kasten yaralama olayı
şahit yok (görgü tanıgı yok)
suç aleti yok
yani delil sayılabilecek hiçbir şey yok. Sadece rapor var ama o her iki taraftada var yani bendede var karşı tarafda var.
SİZCE İDDİANAME YAZILIR MI ?
Printable View
kasten yaralama olayı
şahit yok (görgü tanıgı yok)
suç aleti yok
yani delil sayılabilecek hiçbir şey yok. Sadece rapor var ama o her iki taraftada var yani bendede var karşı tarafda var.
SİZCE İDDİANAME YAZILIR MI ?
Şahit yok, görgü tanığı yok, ama birbirinden şikayetçi olan, darp raporlu 2 taraf var,
Yazılır o iddianame.
neye göre ceza istiyecek ? yani neye dayanarak sadece raporlara mı ?
Yargının işi bu. Olayın ne şekilde olduğunu tespit edip karar vermek. İddianame de yazılır ceza da verilir.
Ceza vermeye yeterli olayın varlığını isbat edecek çok önemli delil var. raporlar. Allah bilir karşılıklı şikayetçide olup aleyhte ifadede vermişsinizdir. Karşılıklı kasten yaralamadan adli tıp raporunda belirtilen oranlara göre ceza alırsınız. BTM Basit tıbbı müdahele ile geçebilir raporu var ise her ikinizdede Muhtemelen adli para cezası ve akabinde HAgb kararı talebiniz olursa 5 yıl sonra hiç suç işlememiş gibi olursunuz.
şikayeti onlar bizden çekmiş ama biz çekmedik.onların raporunda btm ile giderilemez yazıyor bizimkinde btm ile giderile bilir yazıyor . (bende kırık var)
Yanlış yazdınız galiba sizde kırık var ise sizinki Btm ile giderilemez olması lazım. Karşı tarafta dahamı ağır bir yaralanma var?
Sayın ceceli341,
Üyenin "suç aleti yok" ifadesinden ben, ortada bir suç aleti var aslında ama "ele geçirilemedi" gibi bir alam çıkardım. Değilse durduk yerde suç aletini neden ansın?
Büyük ihtimalle burada taş da sopada olsa birşey kullanılmış.
Bu durumda da bunu kullanan adına durum vahim.
abilerim ben ilk raporlardan bahsediyorum yani kati raporlarından değil. evet arzuhalci abimizin dediği gibi olayda sopalarda bıçaklarda oynadı herkes bişey çıkartmış olayın aslında. bende burun kırıgı sırtta sopa izleri sağ işaret parmagında kırık ve bir kaç şey daha var. karşıda ise (3 kişi) biri avucundan diğeri kanat diye tabir ettiğimiz sırt bölgesinden bıçak yemiş durumda.diğerinde ise bişey yok arabadan beni zorla indirdiler.
Karıştığınız bıçakla yaralamayla sonuçlanan o kavga nedeniyle mahkemeye çıkacaksınız, bunun kaçarı yok.
O mahkeme sonucunda bir ceza da alacaksınız bunun da kaçarı yok , hakim belki HAGB uygulayacak ve yukarıda da açıklandığı üzere HAGB alırsanız o süre boyunca benzer bir suç işlemezseniz aldığınız ceza kalkack, hiç ceza almamaış gibi olacak siciliniz.
O süre içinde benzer bir suçtan ceza alırsanız, hem o 2.suçtan alacağınız ceza hem de ilk suçunuz nedeniyle hüküm verilen ceza uygulanacaktır.
İşin içinde bıçak, sopa vs varsa şikayetten vazgeçmek bir anlam ifade etmez. Kamu davası olur. Bunu da dikkate alın.
doğru kamu davası olduğu için şikayetin önemi yok. ama hakimin gözünde şikayetçi görünmesek daha iyi gibi geliyor.inşallah hagb verilir.yaşım (16)