Arabam Hacizden Yakalandı. Nasıl Kurtarabilirim?
Selam arkadaşlar. Öncelikle sitede yeniyim, hatalı konu açıyorsam affola.
Benim arabama bankanın koyduğu hacizden dolayı yakalama yapıldı. Şuan araba yediemin depolarında ve sanırım satılcak. Arabamın üzerinde yakalama yapan banka dışında 3 farklı yerden daha haciz bulunuyor.
Şuan ben yakalamalı haciz yapan bankanın borcunu kapatmak istiyorum o şekilde arabamı almak istiyorum. Ama arabayı alsam bile 3 tane daha haciz var bunlarda yakalama kararı çıkartırlarsa almamın bir anlamı yok. Şuan arabamı geri alıp tekrar kaptırmadan nasıl bir yol izleyebilirim?
Ben arabamı alıp satmak veya kullanmak istiyorum ama nasıl bir yol izlicem yardım edin lütfen. Arabamın hiç yoktan değerinin altında satılmasını istemiyorum. :(
Cevap: Arabam Hacizden Yakalandı. Nasıl Kurtarabilirim?
Tüm borçları kapatarak aracınızı kurtarabilirsiniz.Onun dışında alacaklı olan taraflar alacağını almak için elbette tekrar haciz yoluna gidecektir, borcu ödemek dışında bunu engelleme yolu yok.
''Arabamın hiç yoktan değerinin altında satılmasını istemiyorum'' demişsiniz ancak bunu çok daha önce borçlar kapıya dayanıp icralık olmadan yapmalıydınız şu anda durum artık sizin kontrolünüzde değil.Aracın tüm hakları da(binme, satma vs.) sizde değil.Karşı tarafın alacağına binayen yedieminde.Yani borcu ödemeden bir şeyler yapıp hem borcu ödememek hem aracı kullanmak, araç üzerindeki tüm hakları kullanmak mümkün değil.
Merakımdan soruyorum, diğer 3 alacaklı yakalama çıkartmamış. Bu arkadaş banka borcunu ödeyerek borcu yoktur kağıdıyla arabasını yedieminden alamaz mı? Zaten aracını borçlarını ödemeden satmasına imkan yok, satmak istese noterde takılacak, aracın üzerinde haciz gözükecek.
Alıntı:
Kdz.Ereğlili rumuzlu üyeden alıntı
Merakımdan soruyorum, diğer 3 alacaklı yakalama çıkartmamış. Bu arkadaş banka borcunu ödeyerek borcu yoktur kağıdıyla arabasını yedieminden alamaz mı? Zaten aracını borçlarını ödemeden satmasına imkan yok, satmak istese noterde takılacak, aracın üzerinde haciz gözükecek.
Bildiğim kadarı ile bunu yapabilir.
Diğer alacaklıların yakalama çıkartmama sebebi, kendilerine sıra gelmeyeceğini düşünmeleri olabilir.
Eğer baştaki alacaklı sıradan çıkarsa, sonraki alacaklı yakalama çıkartacaktır muhtemelen.
Bildiğim kadarıyla icra daireleri; diğer alacaklıların muvafakatı olması durumunda aracı yediemin olarak borçluya veya borçlunun da uygun göreceği bir kişiye emanet edebiliyorlar. Uygulamada böyle bir duruma şahit oldum.
Peki arkadaşlar şuan yakalama olan borcu ödesem aracı alsam. Tanıdık biri tarafından rehin koydurtsam araç üstüne diğerleri yine yakalama yapabilirmi? Böyle birşey duymuştum sanırım.
Bunun dışında birde aracı kendimizin satma hakkı yokmu? İnternette böyle birşey okumuştum kendimiz aracı değerinde satıp parayla borçları kapıyoruz şeklinde hak veriliyormuş?
Hacizli araç satılamıyor fakat hacizliyken başkasının üstüne devretsem yine yakalama çıkartıp satış yapabilirlermi?
Kendiniz satıp borcunuzu ödeyebilirdiniz ama bu hakkınızı kaybettiniz. Bunu, alacaklılar daha icraya gitmeden önce, borcunuzu normal yollarla ödeyemeyeceğinizi anladığınızda, arabanızı satarak borçlarınızı ödeyerek yapabilirdiniz.
Şu anda sanki siz borcunuzu ödemeyip arabayı da alacaklılardan kaçırma yolları arıyorsunuz gibi göründü bana. Umarım öyle değildir. Eğer öyle ise, insanların hakkını yemeye yönelik bu tür "uyanıklıklar" için bir hukuk forumu, doğru bir adres değil.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Kendiniz satıp borcunuzu ödeyebilirdiniz ama bu hakkınızı kaybettiniz. Bunu, alacaklılar daha icraya gitmeden önce, borcunuzu normal yollarla ödeyemeyeceğinizi anladığınızda, arabanızı satarak borçlarınızı ödeyerek yapabilirdiniz.
Şu anda sanki siz borcunuzu ödemeyip arabayı da alacaklılardan kaçırma yolları arıyorsunuz gibi göründü bana. Umarım öyle değildir. Eğer öyle ise, insanların hakkını yemeye yönelik bu tür "uyanıklıklar" için bir hukuk forumu, doğru bir adres değil.
Hukuk adalet demek değildir. Ben burda kendime en fayda sağlayan yöntemi arıyorum. Ayrıca alacaklı kişiler birey olsa anlarım ama Bankalar.
O zaman avukatlar katilleri, hırsızları hiç savunmasın nasıl olsa suçlular diye? Avukatlık veya hukuk haklıyı savunmak değildir, avukatlarda suçluları kurtarmaya çalışıyor. Bende arabamı kurtarmaya çalışıyorum doğal değilmi?
Alıntı:
baybilgin rumuzlu üyeden alıntı
Hacizli araç satılamıyor fakat hacizliyken başkasının üstüne devretsem yine yakalama çıkartıp satış yapabilirlermi?
Aracı hacizliyken başkasının üzerine devretseniz dahi diğer alacaklılarla beraber devredilir. Yani diğer alacaklıların hakları hala o araç için devam eder, isim değişmiş önemli değil. Benzer durumu tapuda yaşadığım için biliyorum.
Alıntı:
baybilgin rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk adalet demek değildir. Ben burda kendime en fayda sağlayan yöntemi arıyorum. Ayrıca alacaklı kişiler birey olsa anlarım ama Bankalar.
O zaman avukatlar katilleri, hırsızları hiç savunmasın nasıl olsa suçlular diye? Avukatlık veya hukuk haklıyı savunmak değildir, avukatlarda suçluları kurtarmaya çalışıyor. Bende arabamı kurtarmaya çalışıyorum doğal değilmi?
Ceza ile borcu karıştırmışsa benziyorsunuz.
Bir suç işlemiş olsaydınız, işlediğiniz suçun karşılığı olan cezadan daha fazlasını almamanız için çalışacaktı avukatınız.
Ancak burada avukatınızın size önereceği yollar, alacaklının alacağını engellemeye, mal kaçırmaya yönelik yöntemler olmayacaktır.