İnceleme için atama bekliyor
155/2 den görülen dava sonucu istinaf dilekçesi yazmıstım.İstanbul bölge adliye mahkemesi ceza dairesine gitmiş dosya açılış tarihi 4gün önce gerçekleşmiş fakat dosya durumunda " inceleme için atama bekliyor. " yazıyor. ne anlama geliyor acaba ortalama ne kadar sürer
Cevap: İnceleme için atama bekliyor
Dosyayı önce bir tetkik hakimi inceleyerek görüş bildirir. Sonra onun raporuna göre daire karar verir.
Sizin inceleme için hakim ataması henüz olmamış.
İstinaf kanun yolu daha yeni başladığı için sürecin ne kadar süreceğini tahmin edecek kadar bir veri yok elimizde.
Alıntı:
Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı
Dosyayı önce bir tetkik hakimi inceleyerek görüş bildirir. Sonra onun raporuna göre daire karar verir.
Sizin inceleme için hakim ataması henüz olmamış.
İstinaf kanun yolu daha yeni başladığı için sürecin ne kadar süreceğini tahmin edecek kadar bir veri yok elimizde.
yani birkaç ay sürebilir gibi mi
Bölge Adliye Mahkemeleri 20/07/2016 tarihinden itibaren dosya kabul etmeye başladı.
İstinafta şu ana kadar bilinen en kısa sürede kesinleşme 26 gün.
Ama Bölge Adliye Mahkemeleri'nde de dosyalar yoğunlaşması ile birlikte sürenin (istisnalar hariç - en iyimser şekilde) 3 ayın üzerinde olacağını tahmin ediyorum.
Sizde tetkik hakiminin atanması yapılmadığına göre, demek ki hizmet veren tüm tetkik hakimleri diğer davalarla ilgilenmekte.
Alıntı:
Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı
Bölge Adliye Mahkemeleri 20/07/2016 tarihinden itibaren dosya kabul etmeye başladı.
İstinafta şu ana kadar bilinen en kısa sürede kesinleşme 26 gün.
Ama Bölge Adliye Mahkemeleri'nde de dosyalar yoğunlaşması ile birlikte sürenin (istisnalar hariç - en iyimser şekilde) 3 ayın üzerinde olacağını tahmin ediyorum.
Sizde tetkik hakiminin atanması yapılmadığına göre, demek ki hizmet veren tüm tetkik hakimleri diğer davalarla ilgilenmekte.
şimdi tekrar baktım gerekçeli karar yazıldı olarak görünüyor. işlem bitmiş ve karar evemi gelecek şuan. sonucun ne olduğunu bilmiyorum fakat e devletten sicil kaydıma baktığımda bu kişinin herhangi bir sicil kaydı yoktur diyor. gerekçeli kararın olumlu oldugu anlamına gelirmi bu. yoksa e devlet sistemine hemen düşmemişte olabilirmi
ve eğer olumsuz sonuç geldiyse tekrar itiraz etme hakkı varmıdır
Alıntı:
fatih92 rumuzlu üyeden alıntı
şimdi tekrar baktım gerekçeli karar yazıldı olarak görünüyor. işlem bitmiş ve karar evemi gelecek şuan. sonucun ne olduğunu bilmiyorum fakat e devletten sicil kaydıma baktığımda bu kişinin herhangi bir sicil kaydı yoktur diyor. gerekçeli kararın olumlu oldugu anlamına gelirmi bu. yoksa e devlet sistemine hemen düşmemişte olabilirmi
ve eğer olumsuz sonuç geldiyse tekrar itiraz etme hakkı varmıdır
selam dostum istinaf ta dosyalar günler içinde karara baglanıyor artık benim dosyam gaziantep bam a 02 ocakta geldi 05 ocakta gerekçeli karar çıktı cezam onandı 3 yıl 6 ay hapis ve 2060 tl adli para cezası onamadan sonra 19 ocakta karar kesinleşti ve dosyam infaza verildi şuan hakkımda çıkacak yakalamayı bekliyorum halen çıkmadı heran çıkar
Benimde tazminat davası istinafta, 6 aralıkta İstanbul BAM da 29. Hukuk mahkemesinde ön inceleme için atama bekliyor olarak gözüktü.
Şuanda da aynı yazı var. İstinafta davalar çok hızlı sonuçlanacak diye başlamış lakin artık istinafta işe yaramıyor.
Tazminatım 8.500 gibi bir rakam. Yasal faiz vs 14 bini bulacak.
İstinaftan sonra yargıtay süreci açık mı bilmiyorum.
İnşallah açık değildir.
İşten çıkalı 5 yıl oldu neredeyse...
Önce fazla çalışma ödenmemesi davası açtık, onuda kazanmıştık ama istinafa falan gitmedi o dava.. 2 yıl o sürdü.
2 yılda tazminat sürdü... dahada bekleyeceğiz anlaşılan...
Çokda umrumda değil açıkçası. Zaten işverenler davaları ne kadar uzatırsak o kadar iyi diye düşünüyorlar.. çünkü sonradan dava açaçak olan çalışan bu süreçleri duyunca dava falan açmayıp boynunu büküp ne derlerse yapıyorlar...
Benim davam 22.09.2017 gitti Bam a hala ön incelemede sözde yargitay yavasti BAM çalismaya başlayinca dava süresi kısalacakti daha önce yargitaya giden dosyam 5 ayda karara cikmisti BAM da hala ön incelemede 5 sene oldu hala dava bitecekte bizde hakkımızı alicaz yazık günah valla..
Kutay19 mahkemeniz sonuçlandimi bende tazminat davası açtım istinafa gitti dosyam 6 aydir bekliyorum siz kesin bir sonuç alabildiniz mi
- - - Updated - - -
Alıntı:
kutay19 rumuzlu üyeden alıntı
Benimde tazminat davası istinafta, 6 aralıkta İstanbul BAM da 29. Hukuk mahkemesinde ön inceleme için atama bekliyor olarak gözüktü.
Şuanda da aynı yazı var. İstinafta davalar çok hızlı sonuçlanacak diye başlamış lakin artık istinafta işe yaramıyor.
Tazminatım 8.500 gibi bir rakam. Yasal faiz vs 14 bini bulacak.
İstinaftan sonra yargıtay süreci açık mı bilmiyorum.
İnşallah açık değildir.
İşten çıkalı 5 yıl oldu neredeyse...
Önce fazla çalışma ödenmemesi davası açtık, onuda kazanmıştık ama istinafa falan gitmedi o dava.. 2 yıl o sürdü.
2 yılda tazminat sürdü... dahada bekleyeceğiz anlaşılan...
Çokda umrumda değil açıkçası. Zaten işverenler davaları ne kadar uzatırsak o kadar iyi diye düşünüyorlar.. çünkü sonradan dava açaçak olan çalışan bu süreçleri duyunca dava falan açmayıp boynunu büküp ne derlerse yapıyorlar...
Kutay19 mahkemeniz sonuçlandimi bende tazminat davası açtım istinafa gitti dosyam 6 aydir bekliyorum siz kesin bir sonuç alabildiniz mi
Bir yılda kazandığım mahkeme istinafa gitti.Örnek teşkil eden bir mahkemeden kazanmama rağmen istinafa yolladılar. Şu an tam 13 ay oldu ve halen ön inceleme için atama bekleniyor. Böyle adalet olmaz olsun.....
önce tetkik hakimi tarafından incelenir sonra ise daire üyeleri tarafından nihai karar verilir. bu süreç yoğunluğa göre 6 ay 3 yıl arasında değişir.
İstinaf dosyasının sonuçlanması, bulunduğunuz şehrin nufüs sayısıyla doğru orantılıdır. Eğer büyükşehirdeyseniz, 3.5 - 4 yıl arasında sonuçlanacaktır.