-
Kiracım evi sahte kontratla başkasına kiralamış
arkadaşlar 2 ay önce evimi bir kişiye kira kontratı yaparak aylık olarak kiraya verdim. ilk kırayı elden aldım .sonradan öğrendim ki adam emlakçıymış 10 gün sonra evi başkasına kiraya vermiş.... üstelik benim imzamı taklit ederek yapmış bunu ve şahıslardan bir yıllık kira bedelini elden almış. şimdi buradan yola çıkarak. kira sözleşmemizde ev üçüncü kişilere kiraya verilemez ve devredilemez maddesi var zaten bu konuda rızamda yok ...bu madde otomatik olarak emlakçı şahısla yaptığım kontratı iptal eder mi yoksa bunun için mahkemeye mi başvurmam lazım.. sahte imzayla yapılan kira sözleşmesi iptal olur sanırsam. yani bunları iptal ettirmek için tek tek mahkemeye mi başvurmam lazım yoksa şahısa evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından savcılıkta şikayetçi mi olmam lazım? o zaman ilk ve ikinci kontratı iptal edecek bir sonuç çıkar mı? emlakçı şahısı biraz sıkıştırınca kirayı vereceğini söyledi ve kirayı fesh edilecek bir kağıt imzalayacak. bu şekilde yeterli olur mu sizce ? teşekkürler şimdiden
-
Cevap: Kiracım evi sahte kontratla başkasına kiralamış
yardımcı olacak kimse yok mu ya
-
Şu an içerde kiracı diye oturanlara karşı fuzuli işgalden tahliye davası açabilirsiniz. Emlakçı şahsı savcılığa verebilirsiniz. Anlaşırsanız kira sözleşmesini feshedip içerde oturanlarla yeni bir sözleşme yapabilirsiniz.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Şu an içerde kiracı diye oturanlara karşı fuzuli işgalden tahliye davası açabilirsiniz. Emlakçı şahsı savcılığa verebilirsiniz. Anlaşırsanız kira sözleşmesini feshedip içerde oturanlarla yeni bir sözleşme yapabilirsiniz.
çok teşekkürler avukat bey, peki ilk kiraya verdiğim kişi fesh etmeyi kabul etmezse, bu durumda onunla yaptığım sözleşmeyi nasıl iptal ettirebilirim. kira sözleşmesinde ev üçüncü kişilere kiraya verilemez maddesinden yola çıkarak ayrıca bu kişinin eve taşınmadığı da göz önüne alınarak kira sözleşmesi otomatik iptal olur mu acaba?
-
İçerdekilere dava açınca emlakçıyı da savcılığa verince kontratın geçerliğinden eser kalmaz zaten.
-
Alıntı:
İçerdekilere dava açınca emlakçıyı da savcılığa verince kontratın geçerliğinden eser kalmaz zaten.
çok teşekkürler avukat bey. birde şundan korkuyorum adamların ellerinde sadece tc kimlik no ,isim soyisim, ve imzam var.. kimlik fotom, tapu fotokobisi vs yok . ellerindeki bu bilgilerle tapu dan evimi başkalarına satabilirler mi acaba ?
-
Karınızdan bile boşarlar sizi. yok daha neler vekalet lazım o işler için.
-
Avukat bey bu dolandırıcı emlakçıya fesih kağıdını imzalattım. Evi tahliye ettiğini de dair kağıt imzalattım. Diğer evdekilerede tekrar anlaşalım dedim. Evdekiler emlakçıyı savcılığa verecekler. Ama pek anlaşıp tekrar kira vermekten yana değiller. Whatsapp üzerinden ben sizinle anlaşmadım. Evde işgalci durumdasınız. Kira kontratı yok dedim. Maddi olarak sizi sıkmam dedim. Bana kirayı azar azar ödeyin dedim. Ama pek yanaşmıyorlar. Eve yüzde 40 taşınmış durumdalar. Kapı kilidini değiştirebilir miyim? Veya polis çağırıp tutanak mı tutturmalıyım. Ben kredi ödüyorum ve çok sıkışıyorum.
-
Fuzuli işgal sebebiyle kaymakamlığa müracaat edin sonuç alamazsanız tahliye davası açmalısınız süreyi de baya geçirmişsiniz çünkü.
-
Bu içerdeki kiracıya sahte kontratla 1 haziranda kontrat yapılmış yani ev 50 gündür işgal altında.
-
Ondan dedim süre baya geçmiş diye 60 gün dolmadan hareket geçin bari.
-
Pardon ama siz neden emlakçı dan şikayetçi olmuyorsunuz.?
Madem maddiyat için evi kiraya verdiniz emlakçı size kirayi anlaştığıniz şekilde oderse sıkıntı yok gibi.
Bu şekilde o gayrimenkul den gelir elde etmeniz dahada zorlaşacak.Dua edinde evde oturanlar emlakçı dan hukuk ile verdikleri parayı alabilsinler.
Bence profesyonel borçlar kanunu üzerine çalışan bir Hukuk Bürosu ile irtibata geçin.
Geçmiş olsun.
-
Şuan evi ilk tutan emlakçı kirayı fesih ettiğine dair kağıdı imzaladı. Ama evde benimle anlaşma yapmayan ve ellerinde sahte imzalı bir kontratı olan kiracı var. Benim muhatabımla işim bitti. Ben kiminle anlaştıysam evde o oturur. Zaten kira kontratında ev üçüncü kişilere kiraya verilemez diyor. Şuan evdekiler evi Fuzuli işgal ediyorlar. Çünkü ben kiramı alamıyorum. Ve benimle anlaşma yapmadılar. Burada dolandırılan kişi kiracı. Parayı elden emlakçıya vermişler. Ev sahibini görmeden anlaşmadan. Bu konu beni ilgilendirmez. Ben emlakçıyı zaten dava edecem. Evi kiraya verdiği için haksız kazanç elde etme ve dolandırıcılık suçuna giriyor ama bu evdekilerin haklı oldugunu göstermez.
- - - Updated - - -
Ben emlakçı evi başkasına kiraya verdiğini öğrendikten sonra mahkemeye verecektim ama evdekiler parayı kurtarma yoluna gittiler. Tabiki alamadılar. Onlar için bekledim. İkinci aydaki kiramı alamayınca muhatabım olan emlakçı ile fesih kağıdını imzaladım. Evi tahliye ettiğini belirtti. Şuan evdekilerle hiçbir kira bağım yok. Ellerinde sahte bir kontrat var. O emlakçı dask bilgilerini de verip elektriği suyu üzenlerine almışlar. Bende evi boşaltmalarını söyledim doğal olarak. Onların emlakçıya para kaptırmaları hukuken beni ilgilendirmez.
-
Son kez avukat bey sizi çok rahatsız ettim. Şimdi evdekilere Fuzuli işgal tahliye davası açtım ellerinde sahte imzalı kontrat var. Bunlar o kontratı mahkemeye sunsalar sonra ben imzanın bana ait olmadığını söylesem bu iş nasıl çözülecek bu uzun sürmez mi yoksa eve bilirkişi gidip imza örneklerine mi bakacak ? Fuzuli işgal davaları ne kadar sürüyor? Çok teşekkürler
-
Avukat bey ölün mü öldürün mü :) tahliye davası açacam diye beni mahkemeye vereceklermiş bir de iftira atarak güya bu dolandırıcılığı ben yapmışım :) birde kendilerine güzel bir yalan bulmuşlar. Emlakçı da vekaleti görerek parayı vermişler güya.. Eee adama demezler mi vekalet nerede? Hangi noterden çıkmış sistemden görünmez mi?
-
Alıntı:
stigma4885 rumuzlu üyeden alıntı
Avukat bey ölün mü öldürün mü :) tahliye davası açacam diye beni mahkemeye vereceklermiş bir de iftira atarak güya bu dolandırıcılığı ben yapmışım :) birde kendilerine güzel bir yalan bulmuşlar. Emlakçı da vekaleti görerek parayı vermişler güya.. Eee adama demezler mi vekalet nerede? Hangi noterden çıkmış sistemden görünmez mi?
Hukuk sisteminde kanıtlanmayan her beyan geçersizdir. İstedikleri beyanda bulunsunlar, bir önemi yoktur. Ancak ortada bir kanıt olursa Hukuk gerekeni yapar. Dediğim gibi önemli nokta şu: Beyanların kanıtlanması gerekiyor.
-
Mesela evime geldi hakaret etti dediyse apartmana girdiğim kamera görüntüleri ile çıkarsa yeterli mi bu? Ortada ses kayıt yok birde herhalde hakaret suçu için 3 kişinin orada olması gerekmiş
- - - Updated - - -
Şimdi de biz emlakçı dan vekaletname yi görerek imzaladık ve parayı verdik diyorlar. Vekaletname varsa neden imzam sahte o zaman, :) savcılık dilekçesinde böyle yazmışlar galiba
-
Avukat bey yarın kaymakamlık kanalıyla tahliye ye başvuracam ama karşı taraf sahte imzamın olduğu kontratla muhtemelen yalan söyleyecekler. Kaymakamlık yetkilileri tespit edemeyecekler. Çünkü benim adım soyadım tc ve sahte imzam var. Ama birde kaymakamlığa verdiğim başka birine ait olan kira kontratı olacak, ve fesih kağıdını da verecem tabiki. Çünkü evi kiraya vermemle fesh imzaladığım zaman diliminde eve girmişler. Oradan bir şey çıkabilir mi tespit açısından
-
Alıntı:
Mesela evime geldi hakaret etti dediyse apartmana girdiğim kamera görüntüleri ile çıkarsa yeterli mi bu? Ortada ses kayıt yok birde herhalde hakaret suçu için 3 kişinin orada olması gerekmiş
- - - Updated - - -
Şimdi de biz emlakçı dan vekaletname yi görerek imzaladık ve parayı verdik diyorlar. Vekaletname varsa neden imzam sahte o zaman, :) savcılık dilekçesinde böyle yazmışlar galiba
Öncelikle ben, Avukat değilim. Hukuk alanında edindiğim deneyimleri ve araştırmaları paylaşıyorum.
Hakaret Suçunun kanıtlanması için bir tane tanık yeterlidir. Bu tanığın vereceği tüm beyanları direkt kabul edilmez, Mahkeme huzurunda tartışılır ve detaylıca irdelenir, bu incelemenin sonucunda tanığın beyanları yeterli görülüyorsa gerekli ceza takdir edilebiliyor. Hakimin takdiri esastır.
Çok acele bir Avukat yardımı alınız. Zira anladığım kadarıyla Hukuki işlemlerle ilgili çok bilginiz yok.
-
Ayberk bey hakaret suçunun hakaret eden dışında en az 3 kişi tarafından duyulması gerekir diyor kanunda
-
Alıntı:
Ayberk bey hakaret suçunun hakaret eden dışında en az 3 kişi tarafından duyulması gerekir diyor kanunda
Siz, Hakaret suçunun işlendiği sırada 3 Kişi tarafından duyulması şartıyla kanıtlanmış olduğuna ilişkin beyanda bulunuyorsunuz. Halbuki gıyabında işlenmeyen hakaret suçlarında dava açılması için ve hatta ceza verilmesi için 1 tanık olması yeterlidir. Nitekim TCK 125. Maddesi çok açık ve nettir. Bakabilirsiniz. Daha önceki yazımda da belirtiğim gibi Hakimin takdiri esastır.
Saygılarımı sunarım.
-
Bugun emlakçı dan şikayetçi oldum. Savcılıktan evrakın çıkması, emniyete yollanması, emniyetten ilgili birimlere yazılması, sonra ilgili karakola yazılması, sonra şahıslara ulaşılması, delillerin toplanması savcılığın delillere bakarak dava açması, mahkeme günü falan VS çok uzun bir süreç tabiki bu dolandırıcı bu sırada çok kişiyi dolandıracak
-
Alıntı:
Avukat bey emlakçıyı şikayet ettim. Kaymakamlığa başvuru yaptım. Haftaya tahkikat var. Oradan olumsuz sonuç çıkarsa. Bu şahıslar için Fuzuli işgal davası açılması yeterli mi? Bu kişiler mahkemeye sahte kira sözleşmesini sunup bakın biz ev sahibi ile kira kontratı yaptık derlerse mahkeme düşmez mi? Kontratın sahte imza olup olmadığının tesbiti için önce tespit davası açıp sonra mı Fuzuli işgal davası mı açılması lazım.? Fuzuli işgal ile birlikte ecrimisil talep edebilir miyiz?