Sahibinden.com Tutuklanır mıyım?
Merhaba ,
(Bir önceki açtığım başlıkta olayı detaylı anlattığım için kısa ve net ifade edicem.Lütfen önceki konuyu okumadan yargılama yapmayınız yeterince zor bi dönem geçiriyorum)
Hesabıma eft ile gönderilen paranın karşılığı olan ürün kişilere gönderilmedi. Şu an Ankara ağır ceza mahkemesinde tutuksuz sanık olarak yargılanıyorum.
Tekrar başlık açmamdaki neden şu,
Denizli savcılığında henüz kovuşturma açılmamış olan bir dosyam var ve mağdur aynı şekilde hesabıma gönderdiği paranın karşılığında ürünü alamadı.
Ankarada mahkeme açıldı, Denizli'de de hakkımda aynı şikayetin olması nedeniyle evime gelip beni tutuklama olasılıkları nedir?
Ankaradaki şikayette önce karakola çağırıp ifademi almışlardı ardından mahkeme açılmıştı.
Aynı şikayetin aynı zamanlamada başka bir şahıs tarafından farklı bir ilde daha yapılmış olması nedeniyle direk tutuklanma ihtimalim nedir yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Sahibinden.com Tutuklanır mıyım?
Alıntı:
magdur3422 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
(Bir önceki açtığım başlıkta olayı detaylı anlattığım için kısa ve net ifade edicem.Lütfen önceki konuyu okumadan yargılama yapmayınız yeterince zor bi dönem geçiriyorum)
Hesabıma eft ile gönderilen paranın karşılığı olan ürün kişilere gönderilmedi. Şu an Ankara ağır ceza mahkemesinde tutuksuz sanık olarak yargılanıyorum.
Tekrar başlık açmamdaki neden şu,
Denizli savcılığında henüz kovuşturma açılmamış olan bir dosyam var ve mağdur aynı şekilde hesabıma gönderdiği paranın karşılığında ürünü alamadı.
Ankarada mahkeme açıldı, Denizli'de de hakkımda aynı şikayetin olması nedeniyle evime gelip beni tutuklama olasılıkları nedir?
Ankaradaki şikayette önce karakola çağırıp ifademi almışlardı ardından mahkeme açılmıştı.
Aynı şikayetin aynı zamanlamada başka bir şahıs tarafından farklı bir ilde daha yapılmış olması nedeniyle direk tutuklanma ihtimalim nedir yardımcı olursanız sevinirim.
Kusura bakma ne kadar cesaretli bir adamsin sen bir de ismin magdur bem insanlari dolandir hem de tutuş oh ne ala
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı:
mknnky rumuzlu üyeden alıntı
Kusura bakma ne kadar cesaretli bir adamsin sen bir de ismin magdur bem insanlari dolandir hem de tutuş oh ne ala
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O zaman şöyle yapalım hiç mahkeme vs olmasın, deliller savunmalar alınmasın toplanmasın siz öyle buyurmuşsanız iletelim savcı beye hakim beye onlar da boş yere maaş alıp yer işgal etmesinler!
soruyu soran kişi başka bir dolandırıcının kurbanı oldu ama mahkemeyi ikna etmesi gerek.
Alıntı:
cemalgurler rumuzlu üyeden alıntı
soruyu soran kişi başka bir dolandırıcının kurbanı oldu ama mahkemeyi ikna etmesi gerek.
Teşekkür ederim Cemal bey... Malesef cezaevine girme olasılığımı yüksek görüyorum (Telefoncu suçunu kabul etmez veya suçlu olduğu ispat edilemezse) ve cezaevinde de yukardaki beyefendi gibi peşin hükümlü insanlardan çekeceğim olucak :) Kadın cezaevlerindeki şartları her gece sabaha kadar araştırıyorum durum içler acısı.. Çıplak aramalar, kısıtlı yemekler, kısıtlı su, soğuk, dar koğuşlar vs.. Savunma hakkımızı kullanmam için bilgi edinme çabalarımın pişkinlik olarak değerlendirilmesi üzücü..
Sizi çok yordum çok soru sordum fakat son kez konu içersinde sorduğum soruma yanıt verirseniz beni mutlu edersiniz.. Kendimi hazırlamak istiyorum 2.şikayet olması durumunda yaka paça gözaltına alınma ihtimalime hazır olmak için soruyorum.
- - - Updated - - -
E devletten şu an hiçbir davam görünmüyor. Adınıza açılmış veya taraf olduğunuz dava bulunmamaktadır yazıyor
Tutuklu ya da tutuksuz yargılanma kararı verilirken bakılan şeyler öncelikle kaçma durumunuz olup olmadığı, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel durumunuz , işlendiği iddia edilen suçun muhtevası( terör suçları, adam öldürme, kasıtlı yaralama, birden fazla hırsızlık vs...) ve sicil kaydınız olup olmadığı oluyor. Ama her şeyden önce bu takdir çıkarıldığınız nöbetçi mahkemedeki hakimin kararına bağlıdır. Bu yüzden bir mahkeme sizi tutuksuz yargılamak istemiyle serbest bırakırken bir diğeri tutuklama kararı çıkartabilir. Bu yüzden burada kimse size asla tutuksuz yargılanırsınız ya da kesin tutuklanırsınız diyemez. Sadece ihtimal üzerinden konuşabilir.
Benim fikrime göre eğer ki siciliniz temizse , ifadenizde samimi ve inandırıcı iseniz , toplumdaki yeriniz ve konumunuzda söylediklerini destekler nitelikte ise tutuklu yargılanmazsınız. 2 ayrı yerde dava açılmış olsa bilse.
sayın magdur3422, sizin durumunuzu geçenlerde avukat arkadaşıma sordum. aynı sayın besyo123 ün dediği gibi tutuklu yargılamanın olmayacağını söyledi.
ayrıca elinizde ne kadar delil konuşma kaydı telefon numarası vs varsa bunları sunmanız gerekecek. o adamla nasıl irtibat kurdunuz yazışma mesajlaşma vs onlar da olsa çok daha iyi olur. o telefoncuyu bulup ifadesini alacaklardır. diyelim ki inkar etsin bana borcu vardı desin. hayatın olağan akışı denilen bir kavram var. siz durup dururken rutin olarak bu adama ödeme yapmazsınız. bu aldıklarını (cepbank) nasıl açıklayacak telefoncu? o da avukat vs tutacaktır ama dediğim gibi işin aslını çözmeyi hakim savcılara bırakın.
Alıntı:
cemalgurler rumuzlu üyeden alıntı
sayın magdur3422, sizin durumunuzu geçenlerde avukat arkadaşıma sordum. aynı sayın besyo123 ün dediği gibi tutuklu yargılamanın olmayacağını söyledi.
ayrıca elinizde ne kadar delil konuşma kaydı telefon numarası vs varsa bunları sunmanız gerekecek. o adamla nasıl irtibat kurdunuz yazışma mesajlaşma vs onlar da olsa çok daha iyi olur. o telefoncuyu bulup ifadesini alacaklardır. diyelim ki inkar etsin bana borcu vardı desin. hayatın olağan akışı denilen bir kavram var. siz durup dururken rutin olarak bu adama ödeme yapmazsınız. bu aldıklarını (cepbank) nasıl açıklayacak telefoncu? o da avukat vs tutacaktır ama dediğim gibi işin aslını çözmeyi hakim savcılara bırakın.
Önemseyip sorduğunuz için minnettarım Cemal bey.
Bugün Ankarayı aradım bana tebligat gönderilmiş ama ulaşmadı 14 mayısta bakırköy 6.ağır cezada olmam gerektiği söylendi. Ben Temmuz gelmesin diye dua ederken 2 hafta sonra hakim karşısında olucam. Eğer ordan çıkabilirsem buraya yazarım çıkamazsam tutuklandım demektir. Hakkımda hayırlısı olsun artık...
mesajında gönderilmedi ibarisi cok sacma kardeşm göndermedm üzerine yattım parayı aldm demen gerekli en azından samimi ikrarın biraz adabında olsun sahibinden.comda cogu kişi insanları sn gibiler magdur ediyor yazık günah 3 5 kuruş alacagm die bir yüklü para cezası alırsn her birinden ayrı ayrı sonra ugraşırsn sakın ha gelmez die düşünme ummadıgın anda gelir
Risk altındasınız kesinlikle.
Alıntı:
zfr34 rumuzlu üyeden alıntı
mesajında gönderilmedi ibarisi cok sacma kardeşm göndermedm üzerine yattım parayı aldm demen gerekli en azından samimi ikrarın biraz adabında olsun sahibinden.comda cogu kişi insanları sn gibiler magdur ediyor yazık günah 3 5 kuruş alacagm die bir yüklü para cezası alırsn her birinden ayrı ayrı sonra ugraşırsn sakın ha gelmez die düşünme ummadıgın anda gelir
Diğer açtığım konuda detaylı anlattım konuyu fakat bildiğim kadarıyla, burası hukuksal problemlerimizi anlatarak birbirimize yardımcı olabilmek adına kullanılan bi forum. Şayet birbirimizi kesin dille suçlu ilan edersek hukuktan,adaletten bahsedemeyiz öyle değil mi?
Mahkemeler bu yüzden var.. Birileri şikayetçi olur deliller sunar , birileri sanık olur delillerle kendini aklamaya çalışır.. Hukuk devleti olmak bu yüzden güzel ;)
Mazur görün ama, benim anlamadığım: siz bu işlemleri ve sizi ve müşterileri dolandıran kişiye paraları bankacılık sistemi içerisinde gönderdiniz, değil mi? Yani herhangi bir cyrpto para ve dark web üzerinden değil ya da elden de değil. Eğer bankacılık sistemi dahilinde para taşınması işlemi olmuşsa ben bundan kolay bir takip bilmem. Çok kolay birşekilde banka sistemi içerisinde paranın kime gittiği belli olup yakalanır şahıs.
Ama siz tabi doğru söylüyorsanız.. Mazur görün ama ben pek inanmadım sizin dediklerinize. Eğer dediğim gibi para akışı dark web ve crypto paralar üzerinden anonim bir şekilde akmamışsa ve sizi dolandıran kişi türkiyedeyse bulunması için daha kolay bir durum yoktur.
Bir diğer anlamadığım husus neden avukat tutmuyorsunuz? Ne kadar tutuyor avukatlık masrafları? Banka hesabınızı devlet bloke mi etti?
Alıntı:
yurtdisi123 rumuzlu üyeden alıntı
Mazur görün ama, benim anlamadığım: siz bu işlemleri ve sizi ve müşterileri dolandıran kişiye paraları bankacılık sistemi içerisinde gönderdiniz, değil mi? Yani herhangi bir cyrpto para ve dark web üzerinden değil ya da elden de değil. Eğer bankacılık sistemi dahilinde para taşınması işlemi olmuşsa ben bundan kolay bir takip bilmem. Çok kolay birşekilde banka sistemi içerisinde paranın kime gittiği belli olup yakalanır şahıs.
Ama siz tabi doğru söylüyorsanız.. Mazur görün ama ben pek inanmadım sizin dediklerinize. Eğer dediğim gibi para akışı dark web ve crypto paralar üzerinden anonim bir şekilde akmamışsa ve sizi dolandıran kişi türkiyedeyse bulunması için daha kolay bir durum yoktur.
Bir diğer anlamadığım husus neden avukat tutmuyorsunuz? Ne kadar tutuyor avukatlık masrafları? Banka hesabınızı devlet bloke mi etti?
İlk açtığım konuda detaylı anlattım fakat okumadan fikir yürütmekten hoşlanan bi toplumuz malesef... Cepbank ile şahısa para gönderdim ve geçmişe dönük para transferinde bu numarayı çıkardım (kullanım dışı ama önemli değil her atm de kamera var)
Ben bunu mahkemeye sunucam zaten.Burda ki mesele bu şahsın suçlamayı kabul edip etmeyeceği (Borcu vardı gönderdi diyebilir örneğin) veya hakimin suçlu bulup bulmuycağı..
Kaba olmak istemem fakat inanıp inanmamanız şu an kesinlikle ilgilendiğim bi konu değil.
Banka hesaplarım bloke edilmedi zaten para akışı yoğun olan bir hesabım hiçbir zaman olmadı. Kendi halinde yaşayan sıradan bi kadınım..
Ağır ceza avukatları (en kötüsü) 4 bin tl talep ediyor ( İletişim kurduğum avukatların en ucuzu buydu ve açıkcası konuşmasına bakınca ücretsiz bile savunma talep etmem)
Benim avukat için verebileceğim para maksimum 1000 tl olur onu da zar zor bulabilirim.
Bahsettiğim konu yaklaşık 1 yıl önce gerçekleşti ve bana henüz 2 ay kadar önce karakoldan çağrı geldi dolayısıyla gafil avlandım.. Kahin olmadığım için 1 yıl önceki msjları hala telefonumda tutmam gerektiğini düşünemedim bu yüzden elimdeki tek delil cepbank ile gönderdiğim numara.
Şahıs elbette suçu kabul etmicek bu durumda tek dileğim daha önce benzer suçlardan yargılanmış olması..
Tamam. Merak ettiğim şu: Paraları alırken ve gönderirken hiç mi müşterilere sormadınız irtibata geçmediniz? Ürün geldi mi gelmedi mi diye. Aklım almıyor. Ürün gelmediği zaman direkt kesilir ilişki ve gidip suç duyurusunda bulunur insan.
Olmayan ürünlerin satılmasını da ilk defa duyuyorum. Maalesef böyle dolandırıcılar bu dolandırıcılar ülkelerinden bir tanesi olan Türkiyede bolca var.
Diğer taraftan 4000+ tl avukatlık ücreti tümüyle mi yani dava sonuçlanana kadar mı? Yoksa başlangıç için mi?
Alıntı:
Tamam. Merak ettiğim şu: Paraları alırken ve gönderirken hiç mi müşterilere sormadınız irtibata geçmediniz? Ürün geldi mi gelmedi mi diye. Aklım almıyor. Ürün gelmediği zaman direkt kesilir ilişki ve gidip suç duyurusunda bulunur insan.
Olmayan ürünlerin satılmasını da ilk defa duyuyorum. Maalesef böyle dolandırıcılar bu dolandırıcılar ülkelerinden bir tanesi olan Türkiyede bolca var.
Diğer taraftan 4000+ tl avukatlık ücreti tümüyle mi yani dava sonuçlanana kadar mı? Yoksa başlangıç için mi?
Sahibinden.com hesabı telefoncuya aitti sadece satış konuşmasını ben yapıyodum( küçük bi gelir karşılığı). İlanda yazan cep telefonu benim şahsi telefonuma yönlendirildi alıcılarla o şekilde irtibat kurdum. Kendi şahsi numaramın alelen paylaşılmasını istemedim. Bu şekilde yaklaşık 8-10 kişiye satış yapıldı ve hiç telefon gönderilmedi diye dönüş olmadı sadece şarjı az, şurası bozuk vs şeklinde dönüşler oldu. Yani bu süreçte telefonlar gönderildi. Bu şahıs zaten telefoncu ve telefon satışı yapıyor.Göndermemesi için normal şartlarda hiçbir gerekçesi yok.
Aşırı derecede gelen aramalar ve kazancım buna değmediği için devam etmicemi söyledim ve irtibatımız kesildi.
Durduk yere kimsenin aklına işi telefon satmak olan birinin telefonları göndermiyceği gelmez bi mantığı yok bunun..
Yorum yapan üyelerden biri, hayatın olağan akışı içersinde benim bu şahsa durduk yere para göndermiyceğimi ve bu şahsın ona neden para gönderdiğimi ispatlaması gerektiğini söylemişti. Bu biraz umutlanmamı sağladı.
Avukat dava sonuna kadar bakacaktır heralde ama tutmucam zaten kendimi savunmaya çalışıcam dilim döndüğünce
Aslında kendinizi iyi bir şekilde gizleseydiniz dava falan açılması zor olurdu. Internet üzerinde anonimliği bir nebze sağlamak önemli.
Bu davada eğer gerçekten haklıysanız üzücü bir durum.
Böyle troll davaları nasıl açabiliyorlar, nasıl ceza veriliyor aklım ermiyor.
Ben şöyle algıladım: Sanki dolandırıcılık yapmak isteyen şahıs sizi kalkan olarak öne almış herhangi bir sorunda o değil siz ön planda olduğunuz için size patlamış. Kötü bir durum. Ama bunu hakimlerin anlamasını beklerim. "Paranın akışını takip et" yaklaşımı vardır yurtdışı gelişmiş ülkelerde. Para kime aktıysa oradadır sorun. Kaldıki bankacılık sistemiyle aktarılmış.
Bence ceza verilmeyecek. Size tavsiyem "Molly's Game" filmini izlemeniz, madem avukat tutamıyorsunuz oradaki kadının hukuk mücadelesi ve gerçek hikayesi size ilaç gibi gelecektir. Sizin durumunuza çok benziyor.
Alıntı:
Aslında kendinizi iyi bir şekilde gizleseydiniz dava falan açılması zor olurdu. Internet üzerinde anonimliği bir nebze sağlamak önemli.
Bu davada eğer gerçekten haklıysanız üzücü bir durum.
Böyle troll davaları nasıl açabiliyorlar, nasıl ceza veriliyor aklım ermiyor.
Ben şöyle algıladım: Sanki dolandırıcılık yapmak isteyen şahıs sizi kalkan olarak öne almış herhangi bir sorunda o değil siz ön planda olduğunuz için size patlamış. Kötü bir durum. Ama bunu hakimlerin anlamasını beklerim. "Paranın akışını takip et" yaklaşımı vardır yurtdışı gelişmiş ülkelerde. Para kime aktıysa oradadır sorun. Kaldıki bankacılık sistemiyle aktarılmış.
Bence ceza verilmeyecek. Size tavsiyem "Molly's Game" filmini izlemeniz, madem avukat tutamıyorsunuz oradaki kadının hukuk mücadelesi ve gerçek hikayesi size ilaç gibi gelecektir. Sizin durumunuza çok benziyor.
Troll dava değil ki adam gerçekten mağdur parasını ödediği ürünü alamadı ortada gerçek olan bir mağduriyet var.. Telefonu gönderilmiş olsa adam neden gönderilmedi diye dava açsın çok saçma..
Kendimi gizliycek bi durum olduğunu bilsem zaten bu işe girmezdim :) Her ne kadar siz yorum yaptıkça sinir olsam da beni sorulacak sorulara hazır hale getirdiğiniz için mecburi sempati besliyorum size bunun için teşekkürler :)
Burası mahkeme salonu değil , üyelerde hakim değil dolayısıyla burda kendimi savunma zorunluluğum olmadığı için masum olduğuma inanabilirsiniz.
Önerdiğiniz filmi bu akşam mutlaka izliycem..
Pazartesi günü hakim karşısına çıkıcam şayet tutuklanmadan evime dönebilirsem ilk işim bikaç bira içip sakinleştikten sonra buraya yazmak olucak..
Umarım davayı kazanırsınız.
Sizin adınızı kimliğinizi vs. nasıl bulmuşlar da dava açabilmişler peki?
Bence sizi bulabiliyorlarsa sizin arkanıza gizlenmiş kişi/kişileri de bulabilirler. Tabi Uruguay ya da Paraguay gibi ülkelere kaçmadıysa :)
Peki olursa ceza kapalı cezaevi mi oluyor yoksa açık mı? Süresi hakkında birşey belli mi?
3 yıl denetimli serbestlik de olabilir. Ya da bir şekilde mağdurların paralarını krediyle karşılayabilecek bir imkan.
Keşke şöyle 50-100 tl. lik masraflar olsaydı. Demekki ürünler pahalı ve adamlar bu işi dolandırıcılık yolu olarak kullandı.
Ülkemizde dolandırıcılık olayları katlanarak artacak buraya yazıyorum çünkü ekonomi olarak her geçen gün kötüye gidiyoruz. Bu tür vakaları daha çok göreceğiz.
Alıntı:
Bence sizi bulabiliyorlarsa sizin arkanıza gizlenmiş kişi/kişileri de bulabilirler. Tabi Uruguay ya da Paraguay gibi ülkelere kaçmadıysa :)
Peki olursa ceza kapalı cezaevi mi oluyor yoksa açık mı? Süresi hakkında birşey belli mi?
3 yıl denetimli serbestlik de olabilir. Ya da bir şekilde mağdurların paralarını krediyle karşılayabilecek bir imkan.
Keşke şöyle 50-100 tl. lik masraflar olsaydı. Demekki ürünler pahalı ve adamlar bu işi dolandırıcılık yolu olarak kullandı.
Ülkemizde dolandırıcılık olayları katlanarak artacak buraya yazıyorum çünkü ekonomi olarak her geçen gün kötüye gidiyoruz. Bu tür vakaları daha çok göreceğiz.
Paralar benim şahsi hesabıma yattığı için kimliğimi bulmak zor olmadı savcı için. Ben cepbank gönderdiğim için parayı illaki Atm den çekti kameraya yakalanmıştır eğer o kişinin hakkında daha evvel bu tarz şikayet olduysa şansım çok artar. 1 mağdur için 3 yıl alt sınırı var ama denetimli serbestliğe girmiyor dediler doğru mu bilmem. 1 hafta kapalıdan sonra açığa çıkarsın diyolar ama ne farkeder ki ben cezaevine yakışacak bi kadın değilim bana göre değil orası. Ben düzgün bi insanım inşallah hakim bey de bunu görür ve beni hapse atmaz.
Alıntı:
Ürünler 1.500 tl değerinde ve ben karşılamak istemiyorum. Ben almadığım parayı neden ödeyeyim ki bu adil değil. Ben ürün başına 50 tl aldım satış primi olarak :) Bu saflıkla cezaevine girmeyi cidden hakediyorum. Daha önce çağrı merkezlerinde prim usulü çalıştım bunu da öyle zannettim. 4 kişi vae şikayet eden 200 tl toplam aldığım para ve 6000 tl toplam zarar :) Gerçekten komedi filmine konu olabilirim.
Alıntı:
magdur3422 rumuzlu üyeden alıntı
Ürünler 1.500 tl değerinde ve ben karşılamak istemiyorum. Ben almadığım parayı neden ödeyeyim ki bu adil değil. Ben ürün başına 50 tl aldım satış primi olarak :) Bu saflıkla cezaevine girmeyi cidden hakediyorum. Daha önce çağrı merkezlerinde prim usulü çalıştım bunu da öyle zannettim. 4 kişi vae şikayet eden 200 tl toplam aldığım para ve 6000 tl toplam zarar :) Gerçekten komedi filmine konu olabilirim.
Anlamadığım bir diğer nokta da burada başladı:
Turkcell, avea gibi çağrı merkezlerinde çalışmak varken 50 tl prim için böyle ne idüğü belirsiz anonim kişilere hizmet etmek hangi akla mantığa yatıyor. Yani bu işte daha fazla para olmalıydıki diğer tamamen yasal olan büyük firma işlerine göre tercih edesiniz. Neyse belki de tamamen işsizdiniz rahatça evden çalışayım dediniz.
Ama zaten bu dünyada parası olan hapse girmez parası olmayan girer, çünkü adaletsiz dünya. 6000 tl zarar aslında çok değil , yakınlarınızdan borçla toplasanız ve ödeseniz , en azından bir kısmını. Çünkü hakim sizin de dolandırıcılıkta payınız olduğunu düşünecek.
Bence hakime 6000 tl nin akışını takip edin diyin. Yani para bankacılık sistemiyle nereye aktı en son kimin eline. Bu önemli. Ama tabi eğer işin içinde çete gibi şeyler varsa o zaman zor tabi. Hakimlerin, savcıların bile yeri gelince çetesel yapılara girebilip içeri girdiği ülkede normal dolandırıcılardan neler neler çıkar..
Alıntı:
Turkcell, avea gibi çağrı merkezlerinde çalışmak varken 50 tl prim için böyle ne idüğü belirsiz anonim kişilere hizmet etmek hangi akla mantığa yatıyor. Yani bu işte daha fazla para olmalıydıki diğer tamamen yasal olan büyük firma işlerine göre tercih edesiniz. Neyse belki de tamamen işsizdiniz rahatça evden çalışayım dediniz.
Ama zaten bu dünyada parası olan hapse girmez parası olmayan girer, çünkü adaletsiz dünya. 6000 tl zarar aslında çok değil , yakınlarınızdan borçla toplasanız ve ödeseniz , en azından bir kısmını. Çünkü hakim sizin de dolandırıcılıkta payınız olduğunu düşünecek.
Bence hakime 6000 tl nin akışını takip edin diyin. Yani para bankacılık sistemiyle nereye aktı en son kimin eline. Bu önemli. Ama tabi eğer işin içinde çete gibi şeyler varsa o zaman zor tabi. Hakimlerin, savcıların bile yeri gelince çetesel yapılara girebilip içeri girdiği ülkede normal dolandırıcılardan neler neler çıkar..
Kısmet artık dün adliyeye gittim iddianameyi alayım diye ama Ankara iddianameyi göndermemiş :) Yarım saat kadar bekledim karşı taraf Fax çekecekti gelmedi bende çıktım adliyeden. Bahtsız bedevi gibiyim dosyada ne yazıyor onu bile öğrenemeden apar topar mahkemeye çıkıcam pazartesi sabahı..
Ağır ceza kalemindeki adam da sinirlerimi bozdu. Daha önce kedi satışı yapan bi kızın mahkemede ifade verdikten sonra kapıda polisler tarafından tutuklanıp gönderildiğini söyledi sizin olay da ona benziyor dedi. Söylenecek şey mi bu dedim zaten psikolojim bozuk iddianameyi bile hazırlamamışsınız ben savunma hazırlamadan giricem dedim. Sonra kendince teselli ediyor ama onun çok şikayeti vardı siz yatmazsınız diyo.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ben en son çalıştığım çağrı merkezinde 3bin lira paramı vermediler ondan beridir çalışmadım ve psikolojik rahatsızlığım var kalabalık ortamlarda nefes alamıyorum boğuluyorum. Bunu seçme nedenim hem evde çalışabilmek hem de ufak da olsa harçlık çıkarırım diye düşündüm. Sahibinden.com iş ilanları kısmından başvurdum zaten. Evet 6bin lira babam abim var ailem var bi şekilde bulunur ama benim gücüme gidiyo başkasının yediği parayı benim ödemem daha doğrusu ailemi borca sokarak ödemek benim ağırıma gidiyor. Zaten aileme anlatmadım bu konuyu. Allah korusun hapse girersem insan için çıkamazlar ben kendimi düşünmüyorum hapiste yatarım mecburen ama ailemi üzmek istemiyorum