Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Genç arkadaşım öncelikle hem bizim yazdıklarımıza hem kendi yazdıklarına dikkat etmelisin.Kim burada kopyala yapıştır yaptı ki.Hiç kimse kopyala yapıştır cevap vermedi.O yüzden kopyala yapıştır yapıyorsunuz ben zaten kitapta yazan maddeleri biliyorum demen çok anlamsız.Bir defa olaya, gençler arasında saçma bir olay yaşanmış hiç bir şey çıkmaz benzeri yorumlar bekleme çünkü şıllık net şekilde bu olayın içinde(bak kopyala yapıştır değil) hakarettir.Bana şifreni ver yoksa ailene fotoğraf yollarım buz gibi şantajdır.Bunlardan ceza alman kesine yakın.Ama ben şu haliyle cezaevine girmenin söz konusu olmadığını birkaç erteli ceza ve/veya hagblerle işin içinden çıkacağını genede polis kayıtlarında geçme denetim süresince suç işlersen tüm hükümlerin açıklanacağı can sıkıcı durumlar yaşayacağını düşünüyorum.Cezaevi söz konusu değil para cezası ihtimal dahilinde ilerde normal devlet memuriyetinde sorun olmaz ancak güvenlik soruşturması gerektiren(asker, polis, infaz korumu, mit vs.) bir yere başvurunda karşına çıkar ve muhtemelen olumsuz neticelenir.Yaptığın şey, tamam adam öldürmemişsin ancak hele hele şantaj sen ne kadar basite indirgemeye çalışsan da(anneler çocuklarına yemek yemezsen oyuncak yok diyor ya hani) ciddi ve hoş görülmeyecek bir şeydir.Mahkemede de ''ulan millet bilmem napıyo dışarda geziyo bana mı takdınız bi'' şeklinde bir tavır sergilersen üst sınırdan ceza yeme ve cezaların hagb olmaması/paraya çevrilmemesi durumu da ancak o zaman söz konusu olur.