Memur birinin suç işlemesi
Oncelikle iyi gunler. Yaklasik 3 sene once,1 rakam hatasiyla yanlış birini defalarca aradigim icin(defalarca aramamin sebebi telefona bakmadigi icin) tarafima savciliga verilecegim soylendi bayan tarafindan. Ardindan bir kaç mesaj attim "yanlış numara cevirmisim savciliga vermeyin,ozur dilerim" diye. Olay burada bitti. 3 senedir ses seda yok. E devletten bakiyorum dava açılmamış.
Birinci sorum;Avukatla konustum "is yogunlugu nedeniyle dava acilamamis olabilir" dedi. Bu dogru mudur?
İkinci sorum;ben memurum. Yüz kizartici suç a girer mi benim olayim? Eger girerse memurluguma son verilir mi?
Cevap: Memur birinin suç işlemesi
3 sene olduysa ve hala savcılık tarafından ifadeniz alınmadıysa suç duyurusunda bulunulmamıştır.
Hocam tesekkur ederim. Avukat is yogunlugu sebebiyle dava acilmamistir dedi. Yani acilma olasiligi var. Ayrica 2011 yilinda gerceklesen telefonla taciz olayinda ifade almadan direkt 2013 yilinda yakalama karari veriliyor. Benim durumum da buna benzer. Siz oyle diyorsunuz ama ifadem alinmadan yakalama karari cikartilabilir hakkimda. Buna ne diyorsunuz?
ifade vermeden yakalama kararı verilmiyor. Bahsettiğin kişi davadan haberdar olmadığı için polis sisteminde yakalanması çıkıyor. Yani zorla getirme kararı çıkıyor. Bir şekilde gbt sistemine düştüğü takdirde kolundan tutulup ifade için karakola getiriliyor. Veya dava günü hatırlatılıp ilgili tebliğ yapıldıktan sonra salıveriliyor..
Avukatınız haklı. Bu bahsettiği şey zayıf da olsa bir ihtimal.
Ama dava açmış bile olsa, memuriyetinizi zedeleyecek bir zarar görmeyeceksiniz.
İçiniz rahat olabilir
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
ifade vermeden yakalama kararı verilmiyor. Bahsettiğin kişi davadan haberdar olmadığı için polis sisteminde yakalanması çıkıyor. Yani zorla getirme kararı çıkıyor. Bir şekilde gbt sistemine düştüğü takdirde kolundan tutulup ifade için karakola getiriliyor. Veya dava günü hatırlatılıp ilgili tebliğ yapıldıktan sonra salıveriliyor..
Avukatınız haklı. Bu bahsettiği şey zayıf da olsa bir ihtimal.
Ama dava açmış bile olsa, memuriyetinizi zedeleyecek bir zarar görmeyeceksiniz.
İçiniz rahat olabilir
Sagolun hocam. Diyorsunuz ki ifadem kesin alinir degil mi? Yani savciliga durum suydu sunu yapmak istemistim diyebilirim. Direk yakalama karari cikmaz yani.
Yuz kizartici suc a girerse memuriyetim etkilenir diye biliyorum. Rahat olamiyorum bu yuzden.
Ortada yüz kızartıcı bir suç yok...
3 sene icinde iki adres degisikligi yaptim. Ve telefon numarami degistirdim. Acaba ifadeye cagrildim ama bana mi ulasmadi bu 3 sene icerisinde? Bilgi verebilecek hocamiz var mi?
3 senedir hiç otelde kalmadınız mı ? Hiç uçağa binmediniz mi? Hiç trafiğe girmediniz mi ???? bunlardan birine cevabnız evetse SIKINTI YOK
Alıntı:
3 senedir hiç otelde kalmadınız mı ? Hiç uçağa binmediniz mi? Hiç trafiğe girmediniz mi ???? bunlardan birine cevabnız evetse SIKINTI YOK
Hocam sizin benden daha iyi bilmeniz lazim bu konulari. Ne alakasi var uçakla otelle? Eski adresime gitmis olabilir tebligat olamaz mi? Telefondan ulasamamis olabilirler.
Kardeşim sabrımı mı sınıyorsun... Kaçırdıgın mahkeme varsa hakkında zorla getirme çıkar. hakkında arama cıkarsa uçağa biner binmez seni çevirirler. hakkında arama olsa gbt ye düşünce seni anında karakola götürürler ifade verdirirler. hakkında arama olsa otelde kaldıgında sabahın 5 inde polis seni uyandırır karakola götürür.
Alıntı:
Kardeşim sabrımı mı sınıyorsun... Kaçırdıgın mahkeme varsa hakkında zorla getirme çıkar. hakkında arama cıkarsa uçağa biner binmez seni çevirirler. hakkında arama olsa gbt ye düşünce seni anında karakola götürürler ifade verdirirler. hakkında arama olsa otelde kaldıgında sabahın 5 inde polis seni uyandırır karakola götürür.
Anladim da biraz daha ilimli olalim. Şu saatten sonra beni aramiyorlarsa sıkıntı yok mu diyorsun yani?
3 sene icinde iki adres degisikligi yaptim. Ve telefon numarami degistirdim. Acaba ifadeye cagrildim ama bana mi ulasmadi bu 3 sene icerisinde? Bilgi verebilecek hocamiz var mi?
Alıntı:
makamitahir rumuzlu üyeden alıntı
Cevap verebilecek biri var mi