icra dairesinden odeme emri
Meraba arkadaslar.
Belge bana 20.08.2015 tarihinde geldi posta memuru yazdi
Ihtarname belgesi 01.08.2015 tarihinde gonderilmis
Ben borcumu 17.08.2015 tarihinde harca esas yazan degeri subeden odedim.
Icra dairesinin iban numarsida yazmiyor ihtarnamenin eksik yazildigini goruyorum
Ben simdi ne yapmam gerekli itiraz etmelimiyim mal beyaninda bulunmalimiyim harca esas degeri odedigimi nasil gosterebilirim icra dosyasina
Fotogtaf ekleyemiyorum hata veriyor site isterseniz upload yapip koyabilirim
Cevap: icra dairesinden odeme emri
Ödeme yaptığınıza göre karşı tarafın avukatıyla konuşun dosyayı kapatsınlar.
Avukat dosya masraflari parasi istiyor bende odemek istemiyorum sahsen
Simdi itiraz mi etmeliyim yoksa mal beyaninda bulunmalimiyim ne yapmaliyim cunku esas tutari odedim ben ihbarname gelmeden avukatta bana odediginiz tutar dosyanizdan dusuruldu demisti
İhbarname sizin elinize geçtiğinde değil, dosya açıldığında bu paralar ödenir. Siz dosya açıldıktan tam 17 gün sonra ödeme yapmışsınız. Siz ödemeyi yaptıktan sonra dosya açılsaydı, hatalı iş yapmışsınız siz ödeyin diyebilirdiniz. Ama şu anda dosya masraflarını ödemek size düşer.
İcra takibi yapılmış olduğu için vekalet ücreti istenecektir haliyle. Bankadan dosyanın kapanması için gerekli tutarı almamış mıydınız vekalet ücreti dahil değil miydi bu rakama?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
İhbarname sizin elinize geçtiğinde değil, dosya açıldığında bu paralar ödenir. Siz dosya açıldıktan tam 17 gün sonra ödeme yapmışsınız. Siz ödemeyi yaptıktan sonra dosya açılsaydı, hatalı iş yapmışsınız siz ödeyin diyebilirdiniz. Ama şu anda dosya masraflarını ödemek size düşer.
Icra dosyasi 13.08.2015 saat 11.30 acilmis bende 4 gun sonra odemis oluyorum asil benim sordugum ihtarnamede mal beyani yada itiraz yaziyor esas degeri odedigim icin hangi yolu izlemeliyim
- - - Updated - - -
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
İcra takibi yapılmış olduğu için vekalet ücreti istenecektir haliyle. Bankadan dosyanın kapanması için gerekli tutarı almamış mıydınız vekalet ücreti dahil değil miydi bu rakama?
Bankaya gittigimde banka bana 386 lira borcunuz var demisti suan ihtarnamede esas tutar la ayni bankada zaten borcum gozukmuyor
Benim asil sordugum ben bu esas tutari belge gelmeden odedim simdi ben ne yapmaliyim itiraz mi yoksa mal beyanimi vermeliyim
Alıntı:
ciha-t rumuzlu üyeden alıntı
Icra dosyasi 13.08.2015 saat 11.30 acilmis bende 4 gun sonra odemis oluyorum asil benim sordugum ihtarnamede mal beyani yada itiraz yaziyor esas degeri odedigim icin hangi yolu izlemeliyim
- - - Updated - - -
Bankaya gittigimde banka bana 386 lira borcunuz var demisti suan ihtarnamede esas tutar la ayni bankada zaten borcum gozukmuyor
Benim asil sordugum ben bu esas tutari belge gelmeden odedim simdi ben ne yapmaliyim itiraz mi yoksa mal beyanimi vermeliyim
Kalan farkı da ödemeniz sizin için en hayırlısı olacaktır.
Alıntı:
- - - Updated - - -
ciha-t bilader madem bu ucreti odeyecektin neden icra gelene kadar bekledin erken ödeseydin en azindan simdi masraflara katlanmazdin icra geldigine gore bu masraflari faiz islemeden odersen senin için en hayırlısı olur ;)
Avukatlık asgari ücret tsrifesine göre, ödeme emri gelmeden borcun odenmesi durumunda 3/4 vekalet ucretine hak kazanilir. Ancak bu avukatin muvekkiliyle anlaşmış oldugu ucretin 3/4 dür ve muvekkilinden talep edebilir. Vekalet ucreti icin itiraz edebilirsiniz. Sonrasinda açılabilecek menfi tesbit davasi ile yeni dava masrsflariyla birlikte yeni davanin karşı vekalet ucretini de , şu an ödemek istemediginiz miktara ilave olarak ödemek zorunda kalmaniz kyvvetle muhtemeldir.
Alıntı:
İkisini de de yapabilirsiniz.
İtiraz ederseniz en çok,
Mal beyanında bulunursanız orta zararınız olur.
Ama en az zarar derseniz, onun yolu istenen parayı ödemektir.
Herkese Merhaba ..
Arkadaşlar yakın bir arkadaşım kart ve kredi borçlarından dolayı takibe düşmüştü.Evlliği bozuldu eşinden ayrı olarak babasının evınde yaşamaya başladı yaklaşık 1 aydır. Hakkında acılan ıcra davalarının ve ıcra takıplerının evrakları kendısıne adres te bulunamadığından dolayı ulaştırılamamış veya teslim edilememiş. Sanırım sıstemdede kayıtlı adresı yokmuş . Tam olarak bılmedıgım konular. Kendisine ulaşılamadığı için hakkında yakalama kararı falan verılecekmıs arayan avukatlar öyle söylemişler. Bu olabilecek bır seymıdır ve babasını adresını belırtmesı ne gıbı sıkıntılar ortaya çıkarır.
İlgilenen ve cevap verenler ıcın sımdıden çok teşekkür ederiz.
Kaynak: https://www.hukuki.net/showthread.php...#ixzz3jRN2aFrZ