Savcılıktan talep - Whatsapp konuşmaları vb.
Yaşadığım bir olaydan dolayı annemin bana bazı şeyleri kanıtlaması gerekiyor. Savcılıktan whatsapp fb. ve telefon mesajlaşma konuşmalarının 1 yıllık geçmişini talep edebilirmiyim ? Bu sosyal ağların veritabanlarında bu bilgiler depolanıyor mu ? Mümkünse yapmamız gerekenler.
Cevap: Savcılıktan talep - Whatsapp konuşmaları vb.
Yaşadığım bir olaydan dolayı CÜMLESİNİ detaylı izah etmeden size cevap yazmamız doğru olmaz çünkü biz büyük resmi görmeden hukuken yorum yapamıyoruz !
Mesele çok husisi ve özel o yüzden yazamadım.
Alıntı:
meparadoks rumuzlu üyeden alıntı
mesele çok husisi ve özel o yüzden yazamadım.
suç hangi türk ceza kanunu kapsamina giriyor diye sormak istedim .
- - - Updated - - -
anneniz müşteki(şikayet eden) mi ?şüpheli mi ?
sıfatı nedir ?
Alıntı:
MeParadoks rumuzlu üyeden alıntı
Yaşadığım bir olaydan dolayı annemin bana bazı şeyleri kanıtlaması gerekiyor. Savcılıktan whatsapp fb. ve telefon mesajlaşma konuşmalarının 1 yıllık geçmişini talep edebilirmiyim ? Bu sosyal ağların veritabanlarında bu bilgiler depolanıyor mu ? Mümkünse yapmamız gerekenler.
Özel olan durumunuzu anlayışla karşılıyoruz sayın MEPARADOSK üyemiz ;
Ancak ayberk_08 beyfendininde dediği gibi konu özelde donanımlı bilgi alabilmeniz için konunun içeriğini kim davalı kim davacı vb. türden bilgilerin tarafımızca bilinmesi doğrultuda bilgi vermekteyiz.
Bunun amacıda hukuki.net üyelerimizin haklı iken haksız duruma düşmemeleri ve doğacak mahkeme kararlarında kaybettikleri zaman bizim verdiğimiz cevaptan ötürü oldugunda siz söylediniz vb.. gibi söz konusunun doğmamasıdır. yasalarımız çok açık ve hararetlidir bu durumdan ötürü hangi maddeye hangi bilgiye / kanıta ihtiyaç oldugunu bizim söylememiz için konunun içeriği bilinmelidir..
Saygılarımla
Konu şu haliyle elbette anlaşılmıyor.Ancak eğer kastedilen şey şu ise;
Ben annemle özel bir olay yaşadım oda bana bir şeyler kanıtlamalı bu yüzden savcılık benim isteğimle bana annemin veya onla yazışan kişilerin yazışmalarını çıkarıp versin bende gerekli incelemeyi yapayım ikna olup olmama durumuna bakayım.
Bu iki türlü olamaz.Sizin aile içinde yaşadığınız özel durumların mesajlarını/konuşmalarını savcılık size değerlendirin diye vermez.Savcılık bilgilendirme değil iddia makamıdır.Gerek görürse bir dava da kullanır.
İkinci durum ise bu mesajları kişi sildiyse zaten ulaşılamaz.Ülkedeki milyonlarca insanın milyonlarca saat yaptığı konuşmayı ve haddi hesabı olmayan bir çok kanal üzerinden yaptığı yazışmayı, mesajları kaydettiği bir yer yok.Ancak daha önceye ait mahkeme kararıyla kişi dinlemeye alınmışsa bu söz konusu olur.
Eğer anladığım şey doğru ise(aile içinde özel bir durum var savcılığa gideyim bana çıkarsınlar versinler ben durumu değerlendireyim) işleyişle, hukukla, savcılık makamının yaptıklarıyla/göreviyle ve olayın teknik yönüyle beklentinizin çok uzak bir noktada olduğunuzu da bilmeniz gerekir.
Bazı sosyal medya firmaları Türkiye'de merkezi olmadığından Türk savcıların müzekkereni ciddiye almayarak cevapsız bıraktığından dolayı savcılarımız ilgili dosyalar hakkında takipsizlik verdiğini ayrıca belirtmek isterim.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Bazı sosyal medya firmaları Türkiye'de merkezi olmadığından Türk savcıların müzekkereni ciddiye almayarak cevapsız bıraktığından dolayı savcılarımız ilgili dosyalar hakkında takipsizlik verdiğini ayrıca belirtmek isterim.
Telefonda kayıtlı olan, telefondan silinmemiş whatsapp mesajları kanıt sayılmaz mı?
whatsapp vb uygulama programları yazışmaları , savcılık istese de alamıyor. Çünkü bahsettiğim kurumlar Türkiye kanunlarına bağlı çalışmıyorlar.
ayrıca savcılık sizin bir işikayetiniz varsa , ciddiye alırsa soruşturma başlatır. Aile içi özel meselenize karışmaz.
Whatsapp mesajlaşma ya da konuşma logu tutmuyordu Facebooka satılmadan önce şimdi tutuyor mu bilmiyorum.
Merhaba ben TARIK esi min beni aldattığını düşünüyorum çünkü eşim cep telefonunu hep saklıyor gözüme çarpan hep whatsap bildirimleri olması cep telefonu numarasini degistirdi eski numaradan nasil whatsap mesaj ve konuşma kayıtlarını nasıl alabilirim
Yardım edin lütfen
Hiç bir şekilde...........
Niye arkadaşım alamazmışım
- - - Updated - - -
Telefon görüşme kaydını bulamazmıyım
Yapılan her telefon görüşmesi otomatik olarak operatörler tarafından kaydediliyor sanıyorsunuz herhalde ama kaydedilmiyor .
Eşinizin kullandığı eski / yeni hatlar kendi adına ise operatörden siz hiç bir bilgi alamazsınız. Savcılık kanalıyla alabilmek için de savcılığa suç duyurusunda bulunmakla işe başlamanız gerekir ki, aldatma şüphesi savcılığın alanına girmez. Boşanma davası açarsınız, mahkemeden görüşme kayıtlarının istenmesini talep edersiniz, mahkeme operatorden o kayıtları ister. Operatorden gelen bilgi de sadece hangi tarihte saat kaçta hangi numara ile ne kadar süre görüşüldüğü bilgisi yer alır kağıt üzerinde. Ötesi olmaz.
Whatsapp kayıtları ise ayrı bir olay, mahkeme kanalıyla talep gitse de, whatsapp mesajlaşma kayıtlarını vermez.
Kısaca, yasal yollarla eşinizin telefonuyla neler yaptığını öğrenebilme şansınız bulunmamakta.
benim bir boşanma davam var. kadının soruşturulan ciddi bir suç şüpheside var. ve bu suç boşanma davasında velayet ve boşanma durumunu ciddi bir şekilde etkiliyor. ben savcılıktan bilgi almak şöyle dursun soruşturmayla ilgili ek beyanda bulunurken bile savcının bana söylediği "beni karşı tarafa karşı sopa niyetine kullanamazsın" oldu. mantıklı düşününce haklıda. şüphen varsa sabırla bekleyip karşı tarafın açık vermesini bekleyeceksin. önce sen emin olacaksın sonrada boşanma için girişimde bulunacaksın.
devletin hakimi savcısı polisi senin için rahatlasın merakın gitsin diye mesai harcasa nolur bu hukuk sisteminin hali ?
Burada bu soruları sorana kadar.
Whatsapp'ın yasal bilgiler sayfasını ziyarer edebilirdin.
https://www.whatsapp.com/legal/
Mesajlarınız size aittir ve biz onları göremeyiz. Gizlilik, uçtan uca şifreleme ve güvenlik özelliklerini WhatsApp'ın bir parçası olarak geliştirdik. Mesajlarınız teslim edildikten sonra onları saklamıyoruz. Mesajlarınız uçtan uca şifrelendiğinde, bizim ve diğer üçüncü partilerin onları okuması mümkün değildir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi