doktor tarafından dolandırıldım
özel bir estetik merkezi ile estetik operasyon için konuştum ve 7 binlik ödeme istediler daha erken dediğimde vazgeçersen sorun olmaz diyerek güven verdiler lakin ertesi gün korktuğum için operasyondan vazgeçip paramın iadesini istedim.doktor kafasına göre önce 3 binlik kesinti yapacağını söyleyip sonra 1500 liralık kesinti yaparak paramı iade etti.kafasına göre masraf yaptığını söyledi ama kesintinin neye göre yapıldığına dair ne bi makbuz ne fatura var.sadece elimde 7000 ödeme yaptığıma dair havale işlemi kaydı ve onların verdiği uyduruk bir fatura var.5500 lirayı da elden verdiler onunda bi makbuzu yok bunu söylediğimde ses kayıtları ve kamera kayıtları olduğunu söyleyerek kendilerine güvendiklerini nereye şikayet edersen et gibi bi rest aldım.bu kadar basit olabilir mi haksız yere 1500 liramı kesebilirler mi 7 binlik faturayı mı işleme koyayım.ne yapmalıyım lütfen acil bi cevap verin.
Cevap: doktor tarafından dolandırıldım
Ortada dolandırıcılık vs. yok.Her para anlaşmazlığı dolandırıcılık değildir.Ancak doktorun yaptığının etik olmadığı söylenebilir.
Doktor ortaya çıkıp ''bu kişi ameliyat olacağını söyledi ve ücretini ödedi, bende buna binayen bir çok tek kullanımlık özel tıbbı ürün getirttim hazırlığımı ona göre yaptım sonra vazgeçip parasını geri istedi ortada kaldım, mağdur oldum, dolandırıldım'' demesi ne kadar akla yakında sizin iddianızda o kadar akla yakın.
Gene de doktora kalan miktar elinizdeki dekontla icra takibi yapabilir bir dava durumunda alacağınız için karşı tarafla mahkemede karşı karşıya gelebilirsiniz.Mahkeme doktoru da sizi de haklı bulabilir.Bunun için bir avukatla görüşmekte fayda var.
söyledikleriniz doktorun sadece minareyi çalıp kılıfı hazırlamasıdır ve adı da düpedüz dolandırıcılıktır.beni bilgilendirmeden makbuz fatura ücret bilgilendirmesi yapmadan sözleşme şartlarını söylemeden kafasına göre ben bu kadar para keseceğim demek ne kadar hukuki ve haklı olabilir ki? benim elimde 7 binlik ödeme yaptığıma dair fatura ve banka kaydı var fakat doktorun bana 5500 liralık geri ödeme yaptığına dair makbuz yok ses kaydı ve kamera kaydı varmış buna güveniyorlar.ben 7 binlik faturayı mı işleme koymalıyım acaba ses kaydı ne kadar hukuki?
ses kaydı ve görüntü kaydı delil olabilir mi
bir tıp merkezine 7 binlik ödeme yaptım anlaşamadığımız için vazgeçtim ama bana 5500 liralık geri ödemeyi elden yaptılar.sorum şu benim 7 binlik ödeme yaptığıma dair elimde banka kaydı ve merkezin verdiği fatura var fakat onların 5500 lira ödemeyi elden yaptıkları için bi makbuz falan yok sadece ses kaydı ve görüntü kaydı varmış.ben 7 binlik borcu icraya versem kazanma olasılığım var mı ses kaydı ve görüntü kaydı delil olarak yeterli olur mu?
Bir avukata gidin madem.Kanunda yazan dolandırıcılık tanımı bu değil.Ama dikkat edin 1 ay sonra gene buraya ''avukata 1.000 TL verdim davayı kazanamadı, paramı alamadım dolandırıldım'' diye yazabilirsiniz.Alacağınız için icra takibi yapabilirsiniz.Yoksa doktoru dolandırıcılıktan mahkum ettirip 10 sene hapis yatırmayı düşünüyorsanız bu söz konusu değil.Kolay gelsin.
Cevap: ses kaydı ve görüntü kaydı delil olabilir mi
Alacağınız 1500 TL iken neden 7000 TL..
Forumda hukuka aykırı eylemleri destekler nitelikte önerilerde bulunmuyoruz.
Yapmaya çalıştığınız şey dolandırıcılığa giriyor bilmenizde fayda var.
avukata para vermemek için zaten bu siteden bilgi almaya çalışıyorum.icra takibini firmanın olduğu şehirden mi yoksa kendi bulunduğum şehirden mi başlatmalıyım? nereye başvurmalıyım yardımcı olur musunuz pek bi bilgim yok bu konuda
Alıntı:
mağdure rumuzlu üyeden alıntı
avukata para vermemek için zaten bu siteden bilgi almaya çalışıyorum.icra takibini firmanın olduğu şehirden mi yoksa kendi bulunduğum şehirden mi başlatmalıyım? nereye başvurmalıyım yardımcı olur musunuz pek bi bilgim yok bu konuda
Burası bedava hukuk danışmanlık sitesi değil.Hukuki her türlü şeyin tartışıldığı her meslekten insanın var olduğu bir platform.Verilen bilgilerin doğruluğuna da garanti verilmez.Ayrıca hukuksuz bir girişim için sn. Yaman'nında altını çizdiği gibi yönlendirme yapılmaz.
peki bana 1500 liramı geri alabilmem için ne öneriyorsunuz? hatam doktor görünümlü dolandırıcı insanlara güvenmek mi hırsızın hiç mi suçu yok?
İlamsız icra takibi başlatır 1500 TL nizi istersiniz.İtiraz etmezse kesinleşir, ederse davaya döner.Siz anlatırsınız derdinizi, o anlatır durumunu hakim bir karar verir.Doktor makul şeyler ortaya koyarsa o haklı olur üzerine dava masrafları da size kalır, doktor 1500 TL yi neden eksik verdiğini mantıklı olarak izah edemez ve kabul ederse size bu miktarı ödemek durumunda kalır yargılama giderlerini de öder.Ancak dediğim gibi hak kaybı yaşamamanın en kestirme yolu profesyonel yardım almaktır.Buradan daha fazlası olmaz.
teşekkür ediyorum peki icra takibini borçlunun bulunduğu şehirden mi kendi ikametim olan şehirden mi yapmam gerekiyor sitede aradım bulamadım cevap
Kendi ikametinizin bulunduğu şehirden veya borçlunun olduğu şehirden yada sözleşme konusunun gerçekleşecek olduğu şehirden başlatabilirsiniz.