Cevap: Mahkeme sonucum ne olur?
Moderatör konuyu düzenleyemiyorum lütfen yardım. Öyle bir seçeneğim yok.
Hakim HAGB kararını verebilir.Tabi daha önce başka suçun yoksa veya para cezasına da çevirebilir.
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Hakim HAGB kararını verebilir.Tabi daha önce başka suçun yoksa veya para cezasına da çevirebilir.
Teşekkürler. İnşallah ilk şık olur. Başka suçum yok okulda hayatımda disiplin bile görmedim. Bana süt çocuğu korkak derlerdi. Şimdi kuzen yüzünden valla korkuyorum ama küfür ettim işte ne yapıyım avukat olduğunu bildiğim halde o kadar sinirliydim ki tutamadım yılların birikmişini söyledim ve o gün bugündür hiç muhatap olmadım kendisiyle aynı mahalledeyiz yan yana binalar ama tüm yılların birikimini söyleyip daha da konuşmadım. amacım da zaten konuşmamasıydı benimle bir daha ama işte biraz ağır kaçınca söylediklerim (ama anneyi karıştırmadım tabi) tehditte olunca korktu haklı da ama bende konuşmak istemiyorum kendisiyle ne yapıyım benden uzak durması için yaptım öyle oldu. para cezası ödeyemem şu an umarım ilk seçenek olur. para cezası olursa sabıkama işler mi peki. ödeyemeyeceğim bir meblağ olursa çünkü yatmak zorunda kalabilirim.
Para cezasını ödemezsen günün belli bir saatinde kamu hizmetinde çalışırsın onuda yapmazsan hapis olabilir
Fakirlik kağıdı alabilirsen Barodan sana Avukat verebilirler
- - - Updated - - -
Alıntı:
Para cezasını ödemezsen günün belli bir saatinde kamu hizmetinde çalışırsın onuda yapmazsan hapis olabilir
Bu arada Mahkeme kalemine gidip Davana bakabilirsin
İlk mesajına bakılırsa hakim erteleme vermiş. Biraz karışık anlatmışsın.
Alıntı:
- - - Updated - - -
Bu arada Mahkeme kalemine gidip Davana bakabilirsin
Teşekkürler. Galiba gönderilecekmiş eve sonuç öyle demişti mahkemede beni çağıran kişi. Onun dışında bir yere girip çalışma durumum olabilir açıkça mahkeme sonucunu bekliyorum da o zaman kamu hizmeti yapamam heralde ama o veya hapis olması durumunda sabıkama işlenir mi yani hapiste, para cezasında veya kamu hizmetinde sicilime işlenir mi?
Alıntı:
Aporeca rumuzlu üyeden alıntı
İlk mesajına bakılırsa hakim erteleme vermiş. Biraz karışık anlatmışsın.
Teşekkürler size de. İlk duruşmada onu sordu ama ikinci duruşma için neden tarih verdi ve bana git özür dile davasını çeksin yoksa ceza verecem dedi o beni korkutan. Gerçi ceza almam ertelenmeyeceği manasında değil ama yani heralde hakim hiç ceza almamamı istediğinden öyle de demiş olabilir bilemiyorum. O beni korkutuyor ama bekliyeceğim sonucu. Bu arada ceza erteleme mi davayı açan kuzenim hayır ertelenmesin verilsin diye değiştirtebilir mi?
Merhaba,
Mahkeme bir duruşma tarihi daha vermiş. Şubat ayına yani karar verildi mi bilmiyorum e-devlette eskiden karar verilmedi yazıyordu şimdi birşey yazmıyor suç kısmında. Yeni duruşma tarihi yazıyor ama hakim gel demişti ilk duruşmada ikinci duruşma için. Ama bu duruşmaya gelmemi söylemedi. Fakat e-devlette bu şekilde yazıyor sizce sebebi nedir?
Alıntı:
SinS rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Mahkeme bir duruşma tarihi daha vermiş. Şubat ayına yani karar verildi mi bilmiyorum e-devlette eskiden karar verilmedi yazıyordu şimdi birşey yazmıyor suç kısmında. Yeni duruşma tarihi yazıyor ama hakim gel demişti ilk duruşmada ikinci duruşma için. Ama bu duruşmaya gelmemi söylemedi. Fakat e-devlette bu şekilde yazıyor sizce sebebi nedir?
Sayın Sins Karar verilmiş se Gerekçeli Karar yazıldı yazar.Kalemden gidip dosyanıza bakın.Davanızla ilgili Avukat tan destek alın
Maddi durumunuz müsait değilse Fakirlik kagıdı ile Barodan Avukat talep edin
Alıntı:
Sayın Sins Karar verilmiş se Gerekçeli Karar yazıldı yazar.Kalemden gidip dosyanıza bakın.Davanızla ilgili Avukat tan destek alın
Maddi durumunuz müsait değilse Fakirlik kagıdı ile Barodan Avukat talep edin
Yeni duruşma tarihi yazıyor. Avukat tutamam tutmakta istemiyorum yani para ödeyemem. Sadece yeni duruşma tarihi verilmiş bir dahaki seneye yani dava devam ediyor mu demek yoksa hagb olduğu için duruşmalar devam ediyor ama beni çağırmıyor gibi birşey söz konusu olabilir mi? Yani duruşma tarihi olması ve bana gel dememesi Hagb olabilir mi?
Bir de bu hakimin bu duruşmayı uzatmasından başka türlü de kıllanmaya başladım açıkça. Acaba rüşvet mi istiyor yoksa uzatırım manasında. Bunun anlaşılması için ne yapabilirim? Hatta çok paranoyak olursak kuzenle birlikte belki rüşvet istiyor olabilirler. Yani hakim sürekli git kuzeninle konuş davasını çeksin. Araya birilerini koy falan diye diretiyor. Ben de konuştum kabul etmedi diyorum kararı artık verin manasında hala araya birilerini koy diyor uzatıyor. Araya birilerinden kastı farklı bir şey sanki gibi gelmeye başladı. Paradan mı bahsediyor anlamadım. Yoksa niye bu kadar uzasın ki. Bu konuda şüphelerim var açıkçası. Ne yapabilirim? Savcılığa mı başvurmam gerekiyor? Kuzen belki hakimi bu şekilde ayarttı ve birlikte parayı kırışmayı planlıyorlar. Ne dersiniz? Bu konuda ne yapabilirim?
Duruşma sırasında yaklaşıp şöyle bi 20 kağıt sıkıştın bakalım.Maksat dava uzamasın..
Alıntı:
Sadece yeni duruşma tarihi verilmiş bir dahaki seneye yani dava devam ediyor mu demek yoksa hagb olduğu için duruşmalar devam ediyor ama beni çağırmıyor gibi birşey söz konusu olabilir mi?
Alıntı:
Yani duruşma tarihi olması ve bana gel dememesi Hagb olabilir mi?
Olamaz.
Davanız devam ediyor demektir orada ileri bir tarih görüyorsanız.
Alıntı:
Bir de bu hakimin bu duruşmayı uzatmasından başka türlü de kıllanmaya başladım açıkça. Acaba rüşvet mi istiyor yoksa uzatırım manasında. Bunun anlaşılması için ne yapabilirim? Hatta çok paranoyak olursak kuzenle birlikte belki rüşvet istiyor olabilirler. Yani hakim sürekli git kuzeninle konuş davasını çeksin. Araya birilerini koy falan diye diretiyor. Ben de konuştum kabul etmedi diyorum kararı artık verin manasında hala araya birilerini koy diyor uzatıyor. Araya birilerinden kastı farklı bir şey sanki gibi gelmeye başladı. Paradan mı bahsediyor anlamadım. Yoksa niye bu kadar uzasın ki. Bu konuda şüphelerim var açıkçası. Ne yapabilirim? Savcılığa mı başvurmam gerekiyor? Kuzen belki hakimi bu şekilde ayarttı ve birlikte parayı kırışmayı planlıyorlar. Ne dersiniz? Bu konuda ne yapabilirim?
Hele bu hiç olamaz.
Sİteden uzaklaştırıldınız
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Duruşma sırasında yaklaşıp şöyle bi 20 kağıt sıkıştın bakalım.Maksat dava uzamasın..
Hocam okuyunca gülme krizine girdim Allah da sizi güldürsün
Hakim sabıkası temiz bir öğrenci olmanız nedeniyle akrabalık ilişkisini göz önüne alıp barışmanızı ve kuzeninizin şikayetinden vazgeçerek davayı düşürmeyi istiyor ama sizin içiniz fesat olduğu için beş kuruşluk davada hakimin iki kuruşa tenezzül edeceğini düşünebiliyorsunuz. Şikayetten vazgeçilmezse hapis verilip ertelenebilir verilen süre içinde tekrar suç işlemezseniz silinir. Bu suç kaydı memur olmanıza engel teşkil etmez.
SinS Beyefendi,
İmlanıza, cümle kurmanıza falan bakıldığında aklı başı yerinde birisi olduğunuz açıkça belli oluyor. Buna karşın;
Burada hakimin son derece iyi niyetli olduğu ve sizi ileride zora sokacak bir karar vermek istemediği, bu nedenle de karşılıklı sulh olmanızı istediği açıkça belli iken, siz bu durumu "hakim, kuzen ile anlaştı, benden para kopartıp paylaşacaklar" şeklinde yorumlamışsınız.
Kendiniz de bunun bir paranoya olduğunun farkındasınız aslında. Bilmem başka bir şey söylememe gerek var mı?
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Hangi hakim 20 kağıda tenezzül edecek Ünalmış bey?
Ben arkadaşa yapın bakalım ne olacak dedim.Tenezzül edeceğini söyleyen sizsiniz:) sn. Der Kanisterköpfige Mann