Uyuşturucu madde kullanımı
merhaba,
biz 7arkadaş(4 kız 3 erkek), 03 eylül 2006 tarihinde çatalca ilçesi hazerfan havaalanında festival alanında çadır içerisinde esrar içerken yakalandık. çadırın içinde 3gr esrar bulundu, hakkımızda jandarma tarafından tutanak tutuldu, kan ve saç örneklerimiz alındı ve salıverildik.
jandarma tarafından tebligatname gönderiliceği söylendi, mahkemeye çıkacakmışız. yada savcıdan döner dediler.
şu şartlar altında ne yapmamız gerekmektedir hepimiz öğrenciyiz ve bu olay sicilimize işlermi?
ya da denildiği gibi savcıdan dönüp düşme ihtimali war mı ?
bulunan esrarın 3gr olması ve sicilimizin temiz olması mahkemede temize çıkmamızı sağlayabilir mi?
çok teşekkür ederiz...
Re: Uyuşturucu madde kullanımı
Bildiğim kadarı ile şöle bir durum var. siz kullansanız da kullanmasanız da orada esrar olduğunu bilmeniz bile kullanmaya teşebbusden sayılıp ceza veriliyor ama o kişi hakkında denetimli serbeslikmi verirler yoksa farklı bir cezamı alır onu malesef bilemiyorum.
Re: Uyuşturucu madde kullanımı
sizler zaten kan ve saç örneklerinizi vermişsiniz bu yuzden avukat tutup mahkeme gününü beklemelisiniz..denetimli serbestlik cezası alıcaksınız büyük ihtimalle korkmanıza gerek yok..ama asla yanından bile geçmeyim uyuşturucu maddenin tekrarında başiniz büyük sıkıntıya girer.
Re: Uyuşturucu madde bulundurma
Bir ihbar sonucu evimde yapılan aramada 80 gr esrar madesi bulundu
4 saat gözaltında kaldım, parmak izim alındı ama resmim çekilmedi. Herhangi bir tahlil olayına da göndermediler.
Kullanmadığımı soyledim ifademde, 6 aydır evde olduğunu bahcede bulduğumu söyledim şimdi emniyet dosyamı ne zaman yollayacak adli kuruluşa? Ben nasıl alıp inceleyebilrim dosyamı? Bu işin sonucu nasıl olabilir yapmam gerekenler nelerdir?
Şimdiden teşekkur ederim.