İşe iade davası sürerken işe girersem ne olur?
Haksız olarak işten çıkarıldım ve işe iade davası açtım.6 ay oldu ,dava halen sürüyor.Geçici bir süre için işe girmek istiyorum.Davayı kazanırsam işe girmiş olmam haklarımı kaybetmeme sebep olurmu? Davayı kazanırsam eski işime geri dönmek istiyorum.Cevaplarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
Cevap: İşe iade davası sürerken işe girersem ne olur?
30,06,2009 tarıhınde 17, madde ye göre işten çıkartıldım. iş veren ibranameyi imzalama ragmen tazmınatımın sadece ihbar kısmını yatrıdı.kıdem tazmınatımı 1,5 aydır alamadım. mahkemeye başvurup işe iade davası açtım 27 ekim 2009 tarıhine gün verdiler anacak iş veren bu gün itibariyle bana tebligat gönderdi içerik olarak şöyle diyor:
şirketimizin Ankara Tunalı hilmi şubesinde10/11/2007 işe başalamış olup ve iş aktiniz30/06/2009 tarihinde usulüne uygun olarak tüm alacaklarınız bankaya yatırılmştır.
ancak bu kez tarafınızdan işe iade sebebiyle dava açmanız nedenıyle aynı iş yerinde çalişmak istedginiz anlaşılmaktadır.
bu nedenle tarafınıza ödenen ihbar ve kıdem tazminatının mahsubu koşuluyla 4 gün içersinde işe başlamanız şirketmizce uygun görülmüştür.
benim sorum bu tebligat geçerlimidr pozisyon ve iş şartları belirtilmemiş ve tazmınatı geri ödeme şartı koşulmuştur ben bu tebligata uymayıp mahkeme gününü beklemk istıyorum. sizce uygunmudur bilgi verirseniz sevinirim şimdiden çok teşekürler. ayrıca ödenmeyen kdem tazminatımı nasıl alabilirım