Hayattayken kızından mal kaçırıp oğullarına verdi ?
Merhaba, Arkadaşlar 2008 de dedem hayattayken(Hala hayatta) 1 trilyonluk otobüsünü satıp oğullarına minibüs ,taksi aldı, paraları onlara verdi, Bunun hakkında dava açıp aldıkları arabalara bağlatabilirmiyiz ? Annemi manevi olarak çok yıprattılar çok dışladılar umarım dava açabiliriz ? Şimdi birde arsası var 2 trilyon değerinde onuda vermeyecekleri çok belli, Hem geçmişe dava açıp arabalarını bağlatabilirmyiiz ve geçmişde yaptıklarına nazaran olumlu geçerse dava arsaya ve daireleri var onlara şerh koydurabilirmyiiz.. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Ve geçmişe dava açamazsak hala yaşadığı için geçmişe kasten(gösterip mal ayırdıklarına dair) arsaya şerh koydurmayı talep edebilirmiyiz sadece..
Cevap: Hayattayken kızından mal kaçırıp oğullarına verdi ?
Sizi üzmek istemem ama dedeniz sağken hiçbir işlem yapılamaz diye biliyorum. Ama yinede bir avukata danışmanızda yarar var. Vaktiyle evsahibim evini satışa çıkardığında küs olan kızı mal kaçırma veya saklı hakkın korunması diye bir dava ile satışı durdurmuştu. Belki sizede yararı olur.
Neyin hesabını yapıyorsunuz ki? Dedenizin sizden önce öleceği konusunda senet mi var? Belki sizin mallarınız dedenize miras kalacak.
Miras, bir kişi Ö-L-D-Ü-Ğ-Ü-N-D-E diğerlerine kalır. Şimdi benim sizin mallarınızı paranızı ne yaptığınız konusunda size müdahale etmemle sizin dedenize müdahale etmeniz arasında pek fark yok. İsterse satar pavyonda yer isterse satıp parasını komşunun oğluna verir. Kişinin kendi parasına karışamazsınız.
Tek bir istisna: Eğer kişinin akli melekeleri yerinde değilse, sağlıklı düşünemiyorsa, yani hasta ise, kendinizin ona VASİ tayin edilmenizi talep edebilirsiniz.
Anlamıyorsunuz galiba benim kimsenin parasında gözüm yok, bir evladı ayırıp diğer evlatlarına mal paylaşımı yapması size normal geliyorsa uzatmaya gerek yok..
Normal değil elbette ama kişi hayatta iken de diğer çocuklarına mirasın tamamını bırakacak düşüncesiyle mal varlığına tedbir koydurma şansınız yok.
Ah ahh hukukda haklıyı tutmuyorki zaten, Oğulları yönetiyor onu sırf mal bırakmamak için arsayı nasıl kaçırırız diye düşünüyorlar.. Arsayıda kaçırmanın yolunu bulacaklar hukuk seyredecek, Hukuk ne yapacak !?
- - - Updated - - -
Peki, Bankadan otobüsün parası hesabına geçtiğine dahir dökümanları alabilirmyiiz ? Ne yani eğer ölürse, Mal paylaşımı yaptı banka kayıtlarıda 10 yılda siliniyor dava açsak izi bulunmayacak ? Bankadan dökümanları alabilirmyiz ?
SİZİN MİRASTAN DOĞACAK SAKLI PAYINIZ VARDIR BU PAYIDA MİRAS BIRAKAN DEVİR ETSE BİLE İPTAL EDEREK GERİ ALIRSINIZ AÇIKLIYIM ;
banka üzerinden parayı gönderdiyse DEDENİZ ÖLDÜĞÜ zaman bu gönderilen parayı neden size gönderdi diye hesap sorup parayıda GERİ ALMA HAKKINIZ VARDIR ama elden parayı verdiyse bunu kanıtlamak gibi Şansınız olmadığı için ALAMASINIZ
TAPULU MÜLKİYETLERDE ;
tapuda satış bedelini piyasadan düşük gösterdiyse öldüğü vakit TAPU İPTAL TESCİL davası açarak saklı payınızı alırsınız
eğer tapuyu normal değerden satış yaptıysa devir alan kişilerin maddi durumları almaya güçleri yoksa mahkeme tapudaki satışı mirastan mal kaçırma olarak niteliyerek tapuyu iptal ederek saklı payınızı size verir
tapuyu normal değerden verdiyse bu sefer aldığı para öldüğü vakit ortada yoksa bu parayıda kısa bir zaman içinde HARCAMASI HAYATIN OLAĞAN AKISINA AYKIRI OLDUĞU İÇİN TAPU İPTAL TESCİL DAVASI İLE YİNE HAKKINIZI ALIRSINIZ .
NOT : KANITLARINIZ YOKSA mahkeme size hiç bir sey veremez !!
Şuan avukatla görüştük, herşeyi anlattım Hayatta olsa dahi yapabiliriz diyor dava açıp sizin hakkınızı alabiliriz diyor geçmişdeki paylaşılan malı... Umarım hukuk yanımızda olur..
KÜÇÜK BİR ÖNERİ
miras bırakanın yapmış olduğu hukuki işlemleri detaylı bir biçimde anlatarak bu işlemleri mirastan mal kaçırma olduğunu beyan ederek NEDEN BÖYLE BİR EYLEMİ DİYER MİRASCILARIN LEHİNE DOĞRU YAPTIĞINI SORARAK 5 GÜN İÇİNDE AÇIKLAMASI İHTAR EDEN İHTARNAME GÖNDERİNİZ
BU İHTAR HUKUKEN ÖNEMİ % 1 AMA HİÇ OLMASA ÇOK İLERDE MİRASTAN MAL KAÇIRDIKLARI İÇİN DAVA AÇTIĞINIZ VAKİT GÖNDERDİĞİNİZ İHTARNAME CEVAPSIZ KALDIYSA HAKİM BY BELKİ TAKTİRİ ROL OYNAR DAVAYIDA KAZANIRSINIZ
- - - Updated - - -
Alıntı:
kederlibilge rumuzlu üyeden alıntı
Şuan avukatla görüştük, herşeyi anlattım Hayatta olsa dahi yapabiliriz diyor dava açıp sizin hakkınızı alabiliriz diyor geçmişdeki paylaşılan malı... Umarım hukuk yanımızda olur..
aklı dengesi yerin deyilse sağ iken dava edersin AMA AKLI DENGESİ NORMALSE DAVA AÇMA HAKKIN YOK ÖLDÜKTEN SONRA AÇMA HAKKINIZ VAR
Alıntı:
kederlibilge rumuzlu üyeden alıntı
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
KÜÇÜK BİR ÖNERİ
miras bırakanın yapmış olduğu hukuki işlemleri detaylı bir biçimde anlatarak bu işlemleri mirastan mal kaçırma olduğunu beyan ederek NEDEN BÖYLE BİR EYLEMİ DİYER MİRASCILARIN LEHİNE DOĞRU YAPTIĞINI SORARAK 5 GÜN İÇİNDE AÇIKLAMASI İHTAR EDEN İHTARNAME GÖNDERİNİZ
BU İHTAR HUKUKEN ÖNEMİ % 1 AMA HİÇ OLMASA ÇOK İLERDE MİRASTAN MAL KAÇIRDIKLARI İÇİN DAVA AÇTIĞINIZ VAKİT GÖNDERDİĞİNİZ İHTARNAME CEVAPSIZ KALDIYSA HAKİM BY BELKİ TAKTİRİ ROL OYNAR DAVAYIDA KAZANIRSINIZ
Ortada henuz bir miras bırakan yok,
miras yok,
tüm malların sahibi olan dededen başka 1cm hakkı olan kimse yok,
henuz olmayan hak nasıl alınacak,
henuz doğmayan hakkın hesabı nasıl sorulacak ?
Lütfen tekrar bakınız verdiğiniz linkteki makaleye.
İlk kelime Muris, Muris ne demektir? Miras bırakan demektir , miras bırakacak olan değil.
Sonra o makale içindeki DAVA AÇMA ZAMANI, ZAMANAŞIMI VE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER başlığının ilk paragrafını tekrar sindirerek inceleyin.
derim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sonra o makale içindeki DAVA AÇMA ZAMANI, ZAMANAŞIMI VE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER başlığının ilk paragrafını tekrar sindirerek inceleyin.
derim.
soru soran kişi MİRAS BIRAKAN SAĞ İKEN dava açılır dediği için bu linkteki dava açma kısmını ve miras hukuk okumasını için KOYDUM.
farkındaysanız biz o kişinin öleceğinİ kabul ederek hukuki boyutu izah etmeye çalıstım.
tahbiki bu dünyadan KİMİN MİRACI KİMİN MİRAS BIRAKAN OLACAĞI BELLİ DEYİL
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ortada henuz bir miras bırakan yok,
miras bırakan yok,
tüm malların sahibi olan dededen başka 1cm hakkı olan kimse yok,
henuz olmayan hak nasıl alınacak,
henuz doğmayan hakkın hesabı nasıl sorulacak ?
BU HAKKIN DOĞACAĞINI KABUL EDEREK OLAYI İRDELEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Elbette,
O hak dogdugu zaman yapilabilecekleri soyluyoruz hep beraber, ayni zamanda o hak dogmadan yapilabilecekleri ve yapilamayacaklari da.
Verdiginiz link, bir onceki onerinize destekmis gibi algiladigimdan oyle demistim.
Size sormak istedigim net olarak şu:
Dede hayattayken, mallarindan bize kalacak miras hakkimizi bizden kaciriyorsun diyerek dava acma hakki varmidir yokmudur soruyu soran uyemizin?
Alıntı:
Elbette,
O hak dogdugu zaman yapilabilecekleri soyluyoruz hep beraber, ayni zamanda o hak dogmadan yapilabilecekleri ve yapilamayacaklari da.
Verdiginiz link, bir onceki onerinize destekmis gibi algiladigimdan oyle demistim.
Size sormak istedigim net olarak şu:
Dede hayattayken, mallarindan bize kalacak miras hakkimizi bizden kaciriyorsun diyerek dava acma hakki varmidir yokmudur soruyu soran uyemizin?
dede hayattayken bize kalacak miras hakkını kaçırıyor diye DAVA ACMA HAKKIMIZ YOKTUR.
tek iSTiSNA DEDENİN akıl denge sağlının yerinde olmadığı vakit vasi atanması talep edilir (bu konu ayrı konu olduğu için fazlada girmeyelim :) )
SAYGILARIMLA SUNARIM ....
Benim anladığım; Eğer dünyaya çocuk getirdiyseniz nasıl onu beslemek ve büyütmek zorundaysanız, sizin sahip olduklarınız üzerinde de o çocukların saklı hakları var diyor yasa. Çocuklarınızın bu haklarını kafanıza göre başkasına devredemiyorsunuz. Bundan daha doğal ne olabilir. Yoksa saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor. Madem dünyaya getirdiniz size bazı sorumluluklar düşüyor o zaman. Kederlibilge umarım hakkınızı alırsınız. Yeterli kanıtı toplarsanız almamanız için bir sebep yok. Allah yardımcınız olsun.
Alıntı:
bernat rumuzlu üyeden alıntı
Benim anladığım; Eğer dünyaya çocuk getirdiyseniz nasıl onu beslemek ve büyütmek zorundaysanız, sizin sahip olduklarınız üzerinde de o çocukların saklı hakları var diyor yasa. Çocuklarınızın bu haklarını kafanıza göre başkasına devredemiyorsunuz. Bundan daha doğal ne olabilir. Yoksa saldım çayıra mevlam kayıra olmuyor. Madem dünyaya getirdiniz size bazı sorumluluklar düşüyor o zaman. Kederlibilge umarım hakkınızı alırsınız. Yeterli kanıtı toplarsanız almamanız için bir sebep yok. Allah yardımcınız olsun.
Hayattaki adamın malı üzerinde reşit çocuklarının hakkı olduğunu söyleyen yasa hangisidir?
Alıntı:
bernat rumuzlu üyeden alıntı
Mal sahibi kişi eğer akli dengesi ve bilinci yerindeyse kendi malı ve parası üzerinde, yasalar doğrultusunda dilediği tasarrufu yapma hakkına sahiptir. Kısacası ister satar bir gecede harcar, isterse çocuklarına bırakır.