-
Biz çıkarmış olmayalım, sen istifa et?...
Merhabalar;
Özel bir kurumda hemşire olarak çalışıyorum; daha önce deneme süresi dolunca konuşma yapmıştık daha fazla gayret göster felan diye; aradan yaklaşık 3 ay geçti (Ağustos 9 da tam 6 ay olacak işe başlayalı ) bugün müdürüm konumundaki şahıs beni çağırdı ve nasıl gidior dedi o bişey demeden ben konua girdim; çünkü bir üst yöneticimden dolayı biliyorum. Olay burada yaptığım işle alakası ok, üstümün bana karşı tutumu. Ben ona itaat etmediğim için doğru ise doğru nalış ise yanlış dediğim için onun dediği gibi yapmadığım için ( ama güvenlik gereği benim düşündüğüm gibi olmalı kendi iş güvenliğimi sağlamalıyım) ... vb nedenlerden dolayı bana olumsuz yaklaşmaya başladı tabi müdür de bundan bilgi alıyor. Tamamen yanlış yorumlama ve kişiler sorunlarına göre benim işimi yönlendiriyorlar. Diğer çalışanlar da aynı şekilde hiç birşeye karşı gelmediği ve güvenliği ciddie alamdıkları için sorun yaşamıyorlar; eski kafa eski sistemden oldukları için bir çok şeyimiz çakışıyor karşı geldiğim ve cevap verdiğim doğrusu bu dediğim için de onlar da bana karşı tutum sergiliyorlar. Ama ben mola vermeden oturmadan, sürekli koştuturarak iş yapıorum, belirgin bir şekilde uğraşıyorum sürekli diğerlerine yardım ediyorum . Lakin dediğim gibi kişisel nedenler yön veriyor maalesef.
İşte olmuyor, sürekli el yıkıyorsun, dezenfektan kullanıyorsun, eldivenle geziyorsun .. acil bişey olsa yıkanmaktan yetişemeyeceksin felan dedi. Durmaksızın çalışmamı pek duymamış/ görmemiş sanırım..
İşte biz seni çıakrmış olmayalım, senin için kötü olmasın sen istifa et dedi. Ben de öfke ile - ki zaten ileri tarihlerde ben kendım ayrılacaktım - istifa yazdım ve verdim. Ancak ileri tarihli bir istifa idi. İşte istifa etmek istiyorum.. Son çalışma süresi ...../../... diye.
Ben 10 dk sonra gösteririm size diye sinirlenip, kendime gelirken beni tekrar çağırdı;işte tarihi üste yazacakmışız felan dedi. Ben de tam yolda aklımdan istifa etmeyeyim beni çıkaraamazlar çıkararılarsa dava açarım diye düşünüyordum. Diğer çalışanlara göre akıllı davrandım ancak salaklığım şu ki . Orayı düzeltmek için kağıdı zaten bana verecekti , verecekken ben zaten vazgeçtim dedim kağıda uzandım. Kağıdı geri çekti vermedi. NE kadar istediysem de vermedi. Yaptığı çok komik ve hukuksuz bir davranıştı.
Akabinde avukata gittim ( eve bi avukata gittim, e avukata gittiysen buraya ne soruyorsun demeyin :) )
Olayı anlattım.
Ben yarın istifamı iptali gibi bir şey yazsam olur mu şimdi istifam devree girmiş midir ? die sordum. Çünkü ben vazgeçeceğim deyince panikledi beni dışarıda bekletti sonra da İK açmıor dedi. Yalanını.... o arada gödnermişlerdi belegeyi. Ama ben ileri tarihli yazdığım için işleme koyamazlar diye düşünüyordum. Ancak orada yazdığım cümle de önemliymiş. o tarihte istifa edeceğim demekle; istifa ediyorum ancak su tarıhekadar calısacağım demek farklıymış. Haklı da ben de tam hatırlamıyorum ki şimdi. Sanırım ../.../ 2015 son çalışma süresi yazmıştım. İstifamı işleme koyma hakları var mı?
Sonra yarın durumu anlatan bir iptal dilekçesi yaz İK ya faxla dedi. Bu durumda istifamı alamamış olurlkarsa istifa etmemiş olacağım. İstifa almış olurlarsa ebn bunu kendı rızamla azmadım vazgeçtim ama vermediler diye dava acacağız/ açabileceğiz (miş)
Benim kafamı kurcalayan en önemli sorun bu. Ben kendi rızamla istifa etmemiş oalyım varsın onlar çıkarsın. Bu dırum nasıl oalcak bilmiyorum.
Eğer istifamı iptal etmeyi başarırsak; bu durumda ya çalışmaya devam edceğim yada onlar çıkaracakmış.Şimdi hastane sözünü tuutp ( bence blöf birz) kendileri çıakrırsa bana hukuki bir hak doğuor . Ben hem öfkele bunlara bieşyler yapayım die o istifa oalyından vazgeçtim, hemn de sıradan bir çalışan yerine bilinçli davrandım ... Benim aklımdaki ise şuydu. ''ŞİMDİ BUNLAR BENİ BENİM RIZAM DIŞINDA/ HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIAKRIYORLAR BUNLARA DAVA AÇAR VE TAZMİNAT ALIRIM ''
Ancak bu duurmda açılan dava ile ancak eski işinize geri alınıormuşsunuz eğer alamzlarsa para alabşiliormuşsunuz.
Ben beni haksız yere ve iş güvenliğine uyduğum için çıkardıklarından; iş güvenliği kurallarını ihlala ettiklerinden dolayı dava açıp para almak isitorum. Böle bir durum yok mu??
Daha sonra avukat bana ''sen burdan memnunmusun dedi '' ben ımm şeyy felan desem de bilmiorumn çok da mutlku değilimdir heralde aslında çok da farkemtmıyor ewet istemediğim kişi /ortam var ama ben çalışırım onlara takmam ki. Herneyse ya zaten en geç en geç şubatta ayrılacaktım zaten, 3 ay sonra gibi arılmayı düşünüyordum dedim. Öle deyince ben de o yuzden soruyorum işte dedi. Sanırım ona göre hiçö uğraşmamak en mantıklısı imiş. 3-4 ay sonra çıakcaksan zaten ne die uğraşasın ki gibi ibşey dedi .
Gerçi benim de içimden bazen o geçior ama ben haksızlıga ugramamk ezilmemek için bişeyler yapmak isityorum biraz da öfke diebiliriz... Yakında araba almak için kredi çekicektim o nedenl bi 4 ay daha çalışırdım. bi yandan da 4 ay daha tecrübe kazanyım die düşündüöm çünkü özellikli bi er . Şimdi bi yandan da orada çıkayım sanki yine bi iş bulruum iş sıkıntısı olmaz pek öle (şükür) die düğşündüm ama. Şmid işten çıkınca hem mantıklı hem psikolojik oalrka kredi çekmemeliim hme de banakalr sıkıntı apabilir ayrıca da memlekete arabasız dönmek istemişorum :( :@ :D yani öle 1-2 ay boş da gezmek istemiyorum açıkcası...
Toparlayalım Herhangi bi şekilde bu durumda istifamı almaı başarır yıne de ısten cıakrılırsam bunlara tazmınat davası açabiliormuum . Yani para almak için. ( fazla mesai felan gibi ücretleri alabilriiz , tazminat olmaz dedi onalrı da buuyk ıhtımal hukiki olalyarını halletmişlerdir bana çok bişey çıkmaz bence o nedenle onlara hiç bakmıyorum ) yani işe geri dönüş - fazla mesasi ücretleri gibi şeylerin dışında sadece, beni haksız yere çıakrttııkları için işyerinin bu hukuksuz davranışı karşısında bana para ödemeleri gerekcek bir dava olacagını düşünğüyordum . Böyle olmaasını ıstıyorum. olmuyor mu yani. Bana mantıklı gelmişti ama :(
2. Ben burada yaklaşık 6 ay - 6. ay a girilmedi, çalışıyorum doplayısı ilşe kıdem tazminatoı diye bişey varmış onu almıyormuşum. sırf bu nedenle de çok da ugrasmalık bişey yok gibi düşündü. ani ne bielyim kıdem tazminatı - fazla mesai ücretleri - o - bu -şu haklarını değil. Bir insana haksız davrandıkalrı için her hangi bişekilde o hakkı bu hakkı demeden ücret ödenemsini istiyorum , tıpkı manevi tazmınat davaları gıbı dusunun. ben bu noktada kaldım . Öyle olamsı gerekmıor mu sizce de :S
3. İşsizlik maaşı varmış şimdi ondanda mı fayadalanamıorum ? 1 senedir tam oalrak çalışıorum eskilerden de biraz vardır part onlarda bi kaç ay eder sanırım .
Nee göre hesaplanıyor nasıl verilior. Alabilior muyum ?
+ Sırf o ilginç davranışından doalyı müdüre dava açmak istiyorum cezai bişey olsun die. Bunun içinde şahit yok ama odada kamera vardır kağıdı benden çektiği gömrünür felan die düşündük avukat ile.. Her neyse böle bu duurmda ben nasıl bir dava acarım - karşılığında ne alabilirim :S
4. Bütün durumlardan haklı olsam bile sanırı malacağım para çok bişey değil hatta harcıyacagım paradan az olacak mış sanırım. ( sadece işime geri dönme durumu var sanırım :S ) Bu durumda bana ne tavsişye edersiniz . Nasıl bir yol çizeyim.
Teşekkürler ( Laptop klavyesi çok kötü bi çok tuş bamsıoyr normalde yazım ve imlaya dikkat ederim ancak bu yazı aceleye geldi kusurta bakamyın)
-
Cevap: Biz çıkarmış olmayalım, sen istifa et?...
Öncelikle yazıyı gereğinden fazla uzun tutmuşsunuz ki, imla durumu da düşünülürse sayfaya giren olsa dahi okuyan sayısı 3-5 kişiyi geçmeyecektir.
Zaten çalıştığınız 6 ay alabileceğiniz pek bir şey yok ve üzerine istifa da vermişsiniz.Şu haliyle bundan hukuki bir sonuç almak söz konusu değil.Manevi tazminatlık bir durum zaten yok(Ülkemizde işleyen tazminat hukuku hakkında en ufak bir fikriniz olsaydı manevi tazminat gibi bir soru sormazdınız sanıyorum).Kağıdı verecekti vermedi, vaz geçti, geri çekti gibi bir suç da ceza kanunlarımızda bulunmuyor.
Yani bir sonuç alamazsınız da demiyorum, bir şey çıkması durumuna anlattıklarınıza göre fersah fersah uzaksınız diyorum.Bunlara kafa yormayın önünüze bakmak en mantıklı seçenektir.Tabi illede bir yerlere başvurup paralar harcıycam derseniz karar sizin.
-
Teşekkürler;
Ancak istifa verildikten hemen sonra bir vazgeçme hakkı yok mu? Şu an bir dilekçe hazırladım ve yarın İK yollayacağım.
Bu durumda istifamın bir geçerliliği olmama durumu var ve eğer bu durum olursa diye sormuştum tüm soruları...
Ve ayrıca benimde bi kaç ay sonra çıkmayı düşündüğüm bi yer ile uğraşmak bana da yavaş yavaş boş gelmeye başladı. Ancak birşeyler yapmak istiyorum.
Ve ayrıca manevi tazminat lafın gelişi söylenen bir söz; sonuçta bir insanı gereksiz/haksız/keyfi olarak işten ediyorsanız bu bir suç ve cezai yaptrıımı olması gerekmez mi ?
Ayrıca bir kişi verdiği dilekçeyi/ istifayı 5 dk sonra vazgeçme hakkı ile almaya hakkı vardır diye düşünüyorum karşı tarafın böyle komik davranması benim hakkımı engellemek ve hukuki süreci etkilemeye teşebbüs olarak değerlendirilir ve suç olarak görülür die düşünürken sizler ve/veya kanuunlar nede nböyle bakmıyor anlayamadım ?
-
Adamın elinde imzalı istifa dilekçesi var.İstifa dilekçesini iptal etme dilekçesi diye bir dilekçe pek duyulmuş bir şey değil ve alınsa bile alındığı alan kişi tarafından inkara açık.Bir kişi işyerinden bir personelini kendisiyle ve diğer çalışanlarla uyumlu olmadığını düşünerek/performansını beğenmeyerek çıkarabilir.Bu suç falan değil.Hakları ne ise vermek şartıyla tabiki.Ama ona kalmadan siz istifa dilekçesi vermişsiniz zaten.
Siz karşı tarafa bu dilekçeyi vermişken, karşı taraf bunu size geri vermek yada iptal etmek zorunda da değil.Versem mi diye düşünüp son anda vaz geçebilir.Bu da suç değil.
Zaten istifanızı kendinizce iptal etmek istiyorsanız ihtarname çekmeniz, noterden göndermeniz ve bir nüsasının da sizde olması şeklinde bir durum lazım.
En basitinden 2 ihtarname 200 TL.İhtarnamayi avukata yazdırma 250+250=500.Manevi tazminata kalkışma harcı ve yatırılması gereken miktara göre bedeliyle 1000TL gittisi geldisi 300 TL derken derken basit bir hesapla bile 2000 TL lik oluyorsunuz.Ama kıdem tazminatı hakkınız dahi olmayan bir durumdasınız üstüne birde karşı tarafın elinde istifa dilekçesi var.Yani olmazında olmazı bir durum.Daha fazla yazmayı da faydalı ve gerekli görmüyorum.Burdan ikna olmuyorsanız, bir şeyler çıkacağına hukuki bilgiyle değilde öyle olması lazım diye yaklaşıyorsanız bizzat deneyerek görmelisiniz.Kolay gelsin.
-
Kimse kafanıza silah dayayarak zorla istifa dilekçesi imzalatmadı İstifa dilekçesini verdikten sonra İstifa ettikten sonra geri dönüşü yok malesef. Ancak işveren paşa gönlü isterse istifa dilekçesini işleme koymama talebinizi kabül edebilir.
Anlattıklarınıza göre kimsenin yapmış olduğu hukuksuz bir davranış yok. Ceza davasını ilgilendirecek bir suç yok.
İşe iade davası açabilmeniz için en önemli 2 şart En az 6 aylık kıdeminiz olacak ve işyerinde 30 kişiden fazla çalışan olacak.
Hiçbir hakkınız olmadığı gibi ihbar öneli süresi kadar çalışmazsanız üstüne ihbar tazminatı dahi ödemek zorunda kalırsınız.
Sn Ünalmışında değindiği gibi Yaptığınız çaba boğuna. Bütün bu haklarınızı gaza gelipte istifa dilekçesini vermeden önce düşünecektiniz.
Tavsiyem bu işyerini tamamen unutmanız ve yeni işyeri arayıp orada kafanız dinç olarak çalışmaya başlamanız.
Anlattığınız titizliklerden, yöneticinizin anlattığınız tepkilerinden ve yazdığınız yazının uzun ve detaylı içeriğinden Takıntılı bir yapınız olduğunu yada aşırı detaycı olduğunuz izlenimi oluştu bende. Çalıştığınız kurum hastanede ise ve Hastanede psikiyatri doktoru varsa görünmenizi öneririm. (Samimi olarak)
-
Teşekkür ederim yardımlarınız için; ama demek bir türlü anlatamadım herhalde.
Demek istediğim şu ki; varsayalım ben hiç istifa dilekçesi vermedim. Kendi rızamla istifa etmedim/ etmiyorum o durumda ne olur; ona göre sormuştum ben. Sizler hala istifa yı vermişsiniz bi kere diyorsunuz. Lütfen eğer istifa vermemiş olsaydım nasıl olacaktı onu öğrenmek istiyorum.
Benimi çin ok adar da öenmli bir durum değil her türlü yarın gene iş bulurum ve bir kaybımda söz konusu değil.. Ama bilmek istiyorum bunları da tabi.
Tekrarda nteşekkür ediyorum hepinize
-
İstifa talebinizi yazılı olarak bildirmiş olmasaydınız, haliyle sizi işten çıkarmak istediklerinde ihbar süresine uymazlarsa ihbar tazminatı hakkınız olurdu,
6 ayı doldurmamış olduğunuzdan iş güvencesi şartlarından yararlanamadığınızdan kötü niyet tazminatı talep hakkınız olurdu.
İşten çıkartılmanız bir suç değildir, dolayısıyla bir cezası da yoktur.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İstifa talebinizi yazılı olarak bildirmiş olmasaydınız, haliyle sizi işten çıkarmak istediklerinde ihbar süresine uymazlarsa ihbar tazminatı hakkınız olurdu,
6 ayı doldurmamış olduğunuzdan iş güvencesi şartlarından yararlanamadığınızdan kötü niyet tazminatı talep hakkınız olurdu.
İşten çıkartılmanız bir suç değildir, dolayısıyla bir cezası da yoktur.
Teşekkürler
yani tüm bunlar için ine bir dava oalyı ile uğraşmak ve para ödemek zorunda kalacağım öyle mi ?
Bugün istifamın geçersiz olduğunu içerir bir dilekçeyi insan kanakalrına faxladım. Şimdi bu durumda ya istifamı kabul etmiş olacakalr herhangi birşeyim olmayacak ve de çıkacagım ( sorun değil )
Ya da istifamı resmi olarak bir şekilde kabul edememek zorunda kalacaklar ve istifa etmemiş olacağım. Bu senaryoda durum nasıl işler; yukarıda birileri alacağınız hiç birşey yok dedi, siz ise şunları apabilirsiniz dedi; kafam karıştı.
Şimdi hepsinden öte ben istifa etmemiş olmam/ istifamın reddi yazımın işe yaraması beni bir zarara uğratır mı? Çünkü yukarıda bir arkadaş ''üstüne üstlük birde ihbar öneli tazminatı ödemek zorunda kalırsınız '' demiş o kısımı anlamadım .
Bgün bunlarla uğraşmak o kadar da mantıklı gelemdi ver gitsin, zaten memelekete gitmei düşünüyordun ne ugrasıyorsun...die düşünüyordum; sizin cevabınız ve arkadaşalrın sakın istifa imzalama sözleri üzerine düşüncelerim bulandı.
Yani ben şu an istifa etmemiş olamyı başarırısam bunu bana karşı kullanma yolları var mı , bir zararı olur mu. En doğru karar hangisi istifa etmek mi , istifa etmemiş olmak mı?
VErdiğim yazı ile istifamın reddi kabul olursa onlar çıakrtsa bile en azından istifa etmemiş oldugumdan doalyı tüm hakalrımı yatırırlar diye düşündüm. Ben davalarla uğraşmak istemesem bile otomatik olarak böyle bir faydası olur diye düşündüm.
Bir de şöyle bir durum düşündüm hem çıkmak istesemhem de duruma göre haklarımı savunacak bir alt yapı olsa; olurda haklarımı tam oalrak vermezlerse dava açarım diye bir açık kapı bırakmak şeklinde.. Bu durumda tek taraflı fesh devreye girior. Ben yeterli iş güvenliği uyuglanmadığı nedeni ile tek taraflı fesh ediorum yada istifa ediyorum desem. Bu duurmda bir çalışma sürem olamk zorunda mı ,ya da bana bir zararı olur mu. işveren kjalkıp da hayır yok öyle birşey deyip, ben onun çalışmasını istiyorum ancak çalışmadı diye üstüne üstlük beni suçlu gosterip para almasın ?.. Bu duruma ne diyorsunuz.
Ve en önemli sorumonlar çıakrtmış olsa da, tek taraflı fesh etsem de istifa etsemde ; benim hakalrımı vermediklerinde dava açtığımda; onlar kendilerini haklı oalrak çıkarırılarsa yani performansı beklentimi karşılamıordu, iyi değildi şeklinde kendilerini zaten haklı oalrak cıakrdıkalrını gösteririlerse bu durum bana zarar veriri mi? böyle bişey yapabilirler mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Kimse kafanıza silah dayayarak zorla istifa dilekçesi imzalatmadı İstifa dilekçesini verdikten sonra İstifa ettikten sonra geri dönüşü yok malesef. Ancak işveren paşa gönlü isterse istifa dilekçesini işleme koymama talebinizi kabül edebilir.
Anlattıklarınıza göre kimsenin yapmış olduğu hukuksuz bir davranış yok. Ceza davasını ilgilendirecek bir suç yok.
İşe iade davası açabilmeniz için en önemli 2 şart En az 6 aylık kıdeminiz olacak ve işyerinde 30 kişiden fazla çalışan olacak.
Hiçbir hakkınız olmadığı gibi ihbar öneli süresi kadar çalışmazsanız üstüne ihbar tazminatı dahi ödemek zorunda kalırsınız.
Sn Ünalmışında değindiği gibi Yaptığınız çaba boğuna. Bütün bu haklarınızı gaza gelipte istifa dilekçesini vermeden önce düşünecektiniz.
Tavsiyem bu işyerini tamamen unutmanız ve yeni işyeri arayıp orada kafanız dinç olarak çalışmaya başlamanız.
Anlattığınız titizliklerden, yöneticinizin anlattığınız tepkilerinden ve yazdığınız yazının uzun ve detaylı içeriğinden Takıntılı bir yapınız olduğunu yada aşırı detaycı olduğunuz izlenimi oluştu bende. Çalıştığınız kurum hastanede ise ve Hastanede psikiyatri doktoru varsa görünmenizi öneririm. (Samimi olarak)
Teşekkür ederim; psikiyatriye de hakimimdir aslında :) ;) Düşündüğünüz içni tekrar teşekkür ederim.
Hocam demk istediğim şu hem o istifa dilekçesi ileri tarihli idi hem de düzeltilşmesi gerektiği amacıyla cağrılmıştım yani uygulanmama şansı var. Ve benim demek istediğim, ben hiç istifa vermeseydim veya bu istifamdan vazgeçtiğimi belirtir dilekçenin işe yaraması durumunda senaryo nasıl olucaktı nasıl işleyecekti ben onları sormuştum. Ha istifa vermiş olup bişey yapamasam da sorun değil o bağlamda söyledim.
Hepsinden de öte ''Hiçbir hakkınız olmadığı gibi ihbar öneli süresi kadar çalışmazsanız üstüne ihbar tazminatı dahi ödemek zorunda kalırsınız. '' cümlesi önemli benim için, burayı tam anlamadım şimdi benim için sorun olmayan bir durumu kurcalayıp da başıma gereksiz iş almayayım :(
Yani hocam şimdi ben istifa verirsem 15 gün çalışma sürem var , çalışmalıım biliyorum. Ancak bunlar nasıl beni bir hafta sonra son çalışma günün olsun diyorlar, alsında hem istifa edip hem de dedikleri tarihte işi bırkaırsam kendim suçlu oluyorum nasıl bana bir ihbar süresi çalışma süresi çıkartmadan bir hafta sonra çıkabilirsin diyorlar (I)
Onlar çıkarırsa ihbar süresi / zorunlu çalışma süresi ( 15 gün olan hani) diye bir olay oluor mu ine benim için ? (II)
Şimdi bunların kendilerinin mi çıakrdıklarını oksa istifam işleme konuldu da ben mi çıkmış doluğumu ve ne kadaar daha çalışacağımı onların deidği gibi bir hafta sonra bırkaırsam yasal oalrak sıkıntıya düşmeeceğimi nasıl öğreneceğim ( III)
Çok teşekkür ederim kafamda şekillendi olaylar biraz, hepsinden öte bilgi sahibi oluyoruz. İleride hakikaten adam akıllı uzun süre çalıştığımız zamanlarda bilincim olacak . Çok soruyorum biliyorum ama yanıtlarsanzı sevinirim :)
Teşekkürler, iyi günler
-
İstifa ettiniz ve geri çekmek için yazı verdiniz. Bu aşamada istifanızı geri çekme talebinizi işveren kabül eder yada etmez. Kabül etmez ise istifa etmiş sayılırsınız ve alabileceğiniz birşey yok.
Yukarıdaki bir şey alamazsınız diyen birisi benim. Sayın Kırcalı istifanızı vermeseydiniz alabileceklerinizi belirtmiş sadece.
-
Alıntı:
İstifa ettiniz ve geri çekmek için yazı verdiniz. Bu aşamada istifanızı geri çekme talebinizi işveren kabül eder yada etmez. Kabül etmez ise istifa etmiş sayılırsınız ve alabileceğiniz birşey yok.
Yukarıdaki bir şey alamazsınız diyen birisi benim. Sayın Kırcalı istifanızı vermeseydiniz alabileceklerinizi belirtmiş sadece.
Hem akabinde onlara yazı göndermem hem de dilekçenini düzeltilmesi gerektiğini söylemelerinden dolayı istifamın işleme konmama ihtimali olabileceğini düşünüyorum.
Herneyse diyelimki istifa etmemiş oldum ve çıkartıldım. Bu sayılan alabileceklerim kesin mi. Şimdi adam performansı iyi değildi, çalışamıordu deyip kendini haklı çıkarırsa kendimi nasıl savunabileceğim... Yani bu durumda bunları alabilme durumum nedir, ben haksız yere deip onlar da geçerli sebep var derlerse ... gibi ?
+ İstifa mı ettim , onalr mı çıkardı ne kadare çalışacağım nasıl bileceğim. Ben adamlara uysam istifayı verip çıkıor oluyorum e hani 15 gün çalışma zorunluluğum bunu nasıl ayarlıyorlar merak ettim ?
Teşekkür ederim
-
Sizi çıkaracağız ama siz istifa etmiş olun dendiğinde siz istifanızı verdiniz. Şimdi istifamın geri alınacağımı düşünüyorum ama onlar çıkaracak hayali kuruyorsunuz. Şakamı bu. :)
Çalışanın çalışma süresine göre işveren çıkarmadan, işçi çıkmadan önce belli süre önce bildirimde bulunmaları gerekir. Buna ihbar öneli denir. İhbar önelsiz çıkılması yada çıkarılmanız durumunda ihbar önel süresinin ücreti ödenerek bu süre kullanılmadanda iş akdi fesh edilebilir.
6 Aya kadar çalışanlar için bu süre 2 haftadır.( Sizin için ) Bu istifanızı verdikten itibarendir. İşveren sizi çıkarıyorsa size ihbar önelinin başlangıcını bildirir. yada anında çıkararak bunun bedelinide ödeyebilir.
İş güvencesinden faydalanamayacak olanlar haksız yere işten çıkartılırlarsa. Çalışan işverene ihbar önelinin 3 katı tutarında( sizin için 6 haftalık ücretiniz kadardır.) kötü niyet tazminatı talebinde bulunabilir( Dava yolu ile)
İşveren sizi haklı nedenle çıkarırsa, ihbar öneline uymak zorunda değildir. Derhal işinize son verir. Bu durumda ihbar,kıdem tazminatı, kötü niyet tazminatı alamazsınız.
-
Alıntı:
Sizi çıkaracağız ama siz istifa etmiş olun dendiğinde siz istifanızı verdiniz. Şimdi istifamın geri alınacağımı düşünüyorum ama onlar çıkaracak hayali kuruyorsunuz. Şakamı bu. :)
Çalışanın çalışma süresine göre işveren çıkarmadan, işçi çıkmadan önce belli süre önce bildirimde bulunmaları gerekir. Buna ihbar öneli denir. İhbar önelsiz çıkılması yada çıkarılmanız durumunda ihbar önel süresinin ücreti ödenerek bu süre kullanılmadanda iş akdi fesh edilebilir.
6 Aya kadar çalışanlar için bu süre 2 haftadır.( Sizin için ) Bu istifanızı verdikten itibarendir. İşveren sizi çıkarıyorsa size ihbar önelinin başlangıcını bildirir. yada anında çıkararak bunun bedelinide ödeyebilir.
İş güvencesinden faydalanamayacak olanlar haksız yere işten çıkartılırlarsa. Çalışan işverene ihbar önelinin 3 katı tutarında( sizin için 6 haftalık ücretiniz kadardır.) kötü niyet tazminatı talebinde bulunabilir( Dava yolu ile)
İşveren sizi haklı nedenle çıkarırsa, ihbar öneline uymak zorunda değildir. Derhal işinize son verir. Bu durumda ihbar,kıdem tazminatı, kötü niyet tazminatı alamazsınız.
Teşekkürler;
Dün benim istifa durumum ne oldu die sorduğumda bilmiorum bekliorum dediler, yine endişeli bir tavır vardı. O bakımdan öyle düşünüorum; Resmi dilekçede anlık karar ile imzaladığımı hemn akabinde vazgeçtiğimi azıorum bu neden şaka ada komik olsun ki; bu bireyin kendi isteği ile / baskı altında kalmadan imzalamadığını gösterir bir yazı. Evet hiç istifa vermesem kafam daha rahat olurdu.
Herneyse o tarihte ben istifa vermiş olaım; o zaman 2 hafta ihbar sürem olacakken istifa günü ve son çalışma günü dahil 10 gün yapıyor. 2 saatlik iş arama iznini felan düşmei planlamışlardır heralde yine de 10 güne gelior mu bilmiorum..
Ben istifa etmiş olup da onların dediği tarihte onlar tarafından resmi çıkış işlemlerim gerçekleşirse. Geri tuutp ta 2 hafta çalışmadan çıktın diye beni yasal olarak sıknıtıya sokamazlar heralde. Çünkü onlar resmi çöıkışımı yapoıor ben 2 belirli bir süre tamamlaıp o tarihten sonra kafama göre işerine gelmeemzlik ypamıorum, yasal oalrak ayrılıorum.. değil mi?
Bu bahsettiklerinizde dava ile... Tabi bunun için çıakrtılmış konumda olmam gerekior önce onu bekleyelim.. Dava oalı için illa avukat tutmama gerek yok değil mi? Avukatsız davanın tüm giderleri ne kadar tutar tahmini + kaybetme durumumda ekstra para ödeme/masraf yapmöa durumu oluşuyor mu?
+ Aslında keyfi olarak çıakrılıorum bu nedenle dava oalyını düşünüyorum ve sinirlenmiştim. Ayrıca avukat istifa reddi olayını anlatan dilekçeyi İK yolla dedi. Sen isitfa dilekçeni alırken onun kağıdı çekme oyalı, kamera varsa kamera görüntülerinden faydalanıp istifan geçersiz yapılabilri dedi. ( tabi bu da dava ile olabilecek bişey uzun yani ) Tabi 2. dilekçemde bundan bahsetmedim.'' İşte hemen vazgeçtim ancak izin vermediler kanıt olarak kamera goruntulerı ile sabittir .. '' diye [ Bahsetsem istifaı işleme koymaktan vazgeçirici bi unsur olurmuydu acaba die de ] düşünüyorum.
-
Öncelikle şunu bir kabul edin : siz bir istifa dilekcesi vererek ayrilma kararinizi bildirdiniz, isten çıkarılıyor durumunda degilsiniz. O anda bir anlık heyecanla, sinirle istifa kararinizi yaziya döküp işverene ilettiniz, sonrasinda da pisman olup istifanizi geri almak istediniz.
Size ait olmayan odada, sizden cikmis olsa da size ait olmayan bir belgeyi müdürünüzün masasından almak icin hamle yapma hakkiniz da yok, bu hamlelerin goruntu kayitlari da isverenlige ulasmis olan istifa dilekcesini gecersiz kilmaz.
2. Dilekce ile istifa dilekcenizin gecersiz kabul edilmesini talep etmissiniz, bu talebinizi kabul edip etmemek isverene kalmistir. Oysa istifa isteginizi kabul etmemede bu sansi yoktu, karariniza uygun islemi yapmakla yukumludur.
İhbar suresi eksikti, .. Ayrilmak istediginiz tarihte ayrilmanizda sakinca gormemuş isvereniniz ve ihbar tazminati talep etmemis. Bunda yasaya uymayan bir durum yok.
Gercekten o isten ayrilmak istemiyor, calismaya devam etmek istiyorsaniz,
Rica edin, alttan alarak gorusun, ikna etmeye calisin,
Ki istifa dilekcenizi isleme koymaktan vazgecsinler, yada...
Yada, surekli dediginiz gibi, orada calismak umurunuzda degilse, olmasa da oluyorsa,
Belirttiginiz tarihte ayrilin gidin, ayrilirken de ibralasin, butsin.
-
Alıntı:
Öncelikle şunu bir kabul edin : siz bir istifa dilekcesi vererek ayrilma kararinizi bildirdiniz, isten çıkarılıyor durumunda degilsiniz. O anda bir anlık heyecanla, sinirle istifa kararinizi yaziya döküp işverene ilettiniz, sonrasinda da pisman olup istifanizi geri almak istediniz.
Size ait olmayan odada, sizden cikmis olsa da size ait olmayan bir belgeyi müdürünüzün masasından almak icin hamle yapma hakkiniz da yok, bu hamlelerin goruntu kayitlari da isverenlige ulasmis olan istifa dilekcesini gecersiz kilmaz.
2. Dilekce ile istifa dilekcenizin gecersiz kabul edilmesini talep etmissiniz, bu talebinizi kabul edip etmemek isverene kalmistir. Oysa istifa isteginizi kabul etmemede bu sansi yoktu, karariniza uygun islemi yapmakla yukumludur.
İhbar suresi eksikti, .. Ayrilmak istediginiz tarihte ayrilmanizda sakinca gormemuş isvereniniz ve ihbar tazminati talep etmemis. Bunda yasaya uymayan bir durum yok.
Gercekten o isten ayrilmak istemiyor, calismaya devam etmek istiyorsaniz,
Rica edin, alttan alarak gorusun, ikna etmeye calisin,
Ki istifa dilekcenizi isleme koymaktan vazgecsinler, yada...
Yada, surekli dediginiz gibi, orada calismak umurunuzda degilse, olmasa da oluyorsa,
Belirttiginiz tarihte ayrilin gidin, ayrilirken de ibralasin, butsin.
Teşekkür ederim
Ama sorduğumda bana istifa dilekçen işleme kondu artık diemiorlar. İşleme konmadan vazgeçme kararı hakkı oldugunu okumuştum bi yerde o bakımdan dedim.
Yani ihbar tazminatı talep edip etmediğini nerden anlyacağız resmi olarak insan kaynaklarından çıkışımı alırsam ikimiz arasında da herhangi bir hukuki sorun olmayacak demektir değil mi? Şimdi hem şu tarih son çalışma deyip de sonra vay efendim 15 gün çalışmadan gitti diyemesinler diye dedim.
Aslında orada 2-3 daha çalıştıktan sonra ben çıkacaktım; bi yandan hakikaten eski jenerason eski kafalı insanlarla olmuyor ama bir yandan da yaşadığım sorunları dert etmiyor, takmıyorum bana engel olmuyor. 2-3 ay daha tecrübe kazanma açısından kalayım mı die düşündüm, bunun için konusayım diye düşündüm sonra çok da mühim gelmedi. Ekonomik anlamda da tam şu aralar araba alacağım için hiç boş gün geçirmek istemiyordum tabi. Plan değişmiş oldu 2-3 ay sona değil şimdi arılacağım. İş bulma konusunda da sıknıtı çekiceğimi zannetmiyorum bi kaç gün sonra iş buluruz inş. hatta memlekete gitmeyi düşünüordum o nedenle pzts bitane gerçekten kendim yazdığım bi istifayı ver ve erkenden git evine diye düşündüm. Oradan bi arkadaş çağırıyordu hep bizim hastaneye gel diye. Hem iizin vermiyorlardı, memleketime gidemiordum şimdfi yaz bitmeden yaz yaz ne güzel memlekete gidip oralarda çalışmak hevesi arttı. Orada değil de o bölümde çalışmak istiyorum. Hemen iş bulabileceğimi düşündüğüm gibi bizzat o istediğim bölümde de bulabilirim die düşünüorum. Hiç olmadı bölüm farketmeksizin hemen buldugum yerde çalışır ekonomik planmalrıma deva mederim diye düşündüm...
Pzts bi tane istifa mı yazsam ( oalylar karıştı ya hani sitifa + istifa reddi felan ) diye düşünüorum. Gerçöi şu andan itibaren hiç bişşey yapmasam da planladığım gibi olur. Bırakayım onlar bana ulaşssın nasıl olursa benim için çok da farketmiyor . Ama çıakrılmış olsam ekstradan haklarım olacaktı o iyi olurdu. Ancak istifa da etmiş olsam yine fazla mesai ücretleri gibi haklarımı vermek zorundalar die düşünüyorum tek kaybettiğim şey kötü niyet tazminatı ve ihbar süresi tazminatı oluyor sanırım diğer şeylerde isitfa ederek ayrılsam da birikmiş haklarım varsa vermek zorundalar. Ama şirketler bilerek sitifa ettiriyorlar fazla mesai ve benzeri ücretleri eksik yatırıyorlar yada yatırmıorlar yada bir şekilde kendilerinin lehine bir durum oluyor işçiler ise bir dava hakkına sahip olamıyor ...
Neyse avukatın da dediği gibi istifa etmiş de olsam 5 aylık bir süre için çok da bişey kaybetmiş olmuyorum heralde ..
Tekrardan teşekkürler
-
Ne demek. Biz teşekkür ederiz. Memlekettende yazın. Başarılar. :)
-
Son sorularımı da cevaplasaydınız iyiydi :(
:D
Ben bunların ihbar süresi ile ilgili sıknıtı çıkarıp çıkarmadıkalrını nerden anlayacağım. Ben çıkıyorum onlar mı çıkartıyorlar nerden anlayacağım ?
Çıkarken şöyle şöyle olmuştur, şu tarihte resmi olarak çıkışım yapılmış ve tarafıma herhangi bir ihbar süresi , zorunlu çalışma süresi belirtilemmeiş olup; istenilen bir zorunlu çalışma sürem varsa çalışacağıma aksi taktirde herhangi bir sorumluluk kabul etmediğimi... anlatan bir yazı postlaarım olur biter diye düşünüdm.
Bir de tek birşey soracağım; benim şimdi hafta içi 3 gün direksiyon derslerim var ve izin alamıyordum çoğunda. Şimdi bu konuda sıkıntı çıakrırılarsa benim günlük 2 saat iş aramaa iznim var onu kullanmak isityorum diyeceğim. Bu konuda herhangi bir şekilde işveren in insiyatifine bağlı değiliz değil mi kendisiinn bana ne kadar ihtiyacı olursa olun, ben yokken onlar zor duruma düşse de ben 2 saat ahkkımı 2 saat geç gelme hakkımı onlara bağlı kalmadan kullanabilirim değil mi? Şimdi o gün ben istifa etmişsem zaten iş arama iznim tamam. Yok istifam geçersizdi ise ( çünkü dilekçeyi yanlı şyazdıgımızı şöyle düzelteceğimizi bahsetmişti ben vazgeçince bu da olur diye geri dönmüşlerdi hatırladıgınız gibi ) de bana sonuçta bir ihbar süresi gibi birşey yapmış oldular, fesh olayından bahsettiler tabi tarafıma ayzılı bir şey gelemdi ; herneyse her 2 durumdada iş arama iznimi kullananbilriim değil mi? Sonra işte isitfayı işelkme koyamadık biz de sana herhangi bir ihbarda bulunmadık sen işe geç geldin demesinler?
Teşekkürler:
-
İzinler yasayla tanınmış olsa da, kullandırım hakkı işverene aittir.
Yani izni kullandırmazsa, 2 katı olarak ücretini ödemek zorundadır.
Elbette bu her şeyin yasal süreçte belirtildiği gibi yürümesi durumunda geçerlidir.
-
Alıntı:
İzinler yasayla tanınmış olsa da, kullandırım hakkı işverene aittir.
Yani izni kullandırmazsa, 2 katı olarak ücretini ödemek zorundadır.
Elbette bu her şeyin yasal süreçte belirtildiği gibi yürümesi durumunda geçerlidir.
Nasıl yani ? Hakkım değil mi bu ? Şimdi ben Pzts geç gitmem gerekiyor , gidemeyecek miyim ?
Şimdi ben sitifa ettim ve/veya istifam işleme konmadı istifa etmedim ama onlar bana sonuçta iş feshinden bahsettikleri içinsüreç başlamış oluyor.
Hepsini geçtim pzts gidip adam akıllı kendi istifa dilekçemi yazıp bugün ve şu şu günlerde 2 saat yasal iş arama iznimi kullanacağım demeyi düşünüyorum en kötü ihtimal çünkü işlerim var , bunu yapamıyor muyum şu an ?
-
Hah, işte tam da o zaman kanunen kanunen dediğiniz haklarınızı kullanabilirsiniz.
Yazılı olarak şu tarihte ayrılacağım, şu saatlerde günlük iş arama iznimi kullanacağım diye belirttiğinizde , ( dilerseniz gene yazılı olarak belirtip topluca da kullanabilirsiniz) , iş arama izninizi kullanabilirsiniz.
İşveren iş arama iznini kullandırmazsa, ücretini %200 zamlı ödemek zorundadır.
-
Alıntı:
Hah, işte tam da o zaman kanunen kanunen dediğiniz haklarınızı kullanabilirsiniz.
Yazılı olarak şu tarihte ayrılacağım, şu saatlerde günlük iş arama iznimi kullanacağım diye belirttiğinizde , ( dilerseniz gene yazılı olarak belirtip topluca da kullanabilirsiniz) , iş arama izninizi kullanabilirsiniz.
İşveren iş arama iznini kullandırmazsa, ücretini %200 zamlı ödemek zorundadır.
Gelişme :1
Şimdi bir şey anlatacağım ama gülmeyin; Bugün insan kaynakları müdürümü ne gelmiş benle konuşmak için, çağırdılar gittim. İşte orda istifamdan vazgeçtiğim fax kağıdı da vardı. Ne oldu nasıl gitti süreç... ben de kişisel kararlar daha çok dfedim.. felan filandan sonbra istifa ettikten sonra neden böyle bişey yaptın bundaki amaç ne hem de seni bi tanıylaım diye geldik dediler.
İşin kızdıgım tarafı ise: Mal gibi bilinçli biriymiş gibi davranmadım bilerek, daha dogrusu pek bilgi vermedim. İşte önce karar verdim sonra vazgeçtim. Madem süreç bömyle ilerliyor böyle olsun istedim dedim.
İşte konuştuk konuştuk, onlar ise biz bunu yazmandaki amaç neydi onu öğrenmek istiyoruza benzer bişey dedi, anladık ki çok da farketmiyormuş senini için deyip. Yine kendi kafalarına istifam ile çıkacağımı belirlediler. Arada bir cümlede işte biz istifanı işleme koyduk bu dilekçeyi de işleme koyabilirz yada koyamayabilirz gibi benzer bişey dediler. Bir de yine tıpkı müdürümün de dediği gibi işte başka bi yere gittiğinde çıakrılmış olarak gözükme, diğer yerlerin insan kaynakları ile bağlantımız var onlar da bize soruyorlar hep bilgi laışverişinde bulnuyoruz.. o anlamda referans olabilmek için tanıyalım dedik hem de böyle çıkarılmış olma gibi bişeyler dediler ( Herzmanki gibi iyiliğpime yapıldığını gösterme oyunu ) ben buna inanmıyorum hep aynı bahaneyle herkese istifa ettiriyorlar ama amaç kendilerini kurtarmak. Benim düşünccem bu, sizce onların söyledikelrinde doğruluk payı var mı?
Kendime kzıdığım nokta ise şu; hazır admalar bana gelmişlerken niye amacım doğrultusunda konuşmadım ki; yani onlara '' haksız yere çıakrtılıyorum ve bu haksızlığı legal hale getirmek istemiyorum madem bu şekilde oluyor süreç, buyrun yapın '' '' Bana haksızlık yapılıyor ve istifa ederek de mavcut olabilecek hakalrımdan vazgeçmek sitemiyorum '' gibi şeyler diyemedim.
Kendimi avuttuğum şey ise böyle desem de; yine istifa dilekçesini işleme korlar öyle gösterirlerdi. Dimi ? Nolur evet diyin, pispisine bişeyler kaybetmeyi hiç hiç hiç sevmem !
şimdi ben burda bu haksızlığı yapıyorsunuz ben de haklarımı korumak için istifa etmiyoru mdeseydim, bunlar en azından bana vermelri gereken şeyi eksiksiz verirlerdi, ( bilinçli oldugumu düşünerek) ama bi yandan da bakarım yine eksik bişey varsa istifa etsem de vermek zorundalar gerekirse hakkımı ararım.
Burada tek ayrım şu sanırım istifa etmek - çıakrılmak .. Burada ben bu konuşmaları yapmayarak sadece ''kötü niyet tazminatı '' '' ihbar tazminatı '' nı kaybetmiş oluyoru mdeğil mi başka kaybetiğim bişey yok. İhbar oalyını ayarlardı bence neden çalışturmak yerine bana ceza ödesinler ki. Kötü niyet tazminatı da kesin bişey değil zaten , kendilerini haklı çıkarırlar ( sa ) alamıyordum değil mi ? bu konuda sorularım cevapsız kalmıştı üstte ?
Bunların dışında diğer alackalarım istifa etsem de çıakrılsam da kazanılmış hakalrım zaten vermek zorundalar diye düşnüüğyorum yani arada çok da kabymetmiş bişey yok gibi gözüküyor.
Yani ben ciddi bi şekilde bunların verdiğim dilekçeden endişe duydukalrını hissettim ( ne kadar doğru bilmiyorum ) herkesle görüşrüüz böyle dedielr ama bilmiyorum. Belki de endişeleri ben işte çalışmaya devam etmek istediğimi zannetmişlerdi.e ben o iş için ugrasmıyorum zaten. Ama düşündüğüm tazminatlardan korkarlar genelde :S Yani sanki o verdiğim dilekçe böyle haklı bir nedene dayanıyormuş da birt dava açsam kullansam hem istifa reddimi geciktirdiler, beni meşgu lederek sitifamı işemee koydular hem de isteğim olmadan istifa ettirmiş oldular deyip; kendi mi haklı çıakıp dahasında da kötü niyet tazminatı gibi durumlarda haklı çıkacakmışım gibi hissettim.
Bi arada '' bu yazdığım şey sizi endişelendiriyor mu? '' dedim :) yoo sadece öğrenmek sitiyoruz , çok fazla olmuyor böyle bieşy ilginç geldi felan dediler ...
Ya üff ben niye orda herşeyi açık açık demedim ki şimdi onlar ebnbi farketmez isitfa da olur kafasıyla bakacakalr bari orda desem yo şunu yapamazsın buun yaparsın felan filan derlerdi... Sonuc değişmez ama psikolojik olarka sonucun neler olaabileceğini öğrenirdim. Şimdi adamalr oh tamam bu iş derken ben yine bieşyşleri deşersem iyice ilginç olacak ...
Nolur çok da bişey değişemzdi felan deyin... :$:$
Herneyse durumu yorumlar msıınz ? :S
-
İstifa dilekçesinin tamamını kendi el yazınızla mı yazmıştınız?
-
Alıntı:
İstifa dilekçesinin tamamını kendi el yazınızla mı yazmıştınız?
Evet , ama düzeltmemiz gerekiyor diye çağırmışalrdı normalde tekrar yazacaktık vazgeçmeseydim.
-
Alıntı:
KB002 rumuzlu üyeden alıntı
Gelişme :1
Şimdi bir şey anlatacağım ama gülmeyin; Bugün insan kaynakları müdürümü ne gelmiş benle konuşmak için, çağırdılar gittim. İşte orda istifamdan vazgeçtiğim fax kağıdı da vardı. Ne oldu nasıl gitti süreç... ben de kişisel kararlar daha çok dfedim.. felan filandan sonbra istifa ettikten sonra neden böyle bişey yaptın bundaki amaç ne hem de seni bi tanıylaım diye geldik dediler.
İşin kızdıgım tarafı ise: Mal gibi bilinçli biriymiş gibi davranmadım bilerek, daha dogrusu pek bilgi vermedim. İşte önce karar verdim sonra vazgeçtim. Madem süreç bömyle ilerliyor böyle olsun istedim dedim.
İşte konuştuk konuştuk, onlar ise biz bunu yazmandaki amaç neydi onu öğrenmek istiyoruza benzer bişey dedi, anladık ki çok da farketmiyormuş senini için deyip. Yine kendi kafalarına istifam ile çıkacağımı belirlediler. Arada bir cümlede işte biz istifanı işleme koyduk bu dilekçeyi de işleme koyabilirz yada koyamayabilirz gibi benzer bişey dediler. Bir de yine tıpkı müdürümün de dediği gibi işte başka bi yere gittiğinde çıakrılmış olarak gözükme, diğer yerlerin insan kaynakları ile bağlantımız var onlar da bize soruyorlar hep bilgi laışverişinde bulnuyoruz.. o anlamda referans olabilmek için tanıyalım dedik hem de böyle çıkarılmış olma gibi bişeyler dediler ( Herzmanki gibi iyiliğpime yapıldığını gösterme oyunu ) ben buna inanmıyorum hep aynı bahaneyle herkese istifa ettiriyorlar ama amaç kendilerini kurtarmak. Benim düşünccem bu, sizce onların söyledikelrinde doğruluk payı var mı?
Kendime kzıdığım nokta ise şu; hazır admalar bana gelmişlerken niye amacım doğrultusunda konuşmadım ki; yani onlara '' haksız yere çıakrtılıyorum ve bu haksızlığı legal hale getirmek istemiyorum madem bu şekilde oluyor süreç, buyrun yapın '' '' Bana haksızlık yapılıyor ve istifa ederek de mavcut olabilecek hakalrımdan vazgeçmek sitemiyorum '' gibi şeyler diyemedim.
Kendimi avuttuğum şey ise böyle desem de; yine istifa dilekçesini işleme korlar öyle gösterirlerdi. Dimi ? Nolur evet diyin, pispisine bişeyler kaybetmeyi hiç hiç hiç sevmem !
şimdi ben burda bu haksızlığı yapıyorsunuz ben de haklarımı korumak için istifa etmiyoru mdeseydim, bunlar en azından bana vermelri gereken şeyi eksiksiz verirlerdi, ( bilinçli oldugumu düşünerek) ama bi yandan da bakarım yine eksik bişey varsa istifa etsem de vermek zorundalar gerekirse hakkımı ararım.
Burada tek ayrım şu sanırım istifa etmek - çıakrılmak .. Burada ben bu konuşmaları yapmayarak sadece ''kötü niyet tazminatı '' '' ihbar tazminatı '' nı kaybetmiş oluyoru mdeğil mi başka kaybetiğim bişey yok. İhbar oalyını ayarlardı bence neden çalışturmak yerine bana ceza ödesinler ki. Kötü niyet tazminatı da kesin bişey değil zaten , kendilerini haklı çıkarırlar ( sa ) alamıyordum değil mi ? bu konuda sorularım cevapsız kalmıştı üstte ?
Bunların dışında diğer alackalarım istifa etsem de çıakrılsam da kazanılmış hakalrım zaten vermek zorundalar diye düşnüüğyorum yani arada çok da kabymetmiş bişey yok gibi gözüküyor.
Yani ben ciddi bi şekilde bunların verdiğim dilekçeden endişe duydukalrını hissettim ( ne kadar doğru bilmiyorum ) herkesle görüşrüüz böyle dedielr ama bilmiyorum. Belki de endişeleri ben işte çalışmaya devam etmek istediğimi zannetmişlerdi.e ben o iş için ugrasmıyorum zaten. Ama düşündüğüm tazminatlardan korkarlar genelde :S Yani sanki o verdiğim dilekçe böyle haklı bir nedene dayanıyormuş da birt dava açsam kullansam hem istifa reddimi geciktirdiler, beni meşgu lederek sitifamı işemee koydular hem de isteğim olmadan istifa ettirmiş oldular deyip; kendi mi haklı çıakıp dahasında da kötü niyet tazminatı gibi durumlarda haklı çıkacakmışım gibi hissettim.
Bi arada '' bu yazdığım şey sizi endişelendiriyor mu? '' dedim :) yoo sadece öğrenmek sitiyoruz , çok fazla olmuyor böyle bieşy ilginç geldi felan dediler ...
Ya üff ben niye orda herşeyi açık açık demedim ki şimdi onlar ebnbi farketmez isitfa da olur kafasıyla bakacakalr bari orda desem yo şunu yapamazsın buun yaparsın felan filan derlerdi... Sonuc değişmez ama psikolojik olarka sonucun neler olaabileceğini öğrenirdim. Şimdi adamalr oh tamam bu iş derken ben yine bieşyşleri deşersem iyice ilginç olacak ...
Nolur çok da bişey değişemzdi felan deyin... :$:$
Herneyse durumu yorumlar msıınz ? :S
Durum parlak değil. istifanızı işleme koyabilirlerde koymayabilirlerde. İşverenin insiyatifinde. Bundan sonrasına fazla kafaya takmayın. Çalışmanıza devam edin. Zaten sizin içinde çok önemli değildi. Olsada olur olmasada modunda idiniz. memlekete gitmek istiyordunuz. Biran önce gidip orada düzeninizi kurarsınız. Arabanızıda alabilirsiniz. İk sadece sizinle tanışmaya gelmiş. başka bir nedeni olmasa gerek. Nedense çok eskiden Personel işlerinde çalışmış biri olarak bende de sizi tanıma isteği var. Bu ik cıların genel özelliği herhalde.
-
Alıntı:
Durum parlak değil. istifanızı işleme koyabilirlerde koymayabilirlerde. İşverenin insiyatifinde. Bundan sonrasına fazla kafaya takmayın. Çalışmanıza devam edin. Zaten sizin içinde çok önemli değildi. Olsada olur olmasada modunda idiniz. memlekete gitmek istiyordunuz. Biran önce gidip orada düzeninizi kurarsınız. Arabanızıda alabilirsiniz. İk sadece sizinle tanışmaya gelmiş. başka bir nedeni olmasa gerek. Nedense çok eskiden Personel işlerinde çalışmış biri olarak bende de sizi tanıma isteği var. Bu ik cıların genel özelliği herhalde.
Yöneticilerin kişilerin hep sitifa etmesini böyle cetazminatlardan kurtulmayı amaçalr beni haksız yere çıakrttıklarında hukuki bi sorumluluk alacaklardı...
Evet 5 aylık bi çalışanım çok fazla alacagım da olmayacaktır ama böyle düşünüyorum. Yani neden beni tanımak için gelsinler ki sadece :S Sizin bu konuda böyle iyi niyetli düşünmeniz beni şaşırttı doğrusu.
tamam olmasa da olur da. Ben yine de ne kaybettim ne kazanabilirdim bunları düşünüyorum. Neden bişeyler gerçekten HAK kım ise alamyayım değil mi ? ...
Bir de yaaa ebn böyle baskıyla siitfa imzladım sonra vazgeçtim buyrun sız fesh edin.. Bu dilkeçeme rağmen nasıl olurda beni istifa etmiş gösteririsiniz desem ne olurdu +
Sadece yetersizdi şeklinde sebep gösterip çıkarmalrı durumunda tazminat durmum ( kötü niyet tazminatı ) nasıl olurdu, alma ihtimalim ( istifa etmmiş gibi düşünüyoruz :) )
+ Olur tanışalım ;) :)
-
Şimdi seçeneklerimizi sıralayalım ve daraltalım. Ne istediğimizi bilelim artık.
1-İstifanınızı geri çekmenizi kabül ederlerse çalışmaya devam edeceğim.
2-İstifanızı geri çekmeyi kabül etmezler ve sizi çıkarırlarsa eyvallah deyip gideceğim. yada evet ben istşfamı verdim ama ihbar süremi kullanmak ve bu süre içersinde iş arama iznimide kullanmak istiyorum şeklinde talepte bulunacağım.
3-İsitfamı her halükarda geri çektim çıakrırlarsa kanuni haklarımı mahkemede arayacağım.
-
Alıntı:
Şimdi seçeneklerimizi sıralayalım ve daraltalım. Ne istediğimizi bilelim artık.
1-İstifanınızı geri çekmenizi kabül ederlerse çalışmaya devam edeceğim.
2-İstifanızı geri çekmeyi kabül etmezler ve sizi çıkarırlarsa eyvallah deyip gideceğim. yada evet ben istşfamı verdim ama ihbar süremi kullanmak ve bu süre içersinde iş arama iznimide kullanmak istiyorum şeklinde talepte bulunacağım.
3-İsitfamı her halükarda geri çektim çıakrırlarsa kanuni haklarımı mahkemede arayacağım.
İşte ben de oalsı 4. madde ihtimaline karşı hep yazdım ya bunları. Normalde onlar çıakracaktı ama istifa olayı oldu ve karıştı. Belki de istifa etemsem çıakrmayıp başka yollar mı yaparlardı yada ugrasmazlar mıydı bilmiyorum çok da bı kayıp kazanc da yok alsında.
şimdi adamalr istifa vermişsin- bi de geldik bi z de konustuk bieşy demedin şimdi de istifamı çekmiştin diyosun gibi bir sorun da çıkabilir.
Yani memlekete gideceğim ama aynı zamanda da 4. maddeyi uygulama ihtimaline karşı ugrastım ya hep. Bu şekilde bir planım var; hukuki oalrak mahkemede haklı çıkma durumum kesin yada çok yuksek ise ugrasırım ...
-
Alıntı:
İşte ben de oalsı 4. madde ihtimaline karşı hep yazdım ya bunları. Normalde onlar çıakracaktı ama istifa olayı oldu ve karıştı. Belki de istifa etemsem çıakrmayıp başka yollar mı yaparlardı yada ugrasmazlar mıydı bilmiyorum çok da bı kayıp kazanc da yok alsında.
şimdi adamalr istifa vermişsin- bi de geldik bi z de konustuk bieşy demedin şimdi de istifamı çekmiştin diyosun gibi bir sorun da çıkabilir.
Yani memlekete gideceğim ama aynı zamanda da 4. maddeyi uygulama ihtimaline karşı ugrastım ya hep. Bu şekilde bir planım var; hukuki oalrak mahkemede haklı çıkma durumum kesin yada çok yuksek ise ugrasırım ...
4. madde dediğiniz zaten benim yazdığım 3. madde değilmi?
Siz onların çıkarmasını istiyorsanız. İk ile tekrar görüşün ben isteksiz gibiydim ama şimdi eminim istifamı geri çekmekte kararlıyım deyin. (Yada niye geldiniz diye sorarlarsa siz tanışmak için gelmiştiniz bende iadeyi ziyarete geldim, e bir kahve söylersiniz artık deyin :) )
-
Alıntı:
4. madde dediğiniz zaten benim yazdığım 3. madde değilmi?
Siz onların çıkarmasını istiyorsanız. İk ile tekrar görüşün ben isteksiz gibiydim ama şimdi eminim istifamı geri çekmekte kararlıyım deyin. (Yada niye geldiniz diye sorarlarsa siz tanışmak için gelmiştiniz bende iadeyi ziyarete geldim, e bir kahve söylersiniz artık deyin :) )
Ya evet ebn 4. diye algılamışım son madde işte. İyi güzel hoş diyorsunuz da ben insan kaynakalrı ile nasıl görüşeyim; ofisleri başka yerde ben molaya bile çıakmıyorum yerimnden inanın sosyal işleriimi kurumalrdaki işlrerimi yapamıyorum bile bazen. Yani şimdi ben kesinkez istifamdan vazgeçtim deyince beni kendileri çıarır mı ? İstifa yı verdiniz istifanzı elimizde demezler mi?
Benim takıldıgım nokta o gorusmede ben haskız yere cıakrılyıorum ve haklarıım savunmak içöin istifa etmıyorum deseydım ıyı olackatı gıbı dusundum . Aam demedim işte.
Yani şu an durum kazanacakalrım varsa dava açığ böyle böyele oldu istifa verdim ama vazgectım benı oyaladıalr ve istifamı işleme koydular dilekçeme rağmen istifa etti gösterdiler ve beni mağdur ettielr derim. Biz görüştüğümzde niye demedin derseler size niye söyleelyim yeterince hukuksuzluk yaptyıınz zaten şeklinde cevap veririm mesela...
Ama işte dava ile felan pek ugrasmam heralde uzun iş, öyle desem en aızndan biraz tedirgin olurlar herseyimi veririlerdi bu bilinçli diye öyle düşündüm bi yandan da . Memelekete gidicem bi de her dava için geri buraya mı geleceğim.
Bide bişey soracagı msımdı ben ıstıfa etmıs gozukuyorum ve crts son iş güünm, neredeyse bitti ama ben şimdi kendim istifa etsem adam akıllı. Şöyle desem; güvenli çalışma koşulları oluştuturulmadığı, iş güvenliği ilkelri ihlal edildiği için sözleşmeyi tek traraflı fesh ediyorum dersem haklı fesh e girer mi. Bu ne kadar geçerli bişey olur zaten sitifa etmişsin bu ne, herhangi bi gçeerliliği yok öylesine birşey derler mi , o konuma düşer mi. Dieğr endişlemde haklı fesih yada dava açarsam haklı cıkarırılarmı kendılerını evet benım fazla abarrttgım noktalar avr ama dıkkat etmedikleri haklı oldugum yerler de var. Savunam oalrak bunca yıl kısmeye bısey oakmdı sen abartıyosun bak sunalrımz sunalrımız var derslerse tıpkı dneetımelrdek ıgosterıs de oldugu gibi.
2. gerçek istifama ve/veya davamda hem bu çalışma şartlarından hem de güvenli çalışayım diye ugrasırken dşikakt etmm konusunda bana psikolojik baskı yapıldıgınından bahsetsem bunednele tek tartaflı fesh edıyorum ve/veya sikayetciyim ( davada ) desem nasıl olur ki .
Zaman bitmek uzere ve hıcbısey yapmadım . Çok dava felan ile ugrasmak sitemıyırum ama boyle tembellık ypaıp erteleyıp yada bosver deyıopp yapabilecklerimid de yapmamk istemıyorum
-
Siz zaten ilk yazılı istifa bildiriminizle '' adamakıllı'' istifa etmiş durumdasınız ve o istifanız GERÇEK.
İstifamı geri alıyorum , artık hükmü yok deme hakkınız yok, istifanızın işleme konulmamasını '' talep etme'' hakkınız var, işverenin de bu talebi talebi kabul etmek veya kabul etmemek şeklinde seçimlik hakkı var.
Aaaa istifa etmiş ama , sonra da istifa etmekten vazgeçmiş bu arkadaş, hadi bakkiiim sen o ilk istifayı geri al şeklinde zorlayacak bir yasal düzenleme yok.
En fazla yapabileceğiniz, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, ben istifa etmek istemedim, ama kandırılarak, baskı altında, korkutularak, zorla istifa dilekçesi yazdırıldı diyerek davanızı açabilirsiniz. O davayı da kazanabileceğinizi sanmıyorum.
( Not: lütfen yazdığınız mesajı göndermeden önce bir kez okuyup kontrol edin, artık yazdıklarınız anlaşılabilir olmaktan çıkıp, okumaya çalışana eziyet halini almaya başladı)
-
Siz zaten ilk yazılı istifa bildiriminizle '' adamakıllı'' istifa etmiş durumdasınız ve o istifanız GERÇEK.
İstifamı geri alıyorum , artık hükmü yok deme hakkınız yok, istifanızın işleme konulmamasını '' talep etme'' hakkınız var, işverenin de bu talebi talebi kabul etmek veya kabul etmemek şeklinde seçimlik hakkı var.
Aaaa istifa etmiş ama , sonra da istifa etmekten vazgeçmiş bu arkadaş, hadi bakkiiim sen o ilk istifayı geri al şeklinde zorlayacak bir yasal düzenleme yok.
En fazla yapabileceğiniz, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, ben istifa etmek istemedim, ama kandırılarak, baskı altında, korkutularak, zorla istifa dilekçesi yazdırıldı diyerek davanızı açabilirsiniz. O davayı da kazanabileceğinizi sanmıyorum.
( Not: lütfen yazdığınız mesajı göndermeden önce bir kez okuyup kontrol edin, artık yazdıklarınız anlaşılabilir olmaktan çıkıp, okumaya çalışana eziyet halini almaya başladı)
-
Alıntı:
Ya evet ebn 4. diye algılamışım son madde işte. İyi güzel hoş diyorsunuz da ben insan kaynakalrı ile nasıl görüşeyim; ofisleri başka yerde ben molaya bile çıakmıyorum yerimnden inanın sosyal işleriimi kurumalrdaki işlrerimi yapamıyorum bile bazen. Yani şimdi ben kesinkez istifamdan vazgeçtim deyince beni kendileri çıarır mı ? İstifa yı verdiniz istifanzı elimizde demezler mi?
Benim takıldıgım nokta o gorusmede ben haskız yere cıakrılyıorum ve haklarıım savunmak içöin istifa etmıyorum deseydım ıyı olackatı gıbı dusundum . Aam demedim işte.
Yani şu an durum kazanacakalrım varsa dava açığ böyle böyele oldu istifa verdim ama vazgectım benı oyaladıalr ve istifamı işleme koydular dilekçeme rağmen istifa etti gösterdiler ve beni mağdur ettielr derim. Biz görüştüğümzde niye demedin derseler size niye söyleelyim yeterince hukuksuzluk yaptyıınz zaten şeklinde cevap veririm mesela...
Ama işte dava ile felan pek ugrasmam heralde uzun iş, öyle desem en aızndan biraz tedirgin olurlar herseyimi veririlerdi bu bilinçli diye öyle düşündüm bi yandan da . Memelekete gidicem bi de her dava için geri buraya mı geleceğim.
Bide bişey soracagı msımdı ben ıstıfa etmıs gozukuyorum ve crts son iş güünm, neredeyse bitti ama ben şimdi kendim istifa etsem adam akıllı. Şöyle desem; güvenli çalışma koşulları oluştuturulmadığı, iş güvenliği ilkelri ihlal edildiği için sözleşmeyi tek traraflı fesh ediyorum dersem haklı fesh e girer mi. Bu ne kadar geçerli bişey olur zaten sitifa etmişsin bu ne, herhangi bi gçeerliliği yok öylesine birşey derler mi , o konuma düşer mi. Dieğr endişlemde haklı fesih yada dava açarsam haklı cıkarırılarmı kendılerını evet benım fazla abarrttgım noktalar avr ama dıkkat etmedikleri haklı oldugum yerler de var. Savunam oalrak bunca yıl kısmeye bısey oakmdı sen abartıyosun bak sunalrımz sunalrımız var derslerse tıpkı dneetımelrdek ıgosterıs de oldugu gibi.
2. gerçek istifama ve/veya davamda hem bu çalışma şartlarından hem de güvenli çalışayım diye ugrasırken dşikakt etmm konusunda bana psikolojik baskı yapıldıgınından bahsetsem bunednele tek tartaflı fesh edıyorum ve/veya sikayetciyim ( davada ) desem nasıl olur ki .
Zaman bitmek uzere ve hıcbısey yapmadım . Çok dava felan ile ugrasmak sitemıyırum ama boyle tembellık ypaıp erteleyıp yada bosver deyıopp yapabilecklerimid de yapmamk istemıyorum
Artık kendinizi tekrar eden anlaşılmaz imla hatalarıyla dolu yazılardan başka bir yazmıyorsunuz.Her hangi bir forumda bu şekilde yazılar okunmadığı gibi silinir ancak bu forum(bence ne kadar teşekkür etseniz az) hala fedakarca yardımcı olmaya çalışan kişilerle dolu.
İstifanızı vermişsiniz olay bitmiş, bundan yapılabilecek şey önünüze bakmak.Yazılarda hatalarla dolu olduğu için başkalarının okuyup faydalanabileceği noktadan iyice uzaklaştı.Bu konuya ulaşan diğer kişilere de konunun verdiği en önemli mesaj acele karar verip istifa vermemek idi oda alındı.Benzer tekrarlar ve sn.Yöneticimizin de altını çizdiği şekilde anlaşılmaz/okuyana eziyet haline gelen mesajlar yazmaya devam ederseniz konuya müdahale etmemiz gerektiğini hatırlatmış olayım.
-
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Artık kendinizi tekrar eden anlaşılmaz imla hatalarıyla dolu yazılardan başka bir yazmıyorsunuz.Her hangi bir forumda bu şekilde yazılar okunmadığı gibi silinir ancak bu forum(bence ne kadar teşekkür etseniz az) hala fedakarca yardımcı olmaya çalışan kişilerle dolu.
İstifanızı vermişsiniz olay bitmiş, bundan yapılabilecek şey önünüze bakmak.Yazılarda hatalarla dolu olduğu için başkalarının okuyup faydalanabileceği noktadan iyice uzaklaştı.Bu konuya ulaşan diğer kişilere de konunun verdiği en önemli mesaj acele karar verip istifa vermemek idi oda alındı.Benzer tekrarlar ve sn.Yöneticimizin de altını çizdiği şekilde anlaşılmaz/okuyana eziyet haline gelen mesajlar yazmaya devam ederseniz konuya müdahale etmemiz gerektiğini hatırlatmış olayım.
Özür dilerim, acele ile yazıldığından ve klavyemde sıkıntı olduğundan öyle oldu.
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Yarın çıkışımı yapacağım; bana gelen mail de 31.07.2015 tarihli istifa ettiğinize ilişkin beyanınız doğrultusunda... diye bilgi verdiler. Yani istifamı 31.07.2015 de yapmışım gibi , aslında o tarihte yapmadıysam istifa reddi talebim kabul edilmesi gerekir durumda diye düşünüyorum.
Herneyse şu durumda yapılabilecek şey umursamamak yada ben haksız yere çıkartıldım, psikolojik baskı ile istifa ettim geri vazgeçtim ama beni oyalıyarak istifamı işleme koydular; ayrıca çalışma alanında bana güvenli bir çalışma alanı sağlanmadı; iş güvenliği ilkeleri ihlal edildi.. şeklinde dava açmak ...
Dava felanla da uğraşmak istemiyorum; istifa etmiş olmamla-çıkartılmış olmam arasındaki fark şu an sadece kötü niyet tazminatı öyle değil mi? Her nekadar istifa etmiş olsam da fazla mesai ücretlerim gibi benzer şeyler varsa yine vermek zorundalar sonuçta bu benim hakkım, yanılıyor muyum?
Ve kötü niyet tazminatını kazanabilir miyim, kendilerini haklı çıkarırlar mı onu da bilmiyorum. Ayrıca açılan dava ile ilk işe geri alım yapılıyormuş yani direkt tazminat verilmiyormuş ( bu doğru mu? ) eğer böyle ise çok da anlamı yok.
Ama sırf beni ayak sütü istifa ettirdiklerinden, istifamdan vazgeçtim dediğimde endişe duymalarından benim istifa etmiş gibi gözükmem için uğraştıklarından, onlar haksız gibi göründüklerinden dolayı uğraşmak dava açmak istiyorum...
( Eski postlarım düzeltmek istedim; ama belli bir süreden sonra düzeltme imkanı sağlanmıyor bu nedenle şimdi ve önceleri yazılarımöyle kalmış ve kalmaya devam etmiş oldu, tekrar herkesten özür diler; tüm arkadaşlara teşekkür ederim)
-
Hoşlansanız da hoşlanmasanız da hukuki yollara gittiğinizde görünen o ki sonucun sizin lehinize olma ihtimali çok düşük. Tüm alacaklarınızı zaten alırsınız, sorun çıkartacaklarını zannetmiyorum. Bence bunu bir tecrübe olarak değerlendirip kötü niyet tazminatı gibi şeyleri de bu tecrübenin bedeli olarak görün.
-
Alıntı:
Ve kötü niyet tazminatını kazanabilir miyim, kendilerini haklı çıkarırlar mı onu da bilmiyorum. Ayrıca açılan dava ile ilk işe geri alım yapılıyormuş yani direkt tazminat verilmiyormuş ( bu doğru mu? ) eğer böyle ise çok da anlamı yok.
Bu konu ile ilgili benimde son iletim.
6 Aya kadar kıdemi olanlar( 6 aydan eksik) İşe iade davası açamazlar. Ancak kötü niyet tazminatı açabilirler.Sizin 6 aydan daha az kıdeminiz olduğundan işe iade hakkınız yok.
Kötü niyet tazminatı davası açabilmeniz için işverenin sizi haksız nedenle çıkarmış olması gerekirdi. Bunun için dava açsanızda kazanma şansınızı görmüyoruz.
Bunun yanında çıktığınız tarih itibariyle her türlü maaş ve fazla çalışma ücretlerinizi alacaksınız bu konuda hak kaybına uğramış değilsiniz.
Yarın işverene ihbar öneli süresini kullanmak istediğiniz ile ilgili ayrıca bir talepte bulunup 2 hafta kadar daha çalışıp maaş alma şansı elde edebilirsiniz.
Kızgınlıklada olsa Kendi el yazınız ile istifa ettiniz. Sonuçlarına Katlanacaksınız. Vazgeçsenizde, işveren bunu kabülle zorunlu değil.
-
Alıntı:
Bu konu ile ilgili benimde son iletim.
6 Aya kadar kıdemi olanlar( 6 aydan eksik) İşe iade davası açamazlar. Ancak kötü niyet tazminatı açabilirler.Sizin 6 aydan daha az kıdeminiz olduğundan işe iade hakkınız yok.
Kötü niyet tazminatı davası açabilmeniz için işverenin sizi haksız nedenle çıkarmış olması gerekirdi. Bunun için dava açsanızda kazanma şansınızı görmüyoruz.
Bunun yanında çıktığınız tarih itibariyle her türlü maaş ve fazla çalışma ücretlerinizi alacaksınız bu konuda hak kaybına uğramış değilsiniz.
Yarın işverene ihbar öneli süresini kullanmak istediğiniz ile ilgili ayrıca bir talepte bulunup 2 hafta kadar daha çalışıp maaş alma şansı elde edebilirsiniz.
Kızgınlıklada olsa Kendi el yazınız ile istifa ettiniz. Sonuçlarına Katlanacaksınız. Vazgeçsenizde, işveren bunu kabülle zorunlu değil.
Teşekkür ederim;
Ama 5 dk sonra vazgeçip, beni oyalayıp istifa dilekçemi faxlamaları ne kadar yasal ? Durumu ayrıntılı anlattığım istifa geçersizdir dilekçesini de faxladım; bu durumda dışarıdan bakıldığında benim çıkartıldığım ( istifa etmediğim ) kanıtlarıyla birlikte görünmüyore mu herkes tarafından. Birine sorsak bu kanaate varır diye düşünüyorum. Farzedelim beni çıkarttılar, istifam yok kötü niyet tazminatı davası açtım; bu durumda kazanma durumu nedir. Mesela karşısı performansını beğendmedim deyip çıkarması kötü niyete girer mi?
-
Alıntı:
Teşekkür ederim;
Ama 5 dk sonra vazgeçip, beni oyalayıp istifa dilekçemi faxlamaları ne kadar yasal ? Durumu ayrıntılı anlattığım istifa geçersizdir dilekçesini de faxladım; bu durumda dışarıdan bakıldığında benim çıkartıldığım ( istifa etmediğim ) kanıtlarıyla birlikte görünmüyore mu herkes tarafından. Birine sorsak bu kanaate varır diye düşünüyorum. Farzedelim beni çıkarttılar, istifam yok kötü niyet tazminatı davası açtım; bu durumda kazanma durumu nedir. Mesela karşısı performansını beğendmedim deyip çıkarması kötü niyete girer mi?
İstifanız sayılmaz. Kötü niyet tazminatı isteyin adamdan yüz bin milyar tazminat alırsınız.
Şimdi istediğiniz gibi bir cevap oldu mu?
Sorunuza defalarca cevap verildi ancak siz sanki cevap verilmemişçesinde yazmaya devam ediyorsunuz.
-
Alıntı:
Teşekkür ederim;
İstifa dilekçenizde sebep olarak ne belirtmiştiniz? :)
- istifa dilekçenizi işvereninize teslim ettikten sonra, sizin vazgeçmenizin hiç bir anlamı yok. İstifanızı kabul etmek istemezse işvereniniz, ancak o zaman istifa dilekçeniz bir sonuç doğurmayabilirDİ. 3dk sonar geri almak istedim 5 dk sonra geri almak istedim vermediler, ben vazgeçtim, onlar çıkarmış gibi görülmezler mi şeklinde fantazilerinizin de bir önemi yok.
-İstifa etmiş durumdasınız, istifa etmiş görülürsünüz, kim bakarsa baksın, nereden hangi açıyla bakılırsa bakılsın.
İstifa dilekçeniz varken, işveren kötü niyetli olarak beni işten çıkardı diyerek kötü niyet tazminatı için dava açmanız, sadece sizin iyi niyetli olmadığınızın göstergesi olabilir. ( Şahsen kötü niyet tazminatından bahsettiğim andan beri sürekli kötü niyet tazminatı alamazmıyıma yoğunlaşmanız, bende o yönde bir düşünce oluşturmuş durumda)
- Açacağınız herhangi bir davaya başlarken kazanma yada kaybetme ihtimaliniz eşittir, ya kazanırsınız, ya kaybedersiniz, yani ihtimal %50. Sonrasında sunulacak delillere göre o ihtimal bir tarafın lehine artar. İstifa eden biri için açtığı böyle bir davayı kaybetme ihtimali, kazanma ihtimaline göre %99 daha yüksektir.
- Olması mümkün olabilecek durumları varsayarak yorumlar yapalım elbette, farklı bir sonuca ulaşmak mümkün olabilir, ama sizin varsayalım diyip durduğunuz durum, varsayımdan yola çıkılabilecek bir durum değil.
Varsayımlarınızdan öte bir gerçek var, yazılı olarak '' istifa ettiniz''. Sonucu da bellidir, o tarih geldiğinde ilişiğiniz kesilir, varsa ücret-izin-fazla çalışma haklarınız ödenir ve olay biter.
-
Alıntı:
İstifa dilekçenizde sebep olarak ne belirtmiştiniz? :)
- istifa dilekçenizi işvereninize teslim ettikten sonra, sizin vazgeçmenizin hiç bir anlamı yok. İstifanızı kabul etmek istemezse işvereniniz, ancak o zaman istifa dilekçeniz bir sonuç doğurmayabilirDİ. 3dk sonar geri almak istedim 5 dk sonra geri almak istedim vermediler, ben vazgeçtim, onlar çıkarmış gibi görülmezler mi şeklinde fantazilerinizin de bir önemi yok.
-İstifa etmiş durumdasınız, istifa etmiş görülürsünüz, kim bakarsa baksın, nereden hangi açıyla bakılırsa bakılsın.
İstifa dilekçeniz varken, işveren kötü niyetli olarak beni işten çıkardı diyerek kötü niyet tazminatı için dava açmanız, sadece sizin iyi niyetli olmadığınızın göstergesi olabilir. ( Şahsen kötü niyet tazminatından bahsettiğim andan beri sürekli kötü niyet tazminatı alamazmıyıma yoğunlaşmanız, bende o yönde bir düşünce oluşturmuş durumda)
- Açacağınız herhangi bir davaya başlarken kazanma yada kaybetme ihtimaliniz eşittir, ya kazanırsınız, ya kaybedersiniz, yani ihtimal %50. Sonrasında sunulacak delillere göre o ihtimal bir tarafın lehine artar. İstifa eden biri için açtığı böyle bir davayı kaybetme ihtimali, kazanma ihtimaline göre %99 daha yüksektir.
- Olması mümkün olabilecek durumları varsayarak yorumlar yapalım elbette, farklı bir sonuca ulaşmak mümkün olabilir, ama sizin varsayalım diyip durduğunuz durum, varsayımdan yola çıkılabilecek bir durum değil.
Varsayımlarınızdan öte bir gerçek var, yazılı olarak '' istifa ettiniz''. Sonucu da bellidir, o tarih geldiğinde ilişiğiniz kesilir, varsa ücret-izin-fazla çalışma haklarınız ödenir ve olay biter.
Herhangi bir sebep belirtilmedi.
+İyi misiniz siz ? Burada haksızlığa uğrayan benim ne kötü niyeti. Benim düşüncem kötülük yapan herkes cezalandırılmalı.
Dün çıkış işlemelrimi gerçekleştirdim. Sözleşmemin bir nüshasını istedim vermediler, alacakalrıma ibranameye felan imza atmış da olduk. böyle hukuksuzluk olabilir mi?
Kafama takılan şey şu. Ben istifamı 23 ünde mi yoksa 31inde mi vermiş oluyorum dediğimde. 23 ünde istifanıız vermiş oluyorsunuz 31i son iş günü dedi. E hani ihbar süresi hemen çıkacaksam nedne hmene çıkmadım ihbar süresi var ise neden 14 gün olmadı hadi diyelim iş arama izinleri ile toplu izin saysalar o nednele böyle olsa dedim ama yok 31 inden sonra çalışıyor görünmüyorum. İhbar süresi ve/veya iş arama izni ile ilgili bir sıkıntı var mı sizce ? Madem 31inden sonra çalışıyor gözükmüyorum, bari istifa ettiğimden sonra iş armaa izinlerimi kullansaydım değil mi?
Bu ihbar süresi iş arama izninde bir sorun var mı arkadaşalr?
+ İstifa- istifa reddi felan filan yazıalrla uğraşarak hem hastane ile hem insan kaynakalrıyla kötü olduk + güvenli iş ortamı iel ilgili sıknıtılar oluyordu bu yuzdne karsılıklı olarak sıknıtı yasıyorduk ben onlardan onlar benden bu durumu mail ile ilettim; bi de üstüne çalışma arkadaşları ile kötü olduk. Yok insan ekmek yediği yere ihanet edermi felan da filan da. Anlamıyorum ya yetişkin profesyonel bir meslek üyesi bireyler böyle şeyleri normal karşılayabilmeli yasadııgm sıknıtıyı aktarmma gayet normal birşey ama ne yazıkki hala eski kafa hala eski usul sistem devam ediyor. Ne profesyonellik ne insanların kendine saygısı, kendilerini düşünmesi var. Kendi kendilerine zarar veriyorlar, ezdiriyorlar ..
Kısacası şimdi dava işleri de uzun belki çaarım diye bu kadar adım adım yazı işleri ile ugrastım ama büyük bi ihtimal açmam, hem dava açayacsam hem de istifa etmiş olduysam boşu boşuna bu kadar kişi ile kötü olmuş, zarar etmiş oldum. Referans yazacaktım onları bu kez aramız kötü olduğu için o da olmayacak ... Heryönden zarar uğradım gibi anlamadım . Bu da ayrı bir taraf tabi.
-
İsterseniz,
beni o istifa dilekçesini yazmam için baskı uyguladılar diyerek dava açabilirsiniz.
+ Çok şükür, iyiyim. İnşallah siz de iyisinizdir.
...
-
Alıntı:
İsterseniz,
beni o istifa dilekçesini yazmam için baskı uyguladılar diyerek dava açabilirsiniz.
+ Çok şükür, iyiyim. İnşallah siz de iyisinizdir.
...
İyiyim teşekkür ederim :) Ya ama burda iyi ve mağdur olan benim ya o nedenle öyle dedim...
E hani dava olayı saçma ve olamaz geliyordu size ?