-
internette başkasının suçunu ispat için resmini upload sitesine yükleme sonucu kişinin beni şikayet etmesi
merhaba ben bi doktor hakkında sakallı çalıştığına dair resmini çekip hızlı resim.com a yükleyip link ile bimere şikayet ettim ve hakkında alerji raporu var diye olayı kapattılar ve şimdi o doktor benim hakkımda izinsiz resmimi paylaştı diye savcılığa şikayette bulunmuş ne yapmam gerekir bilgi alabilirmiyim teşekkürler.
-
Cevap: internette başkasının suçunu ispat için resmini upload sitesine yükleme sonucu kişinin beni şikayet etmesi
İzinsiz olarak resmini paylaştığınızı inkar edecek durumda değilsiniz. Merak ettim, doktorun sakallı olması suç mu?
-
Cevap: internette başkasının suçunu ispat için resmini upload sitesine yükleme sonucu kişinin beni şikayet etmesi
Paylaşmış olduğunuz fotoğraf doktorun özel yaşantısına mı ait yoksa genel mi? Örneğin evinde mi, hastanede mi ya da hastane ya da özel muayenehanesinde mi çekilmiş?
Evinde çektiğiniz bir fotoğrafı izinsiz yayınlamış iseniz suç teşkil eder. Fotoğraf, doktorun özel yaşam alanı dışındaki bir yerde cekilmiş ise hiçbir suç teşkil etmeyecektir.
Bu biraz hassas ve anlaşılması güç bir konudur. Doktorun bir hastası ile hastanedeki veya özel muayenesindeki bir hasta ile görüşür iken çekilmiş bir fotoğraf ise suç oluşmuştur.
Doktor muayenehanede yalnız ve de kapı açık ise, fotoğrafını çekmek için özel bir çaba harcamak veya özel birtakım aletler, yöntemler kullanmak gerekmemiş ise suç teşkil etmez.
Fotoğraf makinesi, cep telefonu gibi sıradan cihazlar özel birtakım alet sayılmaz.
-
doktorun sakallı olması 657 de yasak bende memurum ama
doktor iş yerinde kamuda ve yanında hastasıda yok sadece kendi ve sekreteri (erkek ) vardı. hasta muayene etmiyodu ve müstehcen veya açık bi durum yoktu.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Paylaşmış olduğunuz fotoğraf doktorun özel yaşantısına mı ait yoksa genel mi? Örneğin evinde mi, hastanede mi ya da hastane ya da özel muayenehanesinde mi çekilmiş?
Evinde çektiğiniz bir fotoğrafı izinsiz yayınlamış iseniz suç teşkil eder. Fotoğraf, doktorun özel yaşam alanı dışındaki bir yerde cekilmiş ise hiçbir suç teşkil etmeyecektir.
Bu biraz hassas ve anlaşılması güç bir konudur. Doktorun bir hastası ile hastanedeki veya özel muayenesindeki bir hasta ile görüşür iken çekilmiş bir fotoğraf ise suç oluşmuştur.
Doktor muayenehanede yalnız ve de kapı açık ise, fotoğrafını çekmek için özel bir çaba harcamak veya özel birtakım aletler, yöntemler kullanmak gerekmemiş ise suç teşkil etmez.
Fotoğraf makinesi, cep telefonu gibi sıradan cihazlar özel birtakım alet sayılmaz.
teşekkür ederim hocam aydınlattığınız için başka bilmem gereken bişey varmı saygılar.
-
Dediğiniz gibi 657 sayılı yasadaki kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir durum var.
Anlattığınız kadarı ile yaptığınız eylemde özel hayatın gizliliğini ihlale ilişkin bir durum göremedim. Her fotoğrafı çekilip yayınlananın şikayeti üzerine çekip yayınlayana ceza verilseydi piyasada başta magazinciler olmak üzere foto muhabiri gazeteci kalmazdı. Tamamı içeride olurdu.
-
Şikâyet ettiğiniz Doktorda,
Alerji raporu olması yüzünden soruşturma yapıldığını anlamaktayım. Ben sizin yerinizde olsam: Söz konusu raporun onaylı suretini(örneğini) bilgi edinme kanun gereğince bimer aracılıyla talep ederdim, bu sayede gerçekten rapor alıp almadığını(bazı yöneticiler, sırf elemanını korumak amacıyla gerçek dışı ifadeler kullanabiliyor. ) öğrenirdim.
Siz,
Karakolda veya savcılıkta ifade verirken alta belirtiğim hususlara az çok vurgu yapmanızı öneriyorum:
Öncellikle barodan ücretsiz avukat atanmasını talep ediniz, doktorun hukuka aykırı eylemini kanıtlamak amacıyla fotoğrafı çektiğinizi, sadece bimer sunduğunuzu ve başkaca amaç içinde olmadığınızı az çok ifadelerinizde beyan ediniz.
İyi aksamlar dilerim...
- - - Updated - - -
Alıntı:
Dediğiniz gibi 657 sayılı yasadaki kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir durum var.
Anlattığınız kadarı ile yaptığınız eylemde özel hayatın gizliliğini ihlale ilişkin bir durum göremedim. Her fotoğrafı çekilip yayınlananın şikayeti üzerine çekip yayınlayana ceza verilseydi piyasada başta magazinciler olmak üzere foto muhabiri gazeteci kalmazdı. Tamamı içeride olurdu.
SAYIN Hakkarili Arzuhalci bey,
Hukuki açıdan Teknik analizine tümüyle katıldığımı belirtmek isterim.
-
teşekkür ederim değerli yorumlarınız için saygılar.
-
merhaba arkadaşlar bişey daha sormak istiyorum bugün ifademi verdim karakoldaki polisler basit suçlarda baronun avukat vermediğini kendi avukatın varsa onu getirmen gerektiğini söylediler ancak tutanağada müdafi istemedi yazmışlar polislerin dediği doğrumu acaba bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
-
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Şikâyet ettiğiniz Doktorda,
Alerji raporu olması yüzünden soruşturma yapıldığını anlamaktayım. Ben sizin yerinizde olsam: Söz konusu raporun onaylı suretini(örneğini) bilgi edinme kanun gereğince bimer aracılıyla talep ederdim, bu sayede gerçekten rapor alıp almadığını(bazı yöneticiler, sırf elemanını korumak amacıyla gerçek dışı ifadeler kullanabiliyor. ) öğrenirdim.
Siz,
Karakolda veya savcılıkta ifade verirken alta belirtiğim hususlara az çok vurgu yapmanızı öneriyorum:
Öncellikle barodan ücretsiz avukat atanmasını talep ediniz, doktorun hukuka aykırı eylemini kanıtlamak amacıyla fotoğrafı çektiğinizi, sadece bimer sunduğunuzu ve başkaca amaç içinde olmadığınızı az çok ifadelerinizde beyan ediniz.
İyi aksamlar dilerim...
- - - Updated - - -
SAYIN Hakkarili Arzuhalci bey,
Hukuki açıdan Teknik analizine tümüyle katıldığımı belirtmek isterim.
Adam doktor bir arkadaşına geriye dönük böyle bir rapor yazdırması çok mu zor yada geriye dönük olmasına gerek yok normal manada yazdırması çok mu zor
-
geriye dönük rapor yazılamaz arkadaşım doktor olması bişey değiştirmez raporlar sisteme giriyor oyuncak değil bu bakanlığa gidiyor sistemden. hem olay gerçekleştikten sonra rapor alması sahtekarlığını gösterir ve olay üzerine alarak kurumu ve devleti aldatmış olur. adam doktor adam avukat adam polis diye herkez her istediğini yapsaydı kanunun ne anlamı kalırdı ?
-
Dr atıştın mı ne yaptın üstat neden bu kadar kafaya taktın,
-
Suçun basit olması ya da olmamasının müdafi talep edebilmek veya edememek ile bir ilgisi yok. Bununla birlikte bir avukata ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eğer olay anlattığınız şekilde ise ortada bir suç olmadığından zaten takipsizlik kararı verilecektir. Doktorun amacının sizi bir süreliğine de olsa huzursuz etmek istediği olduğu açıkça görülüyor. Duruma bakıldığında bunu da başarmış gibi duruyor. Aynı durum benim başıma gelse idi gider ifademi verir sonra kulağımın üzerine yatardım.
Açıkçası size hak veriyorum. Örneğin ben de türbanlı bir doktora muayene olmayı reddetmiştim. Ancak herhangi bir sorunla karşılaşmadım, sorun da çıkartmadım. Onun nasıl ki yasal olarak türbanla çalışma hakkı var ise benim de Hasta Hakları Yönetmeliği uyarınca doktor seçebilme hakkım var.
-
merhaba arkadaşlar dediğiniz gibi bimerden doktorun sağlık raporunun onaylı suretini istedim fakat bana kişisel bilgilerin gizliliği esasından paylaşılamayacağını söylediler fakat benim bilgilerimi şikayet ettiğim doktor ile paylaşıp doktorun beni savcılığa şikayet etmesini sağlamaları da benim kişisel bilgilerimin paylaşılması değilmidir ? Bu bana hastanenin direk doktoru savunduğu raporunun felan yalan olduğunu düşündürüyor. Ne yapabilirim acaba ?
-
Sağlık durumuna ilişkin bilgiler de kişisel bilgilerdir, sizinle paylaşmamaları da doğal olandır.
Aynı şekilde, bimere yaptığınız şikayet sonucu şikayetiniz ilgili hastaneye iletilir, hastane yönetimince şikayet hakkında doktorun bilgisine başvurulur. O doktorun gerçekten bir alerjisi varsa ve raporu sunmuşsa, bimere de alerjisi vardır, buyrun bu da raporudur şeklinde yanıt verirler.
Sonrasında sizin en başta suç işliyor diyerek şikayet ettiğiniz kişinin , kendisi hakkında suç uyduran kişi ile şikayet hakkını kullanması da en az sizin hastanede görmekle rahatsızlık duyduğunuz dr. u şikayet etme hakkınız kadar doğaldır.
-
Alıntı:
rtek38 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar dediğiniz gibi bimerden doktorun sağlık raporunun onaylı suretini istedim fakat bana kişisel bilgilerin gizliliği esasından paylaşılamayacağını söylediler fakat benim bilgilerimi şikayet ettiğim doktor ile paylaşıp doktorun beni savcılığa şikayet etmesini sağlamaları da benim kişisel bilgilerimin paylaşılması değilmidir ? Bu bana hastanenin direk doktoru savunduğu raporunun felan yalan olduğunu düşündürüyor. Ne yapabilirim acaba ?
Öncellikle Avukat olmadığımı belirterek, öneride bulunmak isterim :
Sizin, yerinizde olsam; şüpheli olarak birisini belirtmeden (şikayet ettiğiniz kişiyi belirtmeden ) Cumhuriyet Savcılığına kişisel bilgilerim paylaşıldı diye şikayet dilekçesi verirdim. En kötü ihtimale takipsizlik verilir.
Ayırca, bütün olayı baştan aşağı anlatan detaylı bir dilekçe ile Doktoru, KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULUNA şikayette ederdim.
LİNK:
http://www.etik.gov.tr/#1
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sağlık durumuna ilişkin bilgiler de kişisel bilgilerdir, sizinle paylaşmamaları da doğal olandır.
Aynı şekilde, bimere yaptığınız şikayet sonucu şikayetiniz ilgili hastaneye iletilir, hastane yönetimince şikayet hakkında doktorun bilgisine başvurulur. O doktorun gerçekten bir alerjisi varsa ve raporu sunmuşsa, bimere de alerjisi vardır, buyrun bu da raporudur şeklinde yanıt verirler.
Sonrasında sizin en başta suç işliyor diyerek şikayet ettiğiniz kişinin , kendisi hakkında suç uyduran kişi ile şikayet hakkını kullanması da en az sizin hastanede görmekle rahatsızlık duyduğunuz dr. u şikayet etme hakkınız kadar doğaldır.
hayırdır hocam sen nerden biliyon benim suç uydurduğumu yalanmı söylüyorum ben ithamlarına dikkat et :k yalan söylesem bimere başvurmam demi resmi işler bunlar.
-
Size yalan söyledin diyen olmadı, en azından bu başlık altında daha fazla dikkat etmemi gerektirecek herhangi bir ithamda da bulunmadım. Bimer şikayetinizde ne şekilde bildirimde bulundunuz bilemem ama , açtığınız konunun başlığında o kişinin sakallı çalışarak suç işlediğini yayınlayan sizsiniz.
Kaldı ki, çektiğiniz resmi yüklediğiniz sitenin ana sayfasına bakarsanız herhangi bir üyelik olmasa da üyelerimizin paylaştığı resimler adıyla bazı resimleri genele yayınladığını görebilirsiniz.Üye iseniz görebileceğiniz yüklemeler de artmakta.
Alıntı:
ithamlarına dikkat et
diyerek beni tehdit mi ediyorsunuz??
-
kendisi hakkında suç uyduran kişi diyerek beni yalancılıkla itham eden sensin hem resim yüklediğim sitede link olmadan o resimi herkez göremez alttaki izlenme sayısına baktığın zaman sayı belli bu birincisi ikinciside bu kişi sakallı çalışarak suç işlemese bende bu konuyu sormam veya şikayet etmem yada oda kişiden kurum resmi savunma istemez ne kadar bu konularla ilgilisiniz bilmiyorum ama 657 yi bilmediğiniz kesin sen beni yalancılıkla suçlarsan tehdit etmem yasal işlem yaparım haberin olsun karşında cahil insan yok bende memurum.
-
Alıntı:
rtek38 rumuzlu üyeden alıntı
kendisi hakkında suç uyduran kişi diyerek beni yalancılıkla itham eden sensin hem resim yüklediğim sitede link olmadan o resimi herkez göremez alttaki izlenme sayısına baktığın zaman sayı belli bu birincisi ikinciside bu kişi sakallı çalışarak suç işlemese bende bu konuyu sormam veya şikayet etmem yada oda kişiden kurum resmi savunma istemez ne kadar bu konularla ilgilisiniz bilmiyorum ama 657 yi bilmediğiniz kesin sen beni yalancılıkla suçlarsan tehdit etmem yasal işlem yaparım haberin olsun karşında cahil insan yok bende memurum.
Önce,
hiç tanımadığınız kişilerle bu tarz bir tartışma içine girecekseniz,
nasıl hitap edeceğinize dikkat edeceksiniz.
Sizi yalancılıkla itham eden olmadı, hakkında şikayette bulunduğunuz kişinin sizin hakkınızda şikayette bulunma hakkını kullanabileceğinden bahsettim, lafı ne tarafa çekip nerenizle değerlendiriyorsunuz bilmiyorum ama ,
Buyrunuz yasal işlem yapınız.
-
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
konuşmalarına dikkat et verdiğin cevaplarada neremle çarpıp neremle değerlendirdiğimi söylerim sanada terbiyem elvermiyo üstteki yazına bak yürü git işine bak ağzımı bozdurma ahlakında seviyende belli oldu birader. seni yönetici yapana şaşarım ben forumda millet cevap verip bilgilendirme yaparken sen ortalığı karıştırıp milleti yalancılıkla itham ediyon seviyen belli.
-
Sabır da bir yere kadar.
Allah yolunu açık etsin
-
Bilindiği üzere Anayasamızda bireylere şikayet hakkı tanınmıştır. Şikayet, dava ve suç duyurusu hakkı kişinin bizzat tendisinin zarar gördüğü olaylarla sınırlı dağildir.
Kişi, kamu düzeni ile ilgili olarak mevzuata aykırı olan her durum ile ilgili olarak ilgili mercilere şikayet ve suç duyurusu hakkını kullanabilir.
Somut olay ile ilgili olarak söylemiyorum ama;
Bazı durumlarda, bazı kişilerin öğrenmiş oldukları bir suçu ilgili mercilere bildirmemesi ayrı bir suç teşkil etmektedir. Bu bağlamda;
Doktoru ilgili mercilere şikayet eden kişinin, doktorun sakal traşı olmasını engelleyecek bir sağlık sorununun olduğunu önceden bilmesi mümkün olamayacağına göre “suç uydurma, iftira” gibi suçların oluşmayacağı hususunda bir tereddüt bulunmamaktadır.
Bununla birlikte özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun oluşup oluşmadığı ise tartışmalıdır. Şahsi düşünceme göre;
İlgilinin burada anlattıklarına dayanarak daha önce bu forumda yapmış olduğum ayrıntılı yorumda da belirttiğim üzere bu suçun da oluşmadığını düşünüyorum.
Diğer taraftan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklik ile dini inancı gereği bayanların türban takarak çalışmasına olanak sağlanmış iken, dini inancı gereği erkeklerin de Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) bir sünneti olan sakal bırakmalarına olanak sağlayan düzenlememin yapılmamış olmasını şahsen Aayasamızın eşitlik ilkesine aykırı bulduğumu ifade etmek isterim. Bu konuda da bir düzenleme yapılarak erkeklerin de “dini sakal" bırakabilmelerine olanak sağlanması gerekmektedir.
Ancak bu konuda yapılacak olan düzenleme bazı sorunları da beraberinde getirebilir. Bırakılan sakalın “dini sakal mı” yoksa “inançsız entellektüel sakalı mı” veya unutulmuş, ihmal edildiğinden bir iki günlüğüne kesilmemiş “sıradan sakal mı” olduğuna nasıl karar vereceğiz?
Her ne kadar sakal, dış görünüşü itibarı ile ne türden olduğunu belli etmekte ise de;
Yönetmelikte yapılacak değişikliğe bir ayrıntı konularak bu sorunun da üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum. Örneğin madde metnine “sakalın sakal duası ile okunmuş olması şarttır” şeklinde bir ibare konulablir.
-
Sn.hakkarili arzuhalci haklısınız elbette.
bahse konu sakallı dr. bir aile hekimi ise, yada bir universite hastanesinde sözleşmeli çalışan hekimse,
657 ye tabi midir? İlgili kılık kıyafet yonetmeliği bir aile hekimini veya bir universitede sözleşmeli çalışan bir doktoru bağlar mı?
-
Sayın Erdoğan Bey Üstadım,
657 sayılı Yasa metninde memurların kılık ve kıyafetinin nasıl olacağına dair bir ayrıntı yok. Yalnızca 125. maddede, kılık ve kıyafet yönetmeliğine aykırı davrananlar için ceza hükmü bulunmakta. Bir anlamda bu madde bizi bahse konu Yönetmelik'e göndermekte.
Söz konusu Yönetmelik'in 2. maddesi ise şu şekilde:
Madde 2
Bu Yönetmelik, genel ve katma bütçeli kurumlar, mahalli idareler, döner sermayeli kuruluşlar ve kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunların iştirakleri ve müesseselerinde çalışan her sınıf ve derecedeki memurlar, sözleşmeli ve geçici görevle çalışan personel ile işçilerin kılık ve kıyafetlerinin düzenlenmesine ilişkin esasları kapsar.
Madde metnine göre, söz ettiğiniz aile hekimi, üniversite hastanesi doktorları da bu Yönetmelik'in kapsamındadırlar.
-
Alıntı:
Örneğin madde metnine “sakalın sakal duası ile okunmuş olması şarttır” şeklinde bir ibare konulablir.
Zaten duası okunmamış bir sakalı "sakal" olarak nitelendirmemiz caiz değildir. Duası okunmamış bir sakal, yüzde çıkan kılların oluşturduğu pislik ve kirden ibarettir.
-
hakkarili arzuhalci bey değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bilgisi olan sizin gibi insanların konuşması önemli olan odur. erdoğan kırcalı isimli insan yönetici yapılmış ama hiçbir kanuni bilgisi yok saçmalamaktan başka bişey yapmıyor ve yazmıyor bilgi sıfır. o doktor bikere kamu hastanesinde olmasa zaten şikayet edilmezdi.ayrıca rtek38 isimli kullanıcı adlı üyeliğimi banlıyarak da bunu kabul etmiş oldu.bu siteyi sen kurduysan söylede bidaha uğramayalım erdoğan efendi bilgi sıfır yönetici olmuşsun işine gelmeyince banlıyosun .hadi bunuda banla egonu tatmin et.
-
Siteyi ben kurmadım, belki hasbel kader yonetici oldum,
banlanma sebebiniz hoşunuza gitmeyen yoruma gosterdiğiniz tepkinin şekli idi, bir normal uyeye o şekilde tepki gösterdiğiniz,terbiyesizlik ettiğiniz anda banlarım, bana karşı olanlarda kişisel olduğu için daha sabırlı davranır, hitaba dikkat edilmesi gerekliliğini hatırlatırım. Size de hatırlattım, hakarete devam ettiniz. Neticede atıldınız.
Atılan uyelerin bir başka isimle tekrar uye olması da tekrar uzaklaştırma sebebidir.Bu kuralı da ben koymadım, ama iyi ki varmış o kural. Gene atıldınız.
Yeni bir uyelik alıp tekrar devam edebilirsiniz. Aynı şekilde hakarete devam ederseniz, tekrar, tekrar, tekrar atılacaksınız.
Sitede yonetci olmak için mutlaka hukukçu olmak gerekmiyor.
-
vay arkadaş, ne sakalmış. konudan anladığım kadarıyla hacı sakalı yasak ama top sakal serbest :) yasaklanan veya serbest bırakılan sakallar diye şekil tarifi varmı o kanunda.
-
Alıntı:
mehmetk. rumuzlu üyeden alıntı
vay arkadaş, ne sakalmış.
:).........