- 

Akbank direk hesabina facebook kanali ile girilerek dolandirilma 
		Dun aksam 28.08.2017 tarihi saat 19:00 a dogru cep telefonumdan facebook adresime girdim. Facebook da gezinme esnasinda akbank direk internet bankaciligi kampanya sponsorlu reklam sayfasina akbank direk internet bankaciligina giris yapiyorum diye girdim. Akbank cep telefonuma msj ile sifre gonderdi. Bende sifreyi Akbank Direk e giris yapiyorum diye girdim. Sonrasinda Akbank tan bir msj daha geldi internet bankaciligi giris sifreniz degistiririlmistir. Süpheli islem ise 444 2525 arayin diye. Hemen Akbank i aradim ben sifre mi degistirmedigimi soyledim yeni sifre aldim. Akbank Direk e giris yaptim o an dolandirildigimi tam anlamiyla anladim. Akban Direk hesabim kullanilarak kredi kartimdan 2050 TL taksitli nakit avans cekilmis, cekilen para akbank neo hesabima aktarilmis, akbank neo arti para limitim 300 TL den 3000 TL ye cikartillmis, en sonunda da tanimadigim birinin hesabina akbank neo hesabimdan toplam 5000 TL havale yapildigini ogrendim. Tum bunlari ise 1 dakikalik surede yapmislar. Bunun uzerine Akbank i aradim dolandirildigimi soyledim. Sžubeye gidip harcama itirazi yapmami soylediler. Hesaplarim ve kartlarimin zaten dolandiricilik blokesine ben aramadan alindigini belirttiler. Ertesi gun 29.08.2017 tarihinde Akbank subesine gidip yapilan islemlerin tarafima ait olmadigi yonunde dilekce yazarak harcama itirazinda bulundum. Sonrasinda cumhuriyet savciligina suc duyurusunda bulundum. Siber suclarla mucadele sube mudurlugune savciligin yonlendirmesi ile ifade verdim. Akbank 2 hafta gibi bir surede genel merkezlerinin durumu degerlendirip olumlu yada olumsuz yonde tarafima donus yapacaklarini belirtti. Sunu ogrenmek istiyorum burada Akbank in hic sorumlulugu yok mu ? Girdigim site Akbank Direk degilde onun kopyasi baska bir site idi madem Akbank bana neden cep sifre gonderdi. Peki hesabima girildi madem onayim olmadan nasil arti para limitim 300 TL den 3000 TL ye bir anda cikartildi. Bununla birlikte nasil 1 dakikalik kisa bir surede taksitli nakit avans kredi kartimdan cektirildi. Bu kadar mi zayif sisteme sahiptir Akbank anlamadim. Sonuc olarak Akbank tarafindan magduriyetimin giderilmesi dilekcem olumsuz cevaplanirsa baska nasil hukuki yollara basvurabilirim ? 

- 

Cevap: Akbank direk hesabina facebook kanali ile girilerek dolandirilma 
		Öncelikle "Akbank" ismini defalarca söylemenize gerek yok. Burada isimler deðil olaylar tartýþýlýr.

Akbank'ýn size þifre yollamasý son derece normal. Normalde de TC No/Banka Müþteri No/ Kullanýcý Adý vb. bilgilerinizi þifrenizle girdiðinizde tek kullanýmlýk þifre alýrsýnýz. Bu bilgileri girip onay verdiðinizde bu bilgiler dolandýrýcýlarýn eline geçmiþ. Onlar da gerçek Akbank sistemine giriþ yapmýþlar ve sistem size þifre göndermiþ. O þifreyi de girdiðinizde onu da ele geçirmiþler ve giriþ yapmýþlar.

5464 sayýlý kanunun 12. maddesine bakalým:

MADDE 12 – Kartýn ya da 16 ncý maddede belirtilen bilgilerin kaybolmasý veya çalýnmasý halinde kart hamili, yapacaðý bildirimden önceki yirmidört saat içinde gerçekleþen hukuka aykýrý kullanýmdan doðan zararlardan yüzelli Yeni Türk Lirasý ile sýnýrlý olmak üzere sorumludur. Hukuka aykýrý kullanýmýn, hamilin aðýr ihmaline veya kastýna dayanmasý veya bildirimin yapýlmamasý hallerinde bu sýnýr uygulanmaz. Kart çýkaran kuruluþ, yapýlacak talep ve ilgili sigorta prim bedelinin ödenmesi koþulu ile kart hamilinin birinci fýkrada belirtilen yüzelli Yeni Türk Lirasý tutarýndaki sorumluluðunun sigortalanmasýný saðlamakla yükümlüdür. Kartlarýn sigortalanmasý ve sorumluluðun paylaþýlmasýna iliþkin usûl ve esaslar Kurum tarafýndan çýkarýlacak yönetmelikle belirlenir.

Yukarýda bahsi geçen 16. madde ise þöyle:

MADDE 16 – Kart hamili, kendisine tevdi edilen kartý ve kartýn kullanýlmasý bir kod numarasý, þifre veya kimliði belirleyici baþka bir yöntemin kullanýlmasýný gerektiriyorsa bu bilgileri güvenli bir þekilde korumak ve baþkalarý tarafýndan kullanýlmasýna engel olacak önlemleri almak, kartýn kaybolmasý, çalýnmasý veya iradesi dýþýnda gerçekleþmiþ herhangi bir iþlemi öðrenmesi halinde kart çýkaran kuruluþu derhal haberdar etmek zorundadýr. Kart hamili adresinde meydana gelen deðiþiklikleri, deðiþiklik tarihinden itibaren onbeþ gün içinde kart çýkaran kuruluþa bildirmekle yükümlüdür.

Banka zarardan sizi sorumlu tutarsa dava açmanýz gerekecektir. Bu durumda sizin bilgilerinizi yanlýþ bir siteye girmeniz aðýr ihmal sayýlýr mý bu belirleyici olacaktýr diye düþünüyorum.

Saygýlarýmla

- 

Teþekkür ederim. Yalnýz ben facebook ta gordugum sponsorlu reklama týkladým internet bankacýlýðýna giriyorum duye bilgilerimi girmeden yaptým bunu. Sonrasinda kullanici adim ve bankanin gonderdigi sifreyi girdim. Bankanin hemen sifre gondermesi garip geldi. Dediginiz gibi olumsuz bir karar çýkarsa  artýk mahkeme yoluna gidicem. Tekrardan teþekkür ederim. 

- 

Alıntı: 

bawis rumuzlu üyeden alýntý

Teþekkür ederim. Yalnýz ben facebook ta gordugum sponsorlu reklama týkladým internet bankacýlýðýna giriyorum duye bilgilerimi girmeden yaptým bunu. Sonrasinda kullanici adim ve bankanin gonderdigi sifreyi girdim. Bankanin hemen sifre gondermesi garip geldi. Dediginiz gibi olumsuz bir karar çýkarsa  artýk mahkeme yoluna gidicem. Tekrardan teþekkür ederim. 

Siz banka sandýðýnýz yere bilgilerinizi girdiðinizde, dolandýrýcý sizin girdiðiniz bilgileri gerçek banka sayfasýna girdi ve bu yüzden sizin cebe mesaj geldi. Siz þifreyi girer girmez, o da bankanýn gerçek sayfasýna þifreyi girdi. Bu olay, insan tarafýndan da bir robot tarafýndan da yapýlmýþ olabilir.

- - - Updated - - -

Burada bankanýn nasýl bir kusuru olabilir ki? Siz birisine bilgilerinizi ve telefonunuza gelen þifreyi veriyorsunuz. Banka buna karþý nasýul tedbir alabilir ki?

- 

Banka gibi konuþuyoruz galiba... yada ben durumu yeterince anlatamadim. Bankadan bana, ben bilgilerimi girmeden sifre geldi. Sadece facedeki reklamý týklama ile bana sifre geliyor. Durum bundan ibaret. 

- 

Alıntı: 

Banka gibi konuþuyoruz galiba... yada ben durumu yeterince anlatamadim. Bankadan bana, ben bilgilerimi girmeden sifre geldi. Sadece facedeki reklamý týklama ile bana sifre geliyor. Durum bundan ibaret. 

Bu olayda kilit nokta þu:
 Banka hesabýnýzdan habersiz para çekilmesi iþleminde aðýr ihmali olan tarafýn (Ya siz yada Banka.) belirlenmesi her þeyi çözecektir. Bu nedenle savunmanýzda aðýr ihmalin olmadýðýnýn altýný çizerek gerekli savunma yapýlmasý gerekir. Aksi takdirde Bankadan herhangi bir talepte bulunmaya hakkýnýz olmayacak.

- 

Alıntı: 

Size gelen mesaj duruyor mu sildiniz mi?
 Silmediyseniz özel bilgileri xxxx olarak geçerek buraya yazabilir misiniz?

- 

Ayný olay bugun benimde baþýma geldi arkadaþlar hatta ve hatta .com.tr uzantýlý bir web sayfasýydý 1000 lira bir cep telefonuna direk havale yapýldý numara mesajlarmda duruyor ve bu süre 1 saniye bile sürmedi müþteri hizmetlerini aradým ve kartýma bloke koydular iþin garip tarafý bütün parayý deðil sadece 1000 tl çekmiþler. Ve sayfaya atýlan yorumlarý silip rahatlýkla kendileri yorum atabiliyorlar açtýklarý sayfaya 

Soru: Nasýl oluyorda benim bankamatik kartýmdan bukadar hýzlý para aktarýmý oluyor ve bunun önlemini Akbank gibi bir banka güvenlik önlemini almýyor önceki yýllardada böyle olaylar olmuþ fazlsýyla madur olan insanlarýn yorumlarýyla dolu sosyal medya
 Bu çete bu paralarý toplayýp yaptýklarý yanlarýna kar mý kalýcak TBBK arayýp þükayette bulunucam bankaya gidip kayýt dýþý iþlem baþvurusunda bulunup savcýlýða suç duyurusunda bulunacaðým eðerki banka bu konuda somut yaklaþmaz ise onlarada dava açmayý düþünüyorum sonuçta þuan madurum ve þehir dýþýna çýkacaktým :/

- 

Alıntı: 

Þenol Eker rumuzlu üyeden alýntý

Size gelen mesaj duruyor mu sildiniz mi?
 Silmediyseniz özel bilgileri xxxx olarak geçerek buraya yazabilir misiniz?

Sifrenizi banka personeli dahil kimseyle paylasmayin. Sn. XXXXX XXXXX  01 nolu CepSifreniz 041269 ile Akbank Direkt Mobil'e girebilirsiniz. B002

- 

Merhaba Bawis
 Yaþadýðýn olay dün benimde baþýma geldi. 490 TL çekim yaptýlar bankamatik kartýmdan. Gece 2 sularýydý sanýrým boþ bulundum. Ben TC ve Sifre girdiðimi hatýrlamýyorum ama kod girdim. Ýnstagram üzerinden baðlantýyý týklamýþtým. Müþteri temsilcisi para iade olur mu dediðimde olur demiþti açýkcasý ümidim var. Ýtiraz dilekçesi yazalým beraber isterseniz. Sonra savcýlýða baþvuru yaparýz. Ayrýca Akbank kendi sitesinde bu konu ile uyarý bile yapmamýþ.

- 

Alıntı: 

Tomris011 rumuzlu üyeden alýntý

Merhaba Bawis
 Yaþadýðýn olay dün benimde baþýma geldi. 490 TL çekim yaptýlar bankamatik kartýmdan. Gece 2 sularýydý sanýrým boþ bulundum. Ben TC ve Sifre girdiðimi hatýrlamýyorum ama kod girdim. Ýnstagram üzerinden baðlantýyý týklamýþtým. Müþteri temsilcisi para iade olur mu dediðimde olur demiþti açýkcasý ümidim var. Ýtiraz dilekçesi yazalým beraber isterseniz. Sonra savcýlýða baþvuru yaparýz. Ayrýca Akbank kendi sitesinde bu konu ile uyarý bile yapmamýþ.

Ben yaptým o iþlemleri bankanýn genel mudurlugune harcama itirazý dilekçesi yazdým. Savcýlýga suc duyurusunda bulunup, savcýlýðýn yönlendirdiði siber suçlarla mücadele þube müdürlügüne ifade verdim. Þu aþamada bankanýn geri donus yapmasini bekliyorum. Olumsuz bir geri donus olursa bankalar birligi hakem heyetine basvuracagim oda olmazsa dava acicam bankaya. Burada nasil savunma yapmaliyim olasi bir dava surecinde onu araþtýrýyorum. Ýnþallah geri alýrýz.

- 

http://ajansurfa.com/tr-tr/haberler/...cilarina-mujde

Þöyle bi emsal karar var. 3d þifre ile çekim yapýlsa bile banka müþteriyi korumakla yükümlü deniyor.  Kiþi bilgi paylaþýmý yapsa da banka bunu önlemeli gibi bi anlam çýkardým ben.

- 

Alıntı: 

Haberi deðil, habere konu Yargýtay kararýný okuyarak karar vermeli.
 Yargýtay kararlarýnýn basýnda yer alýþ þekli bazen yanýltýcý olabiliyor.

- 

Alıntı: 

Teþekkür ederim

- 

Alıntı: 

Bu mümkün deðil.Siz müþteri numaranýzý ve parolanýzý girdiniz.Siz sahte siteye bilgileri girdiniz ve karþýdaki kiþilerde ayný anda bankanýn resmi sitesine girdi ve giriþ þifresi geldi.Sizde farkýnda olmadan giriþ þifresinide verdiniz.O an ilk iþleri þifreyi deðiþtirmek oldu.Çünkü sitenin resmi sitesini anlayýp tekrar giriþ yaptýðýnýzda gerçek siteden yeni oturum açýldýðý için onlarý sistem dýþarý atýcaktý ve tekrardan girmeleri sms þifresi olmadýðý için imkansýzdý.sonra da belirttiðiniz iþlemleri yapmýþlar zaten.Bankanýn burada sistemsel bir açýðý yok.Sizin facebook üzerinden resmi siteye baðlanmanýz talihsizlik ve hata.Sms þifresini farkýnda olmadan baþka birine verdiniz.Bankanýn zararý karþýlayacaðýný düþünmüyorum.Kredi kartý harcamasý olsa sistemden bir þekilde çözerler ama havale olmuþ.Hesap sahibine bir þekilde ulaþýlýr ama paranýzý alabilirmisiniz bence zor..Ýnþallah çözüm bulursunuz

- 

Alıntı: 

Ben de yapýlan iþlemin 3d ile yapýlmadýðý anlamýný çýakrdým.

- 

Alıntı: 

Ben de yapýlan iþlemin 3d ile yapýlmadýðý anlamýný çýakrdým. 

3D denilen olay internet alýþveriþlerinde onay aþamasýnda özel bir ekran açýlarak müþterinin o bankadaki kayýtlý cep telefonuna gelen þifreyi ilgili pencereye girerek alýþveriþi tamamlanmasý üzerinedir.Burada ki olayda alýþveriþ deðil kiþinin bilgileriyle cep telefonuna gelen ''internet bankacýlýðýna giriþ þifresi'' kullanýlarak havale iþleminin yapýlmasýdýr.Burada ki þifre 3d 'den farklý bir olay

- 

Alıntı: 

nuryal rumuzlu üyeden alýntý

3D denilen olay internet alýþveriþlerinde onay aþamasýnda özel bir ekran açýlarak müþterinin o bankadaki kayýtlý cep telefonuna gelen þifreyi ilgili pencereye girerek alýþveriþi tamamlanmasý üzerinedir.Burada ki olayda alýþveriþ deðil kiþinin bilgileriyle cep telefonuna gelen ''internet bankacýlýðýna giriþ þifresi'' kullanýlarak havale iþleminin yapýlmasýdýr.Burada ki þifre 3d 'den farklý bir olay 

Doðru. Hesabýn çalýnmasý demek daha doðru olacak.
 Aslýnda bankalar þifre deðiþtirirken telefon onayý istemiyor mu?
 Yani internet bankacýlýðýna giriþ þifresi ile ve telefona gelen SMS ile giriþ yaptýktan sonra þifre deðiþtirmek istediðimde cep telefonuna þifre deðiþtirme SMS'i göndermiyor mu?
 Þifre deðiþtirme SMS'ini de kendisi þifre deðiþtirmediði halde karþýya söyleyen ya da ekranda bir yere giren kiþi için de yapacak pek bir þey kalmaz aslýnda.

- 

Havale iþleminde banka neden sms onayý istemiyor peki? Banka için çok mu zor biþey 

- 

Alıntı: 

Doðru. Hesabýn çalýnmasý demek daha doðru olacak.
 Aslýnda bankalar þifre deðiþtirirken telefon onayý istemiyor mu?
 Yani internet bankacýlýðýna giriþ þifresi ile ve telefona gelen SMS ile giriþ yaptýktan sonra þifre deðiþtirmek istediðimde cep telefonuna þifre deðiþtirme SMS'i göndermiyor mu?
 Þifre deðiþtirme SMS'ini de kendisi þifre deðiþtirmediði halde karþýya söyleyen ya da ekranda bir yere giren kiþi için de yapacak pek bir þey kalmaz aslýnda.

Þifre deðiþikliðinde onay sms i gönderse,gönderdiði smstede þifre deðiþikli için 2 numaralý þifreniz dese müþteriye mesaj gitse o an anlar birþeyler olduðunu onu ekrana girmez.Çünkü girmeye çalýþtýðý sahte sitenin içeriði orjinal siteyle ayný deðil ki.Sadece ön yüz ayný.Ýçine giriþ yapýlan bir site deðil.Mesela ayný bankada adres deðiþikliði yapmak istediðinizde sms geliyor diyor ki adres deðiþikliði için þifreniz açýklamasýyla gönderiyor.Bir altta ki mesajda da arkadaþýn yazdýðý gibi havale onayýnda bir onay smsi gitse o paranýn yine çýkýþý olmazdý.Banka tarafýndan bakýlýrsada olaya daha ilk giriþte konulan sms þifresi zaten kilit anahtar.Dolandýrýcýlar orayý aþamayacaðý için diðer güvenlik önlemlerine gerek yok diyebilir.Ýki ucuda .... deðnek :)

- 

sayin cok bilmis arkadas banka.sifre.yollamiyor adamlarin kendisi yolluyor ki sifre almasan hesabi bosaltilan madurlar var buna bende dahil ve emsal teskil eden davalar var 

- 

Alıntı: 

tweens rumuzlu üyeden alýntý

sayin cok bilmis arkadas banka.sifre.yollamiyor adamlarin kendisi yolluyor ki sifre almasan hesabi bosaltilan madurlar var buna bende dahil ve emsal teskil eden davalar var 

Bilmiþlikle alakasý yok.Bir linki týklayarak direk telefona sms þifresi gelmesi gibi bir durum olamaz ben bunu bahsediyorum.Link karþýsýndaki kiþinin müþteri numarasýný ve parolasýný bilmeden giriþ þifresini nasýl göndersin.

- 

Alıntı: 

"Çok bilmiþ" sözü, aþaðýlama içeriyor. Bunu kime karþý kullandýnýz bilmiyorum ancak özür dilemenizi ve tekrarlamamanýzý bekliyorum.

- 

- 

Ayný olay 04.09.2017 de benimde baþýma geldi arkadaþlar. facebook ta gordugum AKBANK sponsorlu reklama týkladým internet bankacýlýðýna yönlendidiler. bende müsteri nosu ve  parola  ve cebe gelen sifreyi girdim þifre  hatalý dedi ve 1 dakka sonra  sn:xxxxxx xxxxxx  hesabýnýzdan 553 688 88 35 nolu cep telefonuna   1000 tl gönderdiniz mesajlarmda duruyor ve bu süre 1 saniye bile sürmedi müþteri hizmetlerini aradým ve kartýma bloke koydular iþin garip tarafý bütün parayý deðil sadece 1000 tl çekmiþler.  ana akbank  bana ikinci bir  þifre  yaný onay þifresi  gelmedi. normalde bütün týrasferlerde bana onay þifresi  gelirdi ne yapmalýyým   bankaya itiraz  yaptým banka  bana þu cevabý verdi 
 Akbank Direkt'ten bilginiz dýþýnda yapýlan iþlemlere iliþkin itirazýnýz incelenmiþtir.

Akbank Direkt'e müþteri numarasý veya T.C. Kimlik Numarasý, belirlediðiniz þifre ve tek kullanýmlýk cep þifre ile giriþ yapýlabilmektedir.

Kullaným hakký size ait olan bu bilgiler, en üst seviyede teknolojik güvenlik önlemleri alýnarak personelimizin dahi eriþemeyeceði þekilde korunmaktadýr. Belirlediðiniz þifre ve tek kullanýmlýk cep þifrenin üçüncü kiþi(ler)ce bilinmemesi, gizliliðinin korunmasý sizin sorumluluðunuzdadýr. Ýtirazýnýza konu iþlemlerin Akbank Direkt üzerinden tarafýnýza ait þifrenin doðru olarak girilmesi suretiyle gerçekleþtirildiði görülmüþtür. Þifre gizliliðinin saðlanamamasýndan dolayý itirazýnýza konu tutarýn Bankamýzca karþýlanamayacaðýný üzülerek belirtmek isteriz.

- - - Updated - - -

ne yapman lazým

- 

Savcýlýða suç duyurusunda bulunmanýz lazým.
 Bunun dýþýnda bilgisayarýnýz ayarlarýnda pishing korumasýný açmanýz, internette gezerken girdiðiniz sitelere daha fazla dikkat etmeniz ileride ayný sýkýntýyý yaþamamak için alabileceðiniz tedbirlerdir.

- 

savcýlýða  05.09.2017 de baþvuru yaptým ordanda þu ana karar bir bilgi gelmedi.
 ben  paramý  nasýl geri alýrým  bankanýn bunda  hýçmi   hatasý yok,  bu þekilde   cok kiþi dolandýrýldý ve genelde ayný banka.
 normalde para týrasfer lerinde ikinci bir þifre gelirdi bana bu þifre gelmedi. banka müþterisiyle bu konuda konuþtum dýyorki cep telefonuna  para týrasferýnde þifre (yaný onay þifresi göndermýyoruz.) burda banka suçlu deyýlmi.

- 

Para hesaptan bir Atm ye gidiyor. Havale yaptiginizda (sistem siz yaptýnýz sanýyor) giderken karþý telefon numarasýna referans kodu gidiyor. Sizin telefona þu numaraya havale gitti diye mesaj geliyo. Dolandirici o hattý kullaniyo ve parayi cekiyo. Bunu yaprken  bence açýk hat kullanýyodur. Kimliðini belli etmemek için baþka birinin ismine hat. Bende 490 TL kaptirdim. Benimkisi ek hesaptan cekildi. Þerefsiz banka ek hesap tanýmlamis. Hesap acilirken imza attým mý bilmiyorum ama TBB' ne bu þekilde sikayet edip paramý almaya calisicam.  Bununla ilgili maðduriyet varken önlem alamayan Banka ya sadece küfür ederiz... 

- 

Bankanin hiç mi " suçu " yok? 
 Bankanin belirttigi  hesaba giris yollari arasinda facebook hesabiyla giriþ te var mi?

- 

Bana göre banka bu dolandýrýcýlýðý biliyor buna önlem alamýyorsa müþterisi kadar sorumlu. Emsal kararlarda var.   Phishing denilen bu dolandýrýcýlýk türünü engellemesi gerekirdi. Yani Hakem Heyeti ve BDDK ya basvuruda yapýn. Sonuc cikmazsa dava        ya da savcýlýk olayýndan sonuç bekleyeceðiz 

- 

Benim baþýma 24 Temmuz tarihinde daha kapsamlýsý geldi. 02124442525'ten arayýp dolandýrýldýðýmý ve hesaplarýma bloke koyulmasý için cebime gönderilen sizin internete girdiðiniz þifreyi tuþlamamý istediler. 9 dakikada deðiþik numaralara 5000 TL. gönderildi. kredi kartýmdan nakit avans ve taksitli avans 7000 tl hesabýma aktarýldý. 2000 i kurtardým. Akbank müþteri hizmetlerine dert anlatýp bloke koydurana kadar 1050 tl. çektiler. Bununla ilgili akbanka ne yazdýysam yukarýda AKBANK'ýn cevabýný yazan arkadaþa gelen ayný rutin cevap gönderiliyor. Bankanýn umrunda deðil. Bu kapsamda bende bankayý mahkemeye verdim. Bu süreç ile ilgili herþeyi arkadaþlar ile paylaþabilirim. 

Para gönderilen numaralar hala kullanýlýyor. Savcýlýða suç duyurusunda bulunuyorsunuz kimsenin umrunda deðil. BÝMER'e yazýyorsunuz alakasýz cevap veriyorlar. Yaptýðým herþeyi hurriyet, milliyet, odatv vb. haber kaynaklarýna haberleþtirmeleri için gönderdim. AKBANK hep bu tip olaylara maruz kalan güvensiz bir banka ve umrunda deðil... Bence sizlerde ayný yolu izleyin...

- 

- 

Alıntı: 

2000 i nasýl kurtardiniz 

Alıntı: 

9 dakikada deðiþik numaralara 5000 TL. gönderildi. kredi kartýmdan nakit avans ve taksitli avans 7000 tl hesabýma aktarýldý. 2000 i kurtardým.

krdi kartýndan aktarýlan 7000- farklý numaralara gönderilen 5000= müþteri hizmetleriyle görüþerek iþlem yapýlmasýna kapatýldýðý için gitmeden kalan/kurtarýlan 2000.
 Bankadan alýnabilen herhangi bir miktar yok yani.

- 

Sizin baþýnýza gelmediði için sadece mantýksal düþünüyorsunuz Þöyle anlatýyým mobil bankacýlýk þifrenizi yazýyordunuz ve size cep þifresi gelmesi lazým gelmiyor ardýndan kendimiz bankanýn direkt hesabýný açýyoruz bir bakmýþssýnýz bilmediðiniz bir hesaba yada cep telefonuna havale yapýlmýþ. Biz cepþifremizi girmeden hesaba ulaþabiliyorlar demek istediðim bu baðzý madurlarýn bankadan hesap özetinde aynen þu yazýyor hýzlý havale böyle bir terim ne zamandan beri var Banka en son aðustos ayýnda bu olaylarla ilgili bildirim yapmýþ çalýþan insanlar olduðumuz için bankayý takip etme zamanýmýz olmuyor ve daha iki gün önce facebook sayfalarýndan bu yöntemle müþterilerimizin dikkatli olup bilgilerini paylaþmamasý hakkýnda facebookta paylasým yapmýþ yani iþ iþten geçtikten sonra eðer ki sen bir banka isen kurumsal þirket sen  sosyal að sitelerinde bu dolandýrýcýlara neden göz yumuyorsun neden gerekli mecralara þirketimizin isim hakkýný yasal olmadan kullanýyorlar diye sponsorlu reklamlarý kapattýrmýyor'sun en ufak borcumuz olduðunda yada ödememiz geciktiðinde sms ile veya arayarak müþterilerini bilgilendiriyorsun biz müþterilerinin hesaplarýnýn sosyal medya üzerinde dolaþan reklamlar kadar bu bankada deðeri yok mu ben bankaya güceneyim ve bankamýn reklamý sandýðým abartmýyorum birebir benzeyen siteye giriþ yapayým ve birileri ben girmiþim gibi hesaplarýmýzý k.kartlarýmýzý boþaltsýn ve bankada bunu biz yapýmýsýz gibi bizi suçlasýn ben bu bankaya güvenmiyorum ve geçmiþ yýllarda yine bu banka adý altýnda dolandýrýlmýþ insanlarýn mahkeme yoluyla kazandýðý emsal kararlar var yargýtay demiþ ki Elektronik ortamlarda kurumlarýn sorumluðunun yüksek olduðu müþterisinin güvenliðini saðlayamadý ve hasabýn güvenliðini saðlayamadýðýndan kaynaklanan zararýn bankaya ait olduðu karara baðlamýþ Burada bizler kusurlu olsakta bankanýn bizden çok kusuru var 

- 

Sosyal medya hesaplarýnda karþýnýza çýkan reklamlar sadece sizin ilgi alanýnýza göre çýkar, örneðin benim hesaplarýmýn hiç birinde banka reklamý çýkmaz, sponsorlu baðlantý yazan hiç bir siteye girip bir bilgi isteðine herhangi bir bilgi girmiþliðim yoktur.
 Sizin ilgi alanýnýza göre sosyal medya hesaplarýnýzda karþýnýza çýkan dolandýrýcýlarýn reklamlarý nedeniyle dolandýrýldýysanýz, sosyal medya hesabý sunucunuz suçlamanýz daha doðru olur bankayý deðil.
 Ýlla neden buna engel olmak için tedbir almaz düþüncenizde haklý olduðunuzu düþünüyorsanýz( bankalarýn uyarýlarýný takip edemeyiz düþünceniz de bir baþka hatadýr aslýnda)
 o reklamlarý karþýnýza çýkaran sosyal medya hesap sunucularýna karþý dava açýn, dolandýrýcýlarý ayýklamakta yeteri kadar sorumluluk göstermedikleri için.

- 

Alıntı: 

Erdoðan Kýrcalý rumuzlu üyeden alýntý

Sosyal medya hesaplarýnda karþýnýza çýkan reklamlar sadece sizin ilgi alanýnýza göre çýkar, örneðin benim hesaplarýmýn hiç birinde banka reklamý çýkmaz, sponsorlu baðlantý yazan hiç bir siteye girip bir bilgi isteðine herhangi bir bilgi girmiþliðim yoktur.
 Sizin ilgi alanýnýza göre sosyal medya hesaplarýnýzda karþýnýza çýkan dolandýrýcýlarýn reklamlarý nedeniyle dolandýrýldýysanýz, sosyal medya hesabý sunucunuz suçlamanýz daha doðru olur bankayý deðil.
 Ýlla neden buna engel olmak için tedbir almaz düþüncenizde haklý olduðunuzu düþünüyorsanýz( bankalarýn uyarýlarýný takip edemeyiz düþünceniz de bir baþka hatadýr aslýnda)
 o reklamlarý karþýnýza çýkaran sosyal medya hesap sunucularýna karþý dava açýn, dolandýrýcýlarý ayýklamakta yeteri kadar sorumluluk göstermedikleri için.

Erdoðan bey sunucular veya reklamlarýn ilgi alaný diye birþeyi yoktur sadece ilgi alanýnýzda olan resmi reklam sayfasýný begenirsiniz ve onun resmi sayfanýn reklamlarý düþer facebook paylaþým sayfasýna sponsor olarak reklam alýmlarý herkes için geçerlidir reklam ücretini ödersiniz ve facebook sizin reklamýnýzý yayýnlamaya baþlar Akbank bunun önlemini söyle almýþtýr facebook para vererek mavi týk almýþ
 ve kendinin orjinal sayfa olduðunu mavi týkla belirletmiþtir  dolandýrýcýlýk haziran ayýnda baþmamýþ banka facebookta  orjinal sayfa olduðunu agustosun ilk haftasý yayýnlamýþtýr reklamlarý karþýmýza çýkan facebook'tan ziyade daha kendi açmýþ olduðum baþlýðýn altýnda söylediðim gibi yasal olmadan hiçbir kurumsal firmanýn veya þirketin isim hakký  logosu 2ci kiþiler tarafýndan kullanýlamaz.Kullanýlýyorsa bunun yasal sürecini o banka veyahut þirketler takibini yapmalý yasal önlemini almalýdýr

- - - Updated - - -

Alıntı: 

Erdoðan bey sunucular veya reklamlarýn ilgi alaný diye birþeyi yoktur sadece ilgi alanýnýzda olan resmi reklam sayfasýný begenirsiniz ve onun resmi sayfanýn reklamlarý düþer facebook paylaþým sayfasýna sponsor olarak reklam alýmlarý herkes için geçerlidir reklam ücretini ödersiniz ve facebook sizin reklamýnýzý yayýnlamaya baþlar Akbank bunun önlemini söyle almýþtýr facebook para vererek mavi týk almýþ 
 ve kendinin orjinal sayfa olduðunu mavi týkla belirletmiþtir  dolandýrýcýlýk haziran ayýnda baþmamýþ banka facebookta  orjinal sayfa olduðunu agustosun ilk haftasý yayýnlamýþtýr reklamlarý karþýmýza çýkan facebook'tan ziyade daha kendi açmýþ olduðum baþlýðýn altýnda söylediðim gibi yasal olmadan hiçbir kurumsal firmanýn veya þirketin isim hakký  logosu 2ci kiþiler tarafýndan kullanýlamaz.Kullanýlýyorsa bunun yasal sürecini o banka veyahut þirketler takibini yapmalý yasal önlemini almalýdýr

Biz maduriyetimizi resmi akbank facebook sayfasýna yorum yazarak bildirdik defalarca ve bizi engellediler :) acaba neden ?

- - - Updated - - -

Alıntı: 

Biz maduriyetimizi resmi akbank facebook sayfasýna yorum yazarak bildirdik defalarca ve bizi engellediler :) acaba neden ?

- 

Alıntı: 

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Sizin hesap sayfanýza biri gelip sizinle ilgisi olmayan bir suçlamayla sürekli taciz etse, kendi dikkatsizliði nedeniyle yaþadýðý olumsuzluðu size yýkmaya çalýþarak suçlasa,  siz de o geleni engellemezmisiniz? Ben engellerim þahsen.

Benim merak ettiðim, zaten müþterisi olan bir bankanýn sayfasýna, sosyal medya hesaplarýnýzda gezinirken , ne tür bir vaadle karþýlaþtýnýz, ilginizi çekti o reklam da linke týkladýnýz?

- 

Çekiliþ vaadi ile kandýrýyor dolandýrýcýlar. 

- 

Erdogan beyin acikladigi gibi 2000 tl. yi hesaplara bloke koydurarak kurtardim, musteri hizmetleri denen beceriksizler hýzlý davransa 3050 kurtaracaktim. Kartý bloke ettiriyorum, bana yeni kartinizi hangi adresinize gonderelim diye soruyor, sonra da `þu an hesabinizdan 650 tl. çekildi` diye bilgi veriyor utanmadan. Yaptýðým itirazlarin hepsinde banka ayni cevabi gondererek reddetti. Yazdigim herþeyi tek tek inceleuerek irdeledim. Okuma zahmeti bile gostermiyorlar. Bankada bende olmayan ayri bir kredi kartimin olduðunu bile öðrendim. Paralarin gonderildigi telf. numaralarini bir bir buldum. Hangi atmlerden para cekildigini buldum (istanbul-sultanbeyli, mersin-pozcu) ama numaralar halen kullaniliyor ve kimse birsey yapmiyor. Suç duyurusuna hepsini ekledim, bir ay sonra telefonari inceledim, gsm servisleri deðiþtirilmiþ. Bu durumu BIMER`e yazdim. Bana BDK dan cevap geldi `Bankanizla halledin`. Ben diyorum Konya onlar diyor Adana. Dayanamadim eski avukatimla konuþtum, yargitay kararlarini inceledi, kazanýrýz dedi. Dolandiriciliga maruz kalan hesaplar ve meblaða tedbir koydurdu. 1-2 sene surer dedi... Olayin pesindeyim. Konuyu her haber ajabsiyla paylastim. Goruyorum ki maðdur bol, kimsenin umrunda deðil... 

- 

Arkadaþlar merhaba, 

Ayný þey dün benimde baþýma geldi. Sürekli internet bankacýlýðý kullanýrým ve kendime göre güvenlik önlemleri alýrým nasýl oldu anlamadým facebook teki linki týkladým. Sonrasýnda bilgilerimi girdim ve mesajlar yaðmaya baþladý. baþýma bir iþ geldiðini fark ederek hemen akbanký aradým. Arkadaþ iþlemleri yapana kadar 1000 tl para çektiler.

Ancak þöyle bir ayrýntý var. Akbankta hesabým olmamasýna raðmen 1000 tl çalmayý baþardýlar. Akbankta sadece 500 TL limitli kredi kartým bulunuyor ve baþka herhangi bir ürün kullanmýyorum. Dolandýrýcýlar þifremi ele geçirip. adýma hesap açmýþlar. sonra bu hesaba 1100 TL artý para tanýmlamýþlar ve daha sonra bu artý para limitinden 500 tl bir telefon numarasýna gönderilmiþ, 300 ve 200 TL de bir bankamatikten referans kodu ile çekilmiþ.

Þimdi sorum þu. Burada bankanýn hiç mi kabahati yok. Doðrulama mesajý göndermeden nasýl hesap oluþturuyorlar. Hadi onu geçtim nasýl oluyor da hesapta imzam veya doðrulama onayý olmadan nasýl kredi tanýmlýyorlar.

Banka her zamanki gibi telefonda alýnan itirazý kabul etmedi. Bankaya gidip harcama itirazý dilekçesi verdim. Bu gün de savcýlýða suç duyurusunda bulunacaðým.

Arkadaþlar ben Belli baþlý büyük kurumlarda çalýþtým. bu gibi konularda bu kurumlarýn savunma mekanizmalarý iyi çalýþýyor. Tüketiciler bu konuda biraz güçsüz kalýyor. Kurumlar biz bilgi mesajý gönderdik girmeseydiniz diyerek iþin içinden çýkabiliyorlar. Böyle bir þeyde ilk defa baþýma geliyor.

Bilgi sahibi olan arkadaþlar bundan sonra ne yapmam gerektiði hakkýnda bilgi verebilirler mi.

Tüketici haklarý hakem heyetine mi baþ vuracaðým.

Bankaya dava açmam gerekirse masrafý ne tutar ve tek baþýma sonuç alabilir miyim?

Bankaya ayrýntýlý bir dilekçe tekrar yazmam gerekir mi?

Hukuki itiraz ve dava açma süreleri nedir.

Burada ayný konudan müzdarip olan arkadaþlar ile birlikte hareket edebiliriz.

Cevaplarýnýzý bekliyorum.