Icra dosyasi kapattiğim halde faiz
Merhaba 2016 da 4500 tl civarı bir icra dosyam vardı avukatla anlaştım ve borcu kapattım.Aynı gün e devletten de düştü.Uyap ta ise dosya durumu kapalı,haricen tahsil yazıyor ama borç bakiyesi kısmı faizle 10 bine yaklaşmış icra borcunu ve dolayısıyla icra dosyasını kapatmış olmama rağmen uyap sistemdeki kapalı dosyadaki bu borç bakiyesi neden sürekli artıyor?
Ayrıca ibraname de tahsil harcı borçlu tarafından karşılanması şartıyla kapanmış olup diyor?Yani ben bu dosya için tahsil harcı ödemem mi gerek?Çok korkuyorum lütfen yardımcı olur musunuz.2 yıl geçti uyap ta dosya durumu kapalı,haricen tahsil yazıyor
Cevap: Icra dosyasi kapattiğim halde faiz
Sorum güncel cevap bulamadım
Alıntı:
yolsuzyolcu rumuzlu üyeden alıntı
Hala cevap bulamadım
Temel mantık şu ;
birinin icra dairesine '' bizzat giderek '' başlattığı icra takibinin sonlanması , yani dosyanın kapanması için;
birinin aynı icra dairesine '' bizzat giderek '' borcun ödendiğini bildirmesi ve dosyayı kapatması gerekir.
İcra dairesinde dosyanın kapanması için o icra dairesine gidip, elinizdeki ibra belgesini sunarak kapak hesabı yaptırıp, varsa diğer masrafları ödemeniz gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Temel mantık şu ;
birinin icra dairesine '' bizzat giderek '' başlattığı icra takibinin sonlanması , yani dosyanın kapanması için;
birinin aynı icra dairesine '' bizzat giderek '' borcun ödendiğini bildirmesi ve dosyayı kapatması gerekir.
İcra dairesinde dosyanın kapanması için o icra dairesine gidip, elinizdeki ibra belgesini sunarak kapak hesabı yaptırıp, varsa diğer masrafları ödemeniz gerekir.
Merhaba,
Uyap sisteminde dosya "kapalı" olarak gözüküyor ve durum kısmında ise "haricen tahsil" yazıyor.Ama benim anlamadığım kısım kapalı bir dosyada uyap ta "borç bakiyesi" kısmındaki rakamın artıyor olması.
Belli bir süre işlem yapılmayan dosyalar işlemden kaldırılır. Ancak icra dairesine bildirilmemiş bir borç bakiyesi varsa faiz işlemeye devam eder. En doğru bilgiyi ilgili icra dairesine bizzat başvurarak öğrenebilirsiniz.
Avukat borcun kapandığını söyledi dosya da aynı gün e devletten düştü,yani ben avukatla anlaşıp borcu haricen ödedim uyap ta dosya ödediğim gün kapanmış gözüküyor,ödenen icra borçları uyap ta gözükür mü.Ve uyap da kapalı gözüken borca faiz işlemesi borcu ödediysem bana sıkıntı yapar mı?
Sizin kapandi dediginiz şu dosya displin hapsi ile ilgili bir dosya olabilir mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sizin kapandi dediginiz şu dosya displin hapsi ile ilgili bir dosya olabilir mi?
Hayır çok şükür disiplinlik bir dosya değil senetle bir yerden alışveriş yapmıştım zamanında ödeyemedim öğrenciyim aile büyüklerimin yardımıyla avukat masrafı dahil ödendi ve e devletten de ödendiği gün düştü.Yani işlemsizlikten değil de ödeme suretiyle kapandı dosya.İbraname de tahsil harcı borçlu tarafından karşılanmak şartıyla diyor ama uyapta gözüken tahsil harcının zaten ödendiği,buraya kadar herşey normal yani hukukta haricen tahsil denilen olan gerçekleşmiş.Ama kapalı dosyadaki bakiye borç ve faiz kısmının neden durduk yere arttığını çözebilmiş değilim.
Aradan bir yıl geçmiş ama aynı durum benimde başıma geldi. Başka biri karşılaşırsa diye yazıyorum. hem de iki icra dosyamda da hala devam ediyor faizin artması. dosyalar kapalı bu arada. biri haricen tahsil diğeri vazgeçme.
vatandas@adalet.gov.tr buraya mail attım dosya kapatıldı faiz artıyor diye.
"Sayın Kullanıcı,
Sistemsel bir sorun bulunmakta olup, icra dairesinden alınan verilere göre hareket etmeniz gerekmektedir.
Sorun en kısa sürede çözülecektir.
İyi günler dileriz."
Şeklinde dönüş yapıldı. Sorun yok yani. Uyap daki hata sadece.
efendim size ulaşmam için mail adresini verebilir misiniz?