-
Sosyal medya üzerinden etnik onur kırma, aşağılama TCK 126/2 suçu ile suçlanıyorum.
2018 yılının 2. ayında attığım "Soyağacı 1800'lü yılları gösteriyormuş, kürtler boşuna siteye girmeye çalışıpta siteyi kasmayın sizin soyunuz 1800'e kadar dayanmaz :)" tweeti yüzünden bir vatandaş cimere hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Sonrasında savcılık "Kendi gibi vatanını seven kürt kişilerin onurunu kırdığım" gerekçesiyle bana dava açılmış. Karakoldan ifadeye çağrıldım ve ifademde "Arkadaşlar arasında bir sohbet olduğunu, bahse konu tweeti bir başkasına veya müştekiye cevap olarak değil kendi sayfamda kendi kanaatim gereği attığımı, kürtlere karşı kin ve nefret beslemediğimi, daha önceden kürtler ile ilgili "kürdüm dersen kardeşiz, kürdistan dersen düşman." diye bir tweetimin de olduğunu, çevremde birçok kürt arkadaşımın dostumun olduğunu ve ülkemizde yaşayan kürtlerin soyunun 1800'e kadar dayandığını bilmediğimi 1800'lü yıllardan sonradan ülkemize geldiklerini hatta cumhuriyet dönemi başlarında kürt kimlik politikası güttüklerini yazılı ve görsel basından okuduğumu ve gördüğümü" söyledim.
Konu hakkındaki hukuki görüşlerinizi alabilir miyim ? Anayasa önünde Türk vatandaşı olan birini bu tweet ile hukuken aşağılamam mümkün mü ? Bu paylaşımım anayasa 25. maddesindeki ifade özgürlüğü kapsamına alınmaz mı ? Bu konuda vatandaşlar eleştiri haklarına sahip değiller midir ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
ÖNEMLİ (Twitter hesabım incelendiğinde bahse konu tweette asla vatansever kürt kardeşlerimizin aşağılanmadığı aslında o sözün bölücülük güden kürtçülere, bayrağımıza, dilimize, toprağımıza kin ve düşmanlık besleyenlere yazıldığı aşikardır.)
-
Cevap: Sosyal medya üzerinden etnik onur kırma, aşağılama TCK 126/2 suçu ile suçlanıyorum.
Alıntı:
ÖNEMLİ (Twitter hesabım incelendiğinde bahse konu tweette asla vatansever kürt kardeşlerimizin aşağılanmadığı aslında o sözün bölücülük güden kürtçülere, bayrağımıza, dilimize, toprağımıza kin ve düşmanlık besleyenlere yazıldığı aşikardır.)
Bence şu aşağıdaki sözünüz hiç bir ayrım yapmadan , doğrudan bir topluluğa yapılmış aşağılama , hakaret içermekte.
-
Cevap: Sosyal medya üzerinden etnik onur kırma, aşağılama TCK 126/2 suçu ile suçlanıyorum.
muhatap olduğunuz suçlama tck 216/2.
-
216/2 de aşağılama nasıl belirtilmiş ? Yani küfür veya şerefe edilen bir söz yokken böyle bir suçlama nasıl mümkün olabiliyor ?
- - - Updated - - -
Bu sözü savcı söylemiş sayın erdoğan kırcalı ben değil.
-
Alıntı:
karalardanbiri rumuzlu üyeden alıntı
216/2 de aşağılama nasıl belirtilmiş ? Yani küfür veya şerefe edilen bir söz yokken böyle bir suçlama nasıl mümkün olabiliyor ?
- - - Updated - - -
Bu sözü savcı söylemiş sayın erdoğan kırcalı ben değil.
"Soyunuz 1800'e dayanmaz" gayetle de aşağılayıcı bir ifade. TCK216/2 tam da bunu kastediyor.
Hangi sözü savcı söylemiş? Erdoğan Bey'in gönderisindeki alıntıda sizin twitter hesabınızdan bahsedilmiyor mu?
-
Sayın Şenol bahsettiğiniz söz'de nasıl bir aşağılama mümkün?
Hiçbir aşağılayıcı sayılacak fiil içermeyen bu sözün suç amacıyla yazıldığının kabulü zorlamayı gerektirmekte değil midir ? Günümüzde hâlâ tarihçiler olsun siyasetçiler olsun bu konu hakkımda gerek eleştirel gerekse fikir ve kanaat belirten tartışmalar yapmıyorlar mı ?
Sizden hukuki görüş ve yardım istedim ancak siz bende başka bir suç arama peşine düşmüş izlenimi verdiniz. Ayrıca o açıklamada hiçbir aşağılama söz konusu değildir. Bu kadar alıngan olmayın. Hoşgörülü olmayı öğrenmeliyiz.
-
Alıntı:
Sayın Şenol bahsettiğiniz söz'de nasıl bir aşağılama mümkün?
Hiçbir aşağılayıcı sayılacak fiil içermeyen bu sözün suç amacıyla yazıldığının kabulü zorlamayı gerektirmekte değil midir ? Günümüzde hâlâ tarihçiler olsun siyasetçiler olsun bu konu hakkımda gerek eleştirel gerekse fikir ve kanaat belirten tartışmalar yapmıyorlar mı ?
Sizden hukuki görüş ve yardım istedim ancak siz bende başka bir suç arama peşine düşmüş izlenimi verdiniz. Ayrıca o açıklamada hiçbir aşağılama söz konusu değildir. Bu kadar alıngan olmayın. Hoşgörülü olmayı öğrenmeliyiz.
Hoşgör en başta o aşağıladığınız toplumu kabul etmekle başlar.
En başa dönerseniz, twiter sayfanızdan doğrudan bir resmi kurumun , konuyla hiç bir ilgisi olmayan bir bilgilendirmesinden yola çıkarak o topluma bağlamışsınız olayı,
olayın tarafı olduğunuzdan olsa gerek, görmek istemeseniz de karşıdan bakınca gün gibi görülen ;
bir etnik topluluğu aşağılamışsınız o yazıyla.
-
Arkadaşım sadece aşağılamışssın demek mi hukuk ? Bu forum bunun için mi var ? Burada bir aşağılma nasıl söz konusu oluyor ? Anayasanın 66. maddesinde, "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür." ibaresi sizin için bir aşağılama mıdır ? Anayasa'da Türk kabul edilen birinin bu şekilde aşağılanması hukuken mümkün olabiliyor mu ?
Sizlerden hukuki görüş istedim, kendi görüşlerinizi söylüyorsunuz. Sorduğum hiçbir soruya cevap vermiyorsunuz. Bu mudur yardımınız ? Lütfen söyler misiniz istemeden taraflı bir foruma mı üye oldum ?
-
TCK216/2 den yargılanmaznızı isteyen kim? Burada değil bahsettiğiniz fikir özgürlüğüne dayanan ifadelerinizi değerlendiren bir savcı.
O kendi kafasına göre yorum yapıyor , biz kendi kafamıza göre yorum yapıyoruz, karşısına çıkacağınız hakim de kendi kafasına göre yorumlayacak,
'' Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama
(1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.''
belli olmayan kısım;
siz nerenize göre yorumluyorsunuz? Kendi kafanıza göre değil mi?
-
Sayın erdoğan kırcalı, yakın zamanda görülen ıtır esen davasında Sanık regl kanı ile şehit kanını bir tutmak ile suçlanıyordu ve beraat aldı. Şimdi ben size bu dava ve bu suç ile gelseydim bana aşağılamamışsın mı diyecektiniz ? Umarım verdiğim örnek ile beni daha iyi anlayabilmişsizdir.
-
O beraat kararında 15 Temmuz şehitleri ifadesinin herhangi bir sınıf, din, dil, ırk, mezhep tanımı kavramına uymadığı ve suçun maddi unsurunun oluşmadığının belirtildiğini de fark ettiniz mi peki?
-
Alıntı:
Sayın erdoğan kırcalı, yakın zamanda görülen ıtır esen davasında Sanık regl kanı ile şehit kanını bir tutmak ile suçlanıyordu ve beraat aldı. Şimdi ben size bu dava ve bu suç ile gelseydim bana aşağılamamışsın mı diyecektiniz ? Umarım verdiğim örnek ile beni daha iyi anlayabilmişsizdir.
Hakimler "kanaat"lerine göre hüküm verirler. Sizin için de bu yapılacak.
Konu hakkında herkesin bir kanaati de var. Benim de var sizin de var.
Bana göre hakaret suçu açıkça oluşmuştur, size göre ise burada hakaret unsuru yoktur. Her ikisi de her birimizin kanaatleri.
Ama bunların pek bir önemi yok.
Asıl önemli olan, davaya bakacak olan hakimin kanaati.
Onun kanaati ne ise, karar o yönde olacak.
Umarız ki, sizin gibi düşünen bir hakim çıkar karşınıza ve sizin düşündüğünüz yönde karar verir.
Karar çıktıktan sonra burada paylaşırsanız, daha sonra bir şekilde bu sayfalara ulaşacak vatandaşlara da "şu tarihte birisi bunu demiş sonuç şöyle olmuş" şeklinde bir ipucu bırakmış olursunuz.
-
Sayın Şenol Eker yani kanaatlere bağlı olarak hüküm verilebilecek bir davada sizce sonuç ne olacaktır ? Demek istediğim soyağacı uygulaması sadece Türk vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile kullanabildikleri bir uygulamadır. Anayasanın 66. maddesinde, "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür." ibaresini ele alırsak ifademde belirttiğim Kürtler, Türk olmak ile birlikte halkın bir kesimi olarak kabul edilemeyebilir mi ?
-
Kürt tarihi sandığınızın aksine bu coğrafyada Türkler'den daha eskidir, Türkler Anadolu'ya Büyük Selçuklu hükümdarı Alp Arslan ile 1071 Malazgirt zaferiyle gelmişlerdir. Geldikleri yer yeni keşfedilmiş sahipsiz kimsesiz bir coğrafya değildi elbette. Kürtlerin tarihi hakkında az bilgi sahibi olmamızın sebebi isyancı ve saldırgan bir millet olmaması, aksine uysal, uyumlu ve geçinmesi kolay bir halk olmalarındandır. Bugün şiddet yanlısı sizin tabirinizle "bölücü" bir kısım insanların varlığı da atalarından gelen bir gelenek veya davranış değildir. Malesef yanlış politikaların eseridir. Kürt halkı siyasi kimlikleri üzerinden çok acılar çekmiştir, çoğunluğu büyüklük gösterip affedici olmuş malesef bir kısmı aynı erdemi gösteremeyip hınç ve öfke duyguları ile davranmaktadır. Bu güruh da şayet eski yanlışlar devam ettirilmeyip kucaklayıcı davranılmaya devam edilirse bir iki nesil sonra azalarak tükenir, aksi halde sizin göstermiş olduğunuz gibi tavırlar devam ederse mümkün değil tükenmez.
-
Sayın Engin Oğuz, benim de bahsettiğim böyle bir cevap verilebilecekken dava açılması normal gelmedi. Bu bir tartışma konusudur siz de kanaatinizi belirttiniz. Kaynak gösteriseniz buna karşınızdakini ikna edebilirsiniz. Ancak şu an sadece bir iddia dan ibaret olan bu söyleminiz için size dava açılabilir mi ?
-
Burası tarihsel tartışma platformu olmadığı için kaynak verme gereği duymadım, Türkler'in Anadoluya gelişi 1071 Malazgirt zaferi ile olduğu zaten ders olarak okutulan tarih kitaplarında vardır. Kürtlerin daha sonra geldiğini iddia eden iddiasını ispatlamak durumundadır, Kürtlerin tarihinin Milattan önceye dayandığı internette yapılacak basit bir araştırma ile kolayca anlaşılabilir. Bana karşı dava açılamaz çünkü ben bir halkı etnik unsurundan cihetle aşağılamıyorum. Kürtler tarihte en iyi Türkler'le anlaşmış ve kaynaşmıştır hatta kendi etnik kimliğinden gelenek ve göreneklerinden taviz verme pahasına severek isteyerek kaynaşmıştır Kürtler hakkında az bilgiye sahip olunmasının başlıca sebeplerinden biri budur.
-
Sayın Engin Oğuz bilinen tarihte ilk sizden 1500 küsürler'de bahsediliyor. Sizin 1071 demeniz sadece bir iddiadır ve ispatı şu an için yoktur. Osmanlının son dönemi, Cumhuriyetin başlarına kadar da Türk milleti alenen Kürtler ile tanışmamıştır. Ülkemizde yazılı ve görsel basında ilk Kürtlere ne zaman ve ne şekilde rastlamışız dilerseniz siz de araştırabilirsiniz.
-
Milliyetçilik ve ırkçılık kendi milliyetini ve ırkını dozunda sevmenin ötesine geçip üstünlük taslama, başka milletleri aşağı görme boyutuna vardığında faşizm adını alır ve bir ülke için en zararlı ceryanlardan biri olur. Irk hayvanlarda ve bitkilerde bir anlam ifade eder, iyi ırklar güzel gelişir bol ürün verir, güçlü ırklar hayatta kalır zayıflar yok olur. İnsanlarda ise sevgi ve merhamet, yardımlaşma duyguları hakimdir. Bugün kaldırımlara engelliler için işaretler çiziliyor, ulaşım araçları engellilere uygun hale getiriliyor, yaşlılara huzur evi, hastalara hastaneler inşa ediliyorsa hayvandan farklı olduğumuz içindir yoksa bu saydıklarım hayvanlarda olduğu gibi "ayak bağı" sayılıp yok edilmeleri gerekirdi. Üstün ırk anlayışı çok gerilerde kaldı, eskiden güzel ata binip iyi kılıç sallayan milletler üstündü bugün artık aklını kullanan, birlik ve beraberlik duygusunu koruyan milletler üstündür.
-
Sayın Engin Oğuz, sözlerinize aynen katıldığımı belirtmek isterim. Lakin sizler de biliyorsunuz ki aranızda hala bölücülük yapanlar, toprak peşinde olanlar, bu birlikteliğe zarar vermek isteyenler var. Yok derseniz malum partinin aldığı oy oranı ve güttüğü politikaya bakabilirsiniz.
-
Alıntı:
Sayın Engin Oğuz bilinen tarihte ilk sizden 1500 küsürler'de bahsediliyor. Sizin 1071 demeniz sadece bir iddiadır ve ispatı şu an için yoktur. Osmanlının son dönemi, Cumhuriyetin başlarına kadar da Türk milleti alenen Kürtler ile tanışmamıştır. Ülkemizde yazılı ve görsel basında ilk Kürtlere ne zaman ve ne şekilde rastlamışız dilerseniz siz de araştırabilirsiniz.
1071 de Anadoluya Türklerin gelişidir tarihi bu şekilde okuyoruz yanlış mı okutuyorlar yoksa? ben diyorumki Türkler Anadoluya geldiğinde burası boş bir kıta değildi halkları vardı Amerika kıtası gibi yeni keşfedilmedi ki orda da Kızılderililer vardı. Kürtlerin kurduğu onlarca krallık/devlet var tarihleri milattan önceye dayanıyor. Benim annem Türk babam Kürt; dolayısıyla iki milleti de severim birini diğerine tercih edemem. İşin bir de bu yanı var; saf ırk kalmamıştır karşılıklı kız alıp verilmiş yüz yıllardır böyle şimdi mezro alıp kafatası ölçmeye varmasın yine bu iş. Türklerin tarihi de çok çok eskidir ama bu coğrafyada değil. Orta Asyadan göç edildiğini biliyoruz, Türkler birbiriyle en çok savaşan milletlerden de biridir malesef bir de bu konu var, bu hamur çok su kaldırır.
-
Sayın Engin Oğuz bilinen tarihte hiçbir Kürt devleti yoktur. Yanlış anımsıyorsunuz. Olsaydı onlara özgü bir kap çanak kilim motifi ne bileyim yazı olurdu ancak hiçbir şey yok. Ben tarihle içli dışlı biriyim ve okuyup araştırmayı seviyorum. Sizin tekrar bir gözden geçirmenizi öneriyorum. Bilimsel bir kanıta ulaşırsanız kaynak gösterirseniz ben de seve seve okumak isterim.
-
Alıntı:
Sayın Engin Oğuz, sözlerinize aynen katıldığımı belirtmek isterim. Lakin sizler de biliyorsunuz ki aranızda hala bölücülük yapanlar, toprak peşinde olanlar, bu birlikteliğe zarar vermek isteyenler var. Yok derseniz malum partinin aldığı oy oranı ve güttüğü politikaya bakabilirsiniz.
İlk yorumda söylediğim gibi bugün şiddet ve ayrılma yanlısı olanlar da bu raddeye kolay gelmedi. Ermeni terör ASALA örgütü kurulup ülkemizdeki Ermeni vatandaşlar kullanılacaktı ama tutmadı çünkü hem sayıca azlar hem maddi olarak refah içindeler, hiç biri bu oyuna alet olmadı ve ASALA bitti. Bu defa Kürtler kullanılmak istendi hem sayıca az değildiler, hem refah içinde olanı da fakiri yoksulu da çoktu. Yine de Kürtler bu oyuna hemen gelmedi. Bir avuç APO'cu olarak etrafta cirit atıp durdular, bu işin böyle gitmeyeceğini anlayan "iç odaklar" dış mihrakların işini kolaylaştırmak için Kürtlerin köylerde tarlasını yaktılar, hayvanlarını telef ettiler yetmedi hemen her evden bir iki kişiyi karakola diye götürüp katlettiler, sonra hepsini şehirlere göç ettirdiler. Birden bire büyük göç alan şehirlerde bu insanlar işsiz aşsız sahipsiz kaldılar. Aile fertlerinden de devlet görevlilerince yok edilenleri de hesaba kattığınızda bilendiler hırslandılar ve devletin karşısında bir yere sığınmak katılmak durumunda bırakıldılar. Plan tutmuştu insandaki en güçlü duygu öfke ve intikam duygusudur sevgi çabuk eskir yıpranır ama öfke ve intikam duygusu kolay eskimez yıpranmaz. Demin de dediğim gibi doğru politikalarla bir kaç nesil bu devam eder.
Sene 1980 ben 10 yaşındayım; yeni taşındığımız binada babam Apartman yöneticisi, babamla beraber eve doğru merdivenlerde çıkarken alt katımızda bir daireden acaip sesler ve gürültüler geliyordu, babam kapıyı çaldı ve bi kaç adam kapıyı açtı babam "ben bu apartmanın yöneticisiyim, hayırdır bi sorun mu var?" dedi, adamlar paldır küldür babamı içeri alıp dövmeye başladılar, öyle dövdüler ki yüzü gözü şişti yüzünden kanlar akıyordu, kıpırdayacak hali de kalmamıştı. Sonra bıraktılar babam "onlar mitmiş suçluları arıyorlarmış, yanlış anlaşılma olmuş benden çok özür dilediler" diye bizi avuttu, devlete karşı öfkelenip hırslanmamızı engelledi. Şayet o gün babam ölseydi bugün ben de kim bilir avukat olmak yerine kaç kişinin katili bir teröristtim. Biraz empati lütfen.
-
Sayın Engin Oğuz, düşüncelerinize katılmıyor olmak ile birlikte maalesef empati yapamayacağımı da dile getirmek isterim. Ancak, size rahmetli Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözünü atabilirim cevap mahiyetinde olsun.
"5 buçuk yıl hücrede kaldım. Günlerce gözümüz açılmadan cereyana verilip işkence gördük. Sonunda bize dediler ki "Sizin hiç suçunuz yok, çıkın..." Ne kaderime küstüm ne devlete küstüm. Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye; Bedel neyse ona da katlanılır."
-Muhsin Yazıcıoğlu
-
Sayın merhum Yazıcıoğlu eski dostumdur, Allah rahmet etsin, herkes merhum gibi olamaz, olanlar bugün benim gibi devletine küsmeyen, affeden milyonlarca Kürttür. Elbette ağır travmayı atlatamayanlar da çoktur. Elbette ben onların müdafisi değilim aksine muhalifiyim ama "hırsızın hiç suçu yok mu? diye sorabiliyorum da.
Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç hamama gittiniz mi?
Ben gittim lambanın biri söndü
Gözümün biri söndü kör oldum
Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
Söylelemesine maviydi kör oldum
Taşlara gelince hamam taşlarına
Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taşlarda yüzümün yarısını gördüm
Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç sabunluyken ağladınız mı?
-Cemal Süreya-
-
Sayın Engin Oğuz, peki böyle bir dava açılması hukuka uygun mudur ? Burada aşağılama var mıdır ? Herkesin bildiği üzere terör örgütü pkk içinde de bir çok Kürt vardır. Savcı suçun kasten işlendiğine değinmiş. Suça konu tweette bahsedilen terör örgütü içindeki Kürtler halkın bir kesimi olarak nasıl ele alınabiliyor. Yani bu davayı neresinden tutsam elimde kalıyor neye göre savunma yapacağımı şaşırmış durumdayım.
-
Hiç bir hakaret içerikli konunun bu kadar sabır ve çaba ile tartışıldığını bu forumda görmemiştim.
Bende bir kaç şey yazmak istedim. Hiç tarihe girmeyeceğim hoş karşısına çıkacağınız hakiminde girmeyeceğini izah etmişler yukardaki mesajlarda ama hoşunuza gitmemiş. Ben Hatay da yaşıyorum. Hani şu hoşgörüden bahsedilen şehir. Bu hoşgörünün sırrı nedir derseniz birinci ağızdan size şunu açıkça söyleyebilirim ki kimseden bahsedilirken dininden, mezhebinden, ırkından tanımlama yapılmaz. Misal komşu Ahmet amcadır, Gül teyzedir bakkal Ökkeştir terzi Mekselina vs.. Bir çocuk ağlayarak annesinin yanına gelir ve dayak yediğini söyler ve hışımla annesi kim yaptı der. Şurdaki Kürtlerin çocuğu cevabı üzerine anne utanır ve oğluna tokatı patlatır. Yaşanmış olaydır. Bu terbiyeyi almış çocuklar kimseyi bahsettiğim özelliğine göre ayırmaz.
Bahsettiğim terbiyenin eseridir ki düşünceleri inançları taban tabana zıt insanlar bir arada yaşarlar ki bizde komşuluk akrabalık seviyesinde yaşanır.
Sizce sizin yaptığınız gibi komşumla arkadaşımla ırkından bahisle doğru yanlış etnik kökenine bir atıfta bulunulsa burda kan gövdeyi götürmez miydi? Siz şikayete konu söyleminizle toplumun bir bölümünü kökünden koparıp ötekileştirmiş hala bu eylemide meşrulaştırma çabasına girmişsiniz. Yerinizde olsam özür diler maksadımın hakaret değil basitbir şakadan ibaret olduğunu ve ciddiyetini yeni kavradığım bu hatadan pişman olduğumu söyler uzlaşma yoluna giderdim.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Fazla alıngansınız. Söylediklerinizden başka bir şey anlaşılmıyor. Suça konu yazım durup dururken Kürtleri övmenizi gerektirmiyor. Size 1500 den önce soyunuza ait dünya üzerinde hiçbir bilimsel ibare yok desem sizi aşağılamış mı olacağım ? Tarih kitapları öyle söylüyor, televizyonda anlatanlar böyle anlatıyor, siz de kaynak göstermek yerine gidip şikayetçi mi olursunuz ?
Benim suça konu yazımda bahsettiğim Kürtler, bir kürt hareketi olarak doğan ve terör örgütü pkk'nın içinde bulunan kürtlerdir. Ancak belki bu açıklama bile size rahat hissettirmeyecek değil mi ? Şu dakikaya kadar konuya tarafsız tek insan girdi sanırım o da Avukat Ufuk diye biri... Geri kalanı etnik ayrım gözeterek kanaat belirtiyorlar. Bir daha foruma yazmayacağım.
-
Söylediklerinizin akılla mantıkla izah edilir bir yönü yok; 1500 yılından önce bir millete ait "bilimsel ibare" olmaması o tarihte küüütt diye gökten aşağı bırakıldıklarını mı gösteriyor? İnsan sonuçta bunlar tarihi, insanlık tarihi kadar eski olacak bu doğal olarak. Bu coğrafyanın eski halkı onlardır, onlardan bir eser yok diyorsunuz hesapta ama bir lokantaya gitseniz kendi yemeklerinizi değil onların buluşu yemeğini tatlısını yersiniz mesela, bakır kap kacaklardan tutun battaniyesine halısına kilimine ne varsa en alası doğuda var. Hiç öyle azımsanacak küçümsenecek bir halk değiller. Bölücüleri varmış kötüleri varmış, e bir bölücü Kürtler mi var, pkk kötü de feto iyi mi? on yılda bir demokrasiyi baltalayan darbeciler Kürtler miydi? bu millete en çok zararı soyu Türk kendi hain insanlar verdi onların zararıyla bölücü terör örgütü de büyüdü güçlendi.
-
Bölücü terör örgütü taraftarlarını , anlatarak ikna edebilme şansınız var mı Engin bey? Bence mümkün değil.
Peki bölücülük sadece örgütle mi olur? Bence hayır.
Buyrun size bir bölme çabası daha bence yani.
-
Arkadaş daha Kürt ve pkkyı ayırmayı bilmiyor. Bence haddinden fazla izah etmeye çalışıldı. Bir atasözü derki bırak sarhoşu yıkılacağı yerde yıkılsın. Bu yaklaşım sempatizanı militan yapar . Kürtlüğün ne zaman nerde ortaya çıktığı ile ilgilenmekten ettiği kelamın nereye varacağını bilmiyor farketmemeye ısrar ediyor. Empati yapabilse o yazıyı yazmaz bu duruma gelmezdi.
-
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaş daha Kürt ve pkkyı ayırmayı bilmiyor. Bence haddinden fazla izah etmeye çalışıldı. Bir atasözü derki bırak sarhoşu yıkılacağı yerde yıkılsın. Bu yaklaşım sempatizanı militan yapar . Kürtlüğün ne zaman nerde ortaya çıktığı ile ilgilenmekten ettiği kelamın nereye varacağını bilmiyor farketmemeye ısrar ediyor. Empati yapabilse o yazıyı yazmaz bu duruma gelmezdi.
Bence sadece vakti zamanında yaratılan bir modaya uyup işgüzarlık yapmaktan öte bir durum değil.
Neyse,
hakkında hayırlısı (herkesin)