Merhaba değerli hukuki.net üyeleri ;
Bir işverenin işçisi tazminatsız fesih hakki doğuran bir suç islerse is verenin bunu kaç gün içerisinde kullanması gerekir.
Printable View
Merhaba değerli hukuki.net üyeleri ;
Bir işverenin işçisi tazminatsız fesih hakki doğuran bir suç islerse is verenin bunu kaç gün içerisinde kullanması gerekir.
6 günlük hak düşürücü süre içinde kullanması gerekir. Bu 6 günlük süre fesih yetkisine sahip yöneticinin olayı öğrenmesinden itibaren başlar. 1 yıllık süre içinde bu hakkın kullanılması gerekir. Bu fesih yetkisi örneğin yönetim kurulunda ise olayın yönetim kurulu toplantısında görüşülmesi gereken bir konu ise, yönetim kurulu olayı örneğin 7 ay sonraki toplantıda görüşüyorsa, toplantı sonrası 6 gün içinde bir reaksiyon göstermesi gerekir
Tutanağa konu olay ne, tutanağı düzenleyen birim -amir bu durumu ne zaman öğreniyor?
İşverenin müşterisine işçisinin google hesabından küfür içerikli yorum yapması doğrultusunda müşterinin işverene şikayet etmesi ve olay üzerinden yaklaşık 1.5 hafta sonra öğreniyorlar ve ayni zamanda tutanakla beraber tehdit ederek istifa dilekçesi imzalatiyorlar.
3.5 senelik calisan
Müşteriye küfür edilmiş, küfür şikayet edilmiş, daha önce açtığınız konuda da dediğimi gibi yapılanın karşılığı öğrenildiği gün tazminatsız sözleşmenin feshedilmesi işin lmazsa olmazı. Bir adım ötesi küfür edilen kişinin hem işyerine hem küfür edene dava açması, işyerinin de küfür edene ticari itibarını olumsuz etkilediği ve zarara uğrattığı gerekçesiyle dava açması .
İstifa dilekçesi de cabası.
Bence fazla kurcalamadan hayata devam etmek en doğrusu olur küfür eden açısından.
İnsanların yemeklerini begenmemeleri gayet normal bir durum değilmidir. işverene hakaret edilmemiş olup tamamen mesai sonrası lokantada yemek yenilmiştir. Buna istinaden işçinin onun müşterisi olduguna dair bir bilgisi yoktur.
Ayrıca yargıtay kararlarında bir çok karar çıkmış ve olumlu olanda var olumsuz olanda var.
Birde işveren tarafından adamlar mafya seni arıyorlar her yerde ve bizde sana dava acacagiz istifa etmezsen gibi tehditler bulunmaktadır.
Yemeği beğenmemek normal,
yemeği beğenmedi diye küfür etmek normal değil,
işverenin müşterisine küfür eden çalışanını ayrıca dava etmesi anormal değil.
Yemeği beğenmemek üzerinden küfürü aklamaya çalışmak enteresanmış.
Bunu bize anlatmayın Sayın by_fatih. Biz fikrimizi zaten belirttik. 4857 m. 25/II'nin başlığı "Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri" şeklinde koyulmuştur. Bunun sebebi, ilgili başlık altında verilen örneklerin sınırlayıcı olmamasını sağlamaktır. İşvereninizin bir müşterisine bilişim ağı üzerinden küfür etmek muhtemelen ahlak kurallarına uymayan bir hareket olarak değerlendirilecektir. Dahası sizin bir işçi olarak, işvereninizin itibarını koruma yükümlülüğünüz var. Ancak bu hareketiniz işvereninizin de itibarını zedelemiştir. Dolayısıyla fesih sebebi geçerlidir diye düşünüyorum.
Siz istifa etmediniz mi?
Daha önceki sorunuzda yazmışsınız zaten neden olan olayı. İşyerinizin çalıştığı müşterisine internet ortamında küfür etmek!
Küfür edenin siz olduğunu , mal veya hizmet satın aldığı o şirketin çalışanı olduğunuzu nasıl anlamış karşı taraf ta nokta atışı yapmış?
Eğer işyerinizin müşterisine küfür etmekte haklı olduğunuzu yada işverenin bu sebeple sizi tazminatsız işten çıkartmakta haksız olduğunu yada o hakkını süresi içinde kullanmadığı için kıdem -ihbar tazminatlarını ödemesi gerektiğini düşünüyorsanız, iş mahkemesinde işe iade veya tazminatlarınız için dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Sayın erdoğan kircali o müşteri facebook da benim 1 adet is elbiseli fotoğrafımi görerek is yerine söylemiş ve bunun üzerine is yerimden bana bunlar mafya adamları zor tutuyoruz senin bilgilerini istiyorlar ve biz seninle calisamayiz ya istifa et yada bizde sana dava acariz diyerekten klasik psikolojik baskı ve tehdit uygulayarak istifa imzaladım.
Ancak şuan pişman oldum 3.5 senem gitti buda 17.000 TL gibi bir rakam yapıyordu.
Şuanda hakkımı tekrar arama kararı aldım ve sizlerden bilgi tecrübesi talep ediyorum.
Birde mahkemede ben istifa ettiğim için kanıtlamak bana düşüyor sizce bana tuttuklari tutanak ve savunmam saitsiz bir şekilde doğruluğunu kanıtlarmi ayni gün ayni tarih hem istifa hem tutanak vb.. Lütfen sayın erdoğan yardımcı olunuz
Konu guncel
konu günceldir.