Cevap: Dolandiricilik (şimdiden teşekkürler yardımlarınız icin )
söz konusu senet ve protokol denen evraklarınız usulüne uygun doldurulduğunu tespit etmek için ilgili evrakların fotoğrafını bu yere koymanızı rica ederim.
ad soyad T.C KİMLİK ikametgah adresi gibi özel bilgilerinizi KARARTARAK YANİ KAPATARAK BU YERE KOYUNUZ.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
söz konusu senet ve protokol denen evraklarınız usulüne uygun doldurulduğunu tespit etmek için ilgili evrakların fotoğrafını bu yere koymanızı rica ederim.
ad soyad T.C KİMLİK ikametgah adresi gibi özel bilgilerinizi KARARTARAK YANİ KAPATARAK BU YERE KOYUNUZ.
Protokol ve senet kişnin el yazısıyla avukat arkadaşımın gözetiminde alındı hiç bir sorun yok
Alacak için ikamet adresine icraya gidilebilir.Annesinin üzerine olan eve dokunulamaz ama resmi adresindeki eşyaya (oda yaşamsal olmayan 2. si bulunan eşya olacak) haciz söz konusu olabilir.Onun dışında alınacak bir şeyi yoksa alınamaz.Kimse borcu için içeri girmez.Ancak ödeme taahhüdü verirse(oda gene borç için değil taahhüt ihlalden kısa süreli tazyik hapsi) bu söz konusu olur.Yakalama kararı çıkartmak(borçlu kişiye yakalama kararı çıkartılsa ülkenin yarısı diğer yarısını yakalamaya çalışırdı) söz konusu değil.İcra için sıraya girip bekleyeceksiniz.Ortada anlatımınıza göre bir dolandırıcılık değil bir alacak verecek meselesi var.Savcılık konuyla ilgilenmez.Bu şekilde hiç bir şeyi olmayan birinden bu miktarları tahsil etmek pek mümkün değil.Gitti gider gibi duruyor.İlerde annesinin evi miras kalır bölüşülürse payı için vaktinde harekete geçip icra yapabilirsiniz.En azından teselli ikramiyesi olur.Geçmiş olsun.
Alıntı:
aleboystyle rumuzlu üyeden alıntı
Protokol ve senet kişnin el yazısıyla avukat arkadaşımın gözetiminde alındı hiç bir sorun yok
avukat bey senet ve sözleşmenin usulüne uygun doldurulduğunu onaylıyorsa muhatap borçluya aleyhine icra takibi balayınız.
sayın engin beyin açılmasına uyararak gerekeni yapınız.
icra takibi başlatırken TÜFE (ENFLASYON ) oranlarını az çok öngörerek FAİZ talep ediniz , aksi taktirde alacağınız değeri gün geçtikçe azalır.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Alacak için ikamet adresine icraya gidilebilir.Annesinin üzerine olan eve dokunulamaz ama resmi adresindeki eşyaya (oda yaşamsal olmayan 2. si bulunan eşya olacak) haciz söz konusu olabilir.Onun dışında alınacak bir şeyi yoksa alınamaz.Kimse borcu için içeri girmez.Ancak ödeme taahhüdü verirse(oda gene borç için değil taahhüt ihlalden kısa süreli tazyik hapsi) bu söz konusu olur.Yakalama kararı çıkartmak(borçlu kişiye yakalama kararı çıkartılsa ülkenin yarısı diğer yarısını yakalamaya çalışırdı) söz konusu değil.İcra için sıraya girip bekleyeceksiniz.Ortada anlatımınıza göre bir dolandırıcılık değil bir alacak verecek meselesi var.Savcılık konuyla ilgilenmez.Bu şekilde hiç bir şeyi olmayan birinden bu miktarları tahsil etmek pek mümkün değil.Gitti gider gibi duruyor.İlerde annesinin evi miras kalır bölüşülürse payı için vaktinde harekete geçip icra yapabilirsiniz.En azından teselli ikramiyesi olur.Geçmiş olsun.
Benden parayı is yapicaz diye alıyor ama is yapmıyor o parayla kumar oynuyor malları aldim sattım diye yalan söylüyor sonradan kayboluyor sonra ortaya çıkıp senet veriyor nitelikli dolandırıcılık olması icin bir unsur yokmu diyorsunuz annesi muhtarlıkdan yazı almış bizle yasamıyor diye icra gidildiğinde geri donmek icin bir neden olur mu ailesi telefonlarımı açmıyor onla is yaptın ondan al diyorlar yalan soyluyolar ama oğullarının arkasında onlarda davaya katabilirmiyim
Alıntı:
Benden parayı is yapicaz diye alıyor ama is yapmıyor o parayla kumar oynuyor malları aldim sattım diye yalan söylüyor sonradan kayboluyor sonra ortaya çıkıp senet veriyor nitelikli dolandırıcılık olması icin bir unsur yokmu diyorsunuz annesi muhtarlıkdan yazı almış bizle yasamıyor diye icra gidildiğinde geri donmek icin bir neden olur mu ailesi telefonlarımı açmıyor onla is yaptın ondan al diyorlar yalan soyluyolar ama oğullarının arkasında onlarda davaya katabilirmiyim
size senet vermesi sizin olayınız hukuken alacak verecek meselesine çeviriyor.
sizin muhatabınız sadece senet borçlusudur.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
size senet vermesi sizin olayınız hukuken alacak verecek meselesine çeviriyor.
sizin muhatabınız sadece senet borçlusudur.
öncelikle o değerli Zaman'ınızı ayırdığınız icin tesekkur ederim bu olayın nitelikli dolandiricilikdan çıkma sebebi senet alıp bana ödemesini söylemesini bu kişinin kaçsaydı senet protokol almasaydık ozaman nitelikli dolandiricilikdan yargilanabilirmiydi ben bu kişinin ceza evine girmesini istiyorum açıkcası cezaevine girerse sicili bozulursa ailesi korkar ve evi koyu satar paramı verir düşüncesindeyim
Cezaevine falan girmez, savcılık bu gibi alacak-verecek olaylarında takipsizlik verir. Ortada dolandırıcılık suçundan ziyade, hukuki bir alacak-verecek meselesi var. Geçmiş olsun.
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
Cezaevine falan girmez, savcılık bu gibi alacak-verecek olaylarında takipsizlik verir. Ortada dolandırıcılık suçundan ziyade, hukuki bir alacak-verecek meselesi var. Geçmiş olsun.
Peki ailesine filan dava acabilirmiyim benden parayı aldı kaçtı sonra parayı yedim Dedi sonra ben senet aldım şimdi yine ortalıksa yok ailesi bizde görüşmüyoruz diyor ama görüştüğüne dahil elimde kanıtlar var ailesinede dava acamazmiyim oğullarını sakladıklarını söyleyebilirmiyim senedin vadesi doldu
Alıntı:
Peki ailesine filan dava acabilirmiyim benden parayı aldı kaçtı sonra parayı yedim Dedi sonra ben senet aldım şimdi yine ortalıksa yok ailesi bizde görüşmüyoruz diyor ama görüştüğüne dahil elimde kanıtlar var ailesinede dava acamazmiyim oğullarını sakladıklarını söyleyebilirmiyim senedin vadesi doldu
Borç kişisel, ailesini dahil etmeniz hukuksal açıdan mümkün görünmüyor.
Ailesi ile görüşse de görüşmese de hiç bir şey ifade etmez.
Alıntı:
Borç kişisel, ailesini dahil etmeniz hukuksal açıdan mümkün görünmüyor.
Ailesi ile görüşse de görüşmese de hiç bir şey ifade etmez.
Ailesine kardesine babasına kız kardesine mesaj attım sizi nitelikli dolandiricilikdan dava edicem oğlunuz benden çaldığı paraları kumarda ve sizle yıyor diye onlar bana karşı dava acarmi bu arada ilginiz icin çok tesekkur ediyorum çok zor durumdayım
Alıntı:
Ailesine kardesine babasına kız kardesine mesaj attım sizi nitelikli dolandiricilikdan dava edicem oğlunuz benden çaldığı paraları kumarda ve sizle yıyor diye onlar bana karşı dava acarmi bu arada ilginiz icin çok tesekkur ediyorum çok zor durumdayım
borçlunun ailesi sorumlu tutmaya hakkınız OLMADIĞI gibi sürekli mesaj atmanız alta belirtiğim türk ceza kanunu gereğince suçtur.
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123 – (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Yanlış anlamayın ama anlattıklarınız linkteki konuyu açan kişinin sorunu ile çok örtüşüyor.
Sanırım birbirinizden bahsediyorsunuz.
https://www.hukuki.net/showthread.php...im-edin-lutfen
Alıntı:
Burda dolandiricilikdan suclanmaz demissiniz bende dolandircilikdan suclanmama sansim var mi ?
anladığım kadarıyla ; elinizdeki senetti icraya koyamadığınızı idrak ettim.
yıllık TÜFE oranını (enflasyon oranı ) dikkate alarak İCRA MÜDÜRLÜĞÜ NEZDİNDE FAİZ talebinde bulunarak derhal icra takibi başlatınız.
icranızı güzel takip ettikten ve bu siteden haciz işlemleri ile ilgili bilgi aldıktan sonra söz konusu alacak tahsil imkanına az çok kavuşursunuz.
- - - Updated - - -
muhatap kişinin bu durumda DOLANDIRICILIKTAN hüküm/ceza alma ihtimali yok denecek kadar azdır. yani yoktur.
far-zen/diyelim-ki borçlunun sizi dolandırıcılık yapması sebebiyle MAHKEME KARARIYLA ceza aldı. işte bu durum gerçek OLSA BİLE 2 YILIN ALTINDA HAPİS CEZA ALIRSA SÖZ KONUSU HAPİS CEZASINI PARAYA ÇEVİREREK VEYA DENETİMLİ SERBESTLİK HAKKI SAYESİNDE AZCIK HAPİS YATARAK (EN FAZLA 6 AY ) KOLAY-CANA BU İŞTEN KURTARIR.
Ayberk Bey sonuç ne oldu acaba ? Şikayette bulundunuz mu ? Bulunduysanız netice aldınız mı ?
Taaa 2015 de yazilmis. Belki yazdigini bile unutmustur ama bende merak ettim dogrusu...
Alıntı:
eltigre99 rumuzlu üyeden alıntı
Ayberk Bey sonuç ne oldu acaba ? Şikayette bulundunuz mu ? Bulunduysanız netice aldınız mı ?
Sent from my SM-A736B using Hukuki NET mobile app