Kiralık araç, kaza, açık senet-icra
Arkadaşlar ben ren a car arabasi kiraladım kaza oldu. anlasamadık ve acık seneti mahkemeye verdi . Bende borca itiraz olarak mahkameye dilekce sundum ve uzun bir süre ilginlemedim ve mahmeke günü 2 gün snra cuma günü ? Ben yarın için şahitleri ve elimdeki belgeleri dosyaya koyabiliyormuyum ? acil yardım
Cevap: Arkadaşlar acil yardım lazım ?
Mahkemeye arz etmiş olduğunuz dilekçenin fotoğrafını (Ad ve soyadı gibi özel bilgileri kapatmak şartıyla.) bu yere koymanızı rica ediyorum.
Duruşma ön inceleme ise iddialarini sözlü olarak belirtitsiniz.Hakim şahit ve deliller için size 15 kesin gün verecektir
duruşma cuma günü olacak saat 2 de yarın ben şahit ve dellileri versem dosya alırmı ?
Vermemekle ne kaybedersin neden verdin mi diyecekler
inşallah dediğin gibi olur ?
Değerli Üyemiz,
öncelikle evrakların fotoğrafını paylaştığınız için teşekkür ederim.
Senet, borcun olduğunu işaret eden çok önlemli bir evraktır. Bu evrakın gelişi güzel imzalanması ciddi sorunlara yol açabilir. Söz konusu Senettin aksini tanık kanıtıyla ispatı mümkün değildir. Senet çok kuvvetli bir kanıttır. Yinede Mahkemeye tanıkları göstererek anlaşmaya aykırı senet doldurulduğunu beyan ediniz. Bunun yanı sıra Davacı tarafın, (Firma sahibinin.) doğru söyleyip söylemediği hususlarda (Yemin kanıtı diyorlar.) yemin etmesini talep ediniz. İlaveten şu üzücü durumu belirtmek isterim: Şayet Senettin anlaşmaya aykırı doldurulduğunu kanıtlanmaz ise Senette yazan tutarı ödemek mecburiyetinde kalırsınız.
NOT: Gelişmeler hakkında bu yere bilgi verirseniz bizde tekrardan cevap yazarınız.
KANUN HÜKMÜ:
6100 S.lı Hukuk Muhakemeleri Kanunu MADDE 201
Senede karşı tanıkla ispat yasağı
(1) Senede bağlı her çeşit iddiaya karşı ileri sürülen ve senedin hüküm ve kuvvetini ortadan kaldıracak veya azaltacak nitelikte bulunan hukuki işlemler ikibinbeşyüz Türk Lirasından az bir miktara ait olsa bile tanıkla ispat olunamaz.
İmza size ait ise sadece senedi değil inkar tazminatı ve yasal faiziyle 2 katına yakın bir miktar söz konusu olacaktır.En azından bundan önceki yazılarda senede karşılık şahitle sonuç alan(şahit dinlenmez de denir) bir örnek görmüş değiliz.
cevaplarınız için hepinze teşşekür ederim. Yarın mahkeme delil ve tanıklarımı göstereceğim , benden istenilen ücret 12 bin tl ama öğrenci oldugum için benim için çok büyük para . Bir konu hakkında aydınlatırmısınız senet ile sadece mal varliğı el koyuluyor mesela ödemesem ve ileride işim olsa maaşıma el koyabiliyormu ? mahmekeyi kaybedersem tabiki ?
Alıntı:
taranca55 rumuzlu üyeden alıntı
cevaplarınız için hepinze teşşekür ederim. Yarın mahkeme delil ve tanıklarımı göstereceğim , benden istenilen ücret 12 bin tl ama öğrenci oldugum için benim için çok büyük para . Bir konu hakkında aydınlatırmısınız senet ile sadece mal varliğı el koyuluyor mesela ödemesem ve ileride işim olsa maaşıma el koyabiliyormu ? mahmekeyi kaybedersem tabiki ?
12.000 TL az bir miktar değil. Asgari Ücretlinin 8.5 aylık Maaşına denk geliyor.
Senettin anlaşmaya aykırı doldurulduğu kanıtlanmaz ise 12.000 TL ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Mezkur Senette belirtilen borcun (Mahkemeyi kaybederseniz.) tahsili amacıyla tüm mal varlıklarınıza ve Maaşınıza haciz(Yani ilerde Maaşınız olursa el koyulacaktır.) koyularak gecikme faiziyle birlikte sizden tahsil edilir. Hatta ilerleyen zamanlarda Babanızdan ve Annenizden (Öldükten sonra. Ayrıca Allah uzun ömürler versin.) Miras olarak intikal edecek Mal varlıkları üzerine haciz koyulur , akabinde satılarak sizden faiziyle birlikte tahsil edilir.
Ayrıca gelişmeler hakkında lütfen bu yere bilgi veriniz.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
12.000 TL az bir miktar değil. Asgari Ücretlinin 8.5 aylık Maaşına denk geliyor.
Senettin anlaşmaya aykırı doldurulduğu kanıtlanmaz ise 12.000 TL ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Mezkur Senette belirtilen borcun (Mahkemeyi kaybederseniz.) tahsili amacıyla tüm mal varlıklarınıza ve Maaşınıza haciz(Yani ilerde Maaşınız olursa el koyulacaktır.) koyularak gecikme faiziyle birlikte sizden tahsil edilir. Hatta ilerleyen zamanlarda Babanızdan ve Annenizden (Öldükten sonra. Ayrıca Allah uzun ömürler versin.) Miras olarak intikal edecek Mal varlıkları üzerine haciz koyulur , akabinde satılarak sizden faiziyle birlikte tahsil edilir.
Ayrıca gelişmeler hakkında lütfen bu yere bilgi veriniz.
https://hizliresim.com/O0Gm0Z
https://i.hizliresim.com/O0Gm0Z.jpg
duruşma 30 hazirana ertelendi