Boşanma davası devam ederken eşlerin durumu
sayın hukukçu arkadaşlar, boşanma davası sürerken eşler yasal olarak evli olmalarına rağmen eşlerden birinin başka bir insan ile birlikte yaşaması durumunda (dava açılmadan önce böyle bir durum yok ve dava şiddetli geçimsizlikten açılmıştır) yeni bir dava açıp zinaya dayalı boşanma istenebilirmi? bu konuda yargıtay kararı varmıdır. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Re: Boşanma davası devam ederken eşlerin durumu
Dilek hanım benim konumda aslında aynı şekilde ben pek iyi durumumu anlatamadım ama bu arkadaş çok güzel anlatmış.kadın tarafında şiddetli geçimsizlikten açılan bir dava ve hakim tarafından red edildi.şimdi eşim temhize gitti ve 6 aydan bu yanada yargıtayda dosya.ayrı yaşıyoruz 1,5 dir ama eşim başka erkeklerle geziyor ama bir fotoğraf veya vidyo kaydı yok malesef sadece tesadüfen denizde ve barda sarmaş dolaş görülmüş bu konuda şahitlerim var.Benim artık böyle bir kadınla bir hayat sürmem imkansız benim amacım kızımı almak.ben bu olayları şaitlerle ispatlayabilirmiyim.ayrıca 2 tane komşusu kızıma kötü davranıldığına dair şaitlik yapacağını söyledi.
bazı yazılarınızda aldatma olayını öğrendiğiniz sürede yani 6 aylık süre içinde her alikarda 5 yıl geçmediği sürece dava açabilirsiniz dediniz.Biz hala evliyiz fakat ben davayı zinadan dolayımı yoksa başka sebepten dolayımı açacam ve şaitler yeterli olurmu kaç tane şait olması gerekiyor bazı yazıları okudum internette 4 şait yeterli olur diyor ve kızımın durumu nasıl olur velayetini alabilirmiyim eşim çalışmıyır ve babadan kalma bir partmanda annesi ile oturuyor altlarında sürekli eve girip çıkan raporlu deli bir hala ve sürekli evi terk eden bir ablası var eşimin annesinin maaşı 300 ytl dul ve yetim aylığı.kızımın zaten masraflarını ben karşılıyorum.kızımıda icrala alıyorum vermiyorlar.icrala almam benim için mahkemede nasıl bir kolaylık sağlarmı.yardımcı olursanız sevinirim.