Kredi kartı borcunda yüzde yetmiş indirim..
sevgili dostlar,
Akbank'a olan 30.000 TL kredi kartı borcum 2 yıl içerisinde 63.000 TL oldu. Dün bana bir mesaj geldi ve sizinle paylaşmak istiyorum. mesaj içeriği; "Bilgilendirme- Sayın..... 63.960,00 TL kredi kartı borcunuzu 2 esit taksitte ve toplam 13.820,00 TL ödeyerek kapatabilirsiniz. Bunun için 17.12.2015 tarihine kadar bize ulaşın. Önerimizi kabul edin, borçtan kurtulun." Benim anlamadığım şey anaparanın da altında fiyat teklif ettiler borçtan kurtulmam için. Bunun altından sizce bir bit yeniği çıkar mı? Sonradan 30.000 TL avukatlık ücreti falan çıkar mı? bankaya gidicem görüşmeye.. görüşmeden önce sizlerle paylaşmak istedim konuyu. Saygılarımla..
Cevap: Kredi kartı borcunda yüzde yetmiş indirim..
Mesaj bankanızdan mı geldi?
evet.. ama bankam adına hukuk bürosuyla konuştum..
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mesaj bankanızdan mı geldi?
http://i.hizliresim.com/j1r4pg.jpg
http://i.hizliresim.com/j1r4pg.jpg
resimleri eklemeye calıştım..
Bu arada bu konuyla alakalı olarak, Bankayı aradım.. Banka yetkilisi bana; uzlaşma talebiniz kabul edilmiş; 2 eşit taksitte toplam 13.820,00 TL ödediğinizde başka hiçbir şey ( avukatlık ücreti vs.. ) ödemenize gerek olmadan borcunuzdan kurtuluyorsunuz dedi. Zaten anaparası 30.000 TL olan bir borcumun bu denli cüzi bir miktara çözülmesi diğer bankalara örnek olsun inşallah.. Borçlu olan herkes borcundan kurtulmasını ümit ediyorum. Bu düzeye gelene kadar Banka bana daha önce 40.000 TL ye indirelim dedi.. durumum yok dedim.. 35.000 TL ye düşürelim 4 taksitte ödeyin dedi. Durumum yok dedim.. Sonra 10 Taksit dedi 32.000 TL olarak güncelledi. Ben de elimde benim 5.000 TL anca var.. ödeme yapsam ne olur yapmasam ne olur dedim avukatlık bürosuna.. En son olarak 63.000 TL ye ulaşmış borcumu 13.820,00 TL olarak güncellediler.. Banka kararlıysa siz de kararlı olun.. Haciz ile korkuttular, haciz yapamadılar.. Hapse girersiniz diye korkuttular.. yine bir şey yapamadılar.. Yüklü miktarda borcunuz var ve ödeyemiyorsanız bankaya örneğin 100.000 liralık borç için 20.000 TL teklif edin.. bunu yazılı yapın.. gelin siz de ben de kurtulalım bu işten deyin.. Belki de benim şansım vardı bu iş oldu yani.. Paranız varsa bile yok görüntüsü verin.. Ama ben hala buradaki hukukçulardan benim durumum gibi bir durumla karşılaştılar mı merak ediyorum.. Anaparanın yarısından daha az miktara banka alacağından vazgeçiyor.. Bugün de iş bankası borcum için aradılar.. ben de avukat beyin whatsapp ına mesajı attım.. siz de buna yakın indirim yaparsanız sizin de borcunuzu kapatırım dedim.. Banka ile görüşün dediler.. Şimdi pazartesi günü Akbanka olan borcumu halledince ve icradan da temiz kağıdını alınca iş bankasına da başvuracağım.. oraya da 5-10.000 liram var diyeceğim.. siz de ben de kurtulalım diyeceğim.. onlar da 15 falan derlerse kabul edeceğim.. Eğer İş bankası da kabul ederse, yaklaşık 130.000 TL'ye ulaşan borcumu 30.000 TL'ye çözmüş olacağım.. en derin saygılarımla..
Banka bu teklifi kabul edip, ödemeyi yapmanızın ardından borcun kapandığına dair ibra belgesini de veriyorsa, kim ne diyebilir ki?
Hocam, sadece sıkça görülen bir şey mi? Ya da hangi durumlarda bu şekilde banka karar alıyor? vs gibi yorumlarınızı merak ediyorum.. O yüzden önceki yazımda buradaki hukukçulara atıfta bulundum..
Konuyu takip etmekteyim inş bizde böyle birşeyden faydalanırız.Benim kart değil ama kredi olurmu sizce bu tarz bi durum.
Bu durum gayet normal. Banka sizden umduğu tahsil umudunu kesince, bu alacağı üç kuruşa başka bir firmaya devredeceğine, daha karlı gördüğü bu teklifi yapmış, bir problem yok, ancak siz bankadan muhakkak ibra alın.
Alıntı:
GhostRider rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu takip etmekteyim inş bizde böyle birşeyden faydalanırız.Benim kart değil ama kredi olurmu sizce bu tarz bi durum.
Hocam eğer üzerine kayıtlı birşey yoksa, 2 yıl sabrettim ben ödeyemeyeceğim diye.. En sonunda bu teklifle karşılaştım. Hatta bi ara tefeciye bile gitmeyi düşündüm.. Aman sakın haa.. Borcun varsa bırak bankaya olsun dedim.. Senin borcun ne kadar eskiyse indirim o kadar fazla oluyor.. Git bankaya konuş.. Çok küçük miktar ile kapatalım de.. Dene şansını.. Red cevabı alırsan pes etme..
Altın değerindeki bu bilgiyi/tecrübeyi paylaştığınızdan dolayı canı gönülden teşekkür ederim.
iyi aksamlar dilerim...
Alıntı:
nofates rumuzlu üyeden alıntı
Hocam eğer üzerine kayıtlı birşey yoksa, 2 yıl sabrettim ben ödeyemeyeceğim diye.. En sonunda bu teklifle karşılaştım. Hatta bi ara tefeciye bile gitmeyi düşündüm.. Aman sakın haa.. Borcun varsa bırak bankaya olsun dedim.. Senin borcun ne kadar eskiyse indirim o kadar fazla oluyor.. Git bankaya konuş.. Çok küçük miktar ile kapatalım de.. Dene şansını.. Red cevabı alırsan pes etme..
Benim Kredi borcum var, 10 bin tl çekmiştim.avukatlık olmuşum haciz ve icra kararımı ne çıkmış çıkıcakmıymış.bişeyler söyledi, avukata geleyim ofisinize görüşelim detayları yüzyüze konuşalım ne kadar borcum var nasıl yapabiliriz vs.konuşmak için bana verdiği cevap şu: yüzyüze görüşme sağlamıyoruz dosyalarınız işleme konuldu bu saatden sonra yapabileceğiniz tek şey ödeme yapmak hatta onu bile demiyor ödeme yapmanız gerekiyordu fln diyor.Başından salıyor beni.telefonu kapatıyor fln.bankayı aramıştım o telefon konuşmasından önce bana dosyanız avukatta detayları kendisiyle görüşebilirsiniz demişti.avukatda sallıyor beni başından.ne yapmacağımı bilemedim. :(
Sevgili dostlar.. Paranın tamamını yatırdım. Banka personeli bile şaştı olaya :) ibranameyi de aldım.. Allah herkese nasip etsin..
Sayın Nofates,
Yazdığınız konu ile ilgili olarak biraz daha ayrıntılı bilgi alabilir miyim.Benim de Akbank'a yaklaşık 23.000 TL borcum var.Yıllarca ödedim fakat son 13 aydır işsizdim elimdeki paradan ödedim ama o da bitince 90 gündür ödeyemiyorum.Sizin bu 90 gün geçtikten sonra başınızdan neler geçti.Benim üzerime mal varlığım yok ailemle kalıyorum.Ama onlar bu borcu öğrenirse ok büyük problem olacak.Özellikle eve haciz gelmesi Allah korusun ailemle ilişkimi tamamen bitirebilir.Siz ödeyemediğiniz zaman ile şimdiki zamana kadar geçen sürede nasıl süreç işledi.O sırada bir başka yerde çalışıyor muydunuz.Biraz daha ayrıntılı bilgi vereblir misiniz?
Sayın Tuglacar,
Benim borcun üzerinden 90 gün geçti.. Sonra ödeme ihtarı çekti banka, ardından icraya verdi beni,, ben mal bildiriminde bulundum ve ödeyecek gücüm olmadığını yazdım.. Ardından icraya geldiler eve ama icra yapmıyorlar.. "mevcut durum devam etmektedir ve borçlu ödeyecek gücünün olmadığını belirtmiştir" diye döndüler hep.. 6 ayda bir geliyorlar.. Benim borcumun kesinleşme tarihi 2014 Şubat ayı.. Maaşlı ve kamu kurumunda çalışıyorum ve devam eden hacizim var.. Ayda 700 lira kesiliyor.. O bitecek te bunlara sıra gelene kadar 10 yıl geçer. İlk başta benimkilerde bana kızdılar ama sonradan alıştılar.. Aradan bir yıl geçtikten sonra istanbuldan bir mesaj geldi.. Dosyanız bize devrolmuştur diye.. 6 ay onlarda birşey yapmadı.. 6 ay sonra aradılar 4 taksitte ödeyin falan diye haciz hapis gibi şeylerle korkuttular.. Bende olsa neden ödemeyeyim yok arkadaş dedim.. 1 ay sonra işte şu kadar indirim yaptık vs diye anlattılar.. Bennde beni aramayın param olunca peşinen ödeyeceğim dedim ve ne zaman diye sordular ben de belki 1 ay belki 10 yıl dedım.. Sonra yine yine aradılar.. Yok dedim yine.. Sonra en son olarak benim 10-15 binliram var baş ka param yok dedim.. Ve sonrasında bu mesaj geldi.. Neredeyse borcum kesinleştikten 22 ay sonra.. Durum budur..
Alıntı:
nofates rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Tuglacar,
Benim borcun üzerinden 90 gün geçti.. Sonra ödeme ihtarı çekti banka, ardından icraya verdi beni,, ben mal bildiriminde bulundum ve ödeyecek gücüm olmadığını yazdım.. Ardından icraya geldiler eve ama icra yapmıyorlar.. "mevcut durum devam etmektedir ve borçlu ödeyecek gücünün olmadığını belirtmiştir" diye döndüler hep.. 6 ayda bir geliyorlar.. Benim borcumun kesinleşme tarihi 2014 Şubat ayı.. Maaşlı ve kamu kurumunda çalışıyorum ve devam eden hacizim var.. Ayda 700 lira kesiliyor.. O bitecek te bunlara sıra gelene kadar 10 yıl geçer. İlk başta benimkilerde bana kızdılar ama sonradan alıştılar.. Aradan bir yıl geçtikten sonra istanbuldan bir mesaj geldi.. Dosyanız bize devrolmuştur diye.. 6 ay onlarda birşey yapmadı.. 6 ay sonra aradılar 4 taksitte ödeyin falan diye haciz hapis gibi şeylerle korkuttular.. Bende olsa neden ödemeyeyim yok arkadaş dedim.. 1 ay sonra işte şu kadar indirim yaptık vs diye anlattılar.. Bennde beni aramayın param olunca peşinen ödeyeceğim dedim ve ne zaman diye sordular ben de belki 1 ay belki 10 yıl dedım.. Sonra yine yine aradılar.. Yok dedim yine.. Sonra en son olarak benim 10-15 binliram var baş ka param yok dedim.. Ve sonrasında bu mesaj geldi.. Neredeyse borcum kesinleştikten 22 ay sonra.. Durum budur..
Teşekkür ederim açıklamalarınız için.Anlaşılan önümde çok zorlu bir dönem var Allah yardımcımız olsun.