-
Eşim Ve Ailesi Tarafından Darp Edildim.
Selamlar.Yakın zamanda başımdan bir felaket geldi ve hukuki anlamda yardımınıza ihtiyacım var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Eşimle saçma sapan bir konuda tartıştık. Bunun üzerine 1 hafta boyunca eşim babasının evinde bende babamın yazlık bahçesinde kaldım. Her ne kadar uğraşsam da eşimle konuşturmadılar. Bu arada eşim 2 aylık hamile. Aradan 1 hafta zaman geçti ve ablam eniştem ve biri 4 yaşında diğeri 18 yaşında yeğenlerimle geldiler. gelince de eşimin ailesi ile bir telefon trafiği başladı. Sonuç olarak benim gelip özür dilememi istediler.
Olay günü saat 21 civarı ablam eniştem ve annem, eşimin ailesinin evine gittiler ortamı yumuşatmak amacıyla. Gittiklerinde kayınbiraderim 2 defa 63 yaşında annemin üzerine yürümüş.Sonradan kayınbiraderimi odadan çıkarıp konuşmaya başlamışlar. Konuşma sonucu benim eve gelip onlardan özürdilemem istenmiş. Ablam ve eniştem beni ve yeğenlerimide alıp eşimin ailesinin yaşadığı eve gittik.Eve girişte ilk başta ablam ve 4 yaşında yeğenim,arkasından eniştem ve 18 yaşında yeğenim,en arkadanda ben girdim. Annem içerde idi. evlerine girergirmez arkadan kayınbiraderim önden kayınpederim hatta kayınvalidem bile bana saldırdılar. Hatta kayın biraderim buynuma ip atıp beni öldürmeye çalıştılar. Son anda ip koluma takılıp omzumdan çıktı. fotoğraflarda ipin izi mosmor şekilde görünüyor.
Sonuçta 40 gün rapor aldım ki 15 temmuz sonrası bu olay gerçekleşti ve karşı taraf rapor alamadı. Olay ile ilgili ifadelerine ulaştım. 3 İfade Olmaz olasıca kayınpeder kaynana ve kayınbirader) 3 ününde ifadeleri farklı. Biri olay arada cereyan etti diyor. Biri oturma odasında diyor. Biride sadece saçmalamış. Tek ortak noktaları sözde Kayınbiraderim bana ' Bu evin Delisi Senmisin '' demiş. Bende dönüp vurmuşum. Polis kayıtlarında hiçbir darp yada iş görmezlik raporları yok . Eşimin ifadesindede görmedim duymadım. Odadan hiç çıkmadım demiş. Ama 3 metre mesafeden duymama ihtimali yok.
Bu arada eşim şahit olarak Anne baba ve kardeşi yazdırmış. Bunlar şahit olabilirmi. Benim eniştem ve yeğenim şahit.
Ben bir an önce bu pisliklerden kurtulmak istiyorum. Resimler ve İfadeler doğrultusunda bana yardımcı olabilirmisiniz.
Çok Teşekkür ederim…..
-
Cevap: Eşim Ve Ailesi Tarafından Darp Edildim.
Hem Müşteki hem Sanık olarak ifade verebilirler.Müşteki ve Sanık olarak ta Yargılanabilirler.
Bir Avukatla Duruşmalarınızı Takip ediniz Boşanma Davanızda olursa Avukatınız ilerisine göre hareket eder.
-
merhaba
çok geçmiş olsun.
baya darp olayı olmuş kim karıştı ise git ona 6284 sayılı kanun üzerinde uzaklaştırma al . en az 6 ay verirler.
sana bulaşırlar ise hapis cezası var.
ilgili kişilerden şikayetci ol.
boşanma istiyorsan ;
avukatı tut , butun olaylar senin lehine yalnız boşanmak için eşin somut delliller gerekli, anlaşmalı boşanabiliyorsan o yoluda deneyebilirsin.
-
İşin en tuhaf yanı ortada hiçbir sebep yokken oldu bütün bunlar. Ne eşimi darp ettim nede küfür.En ufak sorunum yoktu.Araba aldı kayınpederim.5bin tl yardım ettim.üstüne 25 bin tl sine kefil oldum. Arkadan saldıran kayınbiraderim işsiz. Hem sigarasını koydum cebine hem harçlığını. Ben kızlarına ev araba almayı planlarken onlar beni öldürme planı yapmışlar. En ağrıma gidende bu. Bunlardan en az hasarla kurtulmak istiyorum. Avukat tuttum. Boşanma davası açıldı ama ceza davası açılmadı. Sebebi ne olabilir acaba. ?
-
merhaba, kd demirkol.
bende senin durumundayım sadece darp yok , durumunu çok iyi anlıyorum. herşey daha önceden planlanmış unutma.
bende de kendimi hiçbir şey yokken 15 gün icinde kendimi boşanma avukatıyla konuşurken buldum.(3 yıllık evliyim)
olaylar pamuk ipliğine bağlıymış zaten eşim ve ailesi saman altından su yürütüyorlar.
bizim durumumuz alttan yürütülen olaylar hakkında hiç bir bilgimiz olmadığı gibi,hep iyi niyete yorumlayıp geçiştirmemiz oldu.
sonuç olarak olanlar oldu bu olayı en az zararla nasıl atlatacağımızı düşünmemiz lazım.
istanbul anadolu yakasında isen buluşup olaylara birlikte çözüm bulabiliriz, bizim gibi madur kişiler grup olarak haraket etmesi iyi olabilir.
-
Tek düşüncem eşim işin içindemi bilmiyorum. Ama bütün emareler işin içinde olduğunu gösteriyor. İşin içinde değilsede olay kavgaya dönüşüne kadar kendini kimseye göstermedi. Kavga sonunda dışarı çıktı. Ve 3metre mesafede hiçbirşey duymadım diyor. Beni salak yerine koyması can sıkıcı.
-
Konu hakkında bilgilendirme yapacabilecek bir avukat arkadaş yokmu arkadaşlar ?
-
Bakın ben avukat değilim ama bu konularda fikir yürütüp belki yardımı dokunur diye objektif olarak yorum yazıyorum.İyilikten maraz doğar .Şimdi anlattıklarınıza göre siz mükemmel bir eş ve damat olMuş görünüyosunuz.
Bazı sorular var aklımda
Eşiniz ile sizin aileniz arası nasıldı?
Eşiniz tartışmalarda boşanma kelimesini kullanır mıydı?
Davayı kim açtı?
Eşinize herhangi bir konuda baskı dayatma yaptınız mı?
Sorunları oturup konuştunuz mu?
Ailesinin yanına kendisi mi gitti onlar mı götürdü?
Seni boşarım dediniz mi?Hakaret darp var mı?
Cevaplarınıza göre yorum yapmak istiyorum.Benim eşimin ailesi de anlatamayacağım kadar garip şeyler yaptılar.Büyü ,iftira daha neler neler .Allahtan siz de onlar yapılmamış..Olay çok karışık Allah yardımcı olsun
-
Size cevabını verdim siz boşanmadan yana değilseniz Çekişmeli boşanma Davası olur Önemli olan Karşı taraf Boşanma Davası açtı mı.
Darp olayınız dan dolayı sizde Dava açarsınız karşı Tarafta her iki Dava birleşir.Hem Sanık Hem Müşteki olursunuz
-
Yahu memleketin hali perişan. Aileler bölük pörçük. Küçüğün büyüğe, büyüğün küçüğe saygısı sevgisi kalmamış.
Allah yardımcımız olsun. Aile kavramı bu kadar mı yerlerde olur? Karı koca arasında bu denli anlaşmazlıklar, üstüne ailelerin olaylara müdahalesi.. Tam işin içinden çıkılmaz noktaya geliniyor demek ki.
Kayınbaba damadına saldırıyor. Damat şikayetçi. Ortada değişik ifadeler. 2 aylık gebe bir kadın. En az 4 aile huzursuz. Yaklaşık 10-15 kişi olayın içerisinde.
Abicim akıllı ol. Al eşini git yaşa evinde. Ne ananı ne kaynananı karıştır. Sen kendi ailenin reisisin. Git kayınbabanın elini öp. Bir şey kaybetmezsin.
Ayrıca varsa imkanın uzakta bir memlekete yerleşin. Herkesten uzakta gül gibi yaşayın
-
Alıntı:
solideso rumuzlu üyeden alıntı
Yahu memleketin hali perişan. Aileler bölük pörçük. Küçüğün büyüğe, büyüğün küçüğe saygısı sevgisi kalmamış.
Allah yardımcımız olsun. Aile kavramı bu kadar mı yerlerde olur? Karı koca arasında bu denli anlaşmazlıklar, üstüne ailelerin olaylara müdahalesi.. Tam işin içinden çıkılmaz noktaya geliniyor demek ki.
Kayınbaba damadına saldırıyor. Damat şikayetçi. Ortada değişik ifadeler. 2 aylık gebe bir kadın. En az 4 aile huzursuz. Yaklaşık 10-15 kişi olayın içerisinde.
Abicim akıllı ol. Al eşini git yaşa evinde. Ne ananı ne kaynananı karıştır. Sen kendi ailenin reisisin. Git kayınbabanın elini öp. Bir şey kaybetmezsin.
Ayrıca varsa imkanın uzakta bir memlekete yerleşin. Herkesten uzakta gül gibi yaşayın
Yaklaşık yarım saat evvel okudum. Psikoloğun dediklerini yaptım böyle. Nefes egzersizi felan. şu kayın babanın elini öp lafını okuyunca böyle kalp krizi geçirecektim. Ben o eli yerinden koparıp o kayınpederin bitarafına monte etmek geçerken aklımdan. Ciddi anlamda çıldırdım. Ben ailemle 4 yaşında yeğenimle gitmişim. Kahpece pusu kurulmuş,60 Yaşında anamın bacımın 18 yaşında kız yeğenimin yanında yemediğimiz küfür kalmamış.Gidip elini öpecem öylemi. Yok böyle dünya.
Tavsiyen için teşekkür ededrim !!!!
-
İnşaAllah hayırlı ve güzel günler yaşarsınız.Bunlar bir imtihan.Her acı insanı olgunlaştırıyor.İyi yönden bakabilirsek ders alırız.Allah aynı acıları yaşatmasın.Hukuki olarak adım atmışsınız.Sonu hayrolsun.
-
Arkadaşlar merhaba.
Aldığım bilgilere göre 9.11.2016 da karşı taraf hakime tedbir nafakası için talepte bulunmuş. Ama aldıkları cevap olumsuz olmuş.İleriye dair bir umut varmıdır? İlgili arkadaşlar bu konuda bilgi verebilirlermi?
-
Tedbir nafakası boşanma davası sırasında herhangi bir anda talep edilebilir.
Hakim talebe karşılık ara kararda bu talebi ret veya kabul ederek miktarı belirler.
Durumun değişmesi üzerine arttırılması, eksiltilmesi, kaldırılması veya daha önce reddedilen tedbir nafakasının bağlanmasına karar verilebilir.
Rivayet kipi ile bahsetmenize anlam veremedim. Hakim talep üzerine nafaka bağlamıştır veya bağlamayı reddetmiştir. Bunu duruşma tutanaklarında görebilirsiniz.
Tedbir nafakası bağlanıp bağlanmaması davanın geri kalanının nasıl sonuçlanacağı hakkında fikir vermez. Tedbir nafakası, TMK 169'a göre bağlanır, bu maddeye göre kadın veya kocanın kusuru nafakanın bağlanışında etkili değildir.
Geçici önlemler
Md. 169- Boşanma veya ayrılık davası açılınca hâkim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri re’sen alır.
-
Benim bu davada çözemediğim çok şey var. Bir avukatınız var ve bu sorulara net cevap verebilmesi lazım. Yine burada danışın orda sıkıntı yokta Yusuf beyin dediği gibi neden rivayette kalıyor. Eğer avukatınız yuvarlak konuşuyorsa gidip mahkeme kaleminden dosyanızı kendi gözünüzle inceleyin. Şuan tedbir nafakası bağlanmamış olmasının sizin davada 3 sebebi olabilir.
1. Hakim insiyatif almıştır.
2. Mali rapor bekleniyordur.
3. şimdilik bu konuda bi karar verilmemiştir.
Bi çok konuyu okudum sizinki kadar ilginç gelen olmadı. Anlattıklarınızdan yola çıkınca açtığınız davanın red edilebileceğini bile düşündüm. Ama martta dava günü aldığınızı belirttiniz. Demek ki. Burda aktardığınızdan daha sade ve somut şekilde bir dilekçe hazırlanmış. Tedbir nafakası konusunda açıkçası bende umutlansamda bundan kaçış pek mümkün değil gibi görünüyor. Hakkımızda hayırlısı. Ana hatlarıyla boşanma dilekçenizi paylaşmanız mümkün müdür?
-
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
Benim bu davada çözemediğim çok şey var. Bir avukatınız var ve bu sorulara net cevap verebilmesi lazım. Yine burada danışın orda sıkıntı yokta Yusuf beyin dediği gibi neden rivayette kalıyor. Eğer avukatınız yuvarlak konuşuyorsa gidip mahkeme kaleminden dosyanızı kendi gözünüzle inceleyin. Şuan tedbir nafakası bağlanmamış olmasının sizin davada 3 sebebi olabilir.
1. Hakim insiyatif almıştır.
2. Mali rapor bekleniyordur.
3. şimdilik bu konuda bi karar verilmemiştir.
Bi çok konuyu okudum sizinki kadar ilginç gelen olmadı. Anlattıklarınızdan yola çıkınca açtığınız davanın red edilebileceğini bile düşündüm. Ama martta dava günü aldığınızı belirttiniz. Demek ki. Burda aktardığınızdan daha sade ve somut şekilde bir dilekçe hazırlanmış. Tedbir nafakası konusunda açıkçası bende umutlansamda bundan kaçış pek mümkün değil gibi görünüyor. Hakkımızda hayırlısı. Ana hatlarıyla boşanma dilekçenizi paylaşmanız mümkün müdür?
Merhaba alphaRomeo
Dava ile ilgili dilekçemi en kısa sürede paylaşacağım. Avukatımla defalarca konuştum. Dediğim gibi kendisi benim ailece yakınımdır. Bana bilgi açısından pek bir şey demiyor. Dediği sadece kendinden emin bir şekilde nafakada tazminatta yok diyor. Ailece küçüklü büyüklü eve gidiyorsun. Seni ayaklarına çağrıyorlar. Pusunun ortasına düşüuorsun. 40 gün rapor alıyorsun. Boynuna atılan ip izi fotoğraflarda ve doktor raporlarında alenen mevcut. Karşı tarafın verdiği çelişkili ifadeler apacık ortada. Olay olduktan sonra eşimin beni 1 ay boyunca aramaması... Sizi bu davanın red edilebileceğini düşünmeye iten sebep nedir? Benim göremediğim ve sizin gördüğünüz? Çözemediğiniz soruları burdan sorun isterseniz. Size hepsini yazabilirim. Benimde dava hakkında yol haritam olmuş olur. Teşekkürler...
-
k.demirkol
merhaba dava sonuclanana kadar, davanın gizliği üzerinde fazla bir şey paylaşmamanızı tavsiye ederim.
çünkü karşı tarafın avukatı veya eşiniz bu formu okuyabilir ve sizi tanır.
yapabileceklerinize karşı önlem alabilir.
-
Alıntı:
energystar rumuzlu üyeden alıntı
k.demirkol
merhaba dava sonuclanana kadar, davanın gizliği üzerinde fazla bir şey paylaşmamanızı tavsiye ederim.
çünkü karşı tarafın avukatı veya eşiniz bu formu okuyabilir ve sizi tanır.
yapabileceklerinize karşı önlem alabilir.
Çok haklısınız. Benimde aklıma gelmedi değil. Lakin şöylede bir durum var. İfadeler zaten verildi. Polis tutanakları gerekli raporlar ve belgeler herşey hali hazırda mahkemede. Karşı tarafın iftira atmalarından başka bir kaçış yolu yok. Benimde vicdanım çok rahat. Bu olaylarda en ufak bir yalanım dolanım iftiram yok. Sonuçta faniyiz. Asıl hesap günü geldiğinde kimin ne şekilde hesap vereceğini göreceğim. Açık verecek veya yalan dolan bir durumum yok. Onlar mahkemede ifadelerini değiştirirlerse (ki değiştirmelerinden başka çareleri yok. Hepsi aslında ifadelerinde birbirlerini yalanlamış. Dava bittiğinde o ifadelerinide ayrıntılı bir şekilde paylaşacağım) hakimde neyin ne olduğunu anlayacağını umut ediyorum.
-
açıkçası bir avukatın varken meraklı vatandaş olarak çok yorum yapmam mantıklı bile değil. 2 senelik bir süreçte edindiğim kısıtlı bilgilerle yorum yapıyorum. öncelikle benim hukuk sistemimizde algıladığım dava dilekçesini verdiğimizde yaşadığımız olaylardan haberi dahi olmamış insanlara durumu izah etmekle başlıyor. varsa kanıtlar sunuluyor. bu konuda karşı tarafa bak senin için böyle böyle deniyor ne diyorsunla devam ediyor. mahkeme forumdan çok farklı bir olayı izah ediyorsunuz burda anlattıklarınızı doğru kabul ederek anında kanaat oluşuyor. ama bir hakimden bunu bekleyemeyiz. evet kanıtlar var. nedir bu kanıtlar boynunuzdaki ip izi darp raporu ailenizin ifadeleri. malesef bunlar yaşadığınız üzücü olayın eserleri . bu olayın boşanma davasındaki yerini eşinizin bu olaydaki rolüyle ilgili. ifadenizde "eşim beni barışmak için çağırdı ama bir gittim ki ne göreyim tüm aile hazırlanmış beni darp ettiler" olur ise eşiniz burda ağır kusurlu olur. "ailem ailesi ile görüştü barışmak için bizi çağırdılar sonra darp ettiler" olur ise hakim eşine dönüp bu olayla ilgili bilgisini ister eşinde "benim bu olayla ilgim yoktur ailem sinirlendi kavga ettiler ben diğer odadaydım korktum çıkmadım "derse burdan ne çıkar ? sende " 1 ay beni aramadı ifadeleri çelişkili ifade verdi" dersin "sende beni aramadın hamileyim hiç merak ettin mi öldüm mü kaldım mı ? ailem ne dedi bilmiyorum benim olayla ilgili bilgim budur" deyip bir güzel tüm bu olaylardan aklanadabilir. bunca anlattıklarınızda ben eşinizin bu olayda rolünün ne olduğunu bir türlü anlamadım. farkında mısınız sizde eşinizi sadece aramadı yanlış ifade verdi diyerek suçluyorsunuz ? dolaylı yoldan bu üzücü olaya sebep olmuş olabilir ama anladığım sadece bu kadar.
avukat konusuna ayrı başlık açmak gerek. bir avukat belki davayı alırken biraz yüzeyselde olsa ben bu davada nafakada ödetmem tazminatta mis gibi boşanmanı sağlarım diyebilir aslında ima edebilir. şu ana kadar kendi davamda karşı avukatlarıda sayarsak 4 avukatla muhattap oldum hiç biri hiç bir sonucu garanti edemez.
karşı avukat avukatını arayıp nafaka dilenmez. aralarında anlaşmalı boşanmayı tartışırken böyle bir dialog geçmiş olabilir.
böyle bir olayda tedbir nafakası ödememe ihtimali çok nadir görörülüyor.
-
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
açıkçası bir avukatın varken meraklı vatandaş olarak çok yorum yapmam mantıklı bile değil. 2 senelik bir süreçte edindiğim kısıtlı bilgilerle yorum yapıyorum. öncelikle benim hukuk sistemimizde algıladığım dava dilekçesini verdiğimizde yaşadığımız olaylardan haberi dahi olmamış insanlara durumu izah etmekle başlıyor. varsa kanıtlar sunuluyor. bu konuda karşı tarafa bak senin için böyle böyle deniyor ne diyorsunla devam ediyor. mahkeme forumdan çok farklı bir olayı izah ediyorsunuz burda anlattıklarınızı doğru kabul ederek anında kanaat oluşuyor. ama bir hakimden bunu bekleyemeyiz. evet kanıtlar var. nedir bu kanıtlar boynunuzdaki ip izi darp raporu ailenizin ifadeleri. malesef bunlar yaşadığınız üzücü olayın eserleri . bu olayın boşanma davasındaki yerini eşinizin bu olaydaki rolüyle ilgili. ifadenizde "eşim beni barışmak için çağırdı ama bir gittim ki ne göreyim tüm aile hazırlanmış beni darp ettiler" olur ise eşiniz burda ağır kusurlu olur. "ailem ailesi ile görüştü barışmak için bizi çağırdılar sonra darp ettiler" olur ise hakim eşine dönüp bu olayla ilgili bilgisini ister eşinde "benim bu olayla ilgim yoktur ailem sinirlendi kavga ettiler ben diğer odadaydım korktum çıkmadım "derse burdan ne çıkar ? sende " 1 ay beni aramadı ifadeleri çelişkili ifade verdi" dersin "sende beni aramadın hamileyim hiç merak ettin mi öldüm mü kaldım mı ? ailem ne dedi bilmiyorum benim olayla ilgili bilgim budur" deyip bir güzel tüm bu olaylardan aklanadabilir. bunca anlattıklarınızda ben eşinizin bu olayda rolünün ne olduğunu bir türlü anlamadım. farkında mısınız sizde eşinizi sadece aramadı yanlış ifade verdi diyerek suçluyorsunuz ? dolaylı yoldan bu üzücü olaya sebep olmuş olabilir ama anladığım sadece bu kadar.
avukat konusuna ayrı başlık açmak gerek. bir avukat belki davayı alırken biraz yüzeyselde olsa ben bu davada nafakada ödetmem tazminatta mis gibi boşanmanı sağlarım diyebilir aslında ima edebilir. şu ana kadar kendi davamda karşı avukatlarıda sayarsak 4 avukatla muhattap oldum hiç biri hiç bir sonucu garanti edemez.
karşı avukat avukatını arayıp nafaka dilenmez. aralarında anlaşmalı boşanmayı tartışırken böyle bir dialog geçmiş olabilir.
böyle bir olayda tedbir nafakası ödememe ihtimali çok nadir görörülüyor.
Çok haklısınız. Ben eşimin bu işin içinde olduğuna akrabalarıyla, ortak arkadaşlarımla ve kendi ifadeleri sonucu emin oldum. Hiçbirşey görmediğini duymadığını söylüyor. Olayda başlangıcından sonuna kadar hiç ortalarda görünmüyor. Olay sırası içeri geliyor. Beni arkamdan kollarımı tutuyor. Babası bana ana avrat sövüyor. Bir yandanda babası beni darp etmeye devam ediyor. Konuşurken ilk önce sinir haliyle söyledi diyor.Sonraki konuşmalarda ben duymadım diyor. Kardeşinin ilk annemler gittiğinde sinirli bir şekildeannemin üzerine yürüdüğünü ilk başta duymadım haberim yok diyor. Ondan sonraki konuşmalarda kardeşiyle konuştuğunu ve sakin olmasını istediğini belirtiyor. Kendisiyle her görüşmemizde kendini yalanlıyor. Yani işin içinde değilim izlenimini vereceği ne varsa onları sıralarken önceki söylediği herşeyle çelişiyor. Bunlarda telefonla görüşme kayıtlarında mevcut. Avukatımla görüştükten sonra eğer bir sorun çıkmayacaksa bu ses kayıtlarınıda mahkeme heyetine sunacağım. Olaydan 2 gün sonra diğer kardeşi beni arıyor ve Ailesinin kurduğu pusudan haberi olmadığını ve bu işe kendisini bulaştırmamamızı istiyor. Akrabaları bile bana hak veriyor. Ama eşim ölümüne yuvasını yıkan ailesine yardım edebilmek için elinden geleni yapıyor. İnkar ediyor. Yalan söylüyor. 4 metre mesafede hiçbirşeyi görmedim duymadım demesi ne kadar normal. Bunlara sizce hakim inanırmı?
-
kd.demirkol
çok haklı görünüyorsunuz ve delillerinizde var büyük ihtimalle hakimde aynı düşünecek.
fakat ortada çocuk var anne ve anne sütüne muhtaç bu konuda hakim muhtaçlığını da düşünerek hareket edebilir yada eşiniz birde duygu sömürüsü yaparsa bu konuda kadın içinde bir nafaka bağlanması söz konusu olabilir. yani çocuk kesin nafaka vereceksiniz kadın için ise nafaka verebilme olayı yükselebilir. herhangi bir tazminat olmayabilir.
yaklaşık gelirinizin 3 de 1 i gitme durumu var.
-
Alıntı:
kd.demirkol
çok haklı görünüyorsunuz ve delillerinizde var büyük ihtimalle hakimde aynı düşünecek.
fakat ortada çocuk var anne ve anne sütüne muhtaç bu konuda hakim muhtaçlığını da düşünerek hareket edebilir yada eşiniz birde duygu sömürüsü yaparsa bu konuda kadın içinde bir nafaka bağlanması söz konusu olabilir. yani çocuk kesin nafaka vereceksiniz kadın için ise nafaka verebilme olayı yükselebilir. herhangi bir tazminat olmayabilir.
yaklaşık gelirinizin 3 de 1 i gitme durumu var.
Çocuk için vereceğim nafaka hiç gözümde değil. Ama eşime bağlanacak 10 kuruş bile çok ağrıma gider. Allah yardımcımız olsun.
-
Çocuk için zaten her halukarda nafaka ödemek durumundasınız. Karar verilecek olan eşinize verip vermeyeceğiniz.
-
Selamlar.
Bu olayın yanısıra ayrıca karşı taraftan şikayetçide olduk. Ama dava halen açılmadı. Acaba hakim ve savcı yetersizliğindenmi? E devlettten ve uyaptan da ceza davasıyla alakalı bir bilgi yok. Bu ceza davasının bu kadar gecikmesi normal mi? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
-
merhaba,
Dava ile ilgili adliyeden bilgi al, benimde bir davam vardı kavuşturmaya yer olmadığı sonuclanmıştı uzun süre bundan habersizmişim.
dava bile acılmamış savcılık geri çevirmişti. tabi benim lehime idi.
-
Alıntı:
merhaba,
Dava ile ilgili adliyeden bilgi al, benimde bir davam vardı kavuşturmaya yer olmadığı sonuclanmıştı uzun süre bundan habersizmişim.
dava bile acılmamış savcılık geri çevirmişti. tabi benim lehime idi.
telefon ile bilgi vermiyorlar. 600 km uzaktayım. Annem babamda yaşlı. Zaten adliyeye gittiklerinde bildiğiniz hastalanıyorlar. olayda 40 gün rapor var. Heralde kovuşturmaya yer olmadığı sonucu çıkmaz diye düşünüyorum. Daha birde Kamu davası açılacaktır. Dosyayı oradaki memurların bilerek geciktirme durumları olabilirmi?
-
kamuda işler geç işliyor. bilerek yapacaklarını sanmıyorum çok kuşkulusunuz.
ya gidip bilgi alacaksınız bu konuda yada bekleyeceksiniz. yapacak bir şey yok.
-
Arkadaşlar selamlar.
Davam dün oldu. Karşı taraf hem envai çeşit iftira attı. Hemde olayları tamamen saçmalayarak anlattılar. Hakim adam akıllı dinlemedi desem yeri var. Eşime 1000 tl çocuğada 500 tl nafaka istediler. Resmen nafaka için ağladılar. Sonuç olarak eşime 200 tl çocuğa 150 tl nafaka bağlandı. Ama tedbir nafakası. Haziranın 6 sında sanırım son mahkeme olacak. bu arada hakim bizi hiç dinlemedi. Neşimi nede beni. Bir sonraki mahkemede bizi dinleyecekmi? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....
-
Nafaka yok diyen avukatınız ne dedi? Darp ile ilgili soruşturma ne alemde? Son dava görülecek derken nerden biliyorsunuz? Eşiniz o soruşturmada kusursuz bulunursa boşanma davanızda da kusursuz bulunacak muhtemelen haliyle boşanma davanızda boşanma gerekçenizde boşa düşecek. O soruşturmaya bağlı olarak boşanmayı kafaya koyduysanız anlaşma yoluna gidin. Düşündüğüm gibi çıkarsa nafaka kaçınılmaz. Boşa geçecek yıpratıcı sonucu belirsiz bir süreçten bir an önce kurtulmak en iyisi olur.
Hakim eni sonu sizide dinleyecek tabiki kısa ve öz konuşma hazırlasanız iyi olur. Uzun farazi iç döker tarzda bir muhabbet ya kısa kesilir yada dinlenmez farkettiğiniz gibi.
-
Biz zaten tedbir nafakası vereceğimizi biliyorduk. Ama 1000 tl civarı gider diye düşünürken 350 tl tedbir nafakasına hükmedildi. Ceza davasının bu dava ile bir alakası yok. Zira o dava ailesi ile benim aramda. 40 günlük darp raporunun ve boyna atılan ipin resimleri bir işe yarar diye düşünüyorum.Tabi kendisininde işin içinde olduğuna dair önemli deliller ve şahitlerde mevcut. Son mahkeme olacağı ise avukatımın tahmini. Mahkemedede ne konuşacağım herşeyiyle belli.
Şunu belirtmek isterim ki mahkemede ve çıkışındaki halllerini gördüm. Yemin ederim mahkemeye gelmeseler belki daha fazla nafaka alırlardı. Hakim bile dinlemedi bunları. Tersledi 2 defa. Ne olduklarını anladı. Biz sesimizi dahi çıkarmadık. İftaralarını zabıtlara bile geçirmedi. Ama bu işin bitmesi gerektiğini anladı. 6 hazıranda biteceğini umud ediyorum...
-
Bu iyi haber o zaman. Açıkçası bende umutlandım. Umarım beklediğiniz gibi olur. Haziranda karara çıkılsa temyiziyle 1 sene sonra kurtulursunuz. Banada sağ duyulu bir hakim denk gelirse aslında tek celselik ama hiç umudum yok. Karşı taraf uzatabilmek için elinden geleni yapıyor.
-
kd. demirkol.
fazla nafaka alamamışlar sizin için iyi. maaşınızın %kacı oluyor?
benim boşanma davamda maaşımın %60 ını istediler dava günüde gelmedi daha.
benim kafamı kurcalayan nokta ben eşimin oturduğu evin kredisinide ödüyorum maaşımın %55 ine denk geliyor.
fakat nafakada %60 toplasan %115 yapıyor maaşımdan fazla para imkansız bakalım bende durum ne olacak.
Mobim imza aldım tüm detayları görüyorum + dosyaları indirdim dava sonuclanınca yakında burada paylaşacağım.
-
Kardeşim. İstedikleri eş için 1000 tl çocuk için 500 tl. O kadar ağladılar ki. Paramız yok diye. Ama aldıkları eş için 200 çocuk için 150. Buda tedbir nafakası. Herhalde bir sonrakinde 200 tl tedbiri komple kaldırır diyor avukatım. Çünkü ifade verirken zırvaladılar. Hem hakimin tepkisinde aldılar. İftira attılar. Sözde ben eşimle yaşadığım fantezileri anlatmışım felan. Hakim tutanağa bile yazmadı. Çıktıklarında renkleri mosmordu. Maaşımın 10 da birine denk geliyor.
-
merhaba,
peki karşı tarafın avukatı yok muydu?
varsa avukatları zırvalamasına izin vermiş.
sizin dava hızlı başlamış, ben dilekce verdim karşı taraf dilekceye cevap verdi şimdide ben cevaba - cevap verdim şimdi onlarde cevaba cevap verecek bu sürecin 3 ayı bitti 4. aydayız.
senin davan nasıl bu kadar hızlı sürdü dilekcene cevap vermediler mi?
-
Tedbir nafakası karar kesinleşene kadar devam edecek.
Eşinize yoksulluk nafakası bağlanmasa da, davanın temyiz edilmesi halinde dava bir/iki yıla kadar uzar ve eşinize de tedbir nafakası ödemeye devam edersiniz.
-
Alıntı:
merhaba,
peki karşı tarafın avukatı yok muydu?
varsa avukatları zırvalamasına izin vermiş.
sizin dava hızlı başlamış, ben dilekce verdim karşı taraf dilekceye cevap verdi şimdide ben cevaba - cevap verdim şimdi onlarde cevaba cevap verecek bu sürecin 3 ayı bitti 4. aydayız.
senin davan nasıl bu kadar hızlı sürdü dilekcene cevap vermediler mi?
Vallaha kardeşim. Avukatları vardı. Ve dava sonunda onları bildiğin fırçaladı. Benim dediğim hiçbirşeyi söylemediniz dedi. Bizde aleni duyduk. Dava okadarda hızlı sürmedi. 26 temmuzda olan dava daha yeni görüldü. Ama avukatımın dediğine göre herşey bizim istediğimiz gibi. Sorun yok. Allah sonumuzu hayretsin....