Cevap: superonline cayma hk.
Cayma hakki onlarda yok. kanunda var. Kanuna uymak zorundalar. Iletisiminizi mail degil de resmi olarak posta ile yapin. Resmi adreslerine bir dilekce yazarak sureci ozetleyin, islem yapmak zorunda olduklarini hatirlatin, kendilerine posta vs gondermek zorunda kalarak zarar ettiginiz, yasal haklarinizi sakli tuttugunuzu acikca belirtin. Cayma hakkini kullanmak istediginizi herhangi bir bedel odemeyi kabul etmediginizi acikca belirtin. Bunu taahhutlu karsi tarafa gonderin.
Ben sahsen bu yazinin bir fotokopisini de alip, altina PTT barkod numarasini da yazarak sirketin faksina da gondermenizi tavsiye ederim.
çok ama çok teşekkürler ederim. gelişmelerden sizleri de haberdar edicem.
saygılarımla..
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Cayma hakki onlarda yok. kanunda var. Kanuna uymak zorundalar. Iletisiminizi mail degil de resmi olarak posta ile yapin. Resmi adreslerine bir dilekce yazarak sureci ozetleyin, islem yapmak zorunda olduklarini hatirlatin, kendilerine posta vs gondermek zorunda kalarak zarar ettiginiz, yasal haklarinizi sakli tuttugunuzu acikca belirtin. Cayma hakkini kullanmak istediginizi herhangi bir bedel odemeyi kabul etmediginizi acikca belirtin. Bunu taahhutlu karsi tarafa gonderin.
Ben sahsen bu yazinin bir fotokopisini de alip, altina PTT barkod numarasini da yazarak sirketin faksina da gondermenizi tavsiye ederim.
bu durumda bana kesecekleri 300 küsür fatura olacak. ödemem gerekli mi? değil mi?
Suresini gecirmeyin. Gerci siz e posta ile vs bildirmissiniz ancak genede hizlica yaziyi gonderin. Cayma hakkinda sizden bir ucret talep edemezler. Kullandiysaniz, suresi gectiyse en fazla kullanimizi odersiniz. Fais fatura odemezsiniz
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Suresini gecirmeyin. Gerci siz e posta ile vs bildirmissiniz ancak genede hizlica yaziyi gonderin. Cayma hakkinda sizden bir ucret talep edemezler. Kullandiysaniz, suresi gectiyse en fazla kullanimizi odersiniz. Fais fatura odemezsiniz
Superonline Dikkatine..
9 mart 2019 tarihinde sizlere başvuru yapıp, yaptıktan sonra belli süresi olan cayma hakkımı kullanmak istedim. Sizler bu durum da telefon görüşmelerinde “bizde cayma hakkı yok” deyip “ eğer iptal talebinde bulunursanız 300 küsür tl ödeme yapmak zorunda kalıcaksınız” dediniz. Ben de sizlere bu duruma itiraz ederek 300 küsür tl ödeme yapmayacağımı belirterek, eğer ki ödersem bile bunu hukuki yollara başvuru yaparak iadesini talep edeceğimi belirttim. Cayma hakkı sizler de yokmuş ama şunu belirtmek isterim ki türk kanunlarında var ve bu kanuna uyulmak zorunluluğu var.
Tekrar cayma hakkımı kullanarak hiç bir bedel ödemeyeceğimi yada ödediysem iade isteyeceğim belirtmek isterim.
Mehmet KAVCU
Hocam nasıl olmuş. yazbilmiş miyim
Sadece dilbilgisi açısından birkaç düzeltme yaptım. İçeriği hakkında bir yorum olarak algılamayın.
Alıntı:
9 mart 2019 tarihinde sizlere başvuru yaptıktan sonra süresi içinde cayma hakkımı kullanmak istedim. Siz ise telefon görüşmelerinde "bizde cayma hakkı yok, eğer iptal talebinde bulunursanız 300 küsür TL ödeme yapmak zorunda kalıcaksınız" dediniz. Bu duruma itiraz ederek 300 küsür TL ödeme yapmayacağımı, ödesem bile hukuki yollara başvuru yaparak iadesini talep edeceğimi belirttim. Cayma hakkı sizler de yokmuş ama şunu belirtmek isterim ki Türk kanunlarında var ve bu kanuna uyulmak zorunluluğu var.
bana mesaj olacak aşağıda ki yazı geldi. bu durumda ödeme yapmalı mıyım
İadeli taahhütlü dilekçemi gönderdim. Bana bugün gelen mesaj
71751232 numarali aboneliginize ait 11/04/2019 son odeme tarihli faturaniz 350,30 TL dir. Faturanizi anlasmali odeme noktalarindan musteri numaraniz ile odeyebilir, odeme noktalarini ogrenmek icin BANKA yazip 2220 ye mesaj atabilirsiniz.Odeme yaptiysaniz mesaji dikkate almayiniz. Detayli fatura bilgileriniz; Internet Ucretleriniz: 46,40 Diger Hizmet Ucretleriniz: 314,85 Diger Indirimleriniz: -10,95 Faturaniza https://eur01.safelinks.protection.o...amp;reserved=0 adresinden ucretsiz olarak ulasabilirsiniz. B002
Bu durumda ödeme yapmalı mıyım. Eğer ki yaparsam dekontu da kendilerine göndermem gerekir mi? Arkadaşlar..
Teşekkürler
Ödeme yapmayın, faturaya itiraz edin. En kötü olasılık, ilamsız icraya gelirler icralarına itiraz edersiniz ve icra durur.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Ödeme yapmayın, faturaya itiraz edin. En kötü olasılık, ilamsız icraya gelirler icralarına itiraz edersiniz ve icra durur.
bu itirazı dediğim gibi posta ile açık adreslerine taahhütlü gönderdim. gönderim yaptıktan sonra (yani tahminen posta şuan iletildi iletilecek gibi) bana ödeme mesajı geldi.
itiraz hakkımı tekrar dilekçe olarak belirtmem mi gerekecek.
tekrar merhaba arkadaşlar,
btk ya da talep açtım. bana gelen cevap aşağıdadır.
Sayın Mehmet Kavcu;
933557 No’lu, cayma hakkımı kullanırken yansıtılan 350 tl konulu şikayetiniz 08/04/2019 tarihinde kayıt edilmiştir.
Superonline ile gerekli iletişim kurulmuştur. Şikayet başvurunuza işletmeciniz tarafından en kısa zamanda dönüş yapılacaktır.
Merhaba Arkadaşlar,
İade talebim gerçekleşti, paylaşmak istedim.
Sayın Mehmet Kavcu,
BTK Online Şikayet Sistemi üzerinden ilettiğiniz 933557 numaralı başvurunuz şirketimize ulaşmıştır.
09.03.2019 tarihinde Limitsiz Yalın ADSL Kampanyasıyla aboneliğinizin başladığı görülmektedir.
Aboneliğiniz onayınız doğrultusunda 28.03.2019 tarihinde iptal edilmiştir. Kampanyanıza ait taahhüdünüzün bitiş tarihi 09.03.2020’dir. Taahhütte bulunduğunuz süre sona ermeden kampanya iptali halinde, erken iptal bedeli talep edilmektedir.
Abonelik sözleşmeleri yönetmeliğinin 16. Maddesi kapsamında “(1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.” hükmü yer almaktadır.
Satış kanalımız ile ilgili ilettiğiniz talebiniz incelenmiştir. İnceleme sonucunda bayi tarafından hatalı işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda faturanıza yansıyan 303,08 TL tutarındaki cayma bedelinin iptalini sağladık.
İnternet kullanımınızın bulunması nedeniyle 47,22 TL’lik faturanızın geçerli olduğunu bildirmek isteriz. Yapılan hatalı işlem sebebiyle bayi hakkında şirket içerisinde gerekli aksiyonun alındığını bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Superonline İletişim Hizmetleri AŞ
12/04/2019 11:07:37
Ben de BTK üzerinden şikayet etmiştim ve telefonda hebele hübele yapan kabadayılar "Efendim bir yanlış anlaşılma olmuş" diye aramışlardı. Devlet kurumları işlerini doğru yaptıkları zaman vatandaş gerçekten çok mutlu oluyor.
Surecin olumlu sonuclanmasina sevindim. Ancak devlet kurumlari malesef islerini duzgun yapmiyor. Superonline aylar once yapmasi gereken iadeyi simdi yapti, peki sizin zarariniz karsilandi mi? HAYIR. Ilgili sirket sizin paranizi aylarca kullandi. Bunun karsiliginda size birsey vermedi. E tabi siz bir emek harcadiniz. Burada baslik actiniz, yiprandiniz, yazismalarla ugrastiniz bunlara karsi size bir bedel odendi mi HAYIR. Sirket hata falan yapmadi, gayet bilincli olarak sizi magdur etti, hakkinizi aradiginizi gorunce geri cekildi. yaptigi hukuksuzluga karsi hicbir idari yaptirim gormedi.
Sizin kadar zaman ayiramayacak, sizin kadar bilincli olmayan kisilerin parasini yemeye halen devam ediyor.