-
internetten aldığım led tv kırık çıktı
1 hafta kadar önce internetten daha doğrusu n11den aldığım led tv kırık çıktı.
olayı tam olarak şöyle açıklayayım kargo ile ürün geldiğinde ürüne zarar verebilecek bir darbe yoktu kutuda. servis sonra sorun çıkarmasın diye kutusunu açmadım yani kutuyu ilk servis açtı.
servis kurulumu tamamen bitirene kadar tvnin kırık olduğunu anlayamadık yani darbe vs alakası yok. kırık olduğunu anlayınca tvyi yeniden kutusuna koyup tutanak tuttular. tutanakta kutusundan bahsedilmemiş.
dün kargoyla yolladım ürünü satıcı firma ürün tesliminde kargoya tutanak tutturmadığım için iade yapmıyor n11de satıcının yanında yer alıyor. Sizden ricam yol göstermeniz bu konuda illaki bilgili birileri vardır 1600 ₺ ödedim öyle boşa atılacak bir para da değil :(
-
Cevap: internetten aldığım led tv kırık çıktı
Tutanak sizde varsa, THH'ne müracaat edebilirsiniz. Zaten kutuda bir hasar olsaydı servis kutuyu açmazdı ya da size sorumluluğu aldığınıza dair imza attırırdı. Aslında satıcı da bu servis formuna istinaden ürünü üreticiye iade edebilir diye düşünüyorum. Neden böyle davrandığını anlamadım.
-
THHden aleyhime bir sonuç çıkmaz dimi? Alıcı olarak tek suçum ürünü satın almış olmam Kargo tesliminde fişe takıp bakamazdım sonuçta.
Şuan televizyon satıcının elinde başka servis çağırıp kutusunda hasar var gibi bir tutanak tutturabilir mi ? bana öyle söyledi çünkü
-
Alıntı:
uadavut rumuzlu üyeden alıntı
THHden aleyhime bir sonuç çıkmaz dimi? Alıcı olarak tek suçum ürünü satın almış olmam Kargo tesliminde fişe takıp bakamazdım sonuçta.
Şuan televizyon satıcının elinde başka servis çağırıp kutusunda hasar var gibi bir tutanak tutturabilir mi ? bana öyle söyledi çünkü
Bunu ancak bir falcı bilebilir :)
Siz elinizdeki deliller ile başvurursunuz, THH'nin lehinize sonuç vermesi için gerekenleri yaparsınız. Kararı verecek olan THH. Ne karar vereceğini de ancak onlar bilir.
-
teşekkürler yine thh yolu göründü gibi :)
internetteki araştırmamda herkesin sorunu farklı şekilde sonuçlanmış benimki nasıl olcak bakalım
-
Internet üzerinden ben de sıklıkla alışveriş ederim. Hem de son derece sık. Kargoyu teslim almak için kapıyı açtığınız anda kargo teslim belgesini burnunuza dayar, elinize de kalemi tutuşturmaya çalışırlar.
-Dur hele kardeşim koliyi bir açılım bakalım neyin nesidir görelim.
-Yok, bakamazsın yasak, önce imza.
-Kardeşim benim Internet üzerinden imzalamış sayıldığım mesafeli satış sözleşmesinde koliyi açıp bakıp kontrol etmeden imzalarsam tüm sorumluluğun bana ait olacağı yazıyor.
-Beni ligilendirmez, beni uğraştırma zamanım yok imzalıyor musun imzalamıyor musun? İmzalamazsan geri götüreceğim koliyi. Eğer sana imzanı almadan koliyi açtırırsam ve bir sorun çıkarsa koli BANA GİRİYOR. (İçimizden yuvarlak, sivri bir şey de değil ama nasıl olacak bu iş diye geciririz)
Aynı diyalogların sık sık yaşanması üzerine geçenlerde Yurtiçi Kargo'nun bölge müdürü ile görüştüm. Şu anda gelen tüm kolileri açıp bakıp kontrol ediyor, sora teslim alıyorum. Diğer müsterilere de aynı uygulamayı yapıyorlar mı bilemem. Pek de sanmıyorum.
İşte sık alışveriş ettiğim sitelerden olan n11 ' in sözleşmesinin 6. maddesi. Birlikte irdeleyelim;
MADDE 6: ALICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERİ
Alıcı, Web sitesinde yer alan Sözleşme konusu Malın/Hizmetin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimat ve kargo bedeline ilişkin olarak Satıcı tarafından yüklenen ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. Alıcılar, Tüketici sıfatıyla talep ve şikayetlerini yukarıda yer alan Satıcı iletişim bilgilerine ve/veya Web sitesinin sağladığı kanallarla ulaştırabilirler. Alıcı, işbu Sözleşme'yi ve Ön Bilgilendirme Formunu elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce Satıcı tarafından Alıcıya verilmesi gereken adres, siparişi verilen Mal/Hizmet'e ait temel özellikler, Mal/Hizmet'in vergiler dahil fiyatı, ödeme ve teslimat ile teslimat fiyatı bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur. Alıcı'nın, Sözleşme konusu Mal/Hizmet'i teslim almadan önce muayene etmeksizin; tahrip olmuş, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı Mal/Hizmeti kargo şirketinden teslim alması halinde sorumluluk tamamen kendisine aittir. Alıcı tarafından kargo şirketi görevlisinden teslim alınan Mal/Hizmet'in hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra Mal/Hizmet'in sorumluluğu ve hasarlar Alıcı'ya aittir. Mal/Hizmet'in tesliminden sonra Alıcı'ya ait kredi kartının Alıcı'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun Mal/Hizmet bedelini Satıcı'ya ödememesi halinde, Alıcı kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla Mal/Hizmet'i 3 (üç) gün içinde Satıcı'ya iade etmekle yükümlüdür. Bu halde teslimat giderleri Alıcı'ya aittir.
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Internet üzerinden ben de sıklıkla alışveriş ederim. Hem de son derece sık. Kargoyu teslim almak için kapıyı açtığınız anda kargo teslim belgesini burnunuza dayar, elinize de kalemi tutuşturmaya çalışırlar.
-Dur hele kardeşim koliyi bir açılım bakalım neyin nesidir görelim.
-Yok, bakamazsın yasak, önce imza.
-Kardeşim benim Internet üzerinden imzalamış sayıldığım mesafeli satış sözleşmesinde koliyi açıp bakıp kontrol etmeden imzalarsam tüm sorumluluğun bana ait olacağı yazıyor.
-Beni ligilendirmez, beni uğraştırma zamanım yok imzalıyor musun imzalamıyor musun? İmzalamazsan geri götüreceğim koliyi. Eğer sana imzanı almadan koliyi açtırırsam ve bir sorun çıkarsa koli BANA GİRİYOR. (İçimizden yuvarlak, sivri bir şey de değil ama nasıl olacak bu iş diye geciririz)
Aynı diyalogların sık sık yaşanması üzerine geçenlerde Yurtiçi Kargo'nun bölge müdürü ile görüştüm. Şu anda gelen tüm kolileri açıp bakıp kontrol ediyor, sora teslim alıyorum. Diğer müsterilere de aynı uygulamayı yapıyorlar mı bilemem. Pek de sanmıyorum.
İşte sık alışveriş ettiğim sitelerden olan n11 ' in sözleşmesinin 6. maddesi. Birlikte irdeleyelim;
MADDE 6: ALICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERİ
Alıcı, Web sitesinde yer alan Sözleşme konusu Malın/Hizmetin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimat ve kargo bedeline ilişkin olarak Satıcı tarafından yüklenen ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. Alıcılar, Tüketici sıfatıyla talep ve şikayetlerini yukarıda yer alan Satıcı iletişim bilgilerine ve/veya Web sitesinin sağladığı kanallarla ulaştırabilirler. Alıcı, işbu Sözleşme'yi ve Ön Bilgilendirme Formunu elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce Satıcı tarafından Alıcıya verilmesi gereken adres, siparişi verilen Mal/Hizmet'e ait temel özellikler, Mal/Hizmet'in vergiler dahil fiyatı, ödeme ve teslimat ile teslimat fiyatı bilgilerini de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur. Alıcı'nın, Sözleşme konusu Mal/Hizmet'i teslim almadan önce muayene etmeksizin; tahrip olmuş, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı Mal/Hizmeti kargo şirketinden teslim alması halinde sorumluluk tamamen kendisine aittir. Alıcı tarafından kargo şirketi görevlisinden teslim alınan Mal/Hizmet'in hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra Mal/Hizmet'in sorumluluğu ve hasarlar Alıcı'ya aittir. Mal/Hizmet'in tesliminden sonra Alıcı'ya ait kredi kartının Alıcı'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun Mal/Hizmet bedelini Satıcı'ya ödememesi halinde, Alıcı kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla Mal/Hizmet'i 3 (üç) gün içinde Satıcı'ya iade etmekle yükümlüdür. Bu halde teslimat giderleri Alıcı'ya aittir.
kargo görevlisinin yanında kutuyu kontrol ettim yalnız kutuda tvye zarar verebilecek bir hasar yoktu bunu gelen serviste onayladı. gelen ürün tv olduğu için kutuyu açıp bakmam ürünü garanti kapsamından çıkarabilirdi bu yüzden açmadım kargo şirketi kutuya zarar vermedende kırmış olabilir tvyi. o da olayın başka bir boyutu
-
Yukarıdaki sözleşme içeriği, kargo şirketleri tarafından KOLİNİN ISRARLA AÇTIRILMADAN TESLİM BELGESİNİN İMZALATILMAYA ÇALIŞILMASI, 6502 sayılı Tüketici Yasası'nda böyle bir hüküm bulunmamasına karşılık satıcı, imalatçı ve ithalatçının ürün kurulumunu servisin yapması gerektiği, aksi takdirde ürün garantisinin geçersiz olacağı yönündeki uyarı ve iddialarını hep birlikte değerlendirdiğimizde ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor;
Bunların hepsi arasında bir danışıklı dövüş var ve bunlar kargo ya da ürün doğrudan bayiden alınmışsa eve taşıma esnasında ortaya çıkabilecek bir sorunun bedelini tüketiciye yıkmak. Bunun başka bir mantıklı açıklaması yok.
Yediği halta bakınız, ürünü tüketici açıp kurarsa garantisi geçersiz olurmuş! Bunu nereden çıkarıyorsun, hangi yasada yazıyor? Tık yok!
Sonra hadi klima, kombi vb gibi kurulum gerektiren bir ürün olur da anladık deriz belki, TV' nin nesini kuracaksın? Fişini prize takıp anteni kablosunu bağladıktan sonra arama ayarlarını yapmayı iş mi sanıyorsun be adam!!!
Ne yapalım ülke bu hale getirildi. Köy köpeksiz olunca bunlar da değneksiz dolaşıyorlar.
-
Siz de geri gönderin kargoyla. Büyük olasılık açmadan alırlar :)
-
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Siz de geri gönderin kargoyla. Büyük olasılık açmadan alırlar :)
geri gönderdim teslim alınmış. bilmiyorum onlar teslim alırken kargoya tutanak tutturmuşlarmıdır
Bu olayın sonucunu da paylaşırım buraya Bakalım ihale kime kalacak :)
-
Acaba Internet’ten alışveriş yaparken mevzuat gereği imzalamış sayıldığımız aşağıdaki sözleşmeyi tüketicilerin % kaçı iyice okuyup anlayıp irdelemektedir?
Okusa anlasa bile aşağıdaki sözleşme maddesindeki “hinliğe” dikkat çekmek isterim;
Özetle tüketiciye şunu ima ediyor; ambalaj dış görünüşü itibarı ile sağlam görünüyor ise koliyi açmadan al.
Olay tüketici hakem heyeti ya da tüketici mahkemesine intikal ettiğinde ise diyecek ki;
Biz sözleşmeye yazdık; açıp bakıp kontrol etseydi, ambalaj sağlam olsa bile açıp bakıp kontrol etmesi gerekirdi, bakın burada hatasız teslim aldığına dair imzası da var, davanın reddini talep ediyoruz.
Alıcı'nın, Sözleşme konusu Mal/Hizmet'i teslim almadan önce muayene etmeksizin; tahrip olmuş, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı Mal/Hizmeti kargo şirketinden teslim alması halinde sorumluluk tamamen kendisine aittir. Alıcı tarafından kargo şirketi görevlisinden teslim alınan Mal/Hizmet'in hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra Mal/Hizmet'in sorumluluğu ve hasarlar Alıcı'ya aittir.
-
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bunu ancak bir falcı bilebilir
TEKKE VE ZAVİYELERLE TÜRBELERİN SEDDİNE VE
TÜRBEDARLIKLAR İLE BİR TAKIM UNVANLARIN
MEN VE İLGASINA DAİR KANUN
Kanun Numarası: 677
Kabul Tarihi: 30/11/1925
Yayımlandığı R. Gazete: Tarih : 13/12/1925
Sayı :243
Yayımlandığı Düstur:
Tertip : 3
Cilt : 7
Sayfa : 113
Madde 1
Türkiye Cumhuriyeti dahilinde gerek vakıf suretiyle gerek mülk olarak şeyhının tahtı tasarrufunda gerek suveri aharla tesis edilmiş bulunan bilümum tekkeler vezaviyeler sahiplerinin diğer şekilde hakkı temellük ve tasarrufları baki kalmak üzere kamilen seddedilmiştir. Bunlardan usulü mevzuası dairesindefilhal cami veya mescit olarak istimal edilenler ipka edilir. Alelümum tarikatlerle şehlik, dervişlik, müritlik, dedelik, seyitlik, çelebilik, babalık, emirlik, nakiplik,halifelik, falcılık, büyücülük, üfürükçülük ve gayıptan haber vermek ve murada kavuşturmak maksadiyle nüshacılık gibi unvan ve sıfatların istimaliyle bu unvan ve sıfatlara ait hizmet ifa ve kisve iktisası memnudur.Türkiye Cumhuriyeti dahilinde salatine ait veya bir tarika veyahut cerri menfaate müstenit olanlarla bilümum sair türbeler mesdut ve türbedarlıklar mülgadır. Seddedilmiş olan tekke veya zaviyeleri veya türbeleri açanlar veyahut bunları yeniden ihdas edenler veya ayını tarikat icrasına mahsus olarak velev muvakkaten olsa bile yer verenler ve yukarıdaki unvanları taşıyanlar veya bunlara mahsus hidematı ifa veya kıyafet iktisa eyleyen kimseler üç aydan eksik olmamak üzere hapis ve elli liradan aşağı olmamak üzere cezayı nakdiile cezalandırılır.
-
Basit bir incelemeyle görülmesi mümkün olmayan hasarlar için de bu durum geçerli midir?
-
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Basit bir incelemeyle görülmesi mümkün olmayan hasarlar için de bu durum geçerli midir?
Sayın Canci,
Elbette geçerli değildir diye düşünüyorum.
Ancak somut olayda "ekranın kırık olmasının" ilk anda kolayca farkedilebilecek bir durum olduğu kabul edilecektir.
Tabi TV yi görmediğimiz için bu konuda net bir şey söylemek de doğru değil. Belki çok küçük, ilk farkedilemeycek kadar ince bir çatlak olabilir. Yargı aşamasında bu durum hakkında bilirkişi raporu talep edilebilir.
Yeni alınmış TV lerin ekranı ince bir jelatin ile kaplı oluyor. Bunun arkasından ekrandaki çatlağın fark edilememiş olması mümkün. Belki bu jelatin servis tarafından söküldüğünde çatlak iyice büyüdü, ortaya çıktı, belki servis ürünü kurarken bir hata yaptı bilemiyoruz artık.
Ancak yakınanın yerinde olsam olayı kesinlikle TSHH ve ardından tüketici mahkemesine taşırdım. Sonuç ne olursa olsun. En azından elimden geleni yaptım ama olmadı diye düşünür insan.
İçinde bulunduğumuz şartlarda 1600 TL küçümsenecek bir miktar değil. Saygıyla..
-
Alıntı:
Alıcı'nın, Sözleşme konusu Mal/Hizmet'i teslim almadan önce muayene etmeksizin; tahrip olmuş, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı Mal/Hizmeti kargo şirketinden teslim alması halinde sorumluluk tamamen kendisine aittir. Alıcı tarafından kargo şirketi görevlisinden teslim alınan Mal/Hizmet'in hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra Mal/Hizmet'in sorumluluğu ve hasarlar Alıcı'ya aittir.
Türk Borçlar Kanununun 20-25. maddelerindeki genel işlem koşulları hakkındaki hükümler nedeniyle bu tarz maddeler hükümsüz sayılır.
-
Alıntı:
Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı
Türk Borçlar Kanununun 20-25. maddelerindeki genel işlem koşulları hakkındaki hükümler nedeniyle bu tarz maddeler hükümsüz sayılır.
Ben de bu sözleşme hazırlanırken adalet kantarının topuzunun kaçırıldığını düşünüyorum. Ne olursa olsun sözleşmeler karşılıklı hakları korumalı ve sorumlulukları da adaletli olarak paylaştırmalı.
Kaldı ki, Tüketici Yasasın'da da müzakere edilmeden tüketici aleyhine sonuç doğuracak maddeler "haksız şart" olarak nitelendirildiğinden den bir değer taşımıyor.
Bununla birlikte (somut olay için söylemiyorum) ama tüketici kendisine sağlam teslim ediler TV yi kolisi ile birlikte yere düşürerek kırdı. Sonra da kırık geldiğini iddia etti. Bu durumda ne olacak? Bu nedenle benzer maddelerin sözleşmede elbette olması gerekir. (Yakınan alınmasın ben TV nin kendisine ayıplı olarak teslim edildiğine inanıyorum, sadece örnek verdim.)
Ancak kargodan teslim alınan bir ürünün açılıp uzun uzadıya kontrol edilmesi, çalıştırılması, ekrandan ışık sızması, ölü piksel vb gibi gizli ayıbı varsa bunların tespiti gibi durumlar kargo teslimi esnasında kuşkusuz hayatın olağan akışında pek de mümkün değil.
Özetle yakınan üyemiz yargı yoluna başvurur ve forumdaki tartışmalardan da yararlanarak TSHH'ye bir şikayet veya olay mahkemeye intikal ederse bir dava dilekçesi hazırlarsa şansının çok da az olmayacağını düşünüyorum.
-
Alıntı:
Ben de bu sözleşme hazırlanırken adalet kantarının topuzunun kaçırıldığını düşünüyorum. Ne olursa olsun sözleşmeler karşılıklı hakları korumalı ve sorumlulukları da adaletli olarak paylaştırmalı.
Kaldı ki, Tüketici Yasasın'da da müzakere edilmeden tüketici aleyhine sonuç doğuracak maddeler "haksız şart" olarak nitelendirildiğinden den bir değer taşımıyor.
Bununla birlikte (somut olay için söylemiyorum) ama tüketici kendisine sağlam teslim ediler TV yi kolisi ile birlikte yere düşürerek kırdı. Sonra da kırık geldiğini iddia etti. Bu durumda ne olacak? Bu nedenle benzer maddelerin sözleşmede elbette olması gerekir. (Yakınan alınmasın ben TV nin kendisine ayıplı olarak teslim edildiğine inanıyorum, sadece örnek verdim.)
Ancak kargodan teslim alınan bir ürünün açılıp uzun uzadıya kontrol edilmesi, çalıştırılması, ekrandan ışık sızması, ölü piksel vb gibi gizli ayıbı varsa bunların tespiti gibi durumlar kargo teslimi esnasında kuşkusuz hayatın olağan akışında pek de mümkün değil.
Özetle yakınan üyemiz yargı yoluna başvurur ve forumdaki tartışmalardan da yararlanarak TSHH'ye bir şikayet veya olay mahkemeye intikal ederse bir dava dilekçesi hazırlarsa şansının çok da az olmayacağını düşünüyorum.
teşekkürler kesinlikle burdan alıntılar yapacağım. fakat merak ettiğim şöyle bir konu daha var. Ben ürünü iade etmek için kargo şiketine verdim satıcı onaylamadı ve yine kargo şirketiyle geri gönderdi diyelim yani aynı tv aynı kargoda 2 defa daha bulundu kutuda deforme oluşması bilirkişi raporunu etkiler mi? ya da ben geri gelcek olan kargoyu hasar görülmesi durumunda hasar tespit tutanağıyla alsam bir şey değişir mi ?
-
Almayin tekrar gelen kargoyu ve noter kanaliyla bir ihtar gonderip, ucret iadesi talebinizi bildirin.
-
Kargo olayı karışık değil aslında.
"Kargoyu alırsanız kabul etmiş olursunuz" gibi bir şart haksız muhakkak. Kargonun görevi, ambalajını kırıp ezmeden getirmektir. Dolayısı ile
Durum 1: Kargo ambalajında ezik kırık patlak varsa, bir şey imzalamadan "Bu paket kırılmış / ezilmiş / delinmiş diyerek kabul etmeyip iade etmeli.
Durum 2: Ambalaj sorunsuz ise,
Durum 2a: Servis tarafından kurulacak bir ürün ise, teslim alınır. Servis gelip ambalajı açtığında bir sorun varsa tutanak tutar ve bu tutanak ile ürün iade edilir (Soru sahibinin durumu)
Durum 2b: Servisle ilgisi olmayan bir ürün ise, kargo teslim alınır ancak kargo elemanı daha orada iken paket açılır, sorun varsa kargo görevlisi ile tutanak tutulur, bu tutanağa istinaden ürün iade edilir.
-
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Kargo olayı karışık değil aslında.
"Kargoyu alırsanız kabul etmiş olursunuz" gibi bir şart haksız muhakkak. Kargonun görevi, ambalajını kırıp ezmeden getirmektir. Dolayısı ile
Durum 1: Kargo ambalajında ezik kırık patlak varsa, bir şey imzalamadan "Bu paket kırılmış / ezilmiş / delinmiş diyerek kabul etmeyip iade etmeli.
Durum 2: Ambalaj sorunsuz ise,
Durum 2a: Servis tarafından kurulacak bir ürün ise, teslim alınır. Servis gelip ambalajı açtığında bir sorun varsa tutanak tutar ve bu tutanak ile ürün iade edilir (Soru sahibinin durumu)
Durum 2b: Servisle ilgisi olmayan bir ürün ise, kargo teslim alınır ancak kargo elemanı daha orada iken paket açılır, sorun varsa kargo görevlisi ile tutanak tutulur, bu tutanağa istinaden ürün iade edilir.
Şenol bey, fala baktırmadan bu davanın sonucu ne olur söyleyebilir misiniz? Falı tavsiye etmiyorum sonunda 3 ay hapis var. :)
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Almayin tekrar gelen kargoyu ve noter kanaliyla bir ihtar gonderip, ucret iadesi talebinizi bildirin.
kargoyu teslim almamak sorun yaratabilir mi ? thhye başvurmam durumunda bilirkişi incelemek isteyebilir tvyi
-
mağaza bugün iademe onay vermiş arkadaşlar hepinize ilgilendiğiniz için çok teşekkürler :)
Bunu okuyup internetten tv alacak arkadaşlara tavsiyem kesinlikle kutuyu kontrol ederek alın emin olun parmak ucu kadar olan göçüğe tutanak tutturmadınız diye sorun yaratabiliyorlar.
Tvyi kontrol etmek için kesinlikle kutuyu açmayın. Benim aldığım tvnin ekranı kırıkmış ama tv kapalıyken en ufak bir kırık belirtisi yoktu yani kargo yanında kutuyu açmanız sizin zararınıza olacak.
-
Adınıza sevindik. Gözünüz aydın.:)