-
Sahibinden.com dolandırıcı sıfatında yargılanıyorum
Merhaba,
Geçen sene bir telefoncu ortaklık teklif etti. Telefonların satışını sahibinden.com üzerinden sen bayansın sen yap pay vereyim dedi bende kabul ettim.
İlanlara dönüş yapan kişilerle ben görüştüm şehir dışında olan kişiler hesabıma havale yaptılar (Açıklama kısmına telefon bedeli yazıldı) bende paranın bana düşen kısmını alıp kalanı cepbankla telefoncuya gönderdim. Şimdi Ankara 7.ağır ceza mahkemesinde sanık sıfatıyla yargılanıyorum ve o telefoncuya ulaşamıyorum.Müşteki kargonun gelmediğini belirtmiş ki kargoyu telefoncunun yollaması gerekirken yollamamış. Dün e-devlet üzerinden gördüm mahkeme açıldığını. Tek muhatap benim telefoncunun varlığına dair somut hiçbir kanıtım yok ulaşamıyorum bile. 1 yıl öncede kalan bi konu ne msjlar duruyor ne numarası aklımda.
Tutuklanır mıyım? Sabıkam veya daha önce sanık olduğum davam olmadı.
-
Cevap: Sahibinden.com dolandırıcı sıfatında yargılanıyorum
Avukat tutmanız iyi olur ağır cezada görülüyor davanız,
-
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Avukat tutmanız iyi olur ağır cezada görülüyor davanız,
Avukat tutma şansım yok şu an ama dava süresince tutuklu yargılanır mıyım ondan endişe ediyorum
-
Bu arada anti parantez daha önce yargılanmadım veya ceza almadım demişsiniz.Bu daha önceki mesajlarınızdan biri;
Merhaba ,
Polis memuru ile ağır cza mahkemesinde davamız vardı ,
Ben hakaretten yargılanırken karşı taraf cinsel saldırı , darp , tehdit ve hakaretten yargılanmakta idi.
Polis memuru 2 ay ceza alırken ben 3 ay hapis cezası aldım.
Bu kanunlara uygun mudur ? Sadece hakaretten 3 ay hapis cezası verilmesi normal mi?
Soruya gelirsek bu ifadeyle suçu var olmayan bir adama yıkma şansınız yok, kişi sizin ifadenizden ibaret.
Bu ifadeyle, indirimsiz ceza alınması ihtimali yüksek.Tutuklu yargılanma olmasa da mahkeme sonunda çok yüksek ihtimal ceza evi yolu gözükecek.Avukat yardımı düşünülebilir.Ancak o da size ödenen telefon miktarlarından(ağır ceza davaları oldukça masraflıdır) çok daha fazlasını avukata vermeniz şeklinde olabilir.Buna göre adım atmak, bir şans yaratabilir.
-
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Bu arada anti parantez daha önce yargılanmadım veya ceza almadım demişsiniz.Bu daha önceki mesajlarınızdan biri;
Merhaba ,
Ben hakaretten yargılanırken karşı taraf cinsel saldırı , darp , tehdit ve hakaretten yargılanmakta idi.
Bu kanunlara uygun mudur ? Sadece hakaretten 3 ay hapis cezası verilmesi normal mi?
Soruya gelirsek bu ifadeyle suçu var olmayan bir adama yıkma şansınız yok, kişi sizin ifadenizden ibaret.
Bu ifadeyle, indirimsiz ceza alınması ihtimali yüksek.Tutuklu yargılanma olmasa da mahkeme sonunda çok yüksek ihtimal ceza evi yolu gözükecek.Avukat yardımı düşünülebilir.Ancak o da size ödenen telefon miktarlarından(ağır ceza davaları oldukça masraflıdır) çok daha fazlasını avukata vermeniz şeklinde olabilir.Buna göre adım atmak, bir şans yaratabilir.
O gönderim 2011 yılıydı sanırım ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı ceza almadım yani. İfadem mecburen bu olcak çünkü olan bu. Avukat tutamıycam durumum yok zatn 200 tl pay için bu duruma düştüm. Velhasıl cezaevine gircem diyosunuz yani.
-
Mağdurların masraflarını faizleriyle karşılayıp şikayetleri geri çekmelerini sağlayıp, mahkeme de pişmanlık göstererek alınan cezada indirimler kovalamak, bunun sayesinde son çıkan ve genişleyen denetimli serbestlik hükümleriyle kısa süre ceza evinde kalarak işin içinden çıkmaya çalışmak yerinde olur.Gerçekte ne oldu ne bitti polemiğine zaten girmiyoruz, ancak bu ifadeyle sonuç almak, suçu, ne ismi ne cismi olmayan birilerine yıkmak mümkün değil.Onu da söylemek zorundayız.
-
Alıntı:
Merhaba ,
Alıntı:
Mağdurların masraflarını faizleriyle karşılayıp şikayetleri geri çekmelerini sağlayıp, mahkeme de pişmanlık göstererek alınan cezada indirimler kovalamak, bunun sayesinde son çıkan ve genişleyen denetimli serbestlik hükümleriyle kısa süre ceza evinde kalarak işin içinden çıkmaya çalışmak yerinde olur.Gerçekte ne oldu ne bitti polemiğine zaten girmiyoruz, ancak bu ifadeyle sonuç almak, suçu, ne ismi ne cismi olmayan birilerine yıkmak mümkün değil.Onu da söylemek zorundayız.
Aptala anlatır gibi anlatmanızı bekleyerek zamanınızı almak istemiyorum ama her halükarda cezaevine giricem sanırım dimi yani ilk kez böyle bi durum yaşıyorum ve kendimi cezaeviyle aynı cümlede yan yana koymakta güçlük çekiyorum o yüzden algılarımda sorun var şu an. 3 ila 7 yıla arasında diye okudum bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık cezasını.
-
İşte püf nokta alt sınırla üst sınır.Alt sınır denetimli serbestlikten faydalanıp 1 gün ceza evine gidip imza atıp gelmek/para cezası.Üst sınır ceza evi demek.Alt sınır için mağdurların şikayetlerini geri almasına bakıp, mahkemede de yanlış anlaşılma olduğunu, iletişimsizlik olduğunu belirtmek, pişmanlık göstermek.Bu ifade ve şikayetin/şikayetlerin devam etmesi, cezayı alt sınırdan uzaklaştırır.7 yıl yendiği an ciddi bir süre ceza evi anlamına geliyor.Her ne olursa olsun avukat yardımında ısrar ediyor, duruşmanızda şans diliyorum.
-
Alıntı:
Merhaba ,
Alıntı:
İşte püf nokta alt sınırla üst sınır.Alt sınır denetimli serbestlikten faydalanıp 1 gün ceza evine gidip imza atıp gelmek/para cezası.Üst sınır ceza evi demek.Alt sınır için mağdurların şikayetlerini geri almasına bakıp, mahkemede de yanlış anlaşılma olduğunu, iletişimsizlik olduğunu belirtmek, pişmanlık göstermek.Bu ifade ve şikayetin/şikayetlerin devam etmesi, cezayı alt sınırdan uzaklaştırır.7 yıl yendiği an ciddi bir süre ceza evi anlamına geliyor.Her ne olursa olsun avukat yardımında ısrar ediyor, duruşmanızda şans diliyorum.
Avukat için maddi durumum müsait değil şikayetçilerin zararlarını karşılamak için de.. Teşekkür ederim size yardımınız için.
-
Alıntı:
Merhaba ,
Engin bey son bi soru sormak istiyorum size.
Bugün tekrar e-devlet ten baktım mahkeme günü 2 temmuza verilmiş. Ankarayı aradım Bakırköyde alınacak ifadeniz dediler. Adresim vs belli bu durumda gözaltında tutulma ihtimalim ortadan kalkmış olur mu yani mahkeme günü gelmeden tutuklu tutulmam sanırım dimi?
-
suç tarihi ne görünüyor? temmuz 2016 dan önce mi sonra mı? eğer önce ise daha lehinize olur zira denetimli serbestlik kapsamı daha geniş, 5 yıla kadar alınan ceza denetimli serbestliğe girebiliyor.
-
Alıntı:
cemalgurler rumuzlu üyeden alıntı
suç tarihi ne görünüyor? temmuz 2016 dan önce mi sonra mı? eğer önce ise daha lehinize olur zira denetimli serbestlik kapsamı daha geniş, 5 yıla kadar alınan ceza denetimli serbestliğe girebiliyor.
Henüz 19.03.2018 tarihinde dava açılmış e-devletten gördüm tebligat bile gelmedi daha.02.07.2018 tarihine duruşma günü verilmiş Ankarada
- - - Updated - - -
Alıntı:
En büyük tedirginliğim tutuklu yargılanmak eve gelip beni almalarından korkuyorum. Şayet tutuklu yargılanırsam karşı tarafın zararını karşılamak için hiçbir şansım kalmayacak.
-
sorduğum suç işlenme tarihi. fiilin tarihi. genişletilmiş denetimli serbestliğe girip girmediğini belirleyen suç tarihi. dava tarihi veya mahkeme tarihi duruşma tarihi değil. suçun tarihi dediğim tarihden önce mi sonra mı.
671.KHK ile 01.07.2016 dan önce işlenen suçlarda suça göre 5 yıldan az ise denetimli serbestliğe denk gelebilir.
-
Alıntı:
sorduğum suç işlenme tarihi. fiilin tarihi. genişletilmiş denetimli serbestliğe girip girmediğini belirleyen suç tarihi. dava tarihi veya mahkeme tarihi duruşma tarihi değil. suçun tarihi dediğim tarihden önce mi sonra mı.
671.KHK ile 01.07.2016 dan önce işlenen suçlarda suça göre 5 yıldan az ise denetimli serbestliğe denk gelebilir.
2017 yılının ortaları
-
kaç tane telefon/müşteki söz konusu? şu anda en mantıklısı zararları karşılamak ki ceza düşebildiği kadar düşsün.
-
Alıntı:
kaç tane telefon/müşteki söz konusu? şu anda en mantıklısı zararları karşılamak ki ceza düşebildiği kadar düşsün.
Şu an 2 tane şikayet var 1 tanesinin mahkemesi açıldı. Kaç kişinin ürünü gönderilmedi bilmiyorum. Şikayetlerin devam edip etmeyeceği hakkında hiçbir fikrim yok.
Peki mahkeme açılmışken ve adresim belliyken beni tutuklu yargılama olasılıkları yüksek mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bu arada 2 şikayet demiştim 1 tanesi icra açtı diğeri yani mahkemesi açılan direk savcılığa verdi
-
Alıntı:
Alt sınır bile (3 yıl) olsa suç yılı 2017 olduğu için denetimli serbestlikten faydalanıp 1 günde çıkamaz diye biliyorum, yanlış bilgi vermiş olmayayım.
-
Alıntı:
Alt sınır bile (3 yıl) olsa suç yılı 2017 olduğu için denetimli serbestlikten faydalanıp 1 günde çıkamaz diye biliyorum, yanlış bilgi vermiş olmayayım.
Cemal bey lütfen soruma cvp verebilir misiniz inanın hiç bilgim olmayan konular ve çok tedirginim haketmiyorum bunu ama şu an mahkeme günü gelmeden tutuklanma ihtimalim var mı lütfen bildiğiniz kadarıyla bana yanıt verin
-
ben sanmıyorum çünki duruşma sonrası bile tutuklama çıksa istinafı var temyizi var. sizin durumunuza çok benzer bir dava vardı bu forumda, duruşmalar sürüyor sonunda hapis çıkıyor 3 seneden fazla, temyize gidiyor temyizde de ceza çıkınca tutuklanma oluyordu.
-
Alıntı:
ben sanmıyorum çünki duruşma sonrası bile tutuklama çıksa istinafı var temyizi var. sizin durumunuza çok benzer bir dava vardı bu forumda, duruşmalar sürüyor sonunda hapis çıkıyor 3 seneden fazla, temyize gidiyor temyizde de ceza çıkınca tutuklanma oluyordu.
İnşallah çok teşekkür ederim
-
-
Bir de anlamadığım bir durum var, cepbank ile gönderdim demişsiniz, bunun kayıtarı durmuyor mu, sonuçta birileri parayı dijital yoldan aldı, siz görünmyen bir yerde elden vermediniz, ayrıca bu şahıs ile sahibinden üzerinden hiç iltişim kurmadınız mı mesaj vs ile. bir de genelde bu tipler bu şekilde para kazanıyorsa buna devam ederler, başka kullanıcı olarak devam ediyor olabilirler. yani demek istediğim bu şahısa ulaşmak için elinizde hiçbir şey yok mu? telefonla konuştunuz belki gsm operatöründen veya telefon hafızasından vs?
-
21 gün geçti hala tebligat gelmedi
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bir de anlamadığım bir durum var, cepbank ile gönderdim demişsiniz, bunun kayıtarı durmuyor mu, sonuçta birileri parayı dijital yoldan aldı, siz görünmyen bir yerde elden vermediniz, ayrıca bu şahıs ile sahibinden üzerinden hiç iltişim kurmadınız mı mesaj vs ile. bir de genelde bu tipler bu şekilde para kazanıyorsa buna devam ederler, başka kullanıcı olarak devam ediyor olabilirler. yani demek istediğim bu şahısa ulaşmak için elinizde hiçbir şey yok mu? telefonla konuştunuz belki gsm operatöründen veya telefon hafızasından vs?
Cemil bey ulaşamıyorum 21 gün geçti mahkeme açılalı hala ne bi tebligat var ne bi arama. En azından mahkeme kağıdının gelmesini beklerdim o da gelmedi. Ben nasıl bu duruma düştüm bilmiyorum. Kendi halinde bi kızım ne dertler geldi başıma. Sabahtan gece yarısına kadar araştırıyorum 3-4 yıldan başlıyo diyolar yatarsın diyolar ben nasıl cezaevinde kalırım bilmiyorum dayanamam heralde intihar ederim yada beni öldürürler orda veya gardiyanlar... Allah sonumu hayır etsin desem de hayırlı görünmüyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Kadın cezaevlerini araştırdım çıplak aramalar yapıyorlarmış dövüyorlarmış ben nasıl dayanırım bilmiyorum hele ki koğuşta kimlerle kalcam katiller hırsızlar psikopatlar dayakçı kadınlar Allah bana yardım etsin başka kimse etmez artık
- - - Updated - - -
Alıntı:
Avukat 2 soru cevaplayıp danışmak için bile 300 lira istiyo ben nasıl bi dolandırıcıysam 300 lira verip nedir ne değildir diye konuşamıyorum bile..
-
işinin ehli sağlam bi avukat tutunuz malum suçun cezası ağır ve mağdur başı ceza verilirse misal 10 amğdur var diyelim 2 yıl x 10 =20 yıl ceza almadan avukat tut aldıkdan sonra tutmadım diye pişmanlık yaşarsın.
-
avukata verdiğiniz danışanlık ücretini daha sonra o avukatla davaya bakması konusunda anlaşırsanız ücretten düşer. fakat benim anlayamadığım konu nasıl olur da cepbank gibi bir ortamda kayıt bulunmaz? illa alıcı verici bilgileri dijital ortamda kayıtlıdır. bir para transferinde alıcı tarafın bulunmaması için deepweb ve bitcoin vs gibi yurt dışı olaylar olması lazım. cepbank ülkemizde çalışan bir sistem ve takibi kolay olur. bir avukat ile çalışırsanız bunun araştırılmasını sağlayabilir o adamı bulup konuştururlarsa sizin durum değişir. hadi diyelim cepbankta kullanılan cep telefonu kapatıldı ama illa o para birinin hesabına geçti.
-
Alıntı:
avukata verdiğiniz danışanlık ücretini daha sonra o avukatla davaya bakması konusunda anlaşırsanız ücretten düşer. fakat benim anlayamadığım konu nasıl olur da cepbank gibi bir ortamda kayıt bulunmaz? illa alıcı verici bilgileri dijital ortamda kayıtlıdır. bir para transferinde alıcı tarafın bulunmaması için deepweb ve bitcoin vs gibi yurt dışı olaylar olması lazım. cepbank ülkemizde çalışan bir sistem ve takibi kolay olur. bir avukat ile çalışırsanız bunun araştırılmasını sağlayabilir o adamı bulup konuştururlarsa sizin durum değişir. hadi diyelim cepbankta kullanılan cep telefonu kapatıldı ama illa o para birinin hesabına geçti.
Bankadan geçmişe dönük cepbank dekontlarımı buldum numarayı çıkardım hat kapanmış. Şimdi konu şu ben bu numarayı versem hangi atm den ne zaman çekilmişse kameraya mutlaka poz verdi bu arkadaş. Yani bu telefoncuyu bulabilirim ve diyelim ki buldum. Sorun şu ki ben bu adamın beni tuzağa düşürdüğünü mahkemeye nasıl ispatlıycam? Ben bu kızı tanımıyorum diyebilir, tanıyorum bana borcu vardı taksit taksit ödedi diyebilir, benden telefon satın aldı parasını gönderdi diyebilir vs vs vs... Lakin kesin olan bişey var ki suçunu kabul etmeyecek.
Bugün adliyeye gidip dosya durumunu öğreneyim dedim ve bir de ne göreyim.. Denizlide bir davam daha varmış aynı konudan :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
mayer56 rumuzlu üyeden alıntı
işinin ehli sağlam bi avukat tutunuz malum suçun cezası ağır ve mağdur başı ceza verilirse misal 10 amğdur var diyelim 2 yıl x 10 =20 yıl ceza almadan avukat tut aldıkdan sonra tutmadım diye pişmanlık yaşarsın.
Şu an 2 mağdur var ve ben o kişilere ulaşabilsem kim olduklarını bilsem görüşsem durumu anlatsam inanın benim bunu yapmadığımdan zerre şüpheleri kalmaz nitekim ifade için karakola gittiğimde komiser beyin söylediği şey "Senin suç işleme olasılığına zerre ihtimal vermiyorum inşallah bu işten alnının akıyla çıkarsın" aynen böyle söyledi.
Avukat tut pişman olursun diyorsunuz ama şöyle bişey var avukat dediğiniz en kötüsü 3-5 bin lira yani herkes için geçerli değil.
-
Adliyeye giderek "Adli Yardım Bürosu" ile görüşün, ücretsiz avukatlık hizmeti alıp alamayacağınızı öğrenin.
-
dekontları bulmanız güzel. hattın kapanmış olması sorun değil. adamın sizi tuzağa düşürdüğünü bırakın avukatlar halleder ayrıca hakim de tecrübesi ile çözebilir. adam bulup sorguya çekilirse bu işlere daha önce de bulaşmıştır, hayatın olağan akışı diye bir olay vardır, belki de bu adamın bu konuda sabıkası vardır zaten, bunları bilmeden önceden tahmin edemeyiz. avukat için size denildiği gibi ücretsiz avukatlık ihtimali de mevcut. bu arada mağdur sayısının birden fazla olması cezayı alt sınırdan uzaklaştıracaktır, bu durumda 3-5 bin lira ile 3-5 yıl cezaevini kıyaslıyoruz, bir şekilde borç harç kredi ile halledilmeyecek bir tutar değil.
-
Alıntı:
dekontları bulmanız güzel. hattın kapanmış olması sorun değil. adamın sizi tuzağa düşürdüğünü bırakın avukatlar halleder ayrıca hakim de tecrübesi ile çözebilir. adam bulup sorguya çekilirse bu işlere daha önce de bulaşmıştır, hayatın olağan akışı diye bir olay vardır, belki de bu adamın bu konuda sabıkası vardır zaten, bunları bilmeden önceden tahmin edemeyiz. avukat için size denildiği gibi ücretsiz avukatlık ihtimali de mevcut. bu arada mağdur sayısının birden fazla olması cezayı alt sınırdan uzaklaştıracaktır, bu durumda 3-5 bin lira ile 3-5 yıl cezaevini kıyaslıyoruz, bir şekilde borç harç kredi ile halledilmeyecek bir tutar değil.
Evet ben cepbank yaptığım numarayı mahkemeye sunucam banka bana resmi talep olması halinde hangi atm den ne zaman çekildiğini ve kamera kayıtlarını verecektir mutlaka. Umarım sabıkası vs vardır ve bana merhamet gösterip benim masum olduğumu söyler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Adliyeye giderek "Adli Yardım Bürosu" ile görüşün, ücretsiz avukatlık hizmeti alıp alamayacağınızı öğrenin.
Mahkemem 02.07.2018 tarihine verildi avukat bey ve Ankara ağır ceza mahkemesinde. Dün İstanbul Bakırköy adliyesine gittim fakat dosyam burada görünmedi sadece 2.bi dava olduğunu gördüm Denizli'den başka bir mağdurun davası yine burdan yetkisizlik verilerek Denizli adliyesine gönderilmiş fakat bu e-devlet te görünmüyor hala şüpheli sıfatındaymışım sanık olmamışım ve hiç ifade vermedim Denizli olayıyla alakalı. Ankaraya gitme şansım yok şu an avukat talebini nasıl yapabilirim acaba?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
E-devlet te sadece mahkeme tarihi ve taraflar yazıyor bu olay dolandırıcılık mı yoksa nitelikli dolandırıcılık mı?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Haklısınız 3-5 bin lira borç harç kredi olarak bulunabilir fakat ben bu konuyu aileme açmadım çünkü sürekli söylüyorum ama inanın bu tarz bi konuyla bağlaşlaştırılabilicek bi kız değilim dolayısıyla da çevreme ve aileme bunu anlatmak benim için utanç verici bir durum olucak. Netice de suçlandığım şey kibar (!) adıyla dolandırıcılık daha net hali hırsızlık.
-
Bir de anlamadığım konu şu ki Mart ayının 19 unda mahkeme açıldı ve bugün 11 Nisan.. Bana ne tebligat geldi ne de iddianameyi alabiliyorum. Çünkü ben İstanbulda yaşıyorum mahkeme Ankarada açılmış diğeri de Denizlide.
Ben mahkeme için Ankaraya mı gitmem gerekiyor bu durumda?