Ttnet'ten 350 TL fatura geldi.
İyi akşamlar. Ttnet'ten 350 TL fatura geldi. Nedenini sorduğumda 290 TL'lik alışveriş yapılmış dediler fakat kimin yaptığını ne aldığını sorduğumda göremiyoruz diyorlar. Hattımda bir abone daha çıktı fakat şuan aboneliği pasif durumdaymış. Ben kesinlikle alışveriş yapmadım. Bir kişiye Facebook üzerinden telefon numaramı vermiştim bir kaç gün sonra beni engellemişti. O kişiden şüpheleniyorum. Sadece telefon numarası ve ad soyaddan benim adıma benim aboneligimle alışveriş yapabilir mi? Polislere sordum mümkün değil dediler. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Teşekkürler.
Cevap: Ttnet'ten 350 TL fatura geldi.
playstore alısverısı yapılmıs olabilir.telefonuna bi şifre geldi mi ve bu şifreyi herhangibirine verdin mi?senden isteyen oldu mu
Sanırsam TTnet bu ödeme işlemleri için SMS doğrulaması talep ediyor. Eğer böyle bir durum varsa, pek bir şey yapılabileceğini zannetmiyorum. Sonuçta SMS hesabın sahibinin telefonuna geliyor. Eğer telefonunuza erişebilecek birileri varsa onlarla bu durumu görüşmenizi öneriyorum.
Evet şimdi aklıma geldi. Facebookta ttnet kampanyaları diye sahte bir sayfa vardı ve yorum yazana tablet vereceğini söylüyordu. Sayfa hakkında soruşturma da başlatılmış ve sayfa şuan yok. Benden telefon numarası istedi ve kod onaylattı. Bu durumda telefon numarasını ve interneti iptal ettirsem nasıl olur? Ya da ne yapmalıyım?
Alıntı:
Ersin ERDOĞAN rumuzlu üyeden alıntı
Sanırsam TTnet bu ödeme işlemleri için SMS doğrulaması talep ediyor. Eğer böyle bir durum varsa, pek bir şey yapılabileceğini zannetmiyorum. Sonuçta SMS hesabın sahibinin telefonuna geliyor. Eğer telefonunuza erişebilecek birileri varsa onlarla bu durumu görüşmenizi öneriyorum.
Kendi üstüme olan internet aboneligini iptal ettirsem ne olur?
telefonuna gelen o kod ile alısveris yapılmış..onu vermemen gerekirdi mahkemeye ver o kişiyi ttnetten ip kayıtlarını iste hesabına giriş yapan kişiyi böyle bulabilirsin
Alıntı:
xbursankarax rumuzlu üyeden alıntı
telefonuna gelen o kod ile alısveris yapılmış..onu vermemen gerekirdi mahkemeye ver o kişiyi ttnetten ip kayıtlarını iste hesabına giriş yapan kişiyi böyle bulabilirsin
Ttnet alışverişin içeriğini bilmiyor öyle diyor. Savciliga vereceğim de ttnet aboneligini iptal ettirirsem devam eder mi faturaya yansıması? Yani sonraki ay da fatura gelir mi? Bu kişi tek bir onay koduyla devamlı para çekebilir mi?
tek şifre ile para çekmeye devam edebilir.Şöyle devam eder senin telefon hattını klonlar gelen mesajlarla devam eder ya da seni yine kandırıp gelen sms teki şifreyi alır senden veya telefonuna virüs bulasabilir buradan mesajlarına ulasır.Online işlemleri iptal et yani tek şifre vb şeylerle girilmesin hesabına.Fatura üst limiti belirleyebilirsin mesela sınırsız internet fiyatı 50 tl ise ttnete bildrimde bulun faturam 50 tl yi geçmesin fatura üst limitim 50 tl olsun de alısveris yapamaz o zaman fatura 50 yi geçemeyecegi için
Alıntı:
tek şifre ile para çekmeye devam edebilir.Şöyle devam eder senin telefon hattını klonlar gelen mesajlarla devam eder ya da seni yine kandırıp gelen sms teki şifreyi alır senden veya telefonuna virüs bulasabilir buradan mesajlarına ulasır.Online işlemleri iptal et yani tek şifre vb şeylerle girilmesin hesabına.Fatura üst limiti belirleyebilirsin mesela sınırsız internet fiyatı 50 tl ise ttnete bildrimde bulun faturam 50 tl yi geçmesin fatura üst limitim 50 tl olsun de alısveris yapamaz o zaman fatura 50 yi geçemeyecegi için
Kod gelen ttnet aboneligimdeki telefon numarasını başka bir numarayla değiştirdim. Ayrica telefon eski model tuşlu telefondu. Virüs yollanır mi bilemem. Telefona virüs bulaştırsa bile mesajları takip etmesi para çekmesi için tekrar kod yollaması gerekir. Ayrıca ttnet müşteri hizmetlerini aradım. O dediklerinizi yapamıyorlar öyle bir şey yokmuş.
Duzenleme: En üst fatura sınırını 100 TL olarak belirleyebildim.
İptalini yapsanız bile onay verdiğiniz için paranızı geri almanız zor. Yakın bir dostumda böyle bir sorun yaşamıştı. Şikayet etti ama hiç bir gelişme olmadı.
Geçmiş olsun.
Alıntı:
İptalini yapsanız bile onay verdiğiniz için paranızı geri almanız zor. Yakın bir dostumda böyle bir sorun yaşamıştı. Şikayet etti ama hiç bir gelişme olmadı.
Geçmiş olsun.
Paramı geri almak bir yana dursun onu mecbur ödeyeceğim. Bu işlem her ay tekrarlar mı onu merak ediyorum.
Merhabalar aynı sorunu bende yaşıyorum ancak telefondan hiçbir şekilde onay vermedim.Buna rağmen bu sabah 260 tllik alışveriş yapmışlar.Bu durumda ne yapmam gerekir teşekkürler.Ayrıca ürünleri iade etmek hakkımında bulunmadığı ile ilgili satın alma sözleşmesi geldi.Bu ürünleri gerçekten iade edemezmiyim?Teşekkürler.
Alıntı:
ag67 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar aynı sorunu bende yaşıyorum ancak telefondan hiçbir şekilde onay vermedim.Buna rağmen bu sabah 260 tllik alışveriş yapmışlar.Bu durumda ne yapmam gerekir teşekkürler.Ayrıca ürünleri iade etmek hakkımında bulunmadığı ile ilgili satın alma sözleşmesi geldi.Bu ürünleri gerçekten iade edemezmiyim?Teşekkürler.
İade etmek istediğiniz ürünler size geldi mi ki?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
16 haneli kodlar playstore tarafından mail hesabıma gönderildi.Bende ilk mailde durumu fark edip şifremi değiştirdim.Şifre değişene kadar toplam 260 tllik 4 adet alışveriş yapılmış.Kodlar tek kullanımlık ama ben duruma müdahale edene kadar kullanmışlar.
Alıntı:
ag67 rumuzlu üyeden alıntı
16 haneli kodlar playstore tarafından mail hesabıma gönderildi.Bende ilk mailde durumu fark edip şifremi değiştirdim.Şifre değişene kadar toplam 260 tllik 4 adet alışveriş yapılmış.Kodlar tek kullanımlık ama ben duruma müdahale edene kadar kullanmışlar.
telefona onay kodu girilmesi gerek yakın bi arkadaşın da yapmıs olabilir.senin telefonuna kod gelmiştir gizlice silip halletmiştir işi
Öncelikle her hangi bir abonelik durumu oluşmadıysa her ay ücret geleceğini zannetmiyorum.
xbursankarax'nın da dediği gibi gelen kodu alıp silmiş olabilir.
Bu durum ile ilgili bir sitede konu açılmıştı, sayın site yönetimi uygun görürse konu linkini yayınlamak istiyorum.
Alıntı:
telefona onay kodu girilmesi gerek yakın bi arkadaşın da yapmıs olabilir.senin telefonuna kod gelmiştir gizlice silip halletmiştir işi
Evde tek başıma başıma yaşıyorum.Onun için bu durum mümkün değil.Ancak bahsi geçen site,internetten yaptığım araştırmalar doğrultusunda, şifreyi herhangi bir telefona gönderecek şekilde programlamış.Ttnette kayıtlı olan telefonuma değilde,o an yazılan herhangi bir numaraya kodu gönderebiliyormuşsunuz.
Bence birileri bunu dolandiciliga cevirmis. Cunku son zamanlarda ttnet le alakali iyi seyler duymuyorum. Acil onune gecmeli
Öyle bir şey olacağını zannetmem. Bu işlem TTnet hesabı ile yapılıyor, doğrulaması ise o hesabın sahibinin telefonuna gidiyor. O onay mesajı alındıktan sonra işlem bitiyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan Kırcalı,
Bu durum ile ilgili bir sitede açıklayıcı bir konu gördüm. Konu URL'sini burada paylaşabilir miyim?
Alıntı:
Öyle bir şey olacağını zannetmem. Bu işlem TTnet hesabı ile yapılıyor, doğrulaması ise o hesabın sahibinin telefonuna gidiyor. O onay mesajı alındıktan sonra işlem bitiyor.
- - - Updated - - -
Sayın Erdoğan Kırcalı,
Bu durum ile ilgili bir sitede açıklayıcı bir konu gördüm. Konu URL'sini burada paylaşabilir miyim?
Hocam en azından bana özel mesaj olarak atabilirmisiniz?Teşekkürler.
Ne yazık ki mesaj sınırı yüzünden atamıyorum.
Ttnetten az önce cevap geldi.Onay mesajı benimle alakası olmayan bir telefon numarasına gönderilebiliyormuş.Üyelik bilgileri yeterliymiş böyle bir işlem için.fatura itirazımda dikkate alınmadı.Bu konu hakkında btk ve tüketici haklarına başvurmayı düşünüyorum.Sizce sonuç çıkarmı?
bende de aynı durum oldu 400 tl fatura geldi alamadım parayı bir türlü legal dolandırıcı ttnet