Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Ancak eylemli ( fiili ) çalışmanın olmadığı bir sürenin de kıdem tazminatının hesabında dikkate alınması mümkündür. "İşçinin kıdem süresinin sonu iş akdinin sona erdiği tarihtir. Bu nedenle sözleşmenin bildirim sürelerine uyularak feshedilmesi halinde bildirim süresinin sona erdiği tarih kıdem süresinin sonudur. İşverence bildirim sürelerine ilişkin ücretin peşin ödenmesi veya bu sürelere uyulmaksızın iş akdinin usulsüz feshedilmesi halinde de durumda bir değişiklik olmaz, bildirim süresinin sona ereceği tarih işçinin kıdem süresinin sonu olarak kabul edilir. İş akdi haklı nedene dayanılarak derhal feshedilmişse, kıdem süresinin sonu fesih bildiriminin yapıldığı tarihtir." (S.Süzek, İş Hukuku, İstanbul 2005, sayfa 566)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Ben, yorum ve mütalaaya gerek kalmayacak daha basit bir örnek vereyim. İş Kanunu madde 46 ve 66' da belirtilen süreler... Benim anlatmak istediğimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum. 1475 Madde 14: ........................... ÇALIŞTIKLARI süreler gözönüne alınarak hesaplanır.