Cep telefonu görüşmelerinin takibi
eşinimin beni aldattığı konusunda şüphelerim var ama elimde somut bi delil yok. eşimin telefonundaki mesajlarını ve aramalarının listesini devamlı olarak sildiğini biliyorum ama bunu sözlü olarak ispatı kabul edilmeyecektir sanırım. şu anda eşim boşanma sebebi ile ( henüz mahkeme sürecine girilmedi sadece başvuruda bulunuldu ) ayrı yaşamakta cep telefonunu ve numarasını değiştirdi. muhtemelen daha önceki numarası gibi yeni numarasınıda kendi üzerine yaptırmadı. fakat daha önceki numarasını pekçok kişi bilmektedir. eski ve yeni telefon numaralarının konuşma ve mesaj kayıtlarını mahkemede nasıl talep edebilirim? bu işlem nasıl olmaktadır? ne kadar sürer?
bu aldatma konusundaki iletişimini mail ve msn yoluylada gerçekleştirdiğini düşünüyorum. bunun talebi ve takibi mümkün müdür, nasıl yaptırabilirim? sorularıma bilgisi olan arkadaşlar geniş bi şekilde yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler.
Re: Cep telefonu görüşmelerinin takibi
Sayın Esin burada kastetiğiniz ilgili kurum GSM oparatörleri mi acaba?
Sayın otomobil,
Burada numaraların eşinizin üstüne kayıtlı olmadığını ancak onun kullandığını ifade etmişsiniz. Bu durum sizi sıkıntıya sokabilir çünkü bu numaraları öncelikle eşinizin kullandığını mahkemeye kanıtlamanız gerekiyor.
Ayrıca böyle şüpheleriniz varsa mahkemeden bilgisayarının incelenmesini talep edebilirsiniz.
Bu işlemlerin ne kadar süreceği konusunda net bir tarih vermek mümkün değildir. Mahkeme GSM firmalarına yazı gönderecek ve GSM firmaları cevabi yazı gönderecektir. Bu durumda gelen belgelerin incelenmesi ve hakimin bunları takdir etmesi önemlidir. Ancak burada numaralar eşinizin üzerine olmadığından numaraları kendi üstünde olan şahıs bu görüşme ve mesajlaşmaları kendisinin yaptığını iddia edebilir.
Bence yapmanız gereken elinizde sağlam delillerin bulunmasıdır. Çünkü telefon kayıtlarından ve bilgisayardan bir sonuç alınmaması halinde eşiniz boşanmada asıl kusurun sizden ve "şüpheci davranışlarınızdan" kaynaklandığı iddiasıyla tazminat talebinde bulunabilir.
öncelikle iyi günler,
bu konuyla ilgili olarak GSM operatörleri ne kadar süre geriye dönük olarak bu bilgileri arşivlemekteler?mesaj içerikleri,konuşma saat ve süreleri gibi... 2 yıl-3 yıl-5 yıl, ne kadar saklanabilmekte?
teşekkürler
Bu sorunun cevabını diğer forumlarda bulabilirsiniz.
av.hanife ebru öztürk selamlar
sizden ricam burada sorulan sorulara bir türlü kimsenin ne bir cevap vermemiş olması verilen cevaplarında birbirinden farklı ve çelişkili olmaları.
ben çok açık ve net soracağım
1-cep telefonu kayıtları geriye dönük tutuluyormu
2-eğer tutuluyorsa ne kadar süre geriye ulaşılıyor.
3-bu kayıtlarda içerikler bulunuyormu mesela mesajda ne yazdıgı ve ne konusuldugu gibi
4-bu kayıtlara ulaşmak için ne yapmak gerekiyor.
şimdiden tşk ler
Sayı alptekin26
forumları incelersenız bu sorularınızın tamamının cevaplandığını göreceksiniz.
Arama sekmesine aradığınız kavramı yazınız.
av.duygu hanım ilgilendiğiniz için tşk ler
evet bir sürü cevap var ama hepsi bir birinden farklı ben son noktayı koymak istemiştim. sırayla acık şekilde sordum eğer son defa hem benim hemde bu konuyu merak edenler için tekrar cevaplarsanız çok memnun oluruz. şimdiden tşk ler kolay gelsin...
gönderdiğiniz link açamıyorum. ben sadece çelişkili cevaplar oldugu içişn net bir cevap istedimmmm.
Forumun arama seçeneğinde "cep telefonu" yazdım, 47 ayrı başlık çıktı.
O link onun linki.
Verilen cevaplarda da çelişki yok. Adının başında avukat yazan üyelerimizinkini okuyun. Hukukçu olmayanlar yanlış veya eksik bilgi verebilir.
kareem
tşk ilginiz için...
ama avukat olanlar arasındada farklı cevaplar var ben bunu anlayamadım. sizin bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim sayın kareem
Hemen bu konu başlığında Av. Esin Kılıç Erdoğan ve Av. Hanife Ebru Öztürk bile sorularınıza cevap vermiş. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmamız anlamsız.
Telefon kayıtları Mahkeme tarafından, ilgili kurumdan talep edilecektir. Bu kayıtlar, arayan numaralar, arama saati ve görüşme süresini içerir. [Başka birşey içermez. Bu bilgiler için yeterince geriye gidilebilir. ]
Mahkeme GSM firmalarına yazı gönderecek ve GSM firmaları cevabi yazı gönderecektir. Bu durumda gelen belgelerin incelenmesi ve hakimin bunları takdir etmesi önemlidir. Ancak burada numaralar eşinizin üzerine olmadığından numaraları kendi üstünde olan şahıs bu görüşme ve mesajlaşmaları kendisinin yaptığını iddia edebilir.
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
Hemen bu konu başlığında Av. Esin Kılıç Erdoğan ve Av. Hanife Ebru Öztürk bile sorularınıza cevap vermiş. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmamız anlamsız.
Alıntı:
alp_tekin_26 rumuzlu üyeden alıntı
av.hanife ebru öztürk selamlar
sizden ricam burada sorulan sorulara bir türlü kimsenin ne bir cevap vermemiş olması verilen cevaplarında birbirinden farklı ve çelişkili olmaları.
ben çok açık ve net soracağım
1-cep telefonu kayıtları geriye dönük tutuluyormu
2-eğer tutuluyorsa ne kadar süre geriye ulaşılıyor.
3-bu kayıtlarda içerikler bulunuyormu mesela mesajda ne yazdıgı ve ne konusuldugu gibi
4-bu kayıtlara ulaşmak için ne yapmak gerekiyor.
şimdiden tşk ler
Sayın ilgililer
Benimde aynı sorunum var. eşimin beni aldattığını zannediyorum. Şu anda evi terk etmiş durumda. Geriye dönük cep telefonu mesaj kayıtlarına nasıl ulaşabilirim. Forum içerisinde uzun süre arama yaptığım halde cevap bulamadım.
Belirli bir link verirseniz sevinirim. e-posta adresime bilgi verebilirseniz daha çok sevinirim.
Saygılarımla.
MERHABALAR
Şu an trabzonda olan kız arkadaşımın cep telefonu çalışıyor, şarjı bitmemiş. Ciddi bir felç geçirdi ve ameliyat olacak. Sizlere sormak istediğim sinyal alınan bir cep telefonun yerini tespit etmek için ne yapmam gerekiyor. Savcılığa durumu bildirdikten sonra cevap almam çok uzun zaman alır mı, prosedür ne şekilde işlemektedir?
Lütfen bilgisini olanlar bilgi verebilirler mi ? Sıkıntılı bir durum olduğu için hastane adını çok kısa zamanda öğrenmem gerekiyor.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Yük. Met. ve Malz. Müh.
Öncelikle geçmiş olsun;
Neden kız arkadaşınızın yerini tespit etmek ıstıyorsunuz. Ve felç geçirmesi ile araştırma istediğiniz konu arasında bağlantı varmı.
Herkesin birini acil olarak bulmak için kendince haklı gerekçesi olabilir.
Ancak kaçırılan bir kişinin bulunması için bile cep telefonunun izlenmesi ciddi bürokrasi gerektiriyor. Tabii "Bin bir gece" dizisindeki Onur Bey değilseniz.
Sizin gibi hiç bir resmi ilişkiniz olmayan birini bulmak için cep telefonu sinyalini takip talebinizin hiç bir suretle kabul edileceğini zannetmiyorum.
Bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Sanırım anlatım bozukluğu yaptım, problemi tam olarak dile getiremedim. Sn. Avukat Duygu Hanımın sorularına cevap verirsek:
1. Felç sonucu kalp ve beyin arasındaki damarlar hasara uğradığı için ameliyatla değiştirilmesi gerekmektedir. Durumuyla ilgili bilgi vermek kendisiyle konuştum fakat sanırım yoğun bakımda veya konuşmada problem yaşadığı için kendisiyle irtibatımız koptu. Telefonu hala açık fakat cevap alamıyorum, zaten şarjı bittikten sonrada sanırım bir önemi kalmayacak. Başka kanallara başvurarak iletişim kuramaya çalışacam.
2. Trabzonu bilmediğim için inernet sayfasından burada bulunan (yazılı olan) hastanelerinin telefonlarını buldum ve aradım. Fakat ya gerçekten kayıtlara bakılıpta o hastanede olmadığı söyleniyor ya da çok umarsamadan yok deniliyor. Eğer planladığımız gibi olsaydı bu yaz nişanlanmayı düşünüyorduk fakat olmadı. Allahım kaderimizde böyle yazmış ve elden sadece dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Bildiğini gibi hasta insanlara sürekli moral vermek, hayata yeniden tutmak için nedenleri olduğunu göstermek, her şeyin eskisi gibi olacağını anlatmak gerekiyor. Asıl sevgi zor anlarında insanların birbirlerine kenetlenip, tüm güçlüklere, zorluklara ve acılara rağmen hayat devam etmek değil mi? Boş laflarla insanların ağzında sakız olan seni çooook seviyorum, sana çoook aşkığım demek bence hiçbirşey ifade etmiyor. Gerçekten bunu ispatlamak zorundadır seven, mesleğim gereği uzun uzun konuşmalar yapıp insanları etkilemeyi başaramam. Ama tek bir davranışla binlerce kelimeye eşdeğer davranışlar sergilemeye çalışırım. Yaptıklarımın beni anlatırsa çok daha gerçekci, yalansız ve doğru olmaz mı?
Sn. Avukat Duygu hanımda bulduğu “J.J.Rousseau” sözü o kadar güzelki bende başka olmanın savaşını veriyorum. Yaşadığımız bu yüzyılda herkesin kendini düşündüğü ortamda farklı olmaya çalışmak bile bana büyük haz veriyor ve kolay olan ben aradım sana ulaşamadım, deyip yoluna devam etmektedir. İster cep telefonu kanalıyla ister başka kanallarla olsun ben sevdiğimi bulmaya kararlıyım. Tüm yollarını denecem ve sonuç alana kadar bu işin peşini bırakmayacam.
Geçmişim, sabıka kaydım, kariyer her şeyim incelebilir ve bir tek vukuatım bulunmaz. Türkiye’nin sektöründe en büyük kuruluşunda mühendis olarak çalışıyorum, gerekli kişilerden referanslar alabilirim. Oldu da nerede olduğu bulundu gerekirse emniyet için Trabzondaki polislerle birlikte bile giderim hastaneye, her türlü yol ve her türlü çözüm kabulümdür.
Eğer avukat arkadaşım olsaydı zaten gerekli bilgileri alırdım maalesef yok, kimsenin değerli vaktini alıpta boş konuşmak istemiyorum. Benim sonuca ulaşmam gerekiyor, bildiğiniz bir yol bir prosedür varsa sizlere çok nimettar olurum. İnşallah hiç kimsenin başına böyle üzücü olaylar gelmez,
Herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
Yük. Met. Ve Malz. Müh.
Alıntı:
wengineer rumuzlu üyeden alıntı
Eğer planladığımız gibi olsaydı bu yaz nişanlanmayı düşünüyorduk fakat olmadı.
Bunu anlayamadım.Nişanlanacak kadar yakın olduğunuz birinin ailesini de biliyorsunuzdur.Yakın arkadaşlarıyla mutlaka tanışmışsınızdır.Diğer tüm yolları denedinizde olmadı mı?
Alıntı:
wengineer rumuzlu üyeden alıntı
Ama tek bir davranışla binlerce kelimeye eşdeğer davranışlar sergilemeye çalışırım. Yaptıklarımın beni anlatırsa çok daha gerçekci, yalansız ve doğru olmaz mı?
Amacınız buysa ilk uçakla Trabzon'a gidip hastaneleri teker teker dolaşabilirsiniz. İnanın cep telefonu sinyalinden yerini bulma fikrinden çok daha az zahmetli olacaktır.
bildiğim kadarıyla hattın açıldığı tarihten itibaren kapanana kadar
onlar için problem değil çünkü çok az yer kaplıyor (kilobayt megabayt cinsindenolduğu için )
Re: CSM şirketinin haksız kazancı
Sayın hukuki net uzmanları;
Benim öğrenmek istediğim, CSM şirketi Vod. bana internet üzerinden bir telefon sitesine kayıt olduğumu (Mobilci.com) ve benden haftada 24 kontur keserek ücretlendirdiğini faturada gördüm. Bunun üzerine CSM şirketine benim böyle bir siteye kayıt yaptırmadığımı, fakat yanlışlıkla kayıt yaptırmış olsamda, CSM şirketi tarafından bana faturama yansıtılmak üzere kontur kesileceğinin bilgisini vermesi gerekiyordu. Görüşmelerime rağmen 3 sahıs firmaları biz karışamayız diyerek işin içinden çıkıyorlar. Ama o şirketlerle anlaşmayı yapan bu CSM firması. O şirketlede görüşmemde biz Call center hizmeti veriyoruz fazla detay veremeyiz, operatörünüzle konuşmanız gerekiyor ifadesi kullanılıyor. Anlayacağınız herkez topu birbirine atıyor.
BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM; BU csm ŞİRKETİNİ VE (MOBİLCİ.COM) ŞİRKETİNİ NASIL YARGIYA VEREBİLİRİM. EĞER TÜKETİCİ MAHKEMESİNE VERİRSEM SONUÇ NE OLUR? DETAYLI BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDİYORUM. SAYGILAR