Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Merhaba sırf internet hizmeti almak için her ay ücret ödediğimiz telefon ücreti için türktelekom çağrımerkezini aradım ve bu ücreti vermek istemediğimi almaya devam edecekseniz taahhütüm bitince iptal ettireceğimi söyledim.Çağrı merkezindeki görevli hanım o zaman sizi 0 tl ücretli bir pakete geçirelim sadece internet ücreti ödersiniz telefona para vermezsiniz diye bir teklif sundu.Bize teklifi anlattı ve onaylıyormusunuz diye sordu biz de onaylıyoruz dedik.Daha sonra bu paketin aktif edilmediğini öğrendim bugün kendilerini arayarak şu şu tarihte böyle onay vermiştik neden hala yararlanamıyoruz diye sorduğumda ses kaydını dinleyelim tekrar döneriz dediler. Sonra tekrar arandım ve haklı olduğumu fakar böyle birşeyden yararlanamayacağımı daha farklı bir paketten yaralanabileceğimi söylediler.Böyle bir kanıt varken ben bunları nereye şikayet edebilriim acaba daha sonra aradıklarında benim haklı olduğumu söylediklerimin bir bir ses kaydında olduğunu ama buna rağmen bu paketten yararlanamayacağımı söylediler. Bunun için savcılığamı gitmeliyim yoksa daha pratik ve daha kolay şikayet edebileceğim bir platform var mıdır arkadaşlar ? Teşekkür ederim.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Konuyu Turk telekom un sitesine yazili olarak ihbar et. Sana 0 tl den faydalanacagini belirten temsilciyle gorusme saatini belirt. Dinlenmesini talep et. Akabinde telekomu ara. Ve sikayet kodunu soyleyerek cevabin sana mektup veya mail yoluyla yazili olarak gelmesini talep et. Yazili olarak hakliligin isnat edildikten sonra atman gereken adimlar hakkinda yardimci olmaya calisalim...
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu Turk telekom un sitesine yazili olarak ihbar et. Sana 0 tl den faydalanacagini belirten temsilciyle gorusme saatini belirt. Dinlenmesini talep et. Akabinde telekomu ara. Ve sikayet kodunu soyleyerek cevabin sana mektup veya mail yoluyla yazili olarak gelmesini talep et. Yazili olarak hakliligin isnat edildikten sonra atman gereken adimlar hakkinda yardimci olmaya calisalim...
Merhaba cevabınız ,.,n teşekkür ederim öncelikle. Dediğiniz gibi yazılı olarak istedim cevabı ve şöyle bir mail atmışlar tarafıma aynen paylaşıyorum;
Değerli Müşterimiz,
Şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetinizle ilgili gerekli incelemeler titizlikle yapılarak, tamamlanmıştır.
İncelememiz hakkında bilgi vermek amacıyla, 24.04.2016 tarihinde ,
Tarafımıza iletmiş olduğunuz konu hakkında kontroller sağlandığında ilgili ses kaydında hatalı bilgi verildiği tespit edilmiş olup konu hakkında gerekli aksiyonlar sağlanmıştır. Konu hakkında tarafınıza sunulan kampanya ücretsiz olmadığı aylık 10 TL olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili mevcutta ücretsiz telefon kampanyamız olmadığı herhangi bir farklı kampanyaya Alo olarak geçişi sağlamanız durumunda da daha önceki kampanyadan almış oluğunuz indirim bedelinin fatura edeceği tespit edilmiştir.
Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi Türk Telekom’a gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, düşünce ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız.
Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Bu durumu Bimer'e veya btk' ya iletsem bir sonuca ulaşabilir miyim acaba ? Telefon hattı annemin üstüne olduğundan dilekçesiz online olarak halledebilir miyim arkadaşlar ?
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Sonucunda neye ulaşmayı düşünüyorsunuz?
Var olmayan '' BEDELSİZ '' hat hizmeti sunulmasını mı? Böyle bir kazanım elde edemezsiniz .
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Merhaba, sonucunda kendi çağrı merkezlerininde teklif ettiği gibi sadece internet için tuttuğum hiç kullanmadığım telefon için para vermemeye ulaşmaya çalışıyorum. Ben sadece çağrı merkezlerini arayıp telefonu hiç kullanmıyorum ama internetle beraber aylık 60 tl ödüyorum bu şekilde giderse farklı bir servis sağlayıcıya geçicem dedim. Çağrı merkezi de bana o zaman sizden telefon ücreti almayalım ancak konuşursanız onu ödersiniz dedi bizde onayladık, olay bundan ibaret yani. Daha sonra yan çizdiler evet size öyle denmiş vs.. ıvır zıvır. Benim merak ettiğim ve konu açmamı gerektiren esas mesele böyle bir ses kaydı ve onay işleminin uygulanmaması sonrası tüketici neler yapabilir nerelere başvurabilir sorularıydı. Sonuçta var olmayan bedelsiz hat hizmeti teklifini ben değil onlar sundu. Teşekkür ederim.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Bedelsiz hat teklifinin hatalı bilgi olduğunu kabul etmeleri, size o hizmeti bedelsiz sunmalarını zorunlu kılamayacaktır diye düşünüyorum.
Yalın internet aboneliğine geçebilirsiniz.
İnternet hizmeti için ödediğiniz rakam nedir?
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
50 tl sadece internete veriyorum 11 tl de hiç kullanmadığım telefona. İkisine 40 tl verenler bile var. Bana sundukları bu tekliften bazı abonelerin de yararlandıklarını biliyorum açıkçası. Tutturabilesiye fiyat çekiyorlar. Dün de arayıp 0 tl yerine 5 tl lik paket önerdiler. Açıkçası astarı yüzünden pahalı olacaksa hiç uğraşmayayım diyorum. Bimer veya btk ya şikayette bulunmayı da bundan düşünmüştüm çünkü ses kaydında 3 kere de teyit edip öyle onaylamıştık.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sonucunda neye ulaşmayı düşünüyorsunuz?
Var olmayan '' BEDELSİZ '' hat hizmeti sunulmasını mı? Böyle bir kazanım elde edemezsiniz .
Bir hizmet sözleşmesi tesis edilmiş olmuyor mu burada? Telekom birçok işlemini "ses kaydediliyor" diyerek telefon görüşmesi yolu ile yapıyor.
Yani en azından görüşme tarihinden bu güne dek telefonda söylenen şekilde bir tarife üzerinden ücretlendirme icap etmez mi?
O zaman "ayda 10 lira" diye sözleşme yapar, sonra 100 lira isteyebilirler, "biz hatalı demişiz, pardon" diyerek.
Yanlış düşündüğüm yer neresi?
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Tamamen tarafsız bir şekilde yurtdışındaki uygulamayı söyleyeyim, kendi adıma hayran kaldım ve de doğru olan da budur bence reklama girmesin ... com dan aldığım 500$lık elektronik malzeme için 50$ yazmışlardı ancak kredi kartından 500$ çekmişler, durumu kendilerine bildirdiğimde 450 değil 500$ın tamamını iade ettiler, bizim hatamızdı mağdur oldunuz o yüzden ürün hediyemiz olsun dediler. Ayrıca 50$lık da hediye çeki vermişler elektronik sağolsunlar. Çok memnun kaldım bi daa alışveriş yapıcam :)
Bir başka arkadaşım windows7 cd si almıştı yanlışlıkla windows10 yollamışlardı durumu kendilerine bildirince o cd sizde kalsın hediyemiz olsun deyip ayrıca 1 yerine 2 tane windows 7 cd si yolladılar.
Yani, hata firma kaynaklı ise "hata yapmışız ehüm mehüm" diyerek işin içinden sıyrılamaz sorumluluğun bedeli vardır Hatanın bedeli vardır. Aylık 120 lira ücretle ttnet göçmez, bedava demişse bedava yapmak zorundadır.
Tersini düşünelim, müşteri yanlışlıklaçok pahalı bir hizmete evet deseydi sonradan "yanlışlıkla dedim" dese müşteri haklı olur muydu? O zaman niye 4G interneti iptal ettiğimizde biz müşteriden "yapılanindirim iadesi" adı altında ekstra para alıyorlar? Bizde hata yaptık almasınlar o zaman o parayı biz müşterilerden :)
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Arkadaşlar konuya gösterdiğiniz ilgi beni sevindirdi herkese teşekkür ederim. Sizce online olarak bunları Bimer'e mi şikayet etmeliyim yoksa BTK online şikayet linkinden mi ? .Hat annemin üstünde olduğundan Tüketici hakem heyetine git gel yapmasını istemiyorum çünkü bi kere tecrübemiz oldu Thh'de hakkımızı arayacağımıza pişman olduk.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
BİMER genelde yanlış anlaşılıyor.
BİMER'in yapacağı şey, sizin şikayetinizi ilgili kuruma iletmekten ibarettir. BTK yı ilgilendiren bir durum da yok. Dolayısı ile ne kadar hoşlanmasanız da istikamet THH olarak görünüyor.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
O zaman bana sundukları 5 tl lik paketi kabul edeyim. THH'deki memur gözümün önüne geldi şu an, notere git ihtar çek yazı yolla şunu getir bunu getir diyecek. Astarı yüzünden pahalı olacak ve bir hak arama düşüncesi başlamadan bitmiş olacak :) Yorum yazan herkese teşekkür ederim. Saygılar..
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Telefonu kullanmıyorsanız neden yalın adsl almıyorsunuz?
.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Telefonu kullanmıyorsanız neden yalın adsl almıyorsunuz?
.
Benim tahminim zaten alınan hizmetin yalın adsl hizmeti olduğu , bahsedilen telefon parası kısmının da aslında hat hizmeti için alınan yalın adsl tesis ve işletme bedeli olduğu şeklinde.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Yalın adsl ayrıca 18 tl ücreti var hocam.Yani ödediğiniz 49 tl internet ücretinin üstüne 18 tl yalın adsl ücreti alıyorlar fatura 67 tl oluyor. Ne garip değil mi telefon hattı bağlatmak daha hesaplı oluyor :)
- - - Updated - - -
Yok hocam hem internet hem telefon hizmeti alıyorum.Eğer olurda telefonla konuşmak gibi bir hataya düşersem extra ücret alınıyor 60 tl nin üstüne. Yukardada bahsettiğim gibi sizi yalın adsl abonesi olmadan telefon hizmetini kullanmaya itiyorlar.Telefon tahhütü bittiğinde ben telefonu kapatıp yalın adsl geçerim derseniz +18 tl ellerinizden öpüyor :) Üzücü olan şu ki devletimizin milyarlarca dolar vergi borcunu sildiği bu tekelci firmaya vatandaşlarını mahkum bırakması. Hele bir iptal edin farklı servis sağlayıcıya geçin 15-20 gün internetsiz kalıyorsunuz. Bu devirde de kolay göze alınabilecek bir süre değil bu yoksa açık söyliyeyim vodafone'a geçmeyi düşünüyordum.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Taahhüdümün bitimine 2 buçuk ay varken değişirdim. Tek kuruş fark ödemeden servis sağlayıcı değişti, 1gün boşluk sonrasında 2.gün sabah 10 da internet bağlantım kullanıma hazırdı.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Çok iyiymiş şanslısınız. Ben değiştirmek için müşteri hizmetlerini aradım (vodafone) Kaç güne internetim aktif olur dedim 7-10 gün arası dedi.2-3 günde aktif olur dese geçiyordum Vodafone'a. Sonra Türktelekomu aradım onlara sordum ıslak imzayı attıktan 7 gün sonra ilişiğiniz kalmaz bu 7 gün içinde size farklı teklifler sunulur dedi. Velhasılıkelam internete 24 ay yeni taahhüt verdim ama 2 ay sonra telefon taahhütü bittiğinde servis sağlayıcıyı değiştireceğim isterse geçiş 10 gün sürsün..
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Bir de şunu sormak isterim size, taahhütünüz bitimine 2 buçuk ay varken nasıl ceza ödemeden başka bir sağlayıcıya geçtiniz bunu biraz açabilirmisiniz. Türktelekom bu gibi durumlarda mutlaka hizmet bedeli ve cezai uygulama yapıyor.(2buçuk aylık indirimleri geri alıyor) Ya da geçtiğiniz servis sağlayıcı bu değişimden kaynaklı cezaları belirli bir limite kadar ödeme garantisimi verdi size ?
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Diğer servis sağlayıcının aramalarını taahhüdüm nedeniyle sürekli erteleyip duruyordum, taahhüdümün bitiş tarihini söyleyip o aydan önce herhangi bir şey yapamayacağımı söyledim, o tarihte aramak için randevu istediler, anlaştık.
2 ay sonra , o tarih gelmeden tekrar aranıp, herhangi bir bedel ödemeden geçişi sağlayabileceklerini söylediler, 3 ay da ücretsiz kullanma vaadinde bulundular, dediğiniz şartlarda olacaksa kabul ederim dedim, onaylaştık, 15dk sonra ttnetten bir sms geldi taahhütlü aboneliğiniz talebiniz üzerine iptal edilmiştir şeklinde.
Bir kaç dakika sonra yeni bir sms geldi 24 aylık taahhütlü üyeliğiniz başlamıştır diye, 1-2 dk sonra bu üyeliğin de iptal edildiğine dair bir sms geldi. 10 dk sonra yeni servis sağlayıcıdan yeni müşteri numaram ve diğer bilgiler geldi, yaklaşık 2-2,5 saat sonra zilim çaldı, sözleşme ve modemim geldi, kurdular. Ertesi gün sinyal kontrolu vs dendi, bir sonraki gün sabah tıkır tıkır çalışmaktaydı yeni internetim.
3 aylık sürenin bitimine 1 hafta kala aynı fiyata fiber internet teklifi geldi ilk 3 ay ücretsiz şeklinde, ona geçişi kabul ettim, ertesi gün akşam randevulaştığımız saatte (19:00) ekip geldi, garajdaki dağıtım kutusundan daireye fiber hattı çekti, modemi bağladı, yeni pakede dahil olan iptv için modemden salona ethernet hattını çekti, ( daire içindeki fiber-ethernet kablolama işlemlerinin tamamı da sıva altı tesisata girilerek yapıldı, 21:00 de fiber internete bağlıydım.
Sokağımdaki tüm kullanıcılarda da yaklaşık aynı sürelerde işlemler tamamlandı.
Cevap: Türk Telekom ses kaydını uygulamıyor.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Vodafone'da cezanızı biz öderiz diye bir teklifte bulunmuştu. O zaman 1 hafta 10 gün internetsiz kalma gibi bir lüksümüz olmadığından kabul etmemiştik lakin artık değiştirmek farz oldu.