Bir eyleme 2 ayrı kabahat cezası olur mu. Birinin cezasını nasıl iptal ettireceğiim?
bursada uludağ yamacında zeyniler tepesi diye meskun olmayan bi tepe var buraya herkes gelir arabalar içinde bira şarap felan içer bende dün gece motorumla gittim 2 şişe şarabı içtikten sonra kendimden geçmişim nara atmaya başlamışım. sanırım yakındaki köylüler ihbar etti ve gelen polis kabahatler kanununa göre hem sarhoşluktan hemde nara atmaktan (rahasızlık vermek) iki ayrı ceza kesti. bi suça iki ayrı ceza olurmu sarhoş olan adam elbette nara atacak dedim ama dinlemediler ayrıca trafik ekibi çağırıp işlem yaptıracakları tehditinde bulundular bende şu anda kullanmıyorum ayılınca motorumu alıp gidecektim deyince vazgeçtiler. cezalardan birini iptal ettirmek istiyorum nereye nasıl müracat etmem lazım cezaları ödeyecek maddi durumum yok lütfen bana yardımcı olun
Cevap: bi suça 2 ayrı ceza olurmu. birini nasıl iptal ettirecem
konu güncel allah rızası için bi avukat yada başına böle bişey gelmiş bi arkadaş cevap versin cezaları ödeyecek durumum yok
Toplam ne kadar ceza kesildi?
merhaba avukat bey sarhoşluktan 124 lira ayrıca bana nara atmaktan dediler ama tutanağa rahatsız etmek yazmışlar bundanda 124 lira toplam 248 lira. ben 2nci cezaya itiraz edecem. sarhoşluktan yazılan 124 liraya itirazım yok ilginize şimdiden teşekkürler
15 gün içinde %25 indirim ile 186 TL olarak ödeyebilirsiniz.
sulh ceza mahkemesine başvurursun, kazanırsan cezan iptal olur.Bulunduğun ilin valiliğine sulh ceza mahkemesine dava aç kaybedersen harç masrafları ve valiliğin avukat ücretini de ödersin tahmini 1500 tl zararın olur.Kazanırsan 124 tl cezan iptal olur
cevaplar için çok teşekkürler ama 186 lirada benim için çok para gecekonduda oturuyorum. atılan boş bira şişelerini toplayıp satarak geçiniyorum ödeyemezsem haciz gelirmi gelsede ev tamtakır kuru bakır. sadece bi köşede ucuz bulup toptan aldığım 10 kasa kadar şarabım var başkada haciz edilecek bişeyim yok
motorum çin malı kuba marka eski ve kırık dökük bi motor ikinci el değeri bin lira belki eder belki etmez ilk sahibi ruhsat plaka çıkarmamış banada faturanın arkasına bana sattığını yazıp imzalayarak verdi resmi satış plaka ruhsat sigortası vizesi hiçbişeyi yok motoruma bu borçtan dolayı haciz gelirmi
arkadaşlar lütfen acil yardım cuma günü eve maliyeden ödeme emri geldi.sahoşluktan ve nara atmaktan polisin kestiği 248 lira cezayı faiziyle istiyorlar mal bildiriminde bulunun diyorlar.malım yokki bildirimde bulunayım.hacize gelecek memurlar halimize acıyıp üçbeş kuruş sadaka bırakıp gidecek o derece yani.ödeyemezsem hapse girermiyim.çok korkuyorum.lütfen acil cevap yazın
lütfen acil yardım imdaaat
lütfen yardım edecek biri yokmu cuma gününe kadar mal beyarırda bulunmaszam hapse gircekmiyim
arkadaşlar şarhoşluk ve nara atmaktan kesilen toplam 248 tl yi ödememin son günü bugün.param olmadığı için ödeyemiyorum mal beyanında bulunmam lazım akşama kadar.hiçbi malım mülküm yok diyecem.bunun için dilekçe nasıl yazılır.bi dilekçe örneği verecek kimse yokmu sitede
Cevap: Bir eyleme 2 ayrı kabahat cezası olur mu. Birinin cezasını nasıl iptal ettireceğiim?
Mal beyanında bulunmama halinde hapisle tazyik olunacağı ödeme emrinde yazmasına karşın, anayasa mahkemesi mal beyanında bulunmama halinde hapis öngören kanun hükmünü iptal etmiştir, yani bildiğim kadarıyla mal beyanında bulunmayanı artık hapse atmoyorlar. Mal beyanında bulunmak istersen de bir a4 kâğıda mallarım şunlardır ya da malım yoktur yazıp ilgili icra dairesine götür yardımcı olurlar. Öğleden önce icra dairesine gitsen iyi edersin öğleden sonra cuma günü ilgilenmeyebiliyorlar .
İKU-Hukuk Fakültesi
2015-2018
Cevap: Bir eyleme 2 ayrı kabahat cezası olur mu. Birinin cezasını nasıl iptal ettireceğiim?
Borcun ödenmemesi halinde hapis yok ancak hacze geldiklerinde ödeyeceğim deyip taahhüt verirsen bu taahhüdü yerine getirmediğinde hapse girebilirsin. Motorun haczedilebilir. Ayrıca bir an evvel yevmiye usulü çalışıp borcunu kapatmanı öneririm çünkü borcun her geçen gün artacak ve yaşamın boyunca haciz tehlikesiyle karşı karşıya kalırsın
İKU-Hukuk Fakültesi
2015-2018
ferhat bey cevabınız için çok teşekkür ederim.ama icra emrini gönderen icra dairesi değil vergi dairesi.bişey farketmez yine aynı şekilde a4 kağıda hiçbi malım yok diye yazacağım değilmi