Çanak Anten indirme davası avukatlık ücreti
İkamet ettiğim sitenin yönetimi, balkonumun içinde duvara monte edilmiş çanak antenin indirilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.
Mahkemeye verdiğim cevap dilekçesinde, söz konusu çanak antenin balkonun içinde olduğu ve bu nedenle bu çanak anteni indirmeyeceğimi söyledim.
Çünkü, yasaya göre balkon bağımsız bölümdür yani ortak alan değildir.
Balkonda dilediğim her şeyi yaparım!
Şimdi, bu davayı kesin kazanacağım için davacı tarafa ceza kesmek amacıyla bir avukat tutup, davacı tarafın avukatlık ücreti ödemesini sağlamak istiyorum.
Bu tür bir dava da avukatlık ücreti nedir?
Bir de davanın ortasında avukat tutabilirim değil mi?
Cevap: Çanak Anten indirme davası avukatlık ücreti
Sulh hukuk mahkemeleri için asgari ücret 900 TL dir. Ancak bu ücretle davayı alacak avukat bulabilirmisiniz bilmem.
Bulduğunuzu ve davayı kazandığınızı düşünelim;
900 TL dava açmadan önce avukata ödeyeceksiniz. Davayı kazandığınız için mahkeme 900 TL avukat vekalet ücretinin size ödenmesine karar verecek ancak bu parayı avukatınız alacak. Bu duruma göre;
Sizden çıkan para: 900 TL + noter vekalet ücreti
Davalıdan çıkan para 900 TL + mahkeme masrafı
Avukatın aldığı toplam para 1800 TL
Buna göre karar verin.
Davanın ortasında avukat tutabilirsiniz.
Avukat tutarken şöyle diyeceğim: Bu davayı zaten kazanıyorum, senin yardımına ihtiyacım yok, sadece karşı taraftan para alacaksın, benden almayacaksın, hatta benim noter vekalet ücretimi bile sen ödeyeceksin... Kabul ediyorsan gel, etmiyorsan güle güle :-)
Alıntı:
AdaletinBekçisi rumuzlu üyeden alıntı
Avukat tutarken şöyle diyeceğim: Bu davayı zaten kazanıyorum, senin yardımına ihtiyacım yok, sadece karşı taraftan para alacaksın, benden almayacaksın, hatta benim noter vekalet ücretimi bile sen ödeyeceksin... Kabul ediyorsan gel, etmiyorsan güle güle :-)
Umarım kazanırsınız, ancak balkonun içindeki çanağın, ortak alanda sayılmayacağı konusunda çok emin olmamanızı öneririm.
Ortak alandan çok görüntü kirliliği ve binanın görünümünü bozduğunu ileri sürebilirler.
Ayrıca belirtilen şartlarda bir avukat bulabilmeniz çok zordur. Belki yeni mezun pek dava almamış bir avukat o şartlarda davanızı alabilir. Zaten kanunen de ücretsiz dava alamaz. Eğer alacaksa gerekçesiyle birlikte bunu baroya bildirmek zorunda.
Eğer yanlışlıkla tecrübeli bir avukat gider bunu önerirseniz bıyık altından güler ve size başka bir meşlektaşıma başvurunuz der muhtemelen.
Siz iyisi mi bir arzuhalci tutun.:)
Alıntı:
Bir defa davayı %100 kazanacaksınız diye bir şey yok.Dışardan görülen ve binanın genel görüntüsüne etki eden balkon kısmıyla alakalı daha önce bir çok karar gördük.Nezih semtlerde olan bazı binalarda değil çanak anten çamaşır asmak, balkona kilim milim alaturka gölgelikler koymak vs. görüntü kirliliği açısından yasak.Ben davayı kazanamama ihtimaliniz olduğunu da düşünüyorum.
Bununla birlikte bir avukat arkadaşa ''Bu davayı zaten kazanıyorum, senin yardımına ihtiyacım yok, sadece karşı taraftan para alacaksın, benden almayacaksın, hatta benim noter vekalet ücretimi bile sen ödeyeceksin... Kabul ediyorsan gel, etmiyorsan güle güle :-)'' derseniz bir avukatla çalışamayacağınız gibi konuşmanın tatsız bir yere gideceğini tahmin etmek zor değil.Dilerseniz bir avukatın ofisine giderek deneye de bilirsiniz.Kolay gelsin..
Kocaeli de bu şartlarda avukatım olmak isteyen avukatlar bana özel mesaj atabilirler...
Sitemizde avukat aramak yasak ve site kurallarına aykırıdır.Bir avukatın bürosuna gidip bunları anlatıp bir avukat edinmeye çalışacaksınız.Çevrenizden faydalanabilirsiniz.
Cevaplardan görüldüğü üzere, en basit bir davada bile davanın nasıl sonuçlanacağı hakkında kesin cevap verebilen hukukçu yok... Ondan sonra en kıytırık davada bile avukat 900 + 900 = 1800 TL para alacak. Neden? Ne yaptın? Duruşmaya gelip 2 dilekçe yazdın diye mi?
Alıntı:
Cevaplardan görüldüğü üzere, en basit bir davada bile davanın nasıl sonuçlanacağı hakkında kesin cevap verebilen hukukçu yok... Ondan sonra en kıytırık davada bile avukat 900 + 900 = 1800 TL para alacak. Neden? Ne yaptın? Duruşmaya gelip 2 dilekçe yazdın diye mi?
Sizi bu yorumunuzdan dolayı hoşgöremeyeceğim. Çünkü üye profilinizde muhasebeci yazıyor. Bir muhasebeci de avukatın ne yaptığını ve değerini bilemiyorsa vay onun haline vay ülkenin haline...
Bir davanın sonucunun ne olacağını hadi avukat bilmiyor, siz biliyorsunuz. Peki hakim dosyayı okur okumaz biliyor mu? Bilmiyor. Yargılama yapıyor. Yani muhakeme yapıyor. Delilleri topluyor ve mevzuat, talep ve savunma dahilinde karar veriyor. Şimdi siz diyorsunuz ki avukat da hakim de davanın sonucunu bilemiyor... Hakimin de insan olduğu, yanlış karar verebileceği, zaten bu nedenle Yargıtay denilen yüksek bir mahkemeye ihtiyaç olduğu, avukatların adalet sistemindeki fonksiyonları konularına girmeyeceğim.
Haydi gelin bir de muhasebeciler açısından değerlendirelim, karşılaştıralım avukatlığı... Muhasebeci arkadaşlar da defter ve kayıtları o kadar güzel tutuyorlar ki vergi mahkemeleri boş boş oturuyor desem? Sahi neden bu kadar çok vergi davası var? Acaba muhasebeci ve mali müşavir arkadaşlar işi bilmiyorlar mı? Yine sizin gibi düşünürsek, Bir avukata verilen ücretin gereksiz olduğundan alt tarafı duruşmaya girip 2 dilekçe yazıyorlarsa, bana bir muhasebecinin de alt tarafı vergi dairesine gidip 2 beyanname hazırlamasına rağmen muhasebe ücreti neden aldığını açıklarsanız sevinirim.
Not: Kocaeli tarafında bedava muhasebeci aramaktayım... 4 tane şirketin defterleri vs. tutulacak... Ücretsiz olsun ama... (Tabii ki şaka. Her meslek çok değerlidir. Ve herkes profesyonel bir şekilde yaptığı işin karşılığını mutlaka almalıdır.)
Yargıtay her sene içtihad değiştiriyor...
Peki ne oldu da içtihadını değiştirdin?
Daha önce verdiğin kararlar yanlış mıydı yani?
Bir dava Yargıtay bilmen kaçıncı dairesine giderse farklı, bilmem kaçıncı dairesine giderse farklı sonuçlanıyor...
Sonuç1: Yargıtay'da bile durum böyleyken yerel mahkemeler ve avukatların bir dava hakkında kesin konuşamamalarını anlıyorum...
Sonuç2: Peki avukatlar bana yol gösteremeyecekse, yani bu davayı kazanırsın/kazanamazsın diyemeyeceklerse ben neden avukat tutayım ki?
Ülkede hukuk'un durumunu şu videolarda görebilirsiniz..
https://www.youtube.com/watch?v=x-Kb_GntrqQ
https://www.youtube.com/watch?v=jgHXEmmgMjA
Videoda diyor ki, hukuk davalarında bozma oranı %40-45....
Sizin tabirinizle vay ülkenin haline...
Sayın AdalatinBekçisi,
Bu sitede ne kadar zamandır oturuyorsunuz? Yeni mi taşındınız? Sizin gibi başka balkon içine anten koyanlar var mı? Binanın ortak anten sistemi var mı?
Yönetim mahkemeye başvurduğuna göre daha önceden aynı konuda mahkemeye başvurmuş ve başka sakinlerin antenlerini yargı yolu ile söktürmüş olma ihtimali, buna güvenerek te size dava açmış olması ihtimali olabilir mi?
Açıkçası ben de herkesin modern teknolojiden yararlanmaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda balkon içine konan bir anten kimseyi rahatsız etmemelidir diye düşünüyorum. Ama görüntü kirliliği bakımından değerlendirildiğinde değişik hakimler değişik kararlar verebilir. Bu nedenle davayı kaybetme ihtimaliniz de vardır.
İstediğiniz şekilde bir avukat bulup davayı kazandığınızı düşünelim, bu durumda;
Yönetim avukat vekalet ücretini site sakinlerinden toplanan aidat paralarından ödemek isteyecek. Bu ne kadar yasal olur?
Şahsen benim sitemde böyle bir şey olsa ben verdiğim aidattan vekalet ücretinin karşılanmasına izin vermem. Yöneticiler bunu kendi cebinden karşılamalıdır diye düşünürüm. Bu da ayrı bir davaya neden olabilir.
Bunlardan başka binada ortak uydu anten sistemi olsa bile, benim seyretmek istediğim kanalları göstermiyor olabilir. Örneğin Papua Yeni Gine diline merak sardım ama ortak uydu sistemi bu ülkeninin kanallarını göstermiyor.
Sayın adaletin bekçisi ben size GARANTİ veriyorum. Davayı kazanacağınıza garanti veriyorum. Davayı kaybederseniz de temyiz hakkını kazanma garantisi veriyorum. Hukuk davalarında bozma oranları 40-45 civarlarında olduğuna göre davayı kesin kazanırım diye dava açanların sayısı da ortaya çıkmış oluyor.