-
Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Değerli forum üyeleri
1 Nisan 2015 tarihinde taşınmış olduğum evin sahibi,3 Mayıs 2017 tarihinde beni arayarak oturduğum daireyi satacağını,sağolusun önceliğin de bende olduğunu söyledi ancak ben kendisine şu an ev alabilecek durumda olmadığımı söyledim.Bu arada kontrat süresinin dolduğundan habersiz olarak Mayıs Ay'ı kirasını eski kiradan yatırmışım,kendisine artışı hemen yapabileceğimi söylememe rağmen,evi satacağı için artış talep etmedi.Evsahibi benden evi görmek isteyenler olursa göstermemi istedi,ben de uygun olduğum ve benim de evde olduğum zamanlarda evi gösterebileceğimi söyledim.
Son olarak kendisine evi alacak kişi ile görüşerek benim dairede kalmamı sağlamasını istediğimde bana kendisi oturum amaçlı alırsa bir şey yapamam dedi.
Kendi yaptığım araştırmalarda kontrat süresinin bitim tarihi olan 1 Nisan 2017'den 1 ay önce bana yazılı ihtar ile evi boşaltmamı talep etmediği için kontratımın otomatikmen 1 yıl uzadığını,evi alan kişinin de evi aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde evi kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu birisinin oturumu için aldığı hususunda ihtar çekerek,ihtardan 6 ay sonra taşınmazın tahliyesi ile ilgili dava açabileceğini okudum.Yani en kötü şartlar altında ev satılsa dahi 7 aylık bir oturum sürem olduğunu düşünüyorum.
Ev sahibim ile bu konuda görüşmeden önce siz değerli hukukçuların da önerilerini almak isterim.En son noktada kendisine kontratımın 1 yıl uzayacağını söylemeyi düşünüyorum.
Bir de evi gösterme ile ilgili min bir gösterme sayısı var mıdır?
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Yeni satın alan kişi satın aldıktan sonra 1 ay içinde kendisinin, eşinin veya altsoyunun ihtiyacı olduğunu bildirirse 6 ay sonunda tahliye hakkı olur. Yani yeni sahibin keyfi olarak değil, ihtiyaç nedeniyle 6 ay sonunda çıkarma hakkı vardır. Bunun da şartı satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtarla durumu bildirmesidir.
Bunun dışında yeni malik de eski malik gibi, yine kendisinin, eşinin veya altsoyunun ihtiyacı varsa, her kira dönemi bitiminde tahliye hakkına sahip olacaktır.
İhtiyaç nedeniyle tahliye isteyen malik, 3 yıl süreyle bir başkasına kiralayamaz. Kiralarsa eski kiracının tazminat hakkı doğar.
Evi gösterme konusunda iyiniyet kuralları geçerlidir. Belki de yeni satın alanın bir süre ihtiyacı olmayacak, bu nedenle eski ve yeni malikle iyi geçinmek en güzelidir. Siz biri hafta içi biri cumartesi olmak üzere gündüz saatlerinde en az 2-3 saatlik dilimler bildirebilirsiniz.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Yusuf Bey Merhaba,
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
- - - Updated - - -
Yusuf Bey,
İhtiyaç nedeniyle tahliye isteyen malik, 3 yıl süreyle bir başkasına kiralayamaz. Kiralarsa eski kiracının tazminat hakkı doğar.cümlesinden ne anlamalıyım?
Yeni ev sahibi evi altsoyu olarak belirttiği bir kişiye,örneğin eşinin amcasının kullanımına verdiğinde bu kişi ile kendisi arasında bir kira sözleşmesi yapamaz mı?evi altsoyuna veya bir tanıdığına bedelsiz mi kullandırmalı?
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Eksik yazmışım, "kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ihtiyacı varsa" diyor. Altsoy çocuklar, torunlar, torun çocuklarıdır. Üstsoy anne baba, büyükanne, büyükbaba, ve onların anne babalarıdır.
Kişinin kendi amcası veya yeğeni ne altsoy ne üstsoy değildir.
Eşinin akrabaları da bunun tanımına girmiyor.
Kayınpeder, kayınvalide ise onlara bakmakla yükümlü ise bu kapsama girebilir.
Evlatlık, bakmakla yükümlü olunan kişidir.
Yine oğlu veya kızı ölmüşse, gelini veya damadına bakıyorsa ona bedelsiz verebilir. (Oğlu veya kızı hayatta ise, zaten altsoy olduğu için faydalanabilir.)
Sayılan kişiler için yararlanma bedelsiz olacak, kira ödenmemeli.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Merhaba,
Ben söylendiği üzere evimi satma kararı alan ev sahibimin anlaşmış olduğu emlakçıya evi fotoğraflamasını hatta evi videoya almasını sağladım.Emlakçı bana evi almak isteyenlere videoyu izleteceğini,gerçek alıcı bulursa gezdirme amacı ile getireceğini söyledi ancak yaklaşık 2 aydır kimseyi getirmedi.
Geçen hafta ev sahibim beni arayarak bana ev bakmamı,satışa çıkardığı evinin içinde kiracı olduğu için satılamadığını söyledi.Ben de kendisine 1 Nisan 2018'e dek geçerli kontratım olduğunu ve kiramı zamanında ve düzenli ödediğimi,kontrat süremin bitimine dek evde oturmaya devam edeceğimi söyledim.Beni dava edeceğini söyledi.
Kiracı olarak tüm yükümlülüklerini zamanında yerine getiren bir kiracı olarak,sadece ev sahibi evi kiracısız olarak daha rahat satabilmek amacı ile dava açabilir mi?
İkincisi ilk mesajımda belirttiğim gibi ben 1 Nisan 2017 tarihli kiramı,kontrat süresinin dolduğunu unutmam nedeni ile eski kiramdan,artışşısz olarak yatırmıştım,ev sahibi de evi satacağım dedikten sonra artış yapma dediği için bu ay dahil son 4 kiramı eski kiradan yatırıyorum.Bu durumda ev sahibi bana kiramda artış yapmadı diye tahliye davası açabilir mi?Kira artışı ile ilgili bana yazılı/sözlü hiçbir talebi olmadı,tam tersi daha önce bahsettiğim gibi evi satacağım içi artış yapma demişti.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Ev sahibi geçen ayların kirasının artış yapılmadan eksik yatırıldığı gerekçesiyle ihtar çekebilir veya icra takibi yapabilir.
Bu durumda ÜFE oranındaki farkı 30 gün içerisinde yatırır ve sonraki ayları da ÜFE oranında arttırılmış şekilde öderseniz temerrüt oluşmaz veya ev sahibi ikinci haklı ihtarı çekemez.
Temerrüt oluşmazsa (ihtarı alınca 30 gün içinde farkı yatırırsanız), veya ikinci ihtara neden olmazsanız (sonraki ayların kiralarını da arttırılmış halde yatırırsanız) Nisan 2018'e kadar oturursunuz. Tahliye davası açsa bile haklı bir gerekçesi olmadığı için reddedilir.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Yusuf Bey teşekkür ederim.
Ev sahibi kira artışı ile ilgili ihtar çekmeksizin benim artış yapmam gerekir mi?
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Sözlü olarak isterse iyi niyet bunu gerektirir.
-
Gerçek dışı beyanla,evin tahliyesini istemek!
Merhaba.
Benim halen kirada oturduğum dairenin kontratı 1 Mayıs 2015 tarihli.Ev sahibim beni Temmuz Ay'ında arayarak oğlunun bir inşaat işine girmesi nedeni ile paraya ihtiyaçları olduğunu ,dolayısı ile oturduğum evi satacağını söyledi.Ben de kendisine kira kontratımın 30 Nisan 2018'de sona erdiğini ve bu tarihe dek dairede kalmak istediğimi söyledim.Ev sahibi emlakçılar vasıtası ile evi göstermemi talep etti kabul ettim.Bu esnada ev satılamadı ve ev sahibim beni tekrar arayarak evin kiracılı olarak satılamaması nedeni ile çıkmamı istedi ben de kendisine kiracı olarak yasal haklarımı bildiğimi,kendisinin ihtiyacı olması nedeni ile durup dururken evden çıkmayacağımı söyledim bana anlaşıldı bu işi adli yönden çözeceğiz dedi ve 7 Temmuz 2017 tarihli avukat olan kızı aracılığı ile bana bir ihtar çekmiş.
İhtarda ikamet ettiğim daireye oğlunun ihtiyacı olduğunu,3 yaşında ve yeni doğacak ikiz çocukları nedeni ile çocukların site ortamında büyümesini arzu ettiklerini,bu durumu bana aylar öncesinden bildirdiklerini (yalan),benimde kira sözleşmesinin bitiminde evi boşaltacağımı söylemem (yalan) nedeni ile taşınmazı tahliye etmemin zarureti hasıl olmuştur denilerek,kiraz sözleşmesini yenilemeyeceklerini (eski kontrat halen geçerli ve 1 Mayıs 2018'e dek geçerli),bu nedenle 7 temmuz tarihli ihtarnameden sonra 1 aylık süre içinde evi tahliye etmez isem,tahliye davası açarak,dava dolayısı ile ortaya çıkacak yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafıma yükleneceği belirtilmiş.
Şimdi öncelikle ev sahibim oturduğum evi satacak ve bu nedenle anlaştığı emlakçı benden evi göstermem için izin istedi.Bende kendisine daha önce izin vermişken,gerek kalmadı ev sahibim bana ihtar çekmiş,evine oğlu oturacakmış dedim.Ev sahibi ben daireyi boşalttığm takdirde satacak.Bu durumda ben kendisini haksız nedenle tahliyeden dava ederek,geriye dönük tazminat hakedebilirmiyim?
İkincisi evsahibimin ve çocuklarının (sözkonusu sitenin müteahhidi olmaları nedeni ile) aynı sitede birden fazla daireleri varolup,istemeleri halinde bu dairelerden birini oğluna tahsis etme imkanına sahip.
Üçüncüsü,benim ağzımdan söylenmemiş söz ve taahhütleri,yalan beyanları kullanmış (evi boşaltacağım gibi),karşı taraf bunu ispata mükellef olmuyor mu?
Dördüncüsü kira kontratım otomatikman 1 Mayıs 2018'e dek uzamışken,kira kontartının uzatımının yapılmayacağını kontrat tarihinden 3 ay sonra ihtarda belirtmenin bir anlamı var mıdır?
ve son olarak,ev sahibi bana tahliye davası açtığında (oğlumu oturtacağım diye) benim bu davayı kazanmam mümkün olmadığı için yargılama giderleri ve vekalet ücretlerini ödemekle yükümlü oluyormuyum?Samsun için ne kadarlık bir rakam ile karşılaşabilirim.
Beni bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla,
Dördüncüsü,
-
Cevap: Gerçek dışı beyanla,evin tahliyesini istemek!
Elinizde 1 Mayıs 2015 başlangıç tarihli kira kontratı varsa, ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını Mayıs ayı içinde açması veya Mayıs ayı içinde ihtiyacını yazılı ihtar ile bildirmesi gerekirdi. Mayıs 2018 olmadan açılacak ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını ihtiyacında samimi olsa dahi kazanamaz. Mahkemenin sözleşme tarihinin 1 Mayıs olduğunu tespit etmesi halinde ret kararı vermesi gerekir.
1. Ev sahibini haksız nedenle tahliyeden dava ederek,geriye dönük tazminat hak edemezsiniz.
2. Ev sahibinin birden çok evi varsa dilediğini seçebilir.
3. Sözlü olarak çıkmanızı istediğini ispatlamak zorundadır. Bunu siz ikrar etmedikçe ispatlayamaz.
4. Yok. Bkz. yukarıdaki açıklama.
5. Kazanamayacağınızı kim söyledi? Bkz. yukarıdaki açıklama. Kazanan taraf avukatla temsil edilirse, kazanan tarafın avukatı 1980 TL'den az olmamak kaydıyla senelik kira bedelinin yüzde 12'si.
-
Cevap: Gerçek dışı beyanla,evin tahliyesini istemek!
Yusuf Bey,
Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.1.sorumda kastettiğim şey şu idi.Evsahibi bana oğlum oturacak evden çık diyor,ancak ben evi boşalttığımda eve oğlunu oturtmuyor,direkt evi satıyor.Bu durum ile önceden vermiş olduğunuz şu yanıt farklı olaylar mı onu öğrenmek istiyorum.
İhtiyaç nedeniyle tahliye isteyen malik, 3 yıl süreyle bir başkasına kiralayamaz. Kiralarsa eski kiracının tazminat hakkı doğar.
- - - Updated - - -
Yusuf Bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Size son olarak 2 sorum olacak.
1.maddeden kastım,ev sahibimin beni evden çıkarma gerekçesi ihtarnamede oğlum oturacak dediği halde,benim evi tahliye etmem sonrası evi satması,gerçek olmayan beyan ile tahliye veya ismi başka bir şeyde olabilir o kapsama girmez mi?Sizin aynı konuda verdiğiniz cevap ile farkı var mıdır?
İhtiyaç nedeniyle tahliye isteyen malik, 3 yıl süreyle bir başkasına kiralayamaz. Kiralarsa eski kiracının tazminat hakkı doğar.
İkinci ve en önemli sorum,7 Temmuz tarihli ihtarname 10 Temmuz'da evime ulaşmış,ben bugün izinden döndüğüm için 17 Temmuz'da elime geçti.Burada 1 aylık süre ne zaman başlıyor ve en önemlisi benim bu ihtarnameye cevap vermem gerekiyor mu?Gerekiyorsa nasıl bir cevap yazmalıyım?
-
Cevap: Gerçek dışı beyanla,evin tahliyesini istemek!
Eğer 1 Mayısta başlayan yazılı kira sözleşmesi varsa, bu ihtarname yalnız ve yalnız ev sahibinin 1 Mayıs 2018'de bir ay süre ile hak kazanacağı ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açma hakkını 1 Mayıs 2018-30 Nisan 2019 dönemine uzatır. Dolayısıyla bu ihtarla sizi çıkaramaz.
Kanun maddesi açık: Kiracıyı ihtiyaç nedeniyle tahliye eder de başkasına kiralarsa diyor. Satmasına mani bir durum yok.
Satarsa tazminat ödemez.
30 Nisandan önce çıkmanızı gerektirecek bir durum yok. Eğer tahliye davası açarsa süresi içinde mahkemeye vereceğiniz cevap dilekçesinde iki şey söyleyeceksiniz. Duruşmaya gidip bunları tekrar edeceksiniz:
1- Kira kontratım 1 Mayısta yenileniyor. Yazılı kira kontratının kopyasını sunuyorum. Bu da 1 Mayıstan itibaren bir ay içinde ev sahibine ihtiyaç için tahliye davası hakkı veriyor. (TBK 350) Ev sahibi 7 Temmuzda ihtar çekip sonraki tarihte dava açmış. Süresi içinde açılmayan davanın reddine.
2- Süre yönünden itirazım kabul edilmeyecek olursa, ev sahibinin oğlu oturmayacak. Evi satmak için beni çıkarmak istiyor. İhtiyaç konusunda samimi değil. Bu nedenle davanın reddine.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Eğer 1 Mayısta başlayan yazılı kira sözleşmesi varsa, bu ihtarname yalnız ve yalnız ev sahibinin 1 Mayıs 2018'de bir ay süre ile hak kazanacağı ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açma hakkını 1 Mayıs 2018-30 Nisan 2019 dönemine uzatır. Dolayısıyla bu ihtarla sizi çıkaramaz.
Kanun maddesi açık: Kiracıyı ihtiyaç nedeniyle tahliye eder de başkasına kiralarsa diyor. Satmasına mani bir durum yok.
Satarsa tazminat ödemez.
30 Nisandan önce çıkmanızı gerektirecek bir durum yok. Eğer tahliye davası açarsa süresi içinde mahkemeye vereceğiniz cevap dilekçesinde iki şey söyleyeceksiniz. Duruşmaya gidip bunları tekrar edeceksiniz:
1- Kira kontratım 1 Mayısta yenileniyor. Yazılı kira kontratının kopyasını sunuyorum. Bu da 1 Mayıstan itibaren bir ay içinde ev sahibine ihtiyaç için tahliye davası hakkı veriyor. (TBK 350) Ev sahibi 7 Temmuzda ihtar çekip sonraki tarihte dava açmış. Süresi içinde açılmayan davanın reddine.
2- Süre yönünden itirazım kabul edilmeyecek olursa, ev sahibinin oğlu oturmayacak. Evi satmak için beni çıkarmak istiyor. İhtiyaç konusunda samimi değil. Bu nedenle davanın reddine.
Sayın Yusuf bey size şahsi bir sorum olacak.Yardımcı olursanız mutlu olacağım.
15.04.2017 de 1 yıllığına kontrat üzerinde ikamet amaçlı kiraladigim meskeni tanımadığım birisi beni arayarak evi satın aldığını ve Ağustos sonuna kadar boşaltmam gerektiğini belirttiyor.Ve ben yeni tasindigimdan ve eşimin hamileliği dolayısı ile kontrat sonuna kadar çıkmak istemiyorum.Kiralarimi gününde yatırdım dekontlari mevcut.Son kirayı yatirdigim zaman ev sahibi beni arayarak evi sattığını parayı bana iade etmek için hesap istedi.Bende bana bildirilen bir durum olmadigi icin paranin iadesini istemedim.Ve şahıs sonra bu durum için beni aradı.İleri geri olur olmadık konuşmaları ile canimizi sıktı.Bende çıkmayacağımı belirtim.Beni çıkartmasını bilirmiş.
Herhangi bir yaptırımı olabilir mi.
Kendisinin emlakçı olduğunu araştırıp öğrendim.Tapu hala eski sahibinin üstüne.
Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Yeni malik satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar çekmek koşuluyla 6 ayın sonunda çıkarabilir.
Henüz resmen satın almadığına göre yarın satın alsa en az 6 ayınız var, 18 ocaktan önce dava açamaz, davayı 18 ocakta açsa davanın sonuçlanması 15 nisanı bulur.
Halen evin tapusunun sahibi olan eski malik kirayı iade etmek istiyorsa geri alın.
Diğer kişi satın aldığında size hesap numarası bildirirse ona ödersiniz, şimdi ödemek için peşinde koşmayın.
Bu arada kira ödemediğiniz gerekçesiyle eski veya yeni ev sahibi size icra takibi yaparsa icra dairesine veya tapuyu yeni malikin aldığından emin olursanız onun hesabına ödeme yaparsınız.
-
Cevap: Gerçek dışı beyanla,evin tahliyesini istemek!
Yusuf Bey,sizi çok yordum ancak sayenizde bir çok konuda ben ve bu forumu okuyan insanlar bilgilendiler.Şu aşamada benim tarafıma çekilen ihtarnameye yanıt verme mecburiyetim var mı?
Yanıt vermesem yazılanları kabul etmiş olurmuyum veya yanıt versem lehime bir durum yaratabilirmiyim?
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Yeni malik satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar çekmek koşuluyla 6 ayın sonunda çıkarabilir.
Henüz resmen satın almadığına göre yarın satın alsa en az 6 ayınız var, 18 ocaktan önce dava açamaz, davayı 18 ocakta açsa davanın sonuçlanması 15 nisanı bulur.
Halen evin tapusunun sahibi olan eski malik kirayı iade etmek istiyorsa geri alın.
Diğer kişi satın aldığında size hesap numarası bildirirse ona ödersiniz, şimdi ödemek için peşinde koşmayın.
Bu arada kira ödemediğiniz gerekçesiyle eski veya yeni ev sahibi size icra takibi yaparsa icra dairesine veya tapuyu yeni malikin aldığından emin olursanız onun hesabına ödeme yaparsınız.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Tarafima suana kadar meçhul bir telefon dışında bildirim olmadı.Herhalde beklemekten başka çare yok gibi.
Yeni malik şayet tapuyu devir alır hesap no bildirmez ise temerrüde düşmemek için nasıl bir yol izlemem lazım.Ben nisan 2018 e kadar oturmak için uğraşacağım.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Temerrüt için size icra takibi veya noter ihtarının tebliği gerekir.
Sizi bulamazlarsa muhtara bırakılır.
Muhtardan kontrol edin.
Tebligatı aldıktan sonra süresi içinde ödeme olmazsa temerrüt oluşur.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Gökhanz rumuzlu üyeden alıntı
Yusuf Bey,sizi çok yordum ancak sayenizde bir çok konuda ben ve bu forumu okuyan insanlar bilgilendiler.Şu aşamada benim tarafıma çekilen ihtarnameye yanıt verme mecburiyetim var mı?
Yanıt vermesem yazılanları kabul etmiş olurmuyum veya yanıt versem lehime bir durum yaratabilir miyim?
Cevap vermek gerekmez, vermeniz fayda sağlamaz. Ev sahibinin dava açması gerekir, ondan da en azından kira dönemi sonuna kadar sonuç alamayacağını yazmıştım.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Yusuf Bey,
Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Teşekkür ediyorum yusuf bey.İyi insanlar ile karşılaşmanızı ve davalarınızda başarılar diliyorum.
Sağolun.
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Yusuf Bey,
Affınıza sığınarak aklıma takılan ve değişik hukuk forumalarında yanıtını bulamadığım veya farklı yorumlanan birkaç soruya yanıt arıyorum.
Öncelikle yaptığım araştırmalarda ihtiyaç nedeni ile tahliye de mahkeme ihtiyacın samimi olmasına bakıyor.Burada ihtiyaç sahibi olarak gösterilen kişinin kendisinin sözkonusu sitede veya farklı bir yerde kendisine ait başka bir evinin olması,kirada olmaması gibi durumlar mahkeme tarafından samimiyetsiz durum olarak değerlendirilebilir mi?
Bir de ev sahibim çeşitli tarihlerde iki farklı emlakçıya benim telefonumu vererek evi bu kişilerin bulacağı alıcılara göstermemi talep etmişti.Bu kişiler ile telefon görüşmesi yaptığımı ispatlayabilirim,hatta sitenin güvenlik kamera kayıtlarından emlakçıların eve giriş görüntülerini dahi elde edebilirim.
Son sorum TİB'de emlakçılar ve evsahibim ile yapmış olduğum telefon görüşme kayıtları saklımıdır,savcılık kararı ile ev sahibim ve emlakçılar ile yapılan görüşme kayıtlarına ulaşılabilir mi?
-
Cevap: Kira kontratim 1 nisan 2015 tarihli,ev sahibim evi satacağim diyor,kiracinin bu konudaki haklari nedir?
Alıntı:
Gökhanz rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle yaptığım araştırmalarda ihtiyaç nedeni ile tahliye de mahkeme ihtiyacın samimi olmasına bakıyor.Burada ihtiyaç sahibi olarak gösterilen kişinin kendisinin sözkonusu sitede veya farklı bir yerde kendisine ait başka bir evinin olması,kirada olmaması gibi durumlar mahkeme tarafından samimiyetsiz durum olarak değerlendirilebilir mi?
Diğer evde de kiracı varsa, ev sahibi sonuçta bir kiracıyla bu sıkıntıyı yaşamak zorunda kalacağı kesin. Bu durumda da mahkeme hayır arkadaş sen bu sıkıntıyı bu dairedeki kiracına yaşatmak zorunda değilsin, git diğer kiracınla bu sıkıntıyı yaşa demek gibi bir hakka sahip değil.
Alıntı:
Bir de ev sahibim çeşitli tarihlerde iki farklı emlakçıya benim telefonumu vererek evi bu kişilerin bulacağı alıcılara göstermemi talep etmişti.Bu kişiler ile telefon görüşmesi yaptığımı ispatlayabilirim,hatta sitenin güvenlik kamera kayıtlarından emlakçıların eve giriş görüntülerini dahi elde edebilirim.
Bu görüntüler ne için işinize yarayacak anlayamadım. ev sahibinizin daireyi satın almak isteyenlere göstermediğiniz gibi bir iddiası mı var?
Alıntı:
Son sorum TİB'de emlakçılar ve evsahibim ile yapmış olduğum telefon görüşme kayıtları saklımıdır,savcılık kararı ile ev sahibim ve emlakçılar ile yapılan görüşme kayıtlarına ulaşılabilir mi?
Tüm telefon görüşmelerinin bir yerde kayıt altına alındığı gibi yanlış bir düşüncedesiniz sanki.
Yargı makamlarının kararı olmaksızın kurumların görüşme içeriğini kaydetmesi suçtur. O nedenle de beklediğiniz gibi bir kayıt olması mümkün değildir.