-
Ünlü bir devlet adamının ağır bir psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum, ne yapabilirim?
Merhaba,
Ünlü bir devlet görevlisinin anti-sosyal kişilik bozukluğundan muzdarip olduğunu düşünüyorum. Sürekli yalan söyleme, dürüst olmayan tutum, kanunları umursamama, dürtüsellik, sinirlilik ve saldırganlık, vicdan azabı çekmeme, kötü davranışlarını meşru gösterme çabası gibi hemen hemen tüm teşhis kriterlerini karşılayan bu insanın bulunduğu makamdaki görevini sürdürmesinin ülkeme ve şahsıma büyük zararlar verdiğini ve vermeye devam edeceğini düşünüyorum. İddialarımın uzmanlarca değerlendirilerek gereğinin yapılmasını istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Bu hastalık devlet görevinde bulunmaya engel midir, değil midir - ilgili kanunu belirtebilir misiniz? Söz konusu şahsın ismini vererek bu iddiayı ortaya attığım takdirde "devlet görevlisine hakaret" suçunu yahut başka bir suçu işlemiş olur muyum? Bu hastalık halk arasında "psikopatlık" olarak biliniyor ve bu terim aşağılayıcı bir biçimde de kullanılabiliyor fakat ben bu iddayı ortaya atarken hakaret amacı gütmüyorum, bir endişeyi ve mağduriyeti dile getirmiş oluyorum. Son olarak, hangi makama başvuruda bulunmam yerinde olur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Ünlü bir devlet adamının ağır bir psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum, ne yapabilirim?
Eğer yazınızda tanımladığınız kişinin kim olduğu hususunda yazınızı okuyanlar tarafından HİÇ DURAKSANMADAN karar verilebiyorsa hakaret suçu oluşabilir.
Burada ise kim olduğunun DURAKSAMADAN anlaşılıp anlaşılamayacağı tartışmalıdır. Tartışmalı olduğuna göre de bir duraksama olduğu ve bu nedenle hakaret suçunun oluşmayacağını düşünüyorum.
Ama burası Türkiye "kim olduğu hususunda duraksama yoktur" denip ceza verilmesi de söz konusu tabi.
Asıl konuya gelirsek:
Bu konuda yapılabilecek bir şey de yok tabii.
-
Cevap: Ünlü bir devlet adamının ağır bir psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum, ne yapabilirim?
Aslına bakarsanız, hiçbir isim veya lakap vermesem de, tanımlamamı okuyan insanların bir kısmı kimden bahsettiğimi duraksamaksızın anlayacaktır ve bence konuyu önemli kılan da budur. Bu akıl hastalığının teşhisinde kullanılan tanı kriterleri adeta bu şahsı betimliyor. Bu kadar bariz bir durum hakkında kimsenin bir şey yapmıyor oluşu beni şaşırtıyor. İki uçlu bozukluk, şizofreni gibi bazı rahatsızlıkların belirli görevleri üstlenmeye engel teşkil ettiklerini biliyorum fakat anti-sosyal olmanın herhangi bir şeye engel teşkil edip etmediğini bilmiyorum. Eğer mevcut durum böyle değilse bile, bence belirli görevlere anti-sosyal insanların gelmesi engellenmelidir.
Ben bu soruyu sorarak dahi kendimi tehlikeye atmış oluyorum, değil mi? İşte bu sebeple Türkiye'de gerçek anlamda ifade özgürlüğü olmadığını düşünüyorum. Vatandaşın haklarını koruyan değil elinden alan, hak kullanmaktan caydırıcı bir hukuk düzeni inşa edilmiş. Sonuç oto-sansür. Bazı arkadaşlarım kanunların nispeten düzgün fakat uygulamanın kötü olduğunu düşünüyorlar. Bence iyi kanun kötü bir biçimde icrayı engelleyen kanundur. Demoklesin kılıcı gibi kanun olmaz, fikrini beyan etme özgürlüğü gibi temel haklar çok açık ve çok güçlü ifadelerle koruma altına alınmalıdır.
-
Geçtiğimiz yıllarda hangi ülke hatırlamıyorum ama antisosyal kişilik bozukluğu-sosyopati-psikopati dediğimiz, doğuştan gelen, vicdan duygusunun az veya hiç gelişmemesi, empati yoksunluğu gibi belirtileri olan, daha çocukken anlaşılan, hastalığa sahip kişilerin, daha suç işlemeden tespit edildiğinde toplumdan izole edilmesi gerektiği (hapis-akıl hastanesi) tartışılmıştı. Bu kişiler çok büyük ihtimal küçük veya büyük suç işleyebileceği gibi (hırsızlık, daha üstlerde ise yolsuzluk, cinayet, yada kendi veya yakınının cinayetini, suçunu aklama (anladın seni onu) ) suç sayılmadığı halde toplum zararlısı davranışlar (insanları kötü yönde manipüle etme, birbirine düşürme, daha üstlerde ise çalışanları hatta aynı milletten halkları ikiye bölüp (%50 %50 olarak olabilir) birbirine düşürmeye çalışma ) sergileyebilir. Bu dediklerim tam emin değilim ama bahamaların doğusunda olması lazım banana republicte bugün yaşanıyor. Ülkenin başında psikopat olduğu bariz, güç delisi bir ruh hastası var. Tüm ülkeyi kendi ve akrabaları parsel parsel aldılar, malı yaptılar. Akrabalarının içinde katil, uyuşturucusu kaçakçısı bile var. Kendiside yolsuzluk yapmak sureti ile hırsız, kendi halklarını iftira ve yalanla birbirine düşürmeye sureti ile hain olan bir devlet kadını. Daha önceden de hitleri gördü bu dünya.
- - - Updated - - -
Türkiyede ismini belirtmediğin, kendini gizlediğin sürece ifade özgürlüğün var. bu foruma gerçek adını bilgilerini vermediysen ve IP değiştirici kullanıyorsan, ifade özgürlüğün var. (forumun kendisinden bahsetmiyorum bu arada, forumumuz ifade özgürlüğü konusunda gayet özgür sayılır)
-
Yel değirmenlerinin zararlı yapılar hatta canavar olduklarını düşünüyorum. nasıl saldırabilirim nerden yola çıkmam lazım ? mızrağı olan var mı ?
-
Kaç yaşındasın? Eğitimin nedir? Uzmanlık alanın titrin? kaç kitap okumuşluğun var? bence sen bi uzman psikiyatriste git kendini bi şey sanma hastalığının bütün semptomları var sende. Koskoca Türkiye burası tıpta yabancı ülkeleri imrendirecek ilklere imza atmış kişi ve kuruluşlar var senin gibi bu ülkenin 15 sene öncesini görmemiş ekmek yağ gaz kuyruğunda beklememiş hastanede rehin kalmamış bi elinde akıllı telefon bi elinde direksiyon araba kullanan gençleri bilmez kimin ruh hastası olduğunu.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kaç yaşındasın? Eğitimin nedir? Uzmanlık alanın titrin? kaç kitap okumuşluğun var? bence sen bi uzman psikiyatriste git kendini bi şey sanma hastalığının bütün semptomları var sende. Koskoca Türkiye burası tıpta yabancı ülkeleri imrendirecek ilklere imza atmış kişi ve kuruluşlar var senin gibi bu ülkenin 15 sene öncesini görmemiş ekmek yağ gaz kuyruğunda beklememiş hastanede rehin kalmamış bi elinde akıllı telefon bi elinde direksiyon araba kullanan gençleri bilmez kimin ruh hastası olduğunu.
Mustafa Altıoklar Tayyip için 46 raporu almalı, aklı dengesi yerinde gözükmüyor falan dedi. Eğitimi doktor, senden benden de büyük, 10-15 seneden çok daha öncesinide hatırlıyordur herhalde. Ha ne oldu sizin sevgi çiçeği dava açtı adama :)
-
Bir doktor, bir devlet adamına Narsistik kişilik bozukluğu teşhisi koydu. Karşılığında dava açıldı. Doktor manifesto niteliğinde bir savunma yazmış. Savunma ve gerekçelerini okudum. Doktorun gerekçelerine katılmamak elde değil. Ben ikna oldum teşhise. Gazetelerde çıktı ve en sonunda bilirkişi talep etmiş. Sonucunu bilmiyorum ama doktora açılan davayı çekerler diye yorumlar yapılıyordu. Bilirkişiye gitmek istemeyeceği için.
Aslında bugün bir politikacı, aynı kişi hakkında doktor raporu ile görevden alınmasını istedi. Sanırım sizde ona istinaden böyle bir konu açtınız.
Buna istinaden yıllar önce bir devlet adamının 36 kişilik bir doktor raporu ile görevinden alındığı haberleri çıktı. Doğrumu bilmiyorum.
Narsistik Kişilik Bozukluğu:
Aşağıdakilerden en az besinin varlığı ile erişkinliğin erken dönemleri de başlayan , üstünlük hisleri, beğenilme ihtiyacı ve kendini başkasının yerine koyamayıp, insanlara uygun yaklaşımlarda bulunamama ile seyreden bir rahatsızlıktır.
1-Kendisinin başkalarından çok daha önemli olduğu duygusu içindedir. ( gösterdiği başarıları , sahip olduğu becerilerini çok daha olağanüstü olarak görüp, yeterli bir temeli olmamasına karsın çok değerli ve yüksek bir şahsiyet olarak bilinmeyi bekler.)
2- Düşünceleri ,hayalleri büyük bir güç, engin bir deha, kusursuz bir güzellik ve mükemmel , sonsuz sevgi üzerinedir.
3-Özel, benzeri olmayan biri olup, kendisini ancak çok zeki ve ustun nitelikli kişilerin anlayabileceğini düşünür ve sadece bu kişilerle ilişki kurup, dostlarını bu kişilerden seçmeyi düşünür.
4-Çevresindekiler tarafından çok beğenilmeyi bekler.
5-Hak ettiği duygusu içindedir. Sahsına özel, başvuran diğer kişilerden farklı bir tedavi uygulanacağı düşünceleri ve davranışları içindedir.
6-Diğer insanlarla karşılıklı ilişkilerinde bencilce, çıkar düşünerek hareket eder. Başkalarının zaaflarından yararlanıp, hedeflerine ulaşmayı gözetir.
7-Kendini diğer kişilerin yerine koyup, onların hissettikleri , düşündükleri ya da ihtiyaçları konularını anlamaya ve bunlara saygı duymaya isteksizdir.
8-Genellikle başkalarının başarıları, yaptıkları , değerleri ve onların genel olarak varlıklarını kıskanabilirler. Diğerlerinin de kendilerini kıskandığını düşünürler.
9-Kendini beğenmiş, ukala ve küstahça tutumlar içine girerler.
Kendilerinin çok önemli , vazgeçilemez oldukları seklinde bir düşünce içerikleri vardır. Halk arasında"Büyük dağları ben yarattım" denen tavırlar içindedirler, gösterişçi ve kendini metheden konuşma ve davranışlar içindedirler. Bunların karşılığında bekledikleri ilgi, övgü , hayranlık ifadeleri ile karsılaşmadıklarında hayrete düşüp, hayal kırıklığı ve mutsuzluk dönemleri yasayabilirler. Başkalarının da kendi başarılarındaki katkısını gözardı edip, onları hesaba katmazlar. Otorite ya da üst düzey kişilerle ilesin kurmak için çabalayıp, bağlantı kurdukları bu kişilere abartılı nitelikler atfederler. Bu şekilde kendilerini de bu kişilerden varsayarlar. Daima bir kurumun en yetkilisi ( başhekim, profesör, mudur, komutan, işveren vs.) gibi en yetkili ile iletişime geçip, diğerlerinin fikirlerine aldırmazlar.
Devamlı olarak birselde ne kadar iyi oldukları, oradakilerin kendilerini nasıl el üstünde tutup, değer verdiği, sevgi ve saygıyla karşılandığı üzerinde düşünürler. Çevrelerinden sürekli övgü, alkış beklerler. Sıra beklemek, izin istemek, yol vermek onların sözlüğünde olmayan kavramlardır. Çünkü kendilerine göre hersele hakları vardır ve daima bir öncelikleri olduğu düşüncesi içindedirler. Başkalarından bu konularda destek ve yardim göremediklerinde öfkelenirler. Başkalarını kendi isleri ve keyfi için köle gibi kullanabilir, yakın çevrelerini üst düzey ya da kendilerini pohpohlayacak kişilerden seçerler (en güzel ,en tanınmış kişiyle görünmek, arkadaşlık etmek, bu amaçla o tur kişilerin bulunduğu sosyal klüp, derneklere girip,faaliyetlerde bulunmak gibi).
Diğer kişilerin içinde bulundukları durumlar konusunda aşağılayıcı, eleştirici, ilgisiz ve hafife alır bir tavır sergilerken, kendinin karsılaştıklarını derinlemesine aktarmaya çalışarak cifte standart uygulayabilirler.
Herkesin başarısına haset edip, onların hiç birsele layık olmadıkları, kendilerinin de isterlerse kolayca onu yapabileceklerini düşünürler.
Kendilerine yapılan en ufak yapıcı eleştiri ya da düzeltme,ekleme ve öneri bu kişileri ağır bir şekilde yaralayabilir. Bu durumda küçük duşmuş, mahvolmuş ,ortada bırakılmış hissedebilirler. Bu durumda aniden hiddetlenip, kırıcı olabilirler. Bunlardan ötürü sosyal ilişkileri bozuk olup başarıları devamlı olamaz. Başkaları ile yarışma gerektiren islerde yenilme riski nedeniyle ,bu islere karsı isteksizlikleri is ve sosyal hayatta beklenen düzeyin altına düşmelerine yol açabilir.
Birlikte bulunabilen rahatsızlıklar:
-Majör depresyon
-Distimi
-Anoreksia nervosa
-Madde kullanım bozukluğu
-Kişilik bozuklukları ( histrionik, borderline,
antisosyal, paranoid k.b.)
Kimlerde görülebilmektedir:
Vakaların yarıdan çoğunu erkekler oluşturmaktadır. Toplumda % 1 den daha az oranda görülmektedir.
Tedavi:
Bireysel psikoterapi uygulanmalıdır. Tedavide kişiliğe ait abartılı beklentiler, düşünceler ve davranışların uygun ve gerçekçi olanlarla değişimi, kişiler arası yaklaşımların düzeltilmesi ve kırılgan yapı üzerinde çalışılır.
-
Sayın Hakkarili Arzuhalci'nin belirttiği gibi hakaret suçu oluşabilir. Görüş alışverişinde bulunmak başka bir şey, devlet büyüklerine hakaret etmek bambaşka! Devlet büyükleri eleştirilmez değillerdir, saygı çerçevesinde eleştiri yapmak mümkündür. Ancak her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyetinin bir devlet büyüğüne ya da vatandaşına hakaret edemez, etme hakkına sahip değildir! Bu arada bahsettiğiniz tıp doktoru psikiyatrist te değildir! onuruy isimli üyeyi gıyabında ithamlarda bulunduğu kişiden özür dilemeye davet ediyor ve gerekli bildirimleri de şahsen yapacağımı iletmek istiyorum!
-
Mesajınız için teşekkürler. Arkadaş yaşı gereği Ülkemizin eski halini bilmiyor olabilir !
Edit : @onuruy siz daha mesajınızda kimden bahsettiğinizi açık açık yazamazken, nasıl olacak da suç duyurusunda bulunmaya cesaret edeceksiniz?!
-
Hastalığı olan, hatta akıl hastalığı olduğunu.çevresindekiler için tehlike arz ettiğini düşündüğünüz bir kişinin tedavi görmesi amacı ile resmi makamlara bildirmek suç değildir. Aksine vatandaşlık görevidir. Devlet büyükleri hasta olamaz diye bir kanun hatta ilahi kanunda yoktur.
Ancak ülke 15 sene önceki ülke olmadığından başınıza gelmedik kalmaz. Kraldan çok kralcılar olduğunu da gördünüz zaten :)
-
Altıoklar kim kardeşim her gün film çeviren adam sana da bir film çevirir referansa bak ya sabaha kadar şarkı söyleyip sarhoş eğlendiren doktoru da var memlekette kumsenin yaptığı iş bizi ilgilendirmediği gibi kimseyi de milletin yarısının sevdiği liderin ruh sağlığı ilgilendirmez memlekette eskiden birbirine düşman onlarca kesim vardı sayesinde ikiye düştü bu sayı onu sevenler ve diğerleri. Diğerleri içinde ne arasan var ayyaşı çapulcusu teröristi faşisti ibnesi gayı lezbiyeni dinsizi yahudisi daha nicesi.
Yahu biz de sizi anlamıyoruz defalarca denenmiş memleketi krize kaosa sokmuş darbeler getirmiş darbelerle gitmiş partiler ve liderlerinin peşinde geziyorsunuz onlar çok akıllı sağlıklı heralde trajikomik bi durum. Bir taraf Menderes'iyle Erbakan'ıyla Özal'ıyla Erdoğan'ıyla gurur duyuyor var mı sizin Atatürk'ten sonra gururumuz diyebileceğiniz bi lideriniz? bahsettiğiniz insan komunist dinsiz laik bir insan olsaydı var ya heykellerini dikerdiniz evlerinizin önüne.
-
O da bişey mi? Paranoya, bipolar bozukluk, algıda seçicilik, unutkanlık gibi psikolojik rahatsızlıklarını tesbit ettiğim bir toplum var .
-
Bir avukatın psikiyatrik teşhiste bulunabiliyorsa Altıoklar hayli hayli teşhis koyar. psikiyatri eğitmi de dahil olan tıp fakülteisini okuyup pratisyen hekim olmuş Üstüne Fizik tedavi konusunda uzmanlık yapmış bir doktordur kendisi. O davanın sonucunu bilmiyorum ama merakla bekliyorum bende.
Mustafa Kemal ATATÜRK bu ülkedeki herkesin lideridir.
"Diğerleri içinde ne arasan var ayyaşı çapulcusu teröristi faşisti ibnesi gayı lezbiyeni dinsizi yahudisi daha nicesi." Bu şekilde yazmışsınız.
Diğerleri içersinde dediğiniz gurupta bende varım. Ama şükür. O.Ç larını bizim tarafa yazmamışsınız.
-
Bahsettiğiniz yönetmenin savunması teşhis koymaktan öte ağır siyasi eleştiri içeren bir metindir. Değil pratisyen hekim, psikiyatri profesörü dahi olsa bir kişiye kendisinin ya da resmi makamların talebi olmadan teşhis koyması söz konusu olamaz. Ben o savunmayı okurken sadece güldüm! Velev ki teşhis koydunuz, kişisel bilgiler gizlidir arkadaşlar. Bir doktor hastasının hiçbir verisini hastanın izni ya da adli makamların resmi talebi dışında hiçbir yerde paylaşamaz! Devlet büyüklerine hakaret edilmesine karşı durmak kraldan çok kralcılıksa buyrun fişleyin beni! Eleştiri ile hakaret arasında büyük bir fark var, kimse eleştiremezsiniz demiyor ancak hakaret etme hakkına sahip değilsiniz!
-
Atatürk dediğiniz gibi bu ülkenin kurucusu herkesin lideridir ondan sonra bir taraf gurur duyarak andığı isimler çıkarabilmişken diğer taraftan ses yok.
Diğer tarafta eksik bıraktıklarım var yahudi uşağı paraleller sizin belirttiğiniz de var örnekler çoğaltılabilir hepsi bunlar değil elbet vatanına milletine bağlı bayrak sever teröristlere oy vererek destek vermeyen sizin de içinde olduğunuz çok nezih saygı değer insanlar da var.
-
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Bahsettiğiniz yönetmenin savunması teşhis koymaktan öte ağır siyasi eleştiri içeren bir metindir. Değil pratisyen hekim, psikiyatri profesörü dahi olsa bir kişiye kendisinin ya da resmi makamların talebi olmadan teşhis koyması söz konusu olamaz. Ben o savunmayı okurken sadece güldüm! Velev ki teşhis koydunuz, kişisel bilgiler gizlidir arkadaşlar. Bir doktor hastasının hiçbir verisini hastanın izni ya da adli makamların resmi talebi dışında hiçbir yerde paylaşamaz! Devlet büyüklerine hakaret edilmesine karşı durmak kraldan çok kralcılıksa buyrun fişleyin beni! Eleştiri ile hakaret arasında büyük bir fark var, kimse eleştiremezsiniz demiyor ancak hakaret etme hakkına sahip değilsiniz!
O savunmada siyasi olan hiçbirşey yok. Gayet bilimsel bir savunma. Beni ilgilendiren hastalın teşhisidir. Doktorun bunu suç işleyererek açıklaması beni ilgilendirmez. O onun sorunu. Ayrıca suç olduğunuda düşünmüyorum ben.
Siz kimsinizki ben sizi fişleyeyim.
-
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hakkarili Arzuhalci'nin belirttiği gibi hakaret suçu oluşabilir. Görüş alışverişinde bulunmak başka bir şey, devlet büyüklerine hakaret etmek bambaşka! Devlet büyükleri eleştirilmez değillerdir, saygı çerçevesinde eleştiri yapmak mümkündür. Ancak her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyetinin bir devlet büyüğüne ya da vatandaşına hakaret edemez, etme hakkına sahip değildir! Bu arada bahsettiğiniz tıp doktoru psikiyatrist te değildir! onuruy isimli üyeyi gıyabında ithamlarda bulunduğu kişiden özür dilemeye davet ediyor ve gerekli bildirimleri de şahsen yapacağımı iletmek istiyorum!
Sayın üye söylermisiniz allasen sizin bile yukarıda yazılı olan "Sürekli yalan söyleme, dürüst olmayan tutum, kanunları umursamama, dürtüsellik, sinirlilik ve saldırganlık, vicdan azabı çekmeme, kötü davranışlarını meşru gösterme çabası " tanımlamalarına uyan bu büyük ünlü devlet adamı kim ?
Ayrıca TCK nunun 28 - 94 ve 96 ncı maddelerini ihlal ettiğinizi bildirmek isterim.
Bir kişinin Anayasal hakkı olan düşünce ifade etme özgürlüğünü engellemek için tehdit - işkence ve eziyet ediyorsunuz.
sahi.. yukarıdaki tanıma uyacak kadar yakın kimi tanıyorsunuz.. Merak ediyorum açıklar mısınız ?
- - - Updated - - -
Engin bey.... sana cevap olsun diye yazdım yazdım..... sonra baktım ki anlamı yok.. geri sildim...
Benim memleketimi yöneten adamın akıl sağlığı beni ilgilendirir abi.. Çocuklarımın geleceği hakkında karar veren herkesin akıl sağlığı beni ilgilendirir..
Kıçında donu olmayan, asgari ücreti bile kazanamayan, olana bitene aklı ermeyen, eline yarım tavuk dönerle ayran tutuşturunca meydanlarda bağıran adamlardan değilim ben...
Ben memleketimin milletimin geleceğinden endişeleniyorum. Ben hukuk sisteminin geleceğinden, sağlık sisteminin, eğitim sisteminin, ekonomik sistemin geleceğinden endişeleniyorum.
Bu memleketin geleceği ile ilgili olarak, karar, imza yetkisine sahip kim varsa hepsinin akıl ve ruh sağlığı beni ilgilendirir.
Geçmişe, geçmiş siyasetçilere kabahat yüklemek kolay, bazılarının dediği gibi "iki sarhoşun kurduğu Cumhuriyet" olabilir, ama binlercesi o iki sarhoşun kurduğu memleketi idare etmekten aciz..
Sadece vicdan ve izan diyorum..
saygılar sunuyorum..
-
Malum kesimin hep yaptığı birşey var, sadece somut şeyleri görüp, soyut şeyleri göremiyorlar, soyut şeyleri algılamada, görüşleri kafaları yetersiz geliyor. Örnek; Yol, köprü, avm görülüyor ama yitirilen basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, temel hak ve eşitlikler, ahlak (bazılarının anladığı şekilde bacak arası ile sınır olan ahlak değil, hırsızlık, yolsuzluk, adam kayırma, görevi kötüye kullanma) Atatürk ilkelerine bağlılık, hortlayan irtica vs... bunlar görülemiyor maalesef. Neyse Tayyipin dediği gibi "iki tane ayyaşın kurduğu cumhuriyet" 'in ilkelerine, devrimlerine ve kanunlarına seve seve uyuyorsunuz, hatta bazılarımız bu kanunları temsil bile ediyor :)
-
Yahu ben anlamıyorum hiç bir zamanda anlamayacağım. Nedir bu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı!!!
Benim Cumhurbaşkanım kimsenin hakkını gaspetmedi. Girdi seçimlere ve her girdiği seçimleri kazandı. Aklı sıra ünlü devlet adamı diyede yazıp fikir arıyorsun. Niye cesaret edemiyorsun açık açık söylemeye ?
Ben seçimle gelmiş Cumhurbaşkanına herkesin saygı duyması gerektiğine inanıyorum.
Sevmeyebilirsin. Oy vermezsin. Fikirlerinden nefret edersin. Ama yalnız o kadar. Sen ondan şikayetçi ol bende senden olayım!
- - - Updated - - -
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Malum kesimin hep yaptığı birşey var, sadece somut şeyleri görüp, soyut şeyleri göremiyorlar, soyut şeyleri algılamada, görüşleri kafaları yetersiz geliyor. Örnek; Yol, köprü, avm görülüyor ama yitirilen basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, temel hak ve eşitlikler, ahlak (bazılarının anladığı şekilde bacak arası ile sınır olan ahlak değil, hırsızlık, yolsuzluk, adam kayırma, görevi kötüye kullanma) Atatürk ilkelerine bağlılık, hortlayan irtica vs... bunlar görülemiyor maalesef. Neyse Tayyipin dediği gibi "iki tane ayyaşın kurduğu cumhuriyet" 'in ilkelerine, devrimlerine ve kanunlarına seve seve uyuyorsunuz, hatta bazılarımız bu kanunları temsil bile ediyor :)
Sn Fixit.
Burda o malum kesim dediğin küçümsediğin kişilere saygılı ol. Kafası yetersiz gelen kişiler diyede hakaret edemezsin. !!
-
Alıntı:
solideso rumuzlu üyeden alıntı
Yahu ben anlamıyorum hiç bir zamanda anlamayacağım. Nedir bu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı!!!
Benim Cumhurbaşkanım kimsenin hakkını gaspetmedi. Girdi seçimlere ve her girdiği seçimleri kazandı. Aklı sıra ünlü devlet adamı diyede yazıp fikir arıyorsun. Niye cesaret edemiyorsun açık açık söylemeye ?
Ben seçimle gelmiş Cumhurbaşkanına herkesin saygı duyması gerektiğine inanıyorum.
Sevmeyebilirsin. Oy vermezsin. Fikirlerinden nefret edersin. Ama yalnız o kadar. Sen ondan şikayetçi ol bende senden olayım!
Ahaha bu iyiydi gerçekten. (ironiydi değil mi?)
-
Alıntı:
solideso rumuzlu üyeden alıntı
1- Benim haklarımı gasp etti. Başkalarını ilgilendirmeyebilir ama beni ilgilendirir.
2- Bazı köylerde köyün akıl hastalarını muhtar seçtiklerinide biliyoruz.
3- Cesaret edemiyor çünkü bu ülkede ifade özgürlüğü yok. Ulusal güvenliği sağlamakla görevli Mit aylardır süren terör eylemlerini engelleyemiyor. Bu devlet büyüklerine yapılan hakaretleri tespit etmekle meşgül hangisi daha önemli?
4- Bu ülkede isim söylemeye gerek varmı? Hırsız, diyorsunuz o malum şahsa hakaret ettin deyip içeri atıp yargılıyorlar.
Bakın siz bile akıl ve ruh hastası olabilirmi dendiğinde isim belirtilmemişken kim olduğunu anlamışsınız. Bundan sonra isim söylemeye gerek varmı?
Ayrıca Bir doktorumuzda kendini feda edip Koyduğu Teşhisi açıklamış. Hekimemi inanıcam hasta ve yakınlarınamı?
-
Alıntı:
Ahaha bu iyiydi gerçekten. (ironiydi değil mi?)
Gayet ciddiyim. Herkes yazdığına da konuştuğuna da dikkat etmeli. Ben fikirlerime ters düşen insanlara nasıl hakaret etmiyorsam herkes de dikkat etmelidir bence.
-
Buyrun o zaman suç duyurusunda bulunun madem o kadar rahatsızlığınız var ise.
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
1- Benim haklarımı gasp etti. Başkalarını ilgilendirmeyebilir ama beni ilgilendirir.
2- Bazı köylerde köyün akıl hastalarını muhtar seçtiklerinide biliyoruz.
3- Cesaret edemiyor çünkü bu ülkede ifade özgürlüğü yok. Ulusal güvenliği sağlamakla görevli Mit aylardır süren terör eylemlerini engelleyemiyor. Bu devlet büyüklerine yapılan hakaretleri tespit etmekle meşgül hangisi daha önemli?
4- Bu ülkede isim söylemeye gerek varmı? Hırsız, diyorsunuz o malum şahsa hakaret ettin deyip içeri atıp yargılıyorlar.
Bakın siz bile akıl ve ruh hastası olabilirmi dendiğinde isim belirtilmemişken kim olduğunu anlamışsınız. Bundan sonra isim söylemeye gerek varmı?
Ayrıca Bir doktorumuzda kendini feda edip Koyduğu Teşhisi açıklamış. Hekimemi inanıcam hasta ve yakınlarınamı?
Cumhurbaşkanı sizin hangi hakkınızı gasp etmiş ki ? Yahu Devleti yöneten kişiye edilmedik hakaret kalmadı. Hala özgürlük özgürlük deniliyor. Yok bundan daha özgürcesi. Küfürde özgürlük. Kişiliğine saldırıda özgürlük.
İfade özgürlüğü yok deniliyor. Ben Cumhurbaşkanının aile fertlerinin isimlerine dahi küfürler edildiğini gördüm. Siz neden bahsediyorsunuz. Hangi ifade özgürlüğü bu kadar rahat ki.
Terör olaylarını engelleyemiyorlar diyorsunuz. Yahu ortalığı karıştıranlar zaten ortada. 8 Haziran sabahı İtalyan gazetesi son bin yılın Selahaddini Eyyubisi durduruldu diye başlık atıyorsa,
Fransız gazeteleri Osmanlının çöküşü diye yazıyorlarsa,
İsrailde sevinç gösterileri yapılıyorsa hatta neredeyse İsrail devleti milli bayram bile ilan edecekken,
İngilizler rahatsızsa benim Cumhurbaşkanımdan
varın sizde rahatsız olun!!! Benim ülkeme düşman olan fikirler ve devletlerle aynı dşüncedeyse sizin gibiler bence biz doğru yoldayız.
Almanyada olaylar oluyor dünya basını sessiz. Ama ülkemde olaylar oluyor tüm dünya buraya kilitlenmiş.
Sen var kalkıp ifade özgürlüğüm yok deyip alaycı alaycı tıbbi açıdan olayı değerlendir.
Hırsız diyemezsiniz Sn. Fixit. Rahatsızlık duyuyorsan var git yargıya. Hakkını ara. Ama yok ahkamı burda kes. Bide üstüne hakaret et.
Seni alkışlıyorum!!!
- - - Updated - - -
Ayrıca doktor teşhisi koymuş ben hastaya inanmam diyorsun. Kendini sağlıklı, o doktoru sağlıklı, bizi hasta ilan et. Vallahi bravo sana. Senin hasta dediğin insanlar kimler ben hala anlamıyorum.
Oy verenler mi ?
-
Yeni trend deli yaftası nasılsa kuyuya biri taşı attı.
-
Benim güzel ülkemin adı TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR. Ülkemin başındaki kişi Cumhurbaşkanıdır. Ne osmanlı nede Selahaddin Eyyubi nede akıl ve ruh hastası olamaz.
Biz hırsıza hırsız derizde. Hırsız arsız.
Bu kadar imkana rağmen yeni yapılmış asvaltın altına döşenmiş bombalarla ülkemin askerleri ölüyor Ben bu bombaları patlatanları göremiyorsam ve bombaları patlatanlardan kimse ölmüyorsa, 400 vekil çıksaydı terörde olmayacaktı deniyorsa şehide kelle babasına karaktersiz deniyorsa, Bunların inlerine gireceğiz deyip kimse inlerine girmiyorsa ben bunlara girerim.
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Benim güzel ülkemin adı TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR. Ülkemin başındaki kişi Cumhurbaşkanıdır. Ne osmanlı nede Selahaddin Eyyubi nede akıl ve ruh hastası olamaz.
Biz hırsıza hırsız derizde. Hırsız arsız.
Bu kadar imkana rağmen yeni yapılmış asvaltın altına döşenmiş bombalarla ülkemin askerleri ölüyor Ben bu bombaları patlatanları göremiyorsam ve bombaları patlatanlardan kimse ölmüyorsa, 400 vekil çıksaydı terörde olmayacaktı deniyorsa şehide kelle babasına karaktersiz deniyorsa, Bunların inlerine gireceğiz deyip kimse inlerine girmiyorsa ben bunlara girerim.
Ben gerçekten anlayamıyorum nasıl bir ruh hali içinde olduğunuzu. Tepkiniz neye ?
Neden ben her partinin aynı fikirler içerisinde olduğunu görüyorum. Yok böyle bir fikirde birliktelik. Görülmedi bugüne kadar. Bir kişiye böyle toptan saldırıya başka nerde şahit olduk ben bunu bilmiyorum.
Benim Cumhurbaşkanım öyle yüce gönüllü bir insan ki varsın Selahaddini Eyyubi olmasın. Onu öyle görenler bizzat dış devletler.
Varsın ülkemin adı Osmanlı olmasın. Hala Osmanlı ruhu olduğunu görenler yine bizzat dış devletler.
Ya bu adama dış devletler saldırmakta haklı olabilirler. Peki benim ülkemde yaşayan insanlar niye karşılar ?
İfade özgürlüğü yok deniliyor. Yahu onu seveni sayıya vursak ona karşı olanlara daha fazla küfür edilmesi gerekirken, aksine ona karşı olanlar sayıca az oldukları halde (Fikirde o kadar ayrı insanlar nedense kendilerini %48 görüyorlar ya asıl ironi bu bence) daha az küfür yiyorlar.
Hırsız deniliyor. Hele bunu hiç anlamıyorum. Baktığım gördüğüm herkes keyfine düşkün. Millet unutmuş fakiri. Dalmış kumara. Dalmış içkiye. Sadaka yok. Faiz çok. Hele hele xzekat veren hiç kalmamış. Tek hırsız o degilmi :) Yav eğer hırsızlık yaftası yakıştırıyorsanız o Hırsız evet. Gönül hırsızı. Benim ülkemi bu kadar ilerilere taşıyan, İsraile posta koyan ve tüm bunları yaparken gönlümü çalan Hırsız.
Neyse siz bu söylediklerime de gülersiniz ya. Son mesajım bu konudaki.
-
Bu arkadaş ne içmiş....
Harbiden gülüyorum...
Özelden mesajlara yanıt vermiyorum sayın üye.. Provokatif girişimlerinizi görmezden geliyorum.
Nasıl ki isim zikredilmeden açılmış bir konudan bir sonuca varmışsanız, benim yazdıklarımla da ilgili bir sonuca varmışsınız bellli ki..
Ayrıca muhataplarımı ben seçerim. Benim seçim kriterlerime uymuyorsunuz.
-
Ben bu milletin fakir çocukları dağlarda(artık çok dağda değil ama) ölürken ve hayatta kalanları şehirlerde 980 TL ye yalvar yakar iş ararken halkın başı olan kişinin çocuğunun her gün yenisini eklediği dev gemi filolarıyla servetine servet katmasını üzülerek izliyorum.Ancak halkın tercihine her zaman saygılı olmalıyız.Seçimle gelmiş Cumhurbaşkanını sevmesek de hakaret etmek doğru bulmadığım bir yaklaşım olur.
-
Ortada bir yanlışlık var; bu ülkenin %50si karşı değil, %60 doğru rakam. Yani nefret eden daha fazla.
-
Alıntı:
Ortada bir yanlışlık var; bu ülkenin %50si karşı değil, %60 doğru rakam. Yani nefret eden daha fazla.
O bahsettiğiniz kalan % 40 var ya..
İşte o % 40 ın içinde olanlara
iş,
araba,
ev,
huzur,
ekmek
aş versinler
evlatlarının, ailelelerinin iş okul sağlık gelecek endişesini taşımasınlar,
bu % 40 lık kesimin gelecek korkusu, ağa, şıh, patron, bölge ekabil takımı baskısı korkusu olmasın
net kemiksiz rakam % 15 i geçmez..
Hayyamın dediği gibi..
celladına aşık olmuşsa bir millet
ister ezan ister çan dinlet
itiraz etmiyorsa sürü gibi illet
müstehaktır ona her türlü zillet.
-
ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin. Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Mustafa Kemal Atatürk
İSTİKLAL MARŞI
Kahraman Ordumuza
Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül; ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal...
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım,
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
“Medeniyet” dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın,
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın,
Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme, tanı,
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı,
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda.
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli,
Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecdile bin secde eder, varsa taşım,
Her cerihamdan, İlahî, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruhumücerret gibi yerden naaşım,
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.
-
Alıntı:
Rametli Aziz Nesini getirdiniz aklıma hüzünlendim
-
Alıntı:
aynen. sonu hala kaddafi gibi olmadıysa padişahın, bu %60 salaktır.
-
Ben tüm suçun halkta olduğunu düşünüyorum. 7 Haziran'dan önce terör var mıydı? Dolar 3 TL yi geçmiş miydi? Ekonomide kötüye gidiş var mıydı?
Ne zaman Ak Parti tek başına iktidardan düştü, yukarıda sıraladıklarım bir bir gerçek oldu.
1 Kasım'da versin bütün millet oyunu Ak Parti'ye, en az 400 milletvekili, tek başına güçlü bir iktidar, bakın bakalım terör merör kalıyor mu? (!) :)
Dolar 1 TL ye düşüyor mu düşmüyor mu? (!) :)
-
İnsanların hayatı ile oynamamak amacı ile Falanca sınıf ehliyet almak için bile psikolojik testler yapılırken, ülke üzerinde çok önemli rolü olanların benzeri teste girmemesi gerektiğini düşünenleri hayretler karşılıyorum. Hepimizin, çocuklarımızın vs. geleceği hakkında karar veren biri en azından etik olarak bunu insanlara borçludur. Ve bunda alınacak bir şey de yoktur. Bakın halkım ben sağlıklıyım diye ispat etmek çok zor bir iş midir? Bence bu hakaret değil, eleştiridir.
Birini sevmek, onun düşüncelerini benimsemek gayet güzeldir. Ancak size çocukların bile bildiği Fatiha Suresi'nin anlamını yazıyorum... (Ehli Müslüm halkımız bunu bilmez ki...)
Fatiha suresinin anlamı :
[Hamd, alemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü’nün sahibi olan Allah’a mahsustur. (Allahım!)
Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.]
Neymiş? Sadece Allah'a kul olacakmışız, bir insana veya cisime değil !
Neymiş? Hak yolundan sapmayan (doğru, dürüst, faziletli) kişilerin yolundan gitmeliymişiz...
Şimdi olaya bakıyoruz: Biri tapıyor. Hem de daha Fatiha suresinde çuvallıyor. Hırsızlık, yolsuzluk meziyet sayılıyor, suç övülüyor. Bunun neresi hak yolu arkadaşlar? Daha Fatiha'nın anlamını bile bilmeyen halkın bugünkü halini gördükçe Atatürk'ün neden harf devrimi yaptığını, kuranı kerimin tercümesini yaptırdığını (Elmalılı Hamdi) şu an daha iyi anlıyorum. Ey tapınanlar siz Fatiha'yı bilmiyorsunuz ! Birini Allah'a ortak yapmak, peygamber ilan etnek, onu tapınırcasına ve dürüstlüğünü bilmeden Allah yerine koymak; şirk (=şerik=ortak) günahtır.
Cumhurbaşkanına hakaret meselesine gelince; Hem dinen hem de hukuken birine hakaret etmek kabul edilemez. Beğenmezsin, yasal sınırlarında eleştirirsin ama kimsenin kimseye veya makama hakaret hakkı asla yok. Ve tsekrar ediyorum; Bugünkü manzarada otobüs kullanan psikolojik testten geçerken, ülkeyi yönetenlerin psikolojik durumları mutlaka değerlendirilmelidir. Bunda gocunacak bir şey görmüyorum.
Saygılar.
-
Alıntı:
Alıntı:
aynen. sonu hala kaddafi gibi olmadıysa padişahın, bu %60 salaktır.
Aziz Nesin o lafı Referandumda Kenan Evrene %92 oy verilmesi üzerine söylemiştir.
Olay aslında şöyle gelişmiştir..
Bir panelde konuşmalar yapıldıktan sonra soru - cevap sırasında birisi sorar. "Hocam Nasrettin Hocanın torunları olarak Türk Halkı zekidir değil mi?" der..
Aziz Nesin de yanıtlar "hayır % 60 ı aptaldır" der..
Daha sonra içeride neden böyle söylediği sorulur, yanıtı aslında % 92 si diyecektim..... olur
Lakin... tepesine kuş sıçınca koştura koştura milli piyango bayii arayan bir milletiz biz.. Sizce normal midir ?
-
Alıntı:
Evet kendisi bugünleri görerek Zübük diye bir kitap yazmıştır.
Aklınıza gelmişken Sivas katliamı bu katliamda katledilenler ve bu katliami yapanların serbest kaldığı, bu serbest kalanların bütün avukatlarının akepeden bir bir milletvekili olduğunuda hatırlamışsınızdır.
-
İdare hala aynı partideyken, "bak bize oy vermezseniz, böyle olursunuz" propagandası, ne dine ne de dürüst siyasete yakışır örneği :
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Ben tüm suçun halkta olduğunu düşünüyorum. 7 Haziran'dan önce terör var mıydı? Dolar 3 TL yi geçmiş miydi? Ekonomide kötüye gidiş var mıydı?
Ne zaman Ak Parti tek başına iktidardan düştü, yukarıda sıraladıklarım bir bir gerçek oldu.
1 Kasım'da versin bütün millet oyunu Ak Parti'ye, en az 400 milletvekili, tek başına güçlü bir iktidar, bakın bakalım terör merör kalıyor mu? (!) :)
Dolar 1 TL ye düşüyor mu düşmüyor mu? (!) :)
İnsanları açlıkla, sefaletle, terör ile terbiye etmek hangi dinde var acaba?