Icra avukati benden aldiği ücretler başkasinin borcunu ödedi
Merhabalar , arkadaşlar benim 2012 yilinda istanbulda bir limited şirketim vardi burayi devir aldim noterde, şirketin müdürü %90 hisseyle benimdi ve % 10 hisseyle ortağimin , ben şirkette hiç durmazdim , hep yurt dişindaydim , ortağim şirketin elektriğini benim üzerime devir almiş , ben vekalet falan vermedim , imza yetkisi de vermedin , kisa öz geçeyim,şirket kapandi falan , elektrik borcu çikti 7000 tl üzerinde icrada , ardan 3 sene geçti şimdi bir şirkette yeni çalişmaya başladim , avukat beni aradi borcunuzu 1550 tl ye kapatiriz dediler bende hemen kabul ettim maaşimdan kesinti olmamisi için.sonra bana borcu yoktur yazisi gönderdiler, ama benim ismim ve soyismimle ayni başka kişinin borcunu ödemişler,makbuz elimde , diyorlarki siizin borcunun 10.000 tl onu ödeyeceksiniz, clk boğaziçine gittim sözleşmede benim imzam yok nasil üzerime elektrik olur dedim , bana dedikleri sözleşmeniz yok ama çevre araştirmasi yaptik sizin adiniza şirket o yüzden borç sizin , icra avukatida beni böyle kandirdi , ne yapmam gerekiyor avukata dava açsam bu icrayi durdurabilirmiyim , menfi tespit davasi açsam clk boğaziçine kazanirmiyim sözleşmem yok diye , ve avukata dava açsam beni kandirdi diye icrayi durdurabilirmiyim , ödeme makbuzu elimde.sizden rica ediyorum bilgilendirirseniz..
Cevap: Icra avukati benden aldiği ücretler başkasinin borcunu ödedi
yok mu yardımcı olabilecek kimse , lütfen ?
Elektrik borcu şirketin miydi?
Şirketin %90'ı sizin miydi?
Borrcun en azından %90'ı sizin değil mi bu durumda?
şirketin hissesinin %90 ni benim , elektrik şirket adina değil , ortağim bir şekilde beim adima yaptirmiş nasil yaptirmiş onuda bilmiyorum , sözleşme yok bedaşta, bedaşa sordum sözleşme olmadan nasil böyle birşey oluyor diye,çevre araştirilmasi yapilmiş dedi,
Kimin adına olduğunu irdelemedim, bu borca konu elektriğin şirket tarafından harcanıp harcanmadığını kastetmiştim.
şirket tarafindan kullanildi , peki yardimci olabilecek kimse yokmu, yada bilgi verebilecek bu konuda , icra avukatida kandirdi zaten beni
Cevap: Acil yardim lütfen
Alıntı:
mehmetkorkusuz1991 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar , arkadaşlar benim 2012 yilinda istanbulda bir limited şirketim vardi burayi devir aldim noterde, şirketin müdürü %90 hisseyle benimdi ve % 10 hisseyle ortağimin , ben şirkette hiç durmazdim , hep yurt dişindaydim , ortağim şirketin elektriğini benim üzerime devir almiş , ben vekalet falan vermedim , imza yetkisi de vermedin , kisa öz geçeyim,şirket kapandi falan , elektrik borcu çikti 7000 tl üzerinde icrada , ardan 3 sene geçti şimdi bir şirkette yeni çalişmaya başladim , avukat beni aradi borcunuzu 1550 tl ye kapatiriz dediler bende hemen kabul ettim maaşimdan kesinti olmamisi için.sonra bana borcu yoktur yazisi gönderdiler, ama benim ismim ve soyismimle ayni başka kişinin borcunu ödemişler,makbuz elimde , diyorlarki siizin borcunun 10.000 tl onu ödeyeceksiniz, clk boğaziçine gittim sözleşmede benim imzam yok nasil üzerime elektrik olur dedim , bana dedikleri sözleşmeniz yok ama çevre araştirmasi yaptik sizin adiniza şirket o yüzden borç sizin , icra avukatida beni böyle kandirdi , ne yapmam gerekiyor avukata dava açsam bu icrayi durdurabilirmiyim , menfi tespit davasi açsam clk boğaziçine kazanirmiyim sözleşmem yok diye , ve avukata dava açsam beni kandirdi diye icrayi durdurabilirmiyim , ödeme makbuzu elimde.sizden rica ediyorum bilgilendirirseniz..
Adınıza olan aboneliğe ait su faturası borcunu ödemeniz gerekiyor.
Sonrasında dilerseniz, ortağınızın hissesine düşen kısmı dava açıp talep edebilirsiniz.
Su faturasi değil , elektrik borcu var . Ve avukat beni aradi borcunu 1500 tl ye kapatirim dedii , ödeme yaptim , bu sefer aradan 1 hafta geçti dedilerki biz sizinnle ayni isim soyisim taşiyan başka birisinin borcunu ödemişsiz yanlişlikla , parami da geri vermiyorlar .
Su faturası - elektrik faturası karışıklığı nedeniyle özür dilerim.
Adına fatura borcunu ödediğiniz kişiyle görüşüp o rakamı size ödemesini isteyebilirsiniz, ödemezse o kişiye dava açarak ödediğiniz miktarı geri alabilirsiniz.
Ancak yapılan bu yanlışlık, adınıza olan 10.000 i bulmuş olan aboneliğe ait borcu ödemekten kurtarmaz sizi.
Anladim ,demek istediğiniz lakin bu işte şöyle birşey var , avukatin bunu bilerek yapmasi , icra avukati bunu bilerek yapti , icra avukatina dava açabilirmiyim? Birde bu elektrik te sözleşme yok sadece çevre araştirma yapilip orda olduğum var şirketimin , yani herhangi bir imza ve sözleşme yok.?
Alıntı:
mehmetkorkusuz1991 rumuzlu üyeden alıntı
Anladim ,demek istediğiniz lakin bu işte şöyle birşey var , avukatin bunu bilerek yapmasi , icra avukati bunu bilerek yapti , icra avukatina dava açabilirmiyim? Birde bu elektrik te sözleşme yok sadece çevre araştirma yapilip orda olduğum var şirketimin , yani herhangi bir imza ve sözleşme yok.?
Borç sizin. Bu belli ve kesin. Yine de imza yok diye ödememek mi istiyorsunuz?
Burada elektrik, su vb idarelerin haksız yere alacak tahsil etmeye kalkıştığı aslında bunları kullanmayan pekçok kişiye yol göstermişizdir.
Ancak sizin gibi hem kullanıp hem de imzam yok diye itiraz edene hiç denk gelmedim ben şahsen.
Bu konuda şikayetçi olan insanların hepsine başkalarının kullandıkları elektrik, su vb ne ait faturalar ödetilmek isteniyordu. Bunlar da haklı olarak itiraz edip gelip burada yakınıyordu.
Kullandığınız elektriğin bedelini elbette ödeyeceksiniz.