İnternet üzerinden alışverişte dolandırıldım.
Merhabalar. Ankara Gazi Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği bölümü öğrencisiyim. Aktif olarak futbol oynadığımdan ve ayakkabım eskidiğinden bir ayakkabı almak için nette araştırma yaptım. Uygun fiyatlı bir site buldum. Site dışardan bakıldığında normal bir alışveriş sitesi gibiydi. 83 dolar değerinde alışveriş yaptım. Acı gerçeği ise akşamında içime kurt düştüğü için araştırma yaparken farkettim. Hemen kartımı iptal ettirdim. Bu sabah da (09.11.2016) bankaya gidip harcama iptali (itirazı da olabilir) dilekçesi verdim. Sizlerden dileğim tüm hukuki haklarımı savunmam için bana yol göstermeniz...
Alakalı site: http://www.socceriuk.com/
Teşekkürler yardımlarını esirgemeyen herkese...
Cevap: İnternet üzerinden alışverişte dolandırıldım.
Güncel, takipteyim cevaplarınızı..
Güncel, yol gösterin lütfen
Öncelikle sipariş verdiğiniz günün akşamında dolandırıldığınız kanısına nasıl vardınız?
Ürünün marka ve modeli neydi? Adidas AF5182, Copa Mundial vb gibi...
Bu soru alakasız gibi gelebilir ancak cevap vermemiz için bilmemiz gerekiyor.
Ne demek efendim, ürün nike hypervenom phantom II fg black white. Link de bu http://www.socceriuk.com/nk-soccer-shoes/12510222
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Ürünün marka ve modeli neydi? Adidas AF5182, Copa Mundial vb gibi...
Soru alakasız gibi gelebilir ancak cevap vermemiz için bilmemiz gerekiyor.
Telefondayım alıntı yapamadım cevap verdim yukarıda hocam
Site hakkında araştırma yapma gereği duydum. Site asılsız, zaten kredi kartımdan çekilen tutar ulaşım adı altında çekilmiş. Hem de çine kayıtlı bir hesap tarafından.
Alışveriş yurtdışından yapılmış olduğundan yapacak çok şey göremiyorum. Ancak İngilizceniz yeterli ise kredi kartınızdan alıcı hesaba para transferine aracılık eden muhabir bankalarla yazışarak olardan bir fikir sorrmanızı tavsiye etmek dışında aklıma hiçbirşey gelmedi. Bir şey elde edemeseniz de 270 TL ile kurtulduğunuza şükredeceksiniz artık. Geçmiş olsun.
Telefonunuza şifre gelip girmedi iseniz, harcama itirazınızın kabul edilme ihtimalini yüksek görüyorum.
Ancak bu işlem belki birkaç ay sürecek. Sayın Hakkarili'nin de dediği gibi bir şey çıkmasa da bu para ile kurtulduğunuza şükretmelisiniz.
Kredi kartınızı aldığınız bankaya şikayette bulunun. Harcamadan haberiniz olmadığını söyleyin. Paranızı geri alırsınız.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartınızı aldığınız bankaya şikayette bulunun. Harcamadan haberiniz olmadığını söyleyin. Paranızı geri alırsınız.
Soru sahibi sayın üye bankasına gidip harcama itirazı formu doldurup harcamaya itiraz ettiğini belirtmiş.
nasıl bir şikayet sizin kastettiğiniz?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Telefonunuza şifre gelip girmedi iseniz, harcama itirazınızın kabul edilme ihtimalini yüksek görüyorum.
Ancak bu işlem belki birkaç ay sürecek. Sayın Hakkarili'nin de dediği gibi bir şey çıkmasa da bu para ile kurtulduğunuza şükretmelisiniz.
Şenol Bey telefonuma şifre gelmedi. Ben de araştırdım 3D secure ile ödeme yapmadığımdan iptal edilme ihtimali yüksek gibi sanki. İşin hukuki kısmında yapabileceğim bir şey var mı ? Yurtdışı kuruluş-örgüt vs olmasaydı mahkeme tespit edip tutar karşılığında verilen hizmetin ispatını istiyormuş doğru mudur?
GÜNCEL. Ayakkabı tarafıma ulaştı fakat sahte ürün yollamışlar. Ürünü iade etmek için çin'e kargolamam gerek. 50 tl tutuyor ve bunu yapmak istemiyorum. Sitenin müşteri hizmetleri zaten yok. Banka harcama itirazımı kabul etmezse ne yapmalıyım_? Lütfen yardım edin.