Temyize gitmiş bir boşanma davasının temyiz tarihini internetten öğrenebilir miyim?Veya nasıl öğrenebilirim?Şimdiden teşekkürler.
Printable View
Temyize gitmiş bir boşanma davasının temyiz tarihini internetten öğrenebilir miyim?Veya nasıl öğrenebilirim?Şimdiden teşekkürler.
İlgili mahkeme kaleminden öğrenebileceğiniz gibi www.yargitay.gov.tr ' den de bakabilirsiniz.
dilek hanım peki boşanma davası temhiz edildiğı halde temhiz eden tarafından değilde karşı taraf başka sebeple bir boşanma davası açabilirmi dava temhizde iken
Tarafları, konusu aynı olan başka bir dava açamaz, açarsa derdestlik itirazı ile karşılaşabilir.
dilek hanım eşim bana boşanma davası açmıştı fakat dava bitti ve hakim bizi boşamayıp ayrılığa karar verdi eşimde bu karara itiraz edip temhize gitti.2 hafta oldu.şimdi bu davanın sonucuna göre dava temhizde iken ben eşime iffetsiz hayat sürmekten dolayı dava açabilirmiyim. buna şu an hakkım varmı eşimin açtığı dava halen sonuçlanmamışken açarsam biri yeni açılmış diğeri temhizde nasıl olacak.
Öncelikle, hoşgörünüze sığınarak temhiz değil temyiz olduğunu belirtmek isterim.
Dava henüz kesinleşmediği için, ilk davadaki sebeple aynı sebebe dayanarak dava açamazsınız, açmanız durumunda derdestlik itirazı ile karşı karşıya kalabilirsiniz, böyle bir durumda davanız usulden reddedilir.
Sanirim Kendimi Anlatamadim Dilek Hanim Eşim şiddetli Geçimsizlikten Dava Açti Ama Kaybetti Ve Karara Itiraz Ediyor şimdi. 1 Hafta önce Eşimin Beni Aldattiği öğrendim Ve 4 Tane şaidim Var şimdi Eşimin Açmiş Olduğu şiddetli Geçimsizlikten Dolayi Dava Daha Kesinleşmemişken Ben Eşime Iffetsiz Hayat Sürmekten Dolayi Dava Açabilir Ve Kizimin Velayeti Isteyebilirmiyim...bu Arada Ramazaniniz Kutlu Olsun Herkesin.
Ben sizi anladım da siz beni anlayamadınız sanırım, ilk davanız şiddetli geçimsizlikten açılmış, şimdi zinaya dayanarak yeni bir dava açabilirsiniz, bu davada kızınızın velayetini de talep edebilirsiniz. Dikkat ederseniz bundan önceki iletilerinizde ilk dava sebebini belirtmemişsiniz, ben de buna istinaden genel bilgi vermek durumunda kaldım.
Bu arada gerek site kuralları gereği gerekse de internet dilinde büyük harfin bağırma, sinirlenme anlamına gelmesinden dolayı lütfen küçük harf kullanınız.
ilk dava eşim tarafından açıldı ve ayrı yaşamamıza karar verildi.dava temğizde şimdi ben zinadan dolayı açacam eşim tarafından açılmış olan şiddetli geçimsizlikten dolayı dava temğizdeyken ben zinadan dolayı başka bir dava açabilirim yani.....bilgileriniz için teşekkür ederim.
Oradaki adrese baktım.Dosya sonuçlanmadı veya sonuçlandı diye belirtiyor.Fakat benim aradığım temyiz mahkeme tarihi idi.Sanırım temyizde de duruşmalı-duruşmasız mahkeme oluyor normal mahkeme gibi.Temyizde karar verilirken yani temyizde ki mahkeme tarihini internetten öğrenebilir miyim?(benim temyizdeki dava duruşmalı)
sayın senini, internetten öğrenmenize gerek yok. Zaten öğrenemezsiniz. Sizin haberiniz olmadan duruşma yapmazlar. Duruşma günü size tebliğ edilir
ragıp bey benim yazdsığım konuyla ilgili yargıtay kararları varmı acaba nasıl bulabilirim
Slm öncelikle Böyle Bir Site Hazirlandiği Için Hairlayan Ve Bu Sitede Insanlara Yardimci Olan Her Kese Teşekkür Ederim.
Ben Eşimle 1 Yil Süren Bir Boşanma Davasi Yaşadim.fakat Ben Boşanmak Istemedim Eşim şiddetli Geçimsizlikten Dolayi Dava Açti Ama şaitleri Kendi Akrabalari Olduğu Için (anne,abla Ve Eniştesi)benim şaitlerim Komşularimdi Ve Biz Görünürde Iyi Geçinen Bir çifttik.fakat Ne Olduysa Oldu Eşim Değişti Ve Evi Terk Etti Ve Bu Davayi Açti.ama Hakim Eşimin şaitlerini Yetersiz Buldu Ve Eşimi şait Anlatimlarina Göre Kusurlu Buldu Ve Açtiği Boğanma Davasini Red Etti Boşamadi Yani Ayri Yaşama Hakki Tanidi Ikimizede .yarin 3 Yaşina Girecek Olan Bir Kizim Var.şimdi Soracağim Sorularda Bana Yardimci Olursaniz çok Sevinirim.
1-eşimle Barişmak Için Bütün Tanidiklari Araya Soktum Ama Hep Gerek Annesi Ve Gerek Kendi Tarafinda Hep Olumsuz Yanit Aldim.şimdi Eşimin Neden Böyle Davrandiğimi Anliyorum.çünki Eşimin Boşanma Davasi Sürerken Eski Erkek Ardaşi Olan Bir Askeri Personelle Ilişkisi Varmiş Fakat Elimde Olanlari Gören şaitler Var Ama Fotoğraf Veya Başka Belge Yok Bunlar Yani şait Anlatimlari Yeterli Olurmu.
2-şu An Halen Kari Koca Olmamiza Rağmen Ve Dava Red Olmasina Rağmen Ayri Yaşama Hakkimiz Var Kararda Böyle Diyor Eşim Temhize Gitmiş Bunu Bu Gün öğrendim Ben Dava Temhizde Olmasina Rağmen Eşime Iffetsiz Hayat Sürmekten Dolayi şaitlere Dayanarak Boşanma Davasi Açabilirmiyim Ve Kizimin Velayeti Isteye Bilirmiyim.
3- şait Anlatimlarinda Eşimin Sürekli Dişarida Gezdiği Ve Kizima Eşimin Annesin Baktiği Zaman Zaman Kötü Muamele Gördüğü Söyleniyor 2 Tane Komşusu şaitliğime Gelecek Kizimin Velayetini Alabilirmiyim.kizima Söylenen Laflar Küçük
O.....u Gibi Kusura Bakmayin Yazamiyorum.velayeti Alabilirmiyim.
3-eşimi şait Anlatimlarina Göre Denizde Bir Erkekle Sevişirken Görmüşler Ve Bir Gecede Bir Piknik Alaninda Alkol Alirken Ve Sarmaş Dolaş Görmüşler Hatta Bir Arkadaşim Yanlarina Gitmiş Ve Eşime Sitemde Bulunmuş Eşimde Arkadaşima Hakaret Etmiş Ben Her Kesi Sildim Defterden Siz Bana Karişamazsaniz Ben özgürüm Artik Diye Laflar Söylemiş Bunlar Hakim Nazarinda Ne Kadar Göz önünde Bulundurulur.
4-eşimle Adam Bulunduğumuz Muhitte Rahatça Buluşuyor Fakat Bunlardan Ailesinide Haberi Olduğu Için Ne Zaman Buluşacağini Bilemem O Yüzden Bir Süre Takip Etmeme Rağmen Bir Türlü Yakalayamadim Genelde Gece Buluşuyorlarmiş Bana Insanlarin Söylediğine Göre Zaten Görüldüğü Zamanlarda Uygunsuz Vaziyetlerde Hep Geceleri
şimdi Bana Burada Sitemde Bulunan Olacaktir.neden Peki Eşinden Boşanmak Istemedin Diye Ben Eşimle Mutluydum Eşim Bu Adamla Bana Boşanma Davasi Açtiktan Tekrar Buluşmaya Başlamiş Buluştuğu Adamda Eşim Benden Bir şeyi Gizlemezdi Yani Geçmişte Kimlerle Arkadaşlik Ettiğini Bu Yüzden Adi Geçen şahsi Bende Taniyorum çünki Eşimin Eski Erkek Arkadaşi Bu şahis.ban Akil Verirseniz Sevinirim Teşekkür Ederim
yazdığım bilgilere dayanarak kesinleşmiş mahkeme kararları veya yargıtay kararları varmı acaba
sayın arkadasım tabıkı senın durumun gıbı bırcok dava soz konusu olabılır.Oncelıkle belırtmem gerekır kı bosanma davası sahsı bır davadır.senın zına iddasına ıstınadenAlıntı:
yazdığım bilgilere dayanarak kesinleşmiş mahkeme kararları veya yargıtay kararları varmı acaba
Ekleyen: KARTAL2201 - 02/10/2006 : 11:05:16
dava acman ıcın temyız dekı dava sonucunu beklemene gerek yok.
bu davaların konusu ve hukukı dayanagı farklı cunku.Talebın aynı olması bı sey degıstırmez.Umarım aydınlatıcı olmusumdur.
Bu site yöneticilewrina acıyom bazen
kartal gibi bazıları çıkıp adamı çileden çıkarıyor. Ya kardeşim kartal, sana açabilirsin diye cevap yazmışlar dönüp dönüp aynı şeyi soruyorsun. Yargıtay kararını ne yapacaksın. Bi de biyik harfle yazma demişler. Sen de inatla büyük harfle yazıyorsun.
Niyetin ne anlamadım ama, karına da iftira atma. Böyle bi niyetin varsa aç boşanma davasını kurtul. Hala barışmak istiyor olabilirsin o zaman da sorma bi şey
nurten hanım sen hukukçumusun.ben senin hukukçu olduğuna inanmıyorum çünki bu siteyi uzun zamandsan beri takip ediyorum ve senin yazdıklarında insanlara bir tek yardımcı olacak bir şey yazdığını görmedim.ben karımla barışmak için her şeyi yaptım ama onun barışmak istememesinin sebebi bir başkasıyla olan ilişki çıktı karşıma bunun yanında kendi komşuları şait buna ve benim arkadaşlarım.kendi söylediği kendi ağzındanda duymuşlar bunu.ben başkasıyla beraberim ve onunla evlenecem eşimi istemiyorum diye.hukukçuysan insanlara bilgi ver bu konularda değilsen kadın veya erkek savunuculuğu yapma kendi işine bak.benim iftira attığımı söyleyipte beni veya başkasını suçlamaya kalkma.yanıt veren herkese teşekkür ederim...
Merhaba Dilek hanım başımdan geçen bir olay hakkında sizden bilgi almak istemiştim.
Ben ve 4 arkadaşım bundan 1 sene önce bi kavga ortamında bilmeden evinde vatandaş olarak bulunan polis memurlarınla kavga ettik fakat onların polis olduğundan hebrimz yokk taki,silahla biber gazıyla jopla üzerimize saldırmalarına kadar,Daha sonra karakol ve mahkemeye çıktıkk
karar açıklandı.Ben ve arkadaşlarıma 1,800 ytl para cezası polis memurlarınada2,400 ve 1 yıl ceza verildi.
Sİzden öğrenmek istediğim konuyu ne mahkemede hakime anlatabildik nede karakoldaki polislere.Olay olandan Farklı şekilde yürüdü açıklandı
bizim bu cezaya itiraz hakkımız varmı hiçbir bilgim olmadığı için sizlerden cevap bekliyorumm..
Teşekkür Ederim