Cevap: Anlaюmalэ Boюanma Davasэ
Anlaюmalэ boюanmada hьkmьn kesinleюmesinden itibaren 1 yэllэk hak dьюьrьcь sьreyi unutmamak lazэm bu sьre zarfэnda boюanmanэn davasэndan kaynaklanan hak ve alacaklarэn isteme hakkэnэn devam eder.Цnemli olan haklarэndan aзэkзa feragat etmemek ve 1 yэllэk hak dьюьrьcь sьreyi kaзэrmamakdэr. Bu konuda detaylэ olarak boюanma ve nafakaya iliюkin iki makaleyi kiюisel sitemden inceleyebilirsiniz .
Merhaba eюim ile Anlaюmalэ olarak boюanэyoruz
Eюim kendine bir avukat tuttu ve avukattan bana protokol geldi.
sormak istediрim bu protokelde eksik bir husus varmэdэr.
yani eklenmesi gereken bir durum
aramэzda alacak verecek bir durum yoktur
зocukta yoktur
Bu protokol YYYY ile XXX arasэnda yapэlmэю olup aюaрэdaki юartlar uyarэnca taraflarэn birbirleriyle olan evlilik birlikteliрinin sona erdirilmesi anlaюmasэdэr.
BOЮANMA DAVASI
Taraflar 12.08.2016 tarihinden beri evli olup kiюisel anlaюmazlэklarэndan dolayэ anlaюmalэ olarak boюanmak istemektedirler. Taraflar masraf ve avukatlэk ьcreti talep etmemektedirler.
VELAYET
Taraflarэn mьюterek зocuklarэ bulunmamaktadэr.
TAZMЭNAT
Taraflarэn birbirlerinden maddi ve manevi tazminat talepleri yoktur.
ЭЮTЭRAK VE YOKSULLUK NAFAKASI
Taraflarэn birbirlerinden nafaka talepleri yoktur.
TAЮINIR TAЮINMAZ
Taraflarэn birbirlerinden taюэnэr-taюэnmaz mal talepleri yoktur.
KATKI - KATILIM ALACAРI
Taraflarэn birbirinden katkэ-katэlэm-deрer artэю payэ alacaklarэ yoktur.
Эю bu protokol ......................... tarihinde taraflarca imzalanmэюtэr.
12 yэlldэr evliyim 3 cocugumuz var 8-9-11yaюlarэnda eюimle 5 senedir юiddetli gecinsizligimiz var bu sьre icersinde eюimi bi kere aldattэm aldattэgэmэ da sцyledim bunu ьzerine eюim 3 abilerini aradэ abileri geldi beni dinlemeden beni 3 abisi darp edip eюimide alэp gittiler eюim зocuk larэ istemedigimi sцyleyip onlarla beraber gitti 45 gьn dьr зocuklara ben bakэyorum boюanma davasэ aзsam ne gibi sorun la karэюэlaюэrэm
Sent from my iPhone using Hukuki NET
Alıntı:
Molateknik rumuzlu ьyeden alэntэ
12 yэlldэr evliyim 3 cocugumuz var 8-9-11yaюlarэnda eюimle 5 senedir юiddetli gecinsizligimiz var bu sьre icersinde eюimi bi kere aldattэm aldattэgэmэ da sцyledim bunu ьzerine eюim 3 abilerini aradэ abileri geldi beni dinlemeden beni 3 abisi darp edip eюimide alэp gittiler eюim зocuk larэ istemedigimi sцyleyip onlarla beraber gitti 45 gьn dьr зocuklara ben bakэyorum boюanma davasэ aзsam ne gibi sorun la karэюэlaюэrэm
Zina цzel bir boюanma sebebi ve zina nedeniyle siz kusurlusunuz.
Bu durumda eюiniz boюanma ile birlikte nafaka, maddi ve manevi tazminat talep edebilir.
Зocuklarэn velayetini sizin isteyip istemediрinizi belirtmemiюsiniz. Eюinizin sonradan fikir deрiюtirmeyeceрinin de garantisi yok. Velayet eюinize verilirse зocuklarэnэz iзin de nafaka цdersiniz.
Sonradan maрduriyet yaюamamak iзin boюanma davasэnэ bir avukat aracэlэрэ ile aзmanэzэ tavsiye ederim.
Eюim hiз bir юekilde зocuklarэ beni istemiyor 6 ay sonra terkden dava aзsam aldatma olayэnэ mahkeme de sunsa sunumu geзerli olurmu
Hukuki NET kullanarak iPhone aracэlэрэyla gцnderildi
Terk nedeniyle boюanma davasэ, karюэ taraf kцtь niyetli ise, en zor davalardan biridir.
Eюinizin boюanma ile birlikte nafaka, maddi ve manevi tazminat talep edebileceрi dьюьnьldьрьnde, herhangi bir юekilde anlaюmak mьmkьn deрilse, bir avukata vekalet vererek boюanma davasэ aзmanэzэ tavsiye ederim.
3 aylэk bebeДЈim var eюimle anlaюmalэ boюanmak istiyoruz. Anlaюmalэ boюanabilmek iзin evlilik sьresinin 1 seneyi doldurmuю olmasэ gerektiрini biliyorum bizim 1 sene 3 hafta sonra doluyor. Sormak istediрim 1 ay sonra gidip anlaюmalэ boюanma icin dava aзsak ilk celsede boюanabilir miyiz ? Cocugun kьcьk olmasэ bunu etkiler mi ?
Merhaba bizim mayэs 11 de davamэz var eюim sana hiзbюr юey vermem diyerek hepsinin de yolunu bulmuю ve bana tehtitle imzalattэ ve ben зekiюmeli devam edersem de avukatэma anlattэklarэmla o da umutsuz ve ben bu davaya gitmezsem ertelenip tekrar anlaюmalэ olarak gьn verirler mi yoks aikinci dava зekiюmeli mi olur bu durumlarda ne oluyor. Ben aьreisni uzatэp зaydэrmak istiyorum.
- - - Updated - - -
Merhaba bizim mayэs 11 de davamэz var eюim sana hiзbюr юey vermem diyerek hepsinin de yolunu bulmuю ve bana tehtitle imzalattэ ve ben зekiюmeli devam edersem de avukatэma anlattэklarэmla o da umutsuz ve ben bu davaya gitmezsem ertelenip tekrar anlaюmalэ olarak gьn verirler mi yoks aikinci dava зekiюmeli mi olur bu durumlarda ne oluyor. Ben aьreisni uzatэp зaydэrmak istiyorum.
Alıntı:
Drytgr rumuzlu ьyeden alэntэ
3 aylэk bebeДЈim var eюimle anlaюmalэ boюanmak istiyoruz. Anlaюmalэ boюanabilmek iзin evlilik sьresinin 1 seneyi doldurmuю olmasэ gerektiрini biliyorum bizim 1 sene 3 hafta sonra doluyor. Sormak istediрim 1 ay sonra gidip anlaюmalэ boюanma icin dava aзsak ilk celsede boюanabilir miyiz ? Cocugun kьcьk olmasэ bunu etkiler mi ?
Anlaюmalэ boюanmanэn юartlarэ юunlar:
1- Nikah tarihi ьzerinden en az 1 yэl geзmiю olmasэ
2- Evliliрin mali sonuзlarэ (nafaka, tazminat, mal paylaюэmэ) konusunda eюlerin anlaюmasэ ve bunu hakimin huzurunda цzgьr iradeleriyle kabul ettiklerine yцnelik beyanlarэ
3- Зocuk ile ilgili dьzenlemeleri ayrэca hakimin kabul etmesi veya зocuk hakkэnda hakimce yapэlan deрiюikliklerin eюler tarafэndan kabul edilmesi.
3 aylэk зocuрun velayetinin anneye verilmesi, babanэn ona uygun bir nafaka vermesi, nafakanэn senelik belli bir oranda artэюэna karar verilmesi ve baba ile gцrьюmelerin makul bir юekilde dьzenlenmesi gerekir.
Цzellikle 2 yaюэna kadar baba ile gцrьюme yatэlэ kalmadan birkaз saat ile baюlayэp artan saatlerde,
2 yaюэndan sonra mesela 15 gьnde bir veya ayda bir hafta sonu bir gece kalmalэ,
6 yaюэndan sonra buna ek olarak юubat tatilinde bir hafta ve yaz tatilinde 15 gьn/1 ay baba ile kalma gibi dьzenlemeler makuldьr.
Anne ile baba anlaюэrsa, daha fazlasэ da elbette mьmkьndьr, ama benim gцrьюьm sьtten kesilmemiю зocuk ile gцrьюmenin gьnde 2-3 saati geзmemesidir.
Dolayэsэyla anlaюmalэ boюanma kararэnэn alэnmasэ bьyьk цlзьde зocuk ile ilgili dьzenlemelerin hakim tarafэndan kabul edilmesine baрlэdэr.
Merhaba,
Anlaюmalэ olarak boюanmaya karar verilmiю ve mahkemeye зэkэlmэю fakat 15 gьn iзinde barisma ihtimaliyle karara itiraz edilmiю. Mahkeme 6 hazirana gьn verdi. Geзen 8 aylэk sьrede erkek tarafэ tьm borзlarэ tek baюэna ьstlendi. Ve юuan цdemekte zorlanэyor hatta odeyemiyor.
Mahkeme sonuзlanmadan erkek tarafэ borзlarэn paylaюэmэnэ isteyebilir mi?
Kadэn tarafэ geзmiюte aldatmэю bu юahitler ile ispatlanabilirse kadэn зocuрun velayetini isteyebilir mi? Geзmiюte bu hata aile birliрi bozulmamasi adina ьstь kapatэlmэю. Fakat kadэn зocuрun velayeti ile tehdit etmektedir.
Borзlar evlilik sьresi iзerisinde gerзekleюen borзlardir.
Yardiminizi rica ediyorum.
Alıntı:
Mtntyyr rumuzlu ьyeden alэntэ
Anlaюmalэ olarak boюanmaya karar verilmiю ve mahkemeye зэkэlmэю fakat 15 gьn iзinde barisma ihtimaliyle karara itiraz edilmiю. Mahkeme 6 hazirana gьn verdi. Geзen 8 aylэk sьrede erkek tarafэ tьm borзlarэ tek baюэna ьstlendi. Ve юuan цdemekte zorlanэyor hatta odeyemiyor.
Mahkeme sonuзlanmadan erkek tarafэ borзlarэn paylaюэmэnэ isteyebilir mi?
Kadэn tarafэ geзmiюte aldatmэю bu юahitler ile ispatlanabilirse kadэn зocuрun velayetini isteyebilir mi? Geзmiюte bu hata aile birliрi bozulmamasi adina ьstь kapatэlmэю. Fakat kadэn зocuрun velayeti ile tehdit etmektedir.
Borзlar evlilik sьresi iзerisinde gerзekleюen borзlardir.
Erkeрin bu talepleri varsa ve kadэn kabul etmiyorsa, anlaюmalэ boюanma olmaz.
Зekiюmeli boюanmada зocuрun velayetinde цnemli faktцrlerden biri зocuрun yaюэdэr.
Yaю ne kadar kьзьkse, velayeti alma ihtimali o kadar dьюьktьr.
Zinaya dayalэ dava aзmanэn sьresi vardэr. Affeden taraf zina nedenine dayanarak dava aзma hakkэnэ kaybeder.
("Ьstь kapatэlmэю" ifadenizden yola зэkarak)
yaklэюэk 10 yэldэr evliyim 2 cogum var eюim bana anlaюmalэ boюanmak iзin mahkeme aзtэ protokolu karюэlэklэ doldurup imzaladэk (ani sinirden )14.05.2018 tarihinde aile mahkemesinde duruюmamэz oldu ve hakim bizi boюadэ (yanlэz protokolde cocuklarэmэz cuma.cumartesi pazar ve tatillerde yarэyэlda 1 hafta 90 tatilde 4 hafta bende kalacak юekilde mutabэktэk) hakime hanэm eюimin istegi ьzerine gцrью gьnlerini kэsэtlama yaptэ ben sцz hakkэ istedim vermedi ben hiз bir юekilde boюanmak istemiyordum piskolijik baskэ altэnda protokolu imzalamэюtэm ve duruюamada sanki agzэm baglandэ birюey diyemedim.
юimdi ben bu kararэ nasэl iptal ettirebilirim. amacэm eюime zaman tanэyэp boюanmadan vaz geзirmek
1* davadan fegat hakkэm varmэ karar keюinleюmemiю
2 temyiz etsem nasэl bir yol izleyecegim (eюimi зocuklarэmэ seviyorum desem dava cekiюmeliye dцnermi
not: ben davalэ tarafэm
Alıntı:
mustoca rumuzlu ьyeden alэntэ
yaklэюэk 10 yэldэr evliyim 2 cogum var eюim bana anlaюmalэ boюanmak iзin mahkeme aзtэ protokolu karюэlэklэ doldurup imzaladэk (ani sinirden )14.05.2018 tarihinde aile mahkemesinde duruюmamэz oldu ve hakim bizi boюadэ (yanlэz protokolde cocuklarэmэz cuma.cumartesi pazar ve tatillerde yarэyэlda 1 hafta 90 tatilde 4 hafta bende kalacak юekilde mutabэktэk) hakime hanэm eюimin istegi ьzerine gцrью gьnlerini kэsэtlama yaptэ ben sцz hakkэ istedim vermedi ben hiз bir юekilde boюanmak istemiyordum piskolijik baskэ altэnda protokolu imzalamэюtэm ve duruюamada sanki agzэm baglandэ birюey diyemedim.
юimdi ben bu kararэ nasэl iptal ettirebilirim. amacэm eюime zaman tanэyэp boюanmadan vaz geзirmek
1* davadan fegat hakkэm varmэ karar keюinleюmemiю
2 temyiz etsem nasэl bir yol izleyecegim (eюimi зocuklarэmэ seviyorum desem dava cekiюmeliye dцnermi
not: ben davalэ tarafэm
Цncelikle kararэ temyize gitmelisiniz. Karar kesinleюmediрi sьrece aleyhinize hьkьm doрurmaz. Temyiz dilekзesinde velayetin dьzenlenmesi ve nafaka ile ilgili eюinin tehdit ettiрini o yьzden bцyle bir beyanda bulunduрunu ileri sьrerek temyiz dilekзesinin sonucu bekleyip ona gцre yol izlemelisiniz.
Temyiz dilekзesini oluюtururken iradenizi sakatlayan nedenleri tek tek aзэklayarak kararэ istinad edeceksiniz.
Hukuki sorunlarэnэz konusunda en doрru bilgiyi yaюadэрэnэz юehirdeki uzman bir Avukattan almanэn daha doрru olacaрэnэ unutmayэnэz!
Av.Aylin Gцstericiler-https://aylingostericiler.av.tr/
Karar tebliрe зэkmadэрэ sьrece boюanmэю kabul edilmezsiniz bu sebeple eюinizi ikna edebilirsiniz
SM-T580 cihazэmdan Tapatalk kullanэlarak gцnderildi
Merhabalar 2016 da evlendim bu aрustosta Ankara da anlaюmalэ boюanma davasэ aзtэm fakat duruюmaya iki tarafta katэlamadэ davalэ yurt dэюэnda yaюэyor ve ankaradaki dava sonuзlanmadan bende юehir deрiюtirme durumunda kaldэm aynэ davayэ farklэ bir юehirde yьrьtebilir miyim yoksa tekrar dava aзmam gerekirmi tesekkurler
Merhabalar yaklaюэk 2 hafta цnce eюim ile anlaюmalэ olarak boюandэk bir зocugumuz var sadece зocuga nafaka odeyecek kendisi. Ama ben nafakayэ hangi tarihlet arasэnds alacagэmэ bilmiyorum yani ne zaman yatэrmasэ gerekiyor ilk nafakayэ ve diрer nafakalarэ bilgilendirirmisiniz rica etsem teюekkьrler
Merhaba. Biz eюimle anlaюmalэ olarak boюanmaya karar verdik ve maddi durumumuz kцtь olduрundan avukat tutmadэk ve dilekзe ile protokolьde kendimiz yazdэk. Fakat dilekзenin baюэna ne yazacaрэmэzэ bilmiyoruz. Yani юцyle sцyleyeyim adalet bakanlэрэ gaziosmanpaюa adliyesi yazэyor sitede ama aile mahmesine mi yazmamэz gerekiyor sadece tam olarak baюlэk kэsmэna ne yazmamэz gerektiрini bilmiyoruz. Yardэmcэ olabilir misiniz birazda acil bir konu ?
merhaba
Kardeюimin boюanma davasэ ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Anlaюmalэ olarak kэsa sьre iзinde iюlemler tamamlanэp bugьn boюandэlar. Зocuklarэ 3 aylэk. Kardeюimin avukatэ vardэ eюinin yani babanэn avukatэ yoktu. Kardeюim gцrьюme hakkэnэ protokole yazmak istemesine raрmen avukatэ kararэ hakime bэrakmanэn daha dogru olacagэnэ sцylemiю. Sonuзta Hakim babanэn cocugu ayэn 1. ve 3. haftalarэ tьm hafta sonu ayrэca agustos ayэnda bir ay boyunca ve somestr tatilinde alabiecegi yцnьnde karar vermiю. Зocuk 3 aylэk olmasэna ragmen okul cocugu gibi karar verilmiю. itiraz dilekзesi verelim senin aleyhine зalэюmэю avukat dedim. Avukatэnэ aradэ ve "Mьmkьn degil зьnkь davayэ cabuklastэrmak iзin ben senden temziye gцndermiю gibi imza aldэm" gibi bir cevap aldэ. Эkinci agэzdan aktardэgэm icin yanlэs anlamэs olabilir. Ben simdi bu iюten anlayan iyi bir bosanma avukatэ tutmayэ dьюьnьyorum kardesim icin. cabuklastэrmak icin nasэl temyize gцnderebiliyor, bu nasэl bir iю anlamadэm. Эtiraz gerзekten mьmkьn deрil mi yoksa bu iюin iзinde etik olmayan bir durummu var? Yanэtlayabilirseniz зok sevinirim.
Alıntı:
imlasz rumuzlu ьyeden alэntэ
merhaba
Kardeюimin boюanma davasэ ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Anlaюmalэ olarak kэsa sьre iзinde iюlemler tamamlanэp bugьn boюandэlar. Зocuklarэ 3 aylэk. Kardeюimin avukatэ vardэ eюinin yani babanэn avukatэ yoktu. Kardeюim gцrьюme hakkэnэ protokole yazmak istemesine raрmen avukatэ kararэ hakime bэrakmanэn daha dogru olacagэnэ sцylemiю. Sonuзta Hakim babanэn cocugu ayэn 1. ve 3. haftalarэ tьm hafta sonu ayrэca agustos ayэnda bir ay boyunca ve somestr tatilinde alabiecegi yцnьnde karar vermiю. Зocuk 3 aylэk olmasэna ragmen okul cocugu gibi karar verilmiю. itiraz dilekзesi verelim senin aleyhine зalэюmэю avukat dedim. Avukatэnэ aradэ ve "Mьmkьn degil зьnkь davayэ cabuklastэrmak iзin ben senden temziye gцndermiю gibi imza aldэm" gibi bir cevap aldэ. Эkinci agэzdan aktardэgэm icin yanlэs anlamэs olabilir. Ben simdi bu iюten anlayan iyi bir bosanma avukatэ tutmayэ dьюьnьyorum kardesim icin. cabuklastэrmak icin nasэl temyize gцnderebiliyor, bu nasэl bir iю anlamadэm. Эtiraz gerзekten mьmkьn deрil mi yoksa bu iюin iзinde etik olmayan bir durummu var? Yanэtlayabilirseniz зok sevinirim.
Boюanma davasэnэn kesinleюmesi gerekзeli kararэn taraflara tebliрinden sonra her iki tarafэn sьresi iзinde istinaf etmemesi (artэk temyizden цnce istinaf adэmэ var) veya istinaftan feragat etmesiyle gerзekleюir. Bundan sonra nьfusa iюlenir. Nьfusa bir an цnce iюlenmesi iзin kararэ tebliр aldэktan sonra "ben bu kararэ istinaftan feragat ediyorum." diye dilekзe verilirse kesinleюtirmek iзin istinaf sьresinin sonuna kadar beklemek zorunda kalэnmaz.
Anlaюэlan avukatэnэz bunu yapmэю, bu nedenle kararэ istinaf veya temyiz etmek mьmkьn deрil.
Deрiюiklik iзin karюэ taraf ile anlaюэlamэyorsa, baba ile kiюisel iliюkinin yeniden dьzenlenmesi iзin ayrэ bir dava aзэlmasэ gerekiyor.
Avukatэn sizden onay almadan bu iюlemi yapmasэ sцz konusu ise disiplin sorumluluрu doрabilir.
[QUOTE=Avukatэn sizden onay almadan bu iюlemi yapmasэ sцz konusu ise disiplin sorumluluрu doрabilir.[/QUOTE]
Yusuf bey cevap iзin teюekkьrler. Daha birebir avukatla gцrьюmediрimden olayэ tam anlayamadэm. Kardeюim adэna feragat edebilmek iзin vekalete madde ekletmiю olabilir. Her юekilde itiraz yada temyizden vazgectigimiz konusunda bir bilgimiz yoktu. Veya kardeюime sцyledi anlamadэ. Эspatэ nasэl olur bilmiyorum. Kararэn bana gelmesini bekliyorum ona gцre hareket edicem. Avukatla bugьn aramэю kardeюimi ve hakimle konuюtuрunu ve hakimin "nasэl gцzьmьzden kaзэrmэюэz ikimizde, kararda hata olmus sen cocugun babasэyla konus bu kararэn hatalэ oldugunu bu karara gцre davranэrsa yeni dava acэlacagэnэ sцyle" demiю. Bunu kardeюime sцyleyerek rahatlatmaya зalэюэyor. Цyle юeymi olur emzikli bebegi annesinden kim ayэrэr yatэlэ diyor. Sanki babanэn yakэn arkadaюэ, bizim deрil onun avukatэ. Dumura uрradэm :) Bu nasэl bir profesyonelliktir. Hukuka gцre degil vicdanlarэna gцre mi karar veriyorlar. Kardeюim babayla konuюup samimiyetine inanэrsa bu юekilde devam edecek olmadэ. Karюэ tarafla anlaюэlэrsa deрiюiklрin bir yolu varmэ acaba dava dэюэnda?
Merhabalar,
2009 yilinda yabanci uyruklu esimden anlasmali olarak bosandim,evliligimiz suresince Istanbulda beraber ev almistik,evin yari parasini o Verdi yari parasini kendi ailem.
Su an eski esim yaklasik ayrildigimizdan beri Turkiyede yasamiyor ve evin tapusu halen benim uzerinde ve ben evi kiraya verdim.
Anlasma protokolunde evin yari yariya bolunecegi hususu belirtilmis.Fakat acikcasi ben evi ona vermek istemiyorum,eski esimin ailesi varlikli ve ben yurtdisindayken psikolojik olarak bana zarar verdiler.Su an yeniden bir hayat kurdum ,iki cocugum var.
Eski esim de evlendi cocuklari oldu,bu olayin uzeine pek dusmuyordu fakat en son gecen ay evin yarisini ne zaman alacagini soyledi,ben de acikcasi oyaladim biraz onu.
Sizce evi benden geri alabilir mi,bunun icin ne yapmasi lazim,sonucta Turkiyede yasamiyor,benden geri alma ihtimali nedir?
Acikcasi hizli bosanabilmek icin o zamanlar bu anlasmali bosanma uygun gelmisti ama simdi dusundugumde degil,sonucta gercekte bu paraya ihtiyaci yok evi 2006 yilinda satin almistik.
Simdiden yanitlariniz icin tesekkurler.
Anlaюmalэ boюanma protokolьnь icraya koyarak evin yarэ hissesini alabilir.
Bu durumda ьzerine bazэ ekstra masraflar da eklenebilir.
Siz zorluk зэkarэrsanэz geriye dцnьk beю yэllэk kira bedelinin yarэsэ iзin de ayrэca dava aзabilir.
Mesele onun daha zengin olmasэ veya paraya ihtiyacэ olmamasэ deрil. Her iki tarafэn rэzaen kabul ettikleri ve mahkemenin onayladэрэ anlaюmanэn icra edilmesi.
10 yэldэr kiranэn tamamэnэ alarak zaten belli bir avantaj elde etmiюsiniz.
Alıntı:
Aicha2014 rumuzlu ьyeden alэntэ
Merhabalar,
2009 yilinda yabanci uyruklu esimden anlasmali olarak bosandim,evliligimiz suresince Istanbulda beraber ev almistik,evin yari parasini o Verdi yari parasini kendi ailem.
Su an eski esim yaklasik ayrildigimizdan beri Turkiyede yasamiyor ve evin tapusu halen benim uzerinde ve ben evi kiraya verdim.
Anlasma protokolunde evin yari yariya bolunecegi hususu belirtilmis.Fakat acikcasi ben evi ona vermek istemiyorum,eski esimin ailesi varlikli ve ben yurtdisindayken psikolojik olarak bana zarar verdiler.Su an yeniden bir hayat kurdum ,iki cocugum var.
Eski esim de evlendi cocuklari oldu,bu olayin uzeine pek dusmuyordu fakat en son gecen ay evin yarisini ne zaman alacagini soyledi,ben de acikcasi oyaladim biraz onu.
Sizce evi benden geri alabilir mi,bunun icin ne yapmasi lazim,sonucta Turkiyede yasamiyor,benden geri alma ihtimali nedir?
Acikcasi hizli bosanabilmek icin o zamanlar bu anlasmali bosanma uygun gelmisti ama simdi dusundugumde degil,sonucta gercekte bu paraya ihtiyaci yok evi 2006 yilinda satin almistik.
Simdiden yanitlariniz icin tesekkurler.
Alıntı:
Av.Yusuf Selзuk Ateюkan rumuzlu ьyeden alэntэ
Anlaюmalэ boюanma protokolьnь icraya koyarak evin yarэ hissesini alabilir.
Bu durumda ьzerine bazэ ekstra masraflar da eklenebilir.
Siz zorluk зэkarэrsanэz geriye dцnьk beю yэllэk kira bedelinin yarэsэ iзin de ayrэca dava aзabilir.
Mesele onun daha zengin olmasэ veya paraya ihtiyacэ olmamasэ deрil. Her iki tarafэn rэzaen kabul ettikleri ve mahkemenin onayladэрэ anlaюmanэn icra edilmesi.
10 yэldэr kiranэn tamamэnэ alarak zaten belli bir avantaj elde etmiюsiniz.
Sevgili Avukat Bey,
Oncelikle cevabinizi icin tesekkurler.10 yildir kirada degildi ev,gecen seneden beri kirada.2 yil zaten donusum projesiyle yikilip tekrar yapildi ondan oncesinde de kizkardesim esiyle yasadi.
Ben yurtdisinda yasadigim icin davama bakan avukatimla henuz yuzyuze gorusemedim,bu hafta telefonla gorusup bosanma ilamini da gondertecegim.
Tabii beni mahkemeye verebilir eski esim,bu onun hakki fakat kendisi TC vatandasi degil ve Turkiyede yasamadigindan uzun surer dava sanirim.
Anlaюmalэ boюanmaya itiraz dilekзesinde neler olmalэ?
Boюanma sьrecindeyim, eюim bir yэldэr 6 yaюэndaki зocuрumla ayrэ yaюэyor.
1 Eylьl de anlaюmalэ olarak davamэz gцrьldь. Daha karar tebliрini almadэm.
Зocuрumuzun hayatэ hakkэnda yine зatэюma yaюadэk ve kэzэp hakkэmda tedbir kararэ aldэrdэ. Sьresinde itiraz ettim.
Anlaюmazlэk yaюadэрэmэz iзin boюanmadaki anlaюmamdan caymak istiyorum.
Karюэ tarafэn evliliрin bitmesine neden olan davranэюlarэnэ devam ettirdiрini savunuyorum.
1.Sцzlь ve duygusal юiddet uygulamasэ
2. Sьrekli юьphe ve gьvensizlik ortamэ oluюturmasэ
3. Fevri kararlar almasэ
4. Eleюtiriye saldэrэ ile karюэlэk vermesi
5. Sцzьnden caymasэ tavizsiz olmasэ
7. Aюэrэ kaygэlэ olmasэ nedeniyle muhakeme yetersizliрi
8. Эletiюim kurma giriюimlerimi yanэtsэz bэrakmasэ
Davranэю bozukluрundan (narsisizm) юьphelenmek iзin 6-7 olay ve юahit var...
Tekrar eden bu davranэюlar nedeniyle ben ve зocuрum maрdur durumdayэz...
Sorularэm юцyle;
A- Эtiraz dilekзemde bьtьn bu detaylara yer vermeli miyim?
B- Yer verdiрim takdirde iddialarэmэn kanэtlayacaрэmэ bildirmem yeterli mi; belgeler, yazэюmalar юahit isimleri ek olarak girmeli mi?
C- Эtiraz dilekзemde velayet ve tazminat gibi taleplerim de olmalэ mэ?
D- Dilekзemde karюэ tarafэn bazэ davranэюlarэ neden gerзekleюtirdiрini sorabilir miyim? Ya da davranэю bozukluрu olduрu iзin tэbbi olarak tetkik edilmesini isteyebilir miyim?
E- Tedbir kararэ bizi taraf yaptэрэndan kendimi savunmak amacэyla gцrьюmelerimizi kaydedebilir miyim?
E- Dilekзemden sonra dava nasэl geliюir?
Not: Sorularэm saзma gцrьnьyorsa kusura bakmayэn. Karюэ taraf fevri davranэюlarэ ile sьrekli zarar veriyor. Mesela bu hafta sonu tedbir kararэna dayanarak benimle konuюmuyor, зocuрumla gцrьюtьrmьyor. Yasalarэn kendi iюine gelen tarafэna uyuyor.
Bugьn olanlarэ yэllar sonra зocuрuma aзэklayabilmek iзin bunu yapэyorum.
Her iki tarafэn boюanmanэn tьm sonuзlarэ hakkэnda anlaюarak evlilik birliрini sona erdirmek ьzere aзtэрэ davadэr. TMK m.166/3’te dьzenlenmiюtir. Dava ancak belirli юartlarэn varlэрэ halinde aзэlabilecektir.
1.Evlilik iliюkisi en az 1 yэl sьrmelidir.
2. Eюlerin mahkemeye beraber baюvurmalэ ya da bir eюin aзtэрэ boюanma davasэnэ diрer eю kabul etmelidir.
3. Hвkimin boюanma kararэ verebilmesi iзin, taraflarэ bizzat dinlemesi gerekmektedir.
4. Hвkim, taraflarэn boюanmanэn mali sonuзlarэ ve зocuklarэn durumu hakkэnda anlaюmэю olduрundan emin olmalэdэr.
Anlaюmalэ boюanma davasэ oldukзa цnemli bir hukuki durum olup, herhangi bir hak kaybэ yaюamamak adэna mutlaka bir avukattan profesyonel destek almanэz tavsiye olunur.
Alıntı:
ustatca rumuzlu ьyeden alэntэ
Anlaюmalэ boюanma davalarэnda eюler ne kadar anlaюmalэ boюanma konusunda mutabэk olurlarsa olsunlar, anlaюmalэ boюanma iзin bu durum hukuk nezdinde tek baюэna yeterli olmamaktadэr. Anlaюmalэ boюanma yoluna giden eюler, anlaюmalэ boюanma protokolьnde belirttikleri hususu mahkemede, hakim karюэsэnda da dile getirmekle yьkьmlьdьrler. Aksi halde protokol geзersiz sayэlacak ve anlaюmalэ boюanma kabul edilmeyecektir.
Anlaюmalэ boюanma protokolь, bilindiрi ьzere eюlerin evliliklerini sonlandэrmak iзin uzlaюtэklarэ sцzleюmeye verilen isimdir. Eюler, anlaюmalэ boюanma protokolьnde (зocuklarэ varsa) velayet, tazminat, nafaka vb. tьm hususlarla ilgili kararlarэnэ mahkemeye sunarlar ve ardэndan hakim karюэsэnda protokolde yazэlэ olan tьm beyanlarэnэ kabul ederek, mahkemede anlaюmalэ olarak boюanmak istediklerini dile getirirler. Bu uygulamanэn sebebi, protokolde zorla imza attэrma vb. bir durum var ise bu durumun цnьne geзmek adэna yapэlmasэdэr. Geзmiюte bu sebepten цtьrь aрэrlэklэ olarak kadэnlar, hak kayэplarэna uрramэюlardэr.
Anlaюmalэ boюanma davasэ, bir avukat aracэlэрэ ile aзэlmэю olsa bile eюlerin boюanma davasэnda hazэr bulunmalarэ ve anlaюmalэ boюanma protokolьndeki hususlarэ kabul ettiklerini mahkeme baюkanэna sцylemeleri mecburidir. Boюanma avukatэnэn buradaki rolь ise, protokolьn uygunluрunu denetlemek ve hukuki sьreci takip etmek olarak aзэklanabilir.
Konu ile ilgili olarak Yargэtay 2. Hukuk Dairesi'nin emsal kararэ ektedir ;
T.C YARGITAY
2.Hukuk Dairesi
Esas: 2006 / 5863 – Karar: 2006 / 14305 – Karar Tarihi: 19.10.2006
BOЮANMA DAVASI – ANLAЮMALI BOЮANMA – EVLЭLЭK BЭRLЭРЭ TEMELЭNDEN SARSILMASI – BOЮANMA KARARI VERЭLEBЭLMESЭ ЭЗЭN HAKЭMЭN TARAFLARI BЭZZAT DЭNLEYEREK ЭRADELERЭNЭN SERBESTЗE AЗIKLANDIРINA KANAAT GETЭRMESЭ GEREKECEРЭ
ЦZET: Evlilik en az bir yэl sьrmью ise, eюlerin birlikte baюvurmasэ ya da bir eюin diрerinin davasэnэ kabul etmesi hвlinde, evlilik birliрi temelinden sarsэlmэю sayэlэr. Bu hвlde boюanma kararэ verilebilmesi iзin, hвkimin taraflarэ bizzat dinleyerek iradelerinin serbestзe aзэklandэрэna kanaat getirmesi ve boюanmanэn malо sonuзlarэ ile зocuklarэn durumu hususunda taraflarca kabul edilecek dьzenlemeyi uygun bulmasэ юarttэr.
(4721 S. K. m. 166, 174, 175, 202, 206, 218, 225, 227, 231)
Taraflar arasэndaki davanэn yapэlan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarэda tarih numarasэ gцsterilen hьkьm temyiz edilmekle evrak okunup gereрi gцrьюьlьp dьюьnьldь.
Dosyadaki yazэlara kararэn dayandэрэ delillerle kanuna uygun sebeplere ve цzellikle delillerin takdirinde bir yanlэюlэk gцrьlmemesine gцre yerinde bulunmayan bьtьn temyiz isteрinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hьkmьn ONANMASINA, aюaрэda yazэlэ onama harcэnэn temyiz edene yьkletilmesine, peюin alэnan harcэn mahsubuna, iю bu kararэn tebliрinden itibaren 15 gьn iзinde karar dьzeltme yolu aзэk olmak ьzere oyзokluрu ile karar verildi. 19.10.2006
Tьrk Medeni Kanunu (4721)'na gцre, boюanmanэn karюэlэklэ rэza ile gerзekleюebilmesi iзin eюlerin ortaklaюa mahkemeye baюvurmalarэ gerekmektedir. Ancak, eюler arasэnda anlaюma saрlanmэю olsa bile, her iki tarafэn da mahkemede kiюisel olarak hazэr bulunup, boюanmak istediklerini ifade etmeleri цnemlidir. Bu, onlarэn kararэnэn цzgьr iradeleriyle ve herhangi bir baskэ olmaksэzэn alэndэрэnэ garanti altэna alэr. Mahkeme hakimi, boюanma anlaюmasэnэn taraflar iзin adil olup olmadэрэnэ ve цzellikle зocuklarэn bakэmэ ile ilgili olanlar da dahil olmak ьzere tьm maddi ve hukuki meselelerin зцzьme kavuюturulup kavuюturulmadэрэnэ kontrol etmelidir.
Her ne kadar sьreз zorlu olsa da, sunduрun gerekзeler yerinde gцrьnьyor. Mahkemenin senin beyanlarэnэ da dikkate almasэ bьyьk цnem taюэyor.