Ibraname ve ihbar tazminati
Merhabalar X şirketinden ihbar süremi kullandırmadan işime son verildi. İbranameler de ayrı ayrı hem aylık maaşım ve ihbar tazminatım yazmaktadır. Tüm alacaklarımı aldım gibi bir ibare bulunmaktadır. Şirket bunu imzalamaz isem bana ödeme yapamayacaklarını söylediler. Bu ibranameyi imzalarsam benim için bir sorun olur mu. İhbar tazminatımı şirketin ödeme süresi nedir.Şirket İhbar tazminatı ödememek için benim 3 gün işe gelmediğimi belirtebilir mi?
Cevap: Ibraname ve ihbar tazminati
İki ayrı ibraname mi var?
Size işten çıkarıldığınız nasıl bildirildi?
Yazılı olarak bildirildi.İşveren tarafından bildirimsiz fesih. İhbar Tazminatı Bordrosu ve Hak edilmiş Aylık Ücret Yazan ibraname bu iki kağıdı imzalamadım ve yanıma aldım maaş ve tazminat yatırılınca size kargo yoluyla göndereceğimi söyledim ve ayrıldım şirketten. Maaşlar her ayın son haftası yatırılıyor ihbar tazminatını ödemeleri için bir süre varmı yoksa Çalışma müdürlüğüne giderek bu şirketten beni işten çıkardı diye bildirsem faydası olur mu? Şirket benim ihbar tazminatı ödememek için 3 gün işe gelmedi diye işten çıkarttık diyebilme ihtimalleri bulunuyor mu?
Ben bir art niyet sezemedim şahsen. Zaten bu paralar bankaya yatacak. Ben benzer durumda altına "yukarıdaki miktar banka hesabına yatırılacaktır" diye not düşüp vermiştim. Bu sırada ödemenin ne zaman yapılacağını sorabilirsiniz. Ben sorduğumda ay başında diğer personelin maaşları ödenirken demişlerdi. Sizde de öyle olabilir veya belgeleri verdikten sonra hemen yapılabilir.
Aylık maaş ve ihbar tazminatını almadan ibranameyi imzalamama gibi bir hakkım var mı?
Alıntı:
cyta07 rumuzlu üyeden alıntı
Aylık maaş ve ihbar tazminatını almadan ibranameyi imzalamama gibi bir hakkım var mı?
İsterseniz hiç bir zaman imzalamayabilirsiniz.
Ama bunun size ne gibi bir faydası olacağını anlamadım.
İmzalarsam belki 6 ay sonra ödeme yapabilirler diye düşünüyorum.
Alıntı:
İmzalarsam belki 6 ay sonra ödeme yapabilirler diye düşünüyorum.
İmzalarsanız 6 aydan önce ödeyeceğini düşünmenizin sebebi nedir ki? Ödemeyecekse yine ödemez.
İmzalamayarak olsa olsa ödememesinin sebebi olarak öne sürebileceği bir bahane vermiş olursunuz.
Anlaşıldı siz şirket avukatısınız sanırım :) İşçinin işi feshedildiği an ihbar tazminat hakkı doğmaz mı ?
Alıntı:
Anlaşıldı siz şirket avukatısınız sanırım :) İşçinin işi feshedildiği an ihbar tazminat hakkı doğmaz mı ?
Evet, imzalamayın. O zaman şirket sahibini idam ederler ve şirketi de size verirler.
Umarım bu cevap sizi mutlu eder :DD
Yok teşekkürler almayım şirketi en güzel çalışan olmak büyük başın büyük derdi olur :)