Kurtların arasında kuzular - dolandırıcılık
merhabalar. internet üzeriinden yapılan dolandırıcılık suçlarından birinin mağduruyum. girayatalik adlı üyenin açmış olduğu internet kurbanı başlıklı konunun bir benzeri benimki de. kısaca şöyle : rus uyruklu şahıslar bir chat programıyla turkiyeden biriyle iletişim kuruyorlar. karşıdaki kişinin güvenini kazanıyorlar. iletişim kurdukları turkten, birinin kendilerine borçlu olduğunu ileri sürerek yardım istiyorlar. internet üzerinden başka birinin hesabına girerek turkun hesaba para aktarıyorlar. oda durumdan habersiz bankadan parayı çekerken tutuklanıyor. savcılık telekomdan işlemin gerçekleştiği bilgisayar hakkında bilgi istiyor. kuzu kuzu okuluna gidip gelen ben bir anda sanık durumuna düşüyorum. dolandırıcılık işleminin gerçekleştiği bilgisayarın IP numarası evimdeki bilgisayar çıkıyor. şimdi ben ne yapacağım. nasıl suçsuz olduğumu ispat edeceğim. vereceğiniz bilgileri bekliyorum. yardım!!!
Re: Kurtların arasında kuzular - dolandırıcılık
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınızın olaya yorumu gerçekten önem arz eder. Profesyonel yardım derken de kastım avukata vekalet vermenizdi. Gelişmeleri bizimle de paylaşırsanız sevinirim.
Ve mahkemem sonuçlandı. son duruşmada mahkemeden Avukatım aracılığıyla bilgisayarımın incelenmesine talep ettim. bilirkişi raporunda bilgisayarda dava ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadığını, ancak bilgisayarın benim tarafımdan mahkemeye teslim edildiği için ilgili bilgileri silmiş de olabileceğimi belirtti raporunda. ancak raporda, internet haberleşmesinde kullanılan ıp numaralarının, bazı teknikler kullanılarak değiştirilebildiğini ekliyor. davamda aynı hesaptan kısa aralıklarla 2 defa para transferi gerçekleşiyor.bu transferlerden biri benim ıp numaralı bilgisayardan, diğeride yurtdışı kaynaklı bir ıp numaralı bilgisayardan gerçekleşiyor. Bilirkişi bunu da göz önüne alarak benim ıp numaramın başka biri tarafından hile ile kullanılmış olabileceğini belirtiyor. ve sonuçta mahkemede bilirkişinin bu raporu doğrultusunda ve davaya karışan kişiler ve hesaplarla hiçbir bağlantım olmadığı dolayısıyla beraatime karar verdi. ancak benimle birlikte yargılanan, hesabının tampon hesap olarak kullandıran kişiyi suçlu buldu. o kişi nekadar olayın iç yüzünü bilmediğini, ve niyetinin sadece chatte tanıştığı kişiye yardım etmek olduğunu söylediysede olaya karışmış olması dolayıyla suçlu buldu. ancak mahkemeye hesabından para çalınan kişiye zararını ödeyebileceğini söyleyince, mahkeme bu suretle suçunun, davacı kişinin zararının karşılanarak davasından vazgeçmesi dolayısıyla yarıya ineceğini bu nedenle paranın ödenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Bu ve benzeri birçok olay olduğu, ve bu gibi olayların internet kullanımının artmasıyla daha da artacağını düşündüğümden davamın sonucunu bildirmek istedim.