Sahibinden.com Site'nin Benzerini Faaliyete Sokmak
Arkadaşlar merhaba. Benim Merak ettiğim sahibinden.com tarzı bir site yaptım. Bunun ister istemez İçeriği Çok yakın birbirine. Bunu faaliyete geçirmek sorun çıkarırmı. Veya faaliyete geçirmeden önce ne gibi hukuki süreçten geçmem gerekiyor. Duyduğum kadarıyla sahibinden.com yazılımı tescilletmiş. Ama demek olmuyorki bu tekel kalacak bir tescil yerine geçer. ufak tefek farklılıklar mutlaka olacaktır sitede. birebir aynısını yapmak zaten zor görünüyor. Demem oki benimde aynı şekilde yazılımı mı tescilletip demi açılış yapmam gerekiyor. Konuyla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim. Misal Adamlar Vasıta Kategorisinde otomobil - arazi suv- vb gibi alt başlıklar oluşturmuşlar bunun aynısını bizde sitemizde yapsak bunun kanuni bir yaptırımı olurmu ve bu kanunlarla alakalı bilgiyi nerden tam olarak müracat edip alabiliriz. Hepinizie şimdiden Çok teşekkürler ediyorum. Sağlıcakla Kalınız.
Biraz Daha detaylı bakıp incelemeniz için resim uupload ediyorum.
http://hizliresim.com/nElW75
Cevap: Sahibinden.com Site'nin Benzerini Faaliyete Sokmak
Alıntı:
haktanonay rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba. Benim Merak ettiğim sahibinden.com tarzı bir site yaptım. Bunun ister istemez İçeriği Çok yakın birbirine. Bunu faaliyete geçirmek sorun çıkarırmı. Veya faaliyete geçirmeden önce ne gibi hukuki süreçten geçmem gerekiyor. Duyduğum kadarıyla sahibinden.com yazılımı tescilletmiş. Ama demek olmuyorki bu tekel kalacak bir tescil yerine geçer. ufak tefek farklılıklar mutlaka olacaktır sitede. birebir aynısını yapmak zaten zor görünüyor. Demem oki benimde aynı şekilde yazılımı mı tescilletip demi açılış yapmam gerekiyor. Konuyla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim. Misal Adamlar Vasıta Kategorisinde otomobil - arazi suv- vb gibi alt başlıklar oluşturmuşlar bunun aynısını bizde sitemizde yapsak bunun kanuni bir yaptırımı olurmu ve bu kanunlarla alakalı bilgiyi nerden tam olarak müracat edip alabiliriz. Hepinizie şimdiden Çok teşekkürler ediyorum. Sağlıcakla Kalınız.
Biraz Daha detaylı bakıp incelemeniz için resim uupload ediyorum.
http://hizliresim.com/nElW75
Bu bayağı sahibinden'in aynısı olmuş. Öncelikle, bu site bir kar getirecekse size şirketleşmeniz lazım. Yoksa vergi suçu olur.
Evet aslında başka bir sitenin birebir aynısını yapmak suç sayılabilir. Sitenin kaynak kodlarının hakları sahibinden'e ait ise, o zaman onların onayı olmadan kullanmanız size sıkıntı çıkarır.
"Siz oturup kategorileri yazdınız, sonra bir baktınız ki sahibinden ile aynı olmuş" mu yoksa siz o kategorileri sahibinden'den mi kopya çektiniz?
En azından '' ACİL ACİL '' lafını aynen kullanmasaydınız.
efendim ben eleştiri istemiyorum bilgilerinize dayanarak bir cevap istiyorum tüm form blog siteleride aynı iş ona kaldımı. arabalarda aynı binalarda aynı herşey aynı biz yapınca bu şekildemi oluyor sayın değerli şenol bey?
- - - Updated - - -
erdoğan kırcalı beyfendi onları değiştirmek elimizde maksat bir şablon çıksın die ortaya bir yazılım yaptık. dediğiniz gibi acil acil değilde acil satılıklar gibi değişebilir ama şimdi merak ettiğim sahibinden.com bunlarla alakalı hangi bölümleri tescil ettirdi onu nereden öğrenebiliriz. ama internette de tutup adam acil acil yazısını tescil ettirebilirmi? ne dersiniz?
Alıntı:
efendim ben eleştiri istemiyorum bilgilerinize dayanarak bir cevap istiyorum
Eleştiri nerede var? Ben sadece bir soru sordum. Sorunun da iki cevabı var:
a-Oturup kategorileri yazdım, sonra bir baktım ki sahibinden ile aynı olmuş
b-Kategorileri sahibinden'den kopya çektim
Sorunuzun cevabı, bu iki şıktan hangisinin doğru olduğuna bağlı.
Alıntı:
efendim ben eleştiri istemiyorum bilgilerinize dayanarak bir cevap istiyorum
Biz sizin isteklerinizle açıkçası ilgilenmeyiz.Konu bir taraftan ilgisini çekerse birinin o tarafından saygı çerçevesinde dilediğini yazabilir.
Şu an için ortada bir eleştiride yok ancak olabilir de.Mesela biri çıkıp ''fikir güzel ama keşke 15 sene önce aklına geleymiş'' diyebilir.Ben şunu istiyorum, sadece şöyle cevap istiyorum, hukuki bilgi dışında bir şey istemiyorum(bunu çoğunlukla profesyonel yardım alarak karşılayabilirsiniz buradaki kısıtlı olur) deme gibi bir lüksün serbest ve gönüllülük esaslı bir forumda olması düşünülemez.
hocam benim herhangi bir isteğimle ilgilenin çabası içinde değilim ben zaten sorduklarım gayet açık bi konu fakat tabii burda moderatörler birbirini tutacak bu tartışmasız bir konu. bende kimseye saygısızlık yaptığını belirten bir cümle kurmadım. yazılar zaten formda mevcut. ama bir soruya cevap verirkende sizin istekleriniz biraz abest olmuş ben gerekli cevabı gerekli mevkiden aldım. cevap verme tenezzülünde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. gayet kibar be titizlikle cevap vermişler saolsunlar. beni ne kadar tanıyorsunuzda sizin istekleriniz diyorsunuz? ben sadece bunun için uğramıştım sitenize. sanırım artık uğramama gerek yok çünki normal auser dışındakiler biraz kaba geldi bana.
İşte tanımıyoruz aramızda ticari bir ilişkide yok eleştiri istemiyorum hukuki cevap istiyorum demek abes onu diyoruz isteyen istediğini yazar.Hukuki destek için avukatlık büroları önerilir.Zaten bu yaklaşım ve yazımlarla(konuşur gibi, okunması zor, hiç bir imla kuralı yok) foruma katkı da verilemez.Güle güle..
Siz isteklerinizi burada açıkça belirtirseniz, sizi tanımamıza gerek kalmadan isteklerinizi öğrenebiliriz. Burada ki hiç kimse sizin özel hukuk müşaviriniz değil. Foruma, forum kurallarına uydukları sürece istedikleri her şeyi yazarlar. Kaldı ki, hiç birinin sizi yermek gibi bir amacı yoktu. Hukuki yardım istediniz, durumun şartlarını öğrenmek için soru sordular, kırılıp gücendiniz.
Sn. Engin Ünalmış'a katılıyorum. Güle güle...
Bakınız bizim internette özellikle e-ticarette yaptığımız en büyük hataların başında senelerini vermiş ismini herkeslere ezberletmiş sitelerin benzerlerini açıp sonra 1 veya 3 yıl sonra kapamak oluyor.
Adı üzerinde isim 10 numara size bu site gibi site neden yapamassınız açıklamak istiyorum. 1. yazılımı hindistan tabanlıdır yazılımı alırsınız ve geliştirirsiniz bu konuda lisanslı yazılım aldığınız için hindistandan sorun çıkmaz n11.com da öyleydi sanırım.
Ama çok güzel bir isim seçmelisiniz sahibinden sitesi 1998 senesinde hepsiburada ile beraber açılmış bir sitedir günlük tekil ziyaret bir Türkiye rekorudur 1 MİLYONU AŞAR yani siz sizden tam 18 yıl önce yola çıkmış birisi gibi bir site açıyorsanız onun 18 yıl önce düşünmediği şeyler için açmalısınız.
Mesela örnek sadece araba için bir site veya sadece sevgiliye hediye için bir site veya sadece bilgisayar için bir ilan sitesi olabilir. Bakın n11.com sonradan geldi 3 senedir tv vb reklamlarla uğraşıyor günde 500 bin kişi giriyor sitesine tekil olarak genede yakalayamadı sahibinden.com u yakalayamaz da zaten çok çıktı rakipler hepsi söndü gitti bu iş basit değil size burda çok uzun anlatmak isterdim ama okunmuyor yazdıklarımız size bir örnek vereyim bu site gibi bir site açınız efendim.
Editör:
Site reklamı yapmak yasaktır.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
"Siz oturup kategorileri yazdınız, sonra bir baktınız ki sahibinden ile aynı olmuş" mu yoksa siz o kategorileri sahibinden'den mi kopya çektiniz?
Konuya tekrar dönecek olursak ... Bu soruyu sormak ne fark eder ki. Tabii ki hiç kimse ben kopya çektim demez, ancak bin tane ilan sitesi olsa kategorilerin hepsinin aynı olması kadar normal ne olabilir ki. Dünyada imal edilen arabaların modeli belli markası belli. Emlak işinin kategorisi belli : Satılık Kiralık vs vs. Böyle olmasa dünyada her işi bir tek sitenin yapması gerekmez miydi? Bir şeyin eser sayılabilmesi için kişinin özelliklerini taşıması gerekiyor diye biliyorum. Saygılarımla