olmamdan dolayı işyeri kesinti yapabilir mi? Çünkü karşılıklı olarak 6 Nisanda ayrılabileceğim konusunda mutabakat sağlamış olmak işyerinin kalan 2 haftayı zaten feshettiği anlamına gelmez mi?
Ödemelerin yapılacaktır denildi ama sadece mart ayı maasim yatirilmiş!! Bu noktada tersi bir durumda ne diyeceğimi bilemiyorum!:rolleyes:
Teşekkürler,
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Sayın sevmur,
2. tam yılınızı doldurduğunuza göre, 14 günlük yıllık izninizi hak etmiş olursunuz.
İşyeri ile hangi şartlarda anlaştınız bilemiyorum ama ihbar önelleri ve tazminatı parçalara bölünemez. Yani ihbar öneline ya uyarsınız ya da uymazsınız. Siz 2 hafta önceden ayrıldığınıza göre, işveren ihbar tazminatının tamamını sizden talep edebilir.
Esenlikler,
Re: İşten çıkış sonrası izin ücreti
Merhaba Kasıman Bey,
İhbar süresini bölmek gibi bir amaçtan ziyade direk işveren için de uygun olan zaman dilimini konuştuk ve yasal olarak kalmam gereken süre 4 ya da 6 haftadır demeden imzaladık dilekçeyi. Bu durumda ihbar süresini bölen işveren değil midir?
Bu durumda bu yasa da işvereni destekliyor!
Ben 2 hafta daha kalabilirdim! Bu tarihi de seçen işverendir. Bu durumda benim 20 günlük maaşım işverenin oldu!:( :(
Teşekkürler cevabınız ve zamanınız için,
İyi çalışmalar,
Sevilay,