-
Online oyun üzerinden hakaret
Merhabalar, zaman geçirmek için oynadığım bir online oyunda sürekli aynı kişiler tarafından hakarete maruz kalıyorum kim olduklarını bilmiyorum ama sürekli bana hakaret ediyorlar onlarında beni tanıdığını sanmıyorum ama o oyunda küfür aldı başını yürüdü şahsıma çok ağır küfürlere maruz kalıyorum. Oyun görevlilerine şikayette etsem gereken cezayı almıyorlar. Acaba savcılığa şikayet etsem bu kişilere yaptırımı ne olur, bulunabilirler mi bu şahıslar, ekran görüntüsü (printscreen) kabul ederler mi? Beni aydınlatabilirmisiniz, gerçekten çok bunaldım.
-
Cevap: Online oyun üzerinden hakaret
-
Online oyun üzerinden, küfür, tehtit, taciz ve telefon numarası yayınlama
Merhabalar, bir online oyun üzerinden şahsıma durduk yere ağır hakaretler, küfürler, tehtitler, iftiralar ve tacizler edilmeye başlandım, bulunduğum şehire gelip bana kötü şeyler yapmakla tecavüz etmekle bilmem napmakla tehtit ediyorlar ayrıca telefon numaramı birinden alıp oyun ortamında yayınlamışlar, oyuna girdigim bile yok fakat 1 aydır küfür ve hakaret yiyorum tehtit ediliyorum numaram dağıtılıyor bu kişilerin 4-5 kişi olduklarını düşünüyorum benimle ne dertleri var bilmiyorum ama yaklaşık oyundan 40-50 ekran görüntüsü edindim bu bahsettiğim konularla ilgili hepsinin ekran görüntüleri mevcut telefon numaramı yaymakla tehtit ettiği görüntülerde numaramı yaydığı görüntülerde ve bunları videoyada çektik ayrıca adam senin dava bakıcak savcıyıda bilmem napayım diyor oyun üzerinden hatta bak sana daha fazla sövüyorum git bunuda ver diyor ben bunların hepsini kaydettim savcılıga vermeyi düşünüyorum kişilerin isimleri elimde mevcut ad soyadlarını biliyorum ayrıca yaşadıkları şehirlerinide öğrendim ve dilekçeme ekledim, sizce sonuç çıkar mı bana tavsiye verebilecek var mı?
-
Cevap: Online oyun üzerinden, küfür, tehtit, taciz ve telefon numarası yayınlama
-
Cevap: Online oyun üzerinden, küfür, tehtit, taciz ve telefon numarası yayınlama
Çıkacağını sanmıyorum ama dilekçenizi verin yine de.
-
Yani bulunamaz ve ceza almazlar ya da bulunurlar ama ceza almazlar? Eğer suçlu bulunursalar tazminat hakkımı kullanmak istiyorum çünkü. Oyun olduğu için mi bulunamaz acaba?
-
Karşı taraf küfür ederken siz hiç karşılık vermediniz, siz de küfür etmediniz mi?
-
-
İşte 2 çift laf edene siz de iki çift laf ettiğinizde, karşılıklı küfürleşme oluyor onun adı.
Dilekçenizi vermişsiniz zaten, savcılıktan takip edin, karşı taraf hakkında küfürden dolayı bir ceza isteği çıkarsa aynı istek sizin için çıkacaktır.
-
Dilekçeyi yarın vermeyi düşünüyorum henüz vermedim buraya konu açıp bilgi almak istedim ama aldım cevabımı demek ki bizimde telefon no yaymamız küfür etmemiz tehtit etmemiz falan gerekiyormuş, hatta 1 ay boyunca 7/24 edilen küfüre 2-3 kez cevap vermek karşılıklı küfüre dönüyosa ben hapse girerim onlar bana dışardan el sallar. Suçlu benim tamam sağolun teşekkürler.
-
Bize trip atmanıza gerek yok. Soru soruyorsunuz cevap veriyoruz. Cevabını beğenmeyeceğiniz soruyu baştan sormayın.
-
Bu cevabı alacağımı bilsem zaten buraya konu açmazdım, bu cevabı bana sokaktan geçen bilgisiz biride söyleyebilir, ben buraya açtım ki bana bilgi verebilecek biri olur mu diye ama yokmuş site hukuki.net diye açtım gidip bunu başka bir forum sitesine açsam daha çok bilgi alırdım eminim. Neyse konumun kaldırılmasını veya kilitlenmesini talep ediyorum.
-
"Bana küfür ettiler" diye şikayette bulunacaksanız, küfürün bir suç olduğunu var sayarak hareket ettiğinizi anlıyorum. Peki bu durumda sizin onlara ettiğiniz küfür ne oluyor? Hava gazı mı? İki kere ikinin cevabı nerede sorarsanız sorun dört olur. Eğer beş olduğunu duymak istiyorsanız size savcılığın derhal harekete geçeceğini, oyun firmasının sunucu bilgisayarlarına el koyulup ilgili logların bulunacağını, kişilerin tespiti için BTK ve ilgili İSS ile harekete geçilip kişilerin adalet önüne getirileceğini, sizin onlara ettiğiniz küfürlerin hiç bir öneminin olmadığını, tazminat talep edip zengin olacağınızı falan söyleriz problem değil. Ama biz doğal olarak bir kişi soru sorarken o sorunun gerçek cevabını ister diye düşünüyoruz.
"Online oyundan küfür" tarzı sorularda hep buraya konu açan kişiler, kendi ettikleri küfürü falan sallamayıp başkasının ettiği küfüre takılıyor. Her halde yaşla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum ama beni hiç şaşırtmıyor bu durum.
-
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
"Bana küfür ettiler" diye şikayette bulunacaksanız, küfürün bir suç olduğunu var sayarak hareket ettiğinizi anlıyorum. Peki bu durumda sizin onlara ettiğiniz küfür ne oluyor? Hava gazı mı? İki kere ikinin cevabı nerede sorarsanız sorun dört olur. Eğer beş olduğunu duymak istiyorsanız size savcılığın derhal harekete geçeceğini, oyun firmasının sunucu bilgisayarlarına el koyulup ilgili logların bulunacağını, kişilerin tespiti için BTK ve ilgili İSS ile harekete geçilip kişilerin adalet önüne getirileceğini, sizin onlara ettiğiniz küfürlerin hiç bir öneminin olmadığını, tazminat talep edip zengin olacağınızı falan söyleriz problem değil. Ama biz doğal olarak bir kişi soru sorarken o sorunun gerçek cevabını ister diye düşünüyoruz.
"Online oyundan küfür" tarzı sorularda hep buraya konu açan kişiler, kendi ettikleri küfürü falan sallamayıp başkasının ettiği küfüre takılıyor. Her halde yaşla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum ama beni hiç şaşırtmıyor bu durum.
Gerçekten çok doğru konuştun.Kesinlikle katılıyorum.