çıkartmak için yeterli sebebmidir.
merhaba arkadaşlar özel bir şirkette çalışıyorum.
çalıştığım şirketin müşterisi hakkında google+ haritalar üzerinde verilen yorumlardan dolayı (küfür vb yorum) işten çıkartma sebebimidir.
Cevap: çıkartmak için yeterli sebebmidir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle evet
sayın erdoğan bey
çalıştığım kurum adına değil bu sözler çalıştığım kurumun çalıştığı müşterisine karşı.
yarın görüşme yapılacak işe çıkarılırsam ne yapmam gerekir kıdem ,ihbar,işsizlik maaşı gibi durumdan yararlanabilirniyim.
yada işten çıkartma olmazda ihtar yada savunma isterlerse nasıl bir cevap vereyim savunmamda...
lütfen yardımcı olun.
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
sayın erdoğan bey
çalıştığım kurum adına değil bu sözler çalıştığım kurumun çalıştığı müşterisine karşı.
Onu anladım sn by_fatih;
Alıntı:
yarın görüşme yapılacak işe çıkarılırsam ne yapmam gerekir kıdem ,ihbar,işsizlik maaşı gibi durumdan yararlanabilirniyim.
Bu sebeple işinize son verilirse muhtemelen hiç bir hakkınız olmaz, açacağınız bir dava ile de lehinize sonuç alabileceğini sanmıyorum.
Alıntı:
yada işten çıkartma olmazda ihtar yada savunma isterlerse nasıl bir cevap vereyim savunmamda...
lütfen yardımcı olun.
Savunma isterse neden küfür -hakaret içerikli yorum yaptığınızı açıklayın elbette.
Alıntı:
Onu anladım sn by_fatih;
Bu sebeple işinize son verilirse muhtemelen hiç bir hakkınız olmaz, açacağınız bir dava ile de lehinize sonuç alabileceğini sanmıyorum.
Savunma isterse neden küfür -hakaret içerikli yorum yaptığınızı açıklayın elbette.
peki bukadar basitmi yani benim işten çıkartılmam ben işimi aksatmadım hırsızlık yapmadım.
yani burayı anlayamıyorum
Alıntı:
peki bukadar basitmi yani benim işten çıkartılmam ben işimi aksatmadım hırsızlık yapmadım.
yani burayı anlayamıyorum
İşten tazminatsız şekilde çıkartılabilmek için daha ne yapabilirdiniz bilmiyorum.
İşverene sadakat borcu aidiyet borcu diye bir şey vardır ,
Alıntı:
İşten tazminatsız şekilde çıkartılabilmek için daha ne yapabilirdiniz bilmiyorum.
İşverene sadakat borcu aidiyet borcu diye bir şey vardır ,
sayın erdoğan ;
emin olabilirsinizki bugune kadar yaptığım işler ve çalışmalar sonucu hiçbir şekilde sadakatımı bozmadım ki bundada bozmadım yani bunun işverenle alakasını hiç ayıramıyorum gerçekten
Yani gidip işyerinizle ticari ilişkisi olan insanlara küfür ederseniz ne olmasını bekliyorsunuz ben onu anlayamadım? "İşimi aksatmadım" demeniz komik. İşiniz sadece sizin "iş" olarak kavradığınız eylemden ibaret değildir. Çalıştığınız iş yerinin itibarını korumakla görevlisiniz. Siz "İş yerini değil şahsımı temsilen" küfür ettiğinizi söyleseniz de, karşı taraf için bu çok fark yaratmayacaktır.
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu madde 396: İşçi, yüklendiği işi özenle yapmak ve işverenin haklı menfaatinin korunmasında sadakatle davranmak zorundadır.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi E: 2011/23349 K: 2013/20753 T: 08.07.2013, "işçinin müşteriye hakareti haklı fesih sebebidir" der.
Arkadaslar isten ayrıldım ama bu restorant tarafından dava açılırsa ne gibi bir ceza alırım acaba
Alıntı:
Arkadaslar isten ayrıldım ama bu restorant tarafından dava açılırsa ne gibi bir ceza alırım acaba
Küfür ettiğiniz müşterisi o şirketle çalışmayı ettiğiniz küfür nedeniyle bırakırsa,
ayrıldığınız şirket ticari itibarını zedelediğiniz ve zarara uğrattığınız için uğradığı zararın tanzimini isteyebilir.
Bunun yanında küfür ettiğiniz şirket hakaret ve küfür nedeniyle dava açarsa, 6-24 ay hapis cezası çıkabilir.
Alıntı:
Onu anladım sn by_fatih;
Davam 28.09.2018 tarihinde karara cikmis olup davanin kabulune ihbar ,kidem , mesai , usgb alacaklarinin tumu kazanilmistir. Erdogan bey
Alıntı:
Davam 28.09.2018 tarihinde karara cikmis olup davanin kabulune ihbar ,kidem , mesai , usgb alacaklarinin tumu kazanilmistir. Erdogan bey
Sonucu bildirdiğiniz için teşekkürler. Keşke tüm üyeler sizin gibi, dava sonuçlandığında buraya yazsa da google'dan bulup problemi okuyanlar sonucu da görseler...